Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 20

• 47 123
  • 1 034
  •   1
Отговори
# 945
  • Правец
И аз имах такова главоболие + замаяност 4 дена по ред и се принудих да пия парацетамол и ми мина.
Оказа се че това главоболие и замаяност се дължи на ниският ми хемоглобин (102).

Искам и да помитам тъй като съм в 9 месец вече и онзи ден ходих при частен лекар, той ме гледа и каза, че бебето е с главичката надоло и всичко е наред. А вчера когато бях на женска консултация при друг лекар ми каза, че бебето е седалищно. Въпросът ми е може ли за един ден да се обърне след като вече е толкова голямо?

# 946
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
И аз имах такова главоболие + замаяност 4 дена по ред и се принудих да пия парацетамол и ми мина.
Оказа се че това главоболие и замаяност се дължи на ниският ми хемоглобин (102).

Искам и да помитам тъй като съм в 9 месец вече и онзи ден ходих при частен лекар, той ме гледа и каза, че бебето е с главичката надоло и всичко е наред. А вчера когато бях на женска консултация при друг лекар ми каза, че бебето е седалищно. Въпросът ми е може ли за един ден да се обърне след като вече е толкова голямо?

А колко е голямо? По принцип до последно може да се въртят, както си искат  Simple Smile

Аз пък да питам дали 1150гр. е добре за 29г.с.? Нещо ми малее като чета разни таблици, ама имам навик да се вкарвам в разни сериали, та ми е простено Blush

# 947
magnet_for_happiness : ще ги имам предвид, мерси  Peace

Nikincety - по принцип е възможно, особено ако бебето е по-малко, или ако ти имаш повече около-плодни води.

# 948
  • Правец
Ами на ми казаха, колко е голямо, но в 8 месец беше 2 кг и 800 г

# 949
Здравейте, мамита! Честито на всички за двете чертички!
Искам да ви попитам нещо! Макар да съм прекарала вече една бременност, симптомите й се появиха доста късно и за доста време се изключваше бременноста, пък не си спомням много добре кога и започнаха. Та въпроса ми е кога най-рано е възможна появата на първите симптоми?
Голямото Мъжко Тяло май пак си чува биологическия часовник, защотото напоследък свършва вътре, особено през "плодородните" дни ...

# 950
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Симптоми може и изобщо да не се появят (нищо, че си имала с първата бременност)  Simple Smile

Най-сигурният начин да разбереш дали си бременна е тест след закъснение на цикъла.

Успех!

# 951
Симптоми може и изобщо да не се появят (нищо, че си имала с първата бременност)  Simple Smile

Най-сигурният начин да разбереш дали си бременна е тест след закъснение на цикъла.

Успех!
Благодаря много! Simple Smile Но питам, защото имам някои от симптомите, и понеже има още няколко дни до денят, в които би трябвало да се неразположа, така и време за тест ... та исках да се допитам до вас, за да си поразасня дали си внушавам или просто правилна интуиция.

# 952
Нито един симптом не значи нищо.Тест след закъснение.Успех Peace

# 953
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Но питам, защото имам някои от симптомите,

Симптомите може да се появят и от напрежение от самото очакване.

Пожелавам ти да са истински при теб  Grinning

# 954
Благодаря! Ще докладвам скоро! Simple Smile

# 955
  • София !
Аз пък да питам дали 1150гр. е добре за 29г.с.? Нещо ми малее като чета разни таблици, ама имам навик да се вкарвам в разни сериали, та ми е простено Blush

Честно казано по някога ехографите дават НЕ точни размери  Peace Аз сега си погледнах едни записки от бременността и в 29 г.с. или в 30 г.с. съм била на преглед и бебка беше 1,700гр. , после ''уж'' вървеше много малка , той дори моя док. все ми викаше : '' Няма да ти казвам размери , защото ехографа не ги показва точно '' , ама аз нахалната все питах  Mr. Green . Та по размерите на ехографа бебка трябваше да се роди 2,500гр. най много 2,700гр. НЕ повече , и 47-48см. !! Аз я родих 3,200гр. и 50см. честно казано в малкия ми корем не знам как се събра такова бебе ама ...  Simple Smile жива и здрава да ми е това е най - важно  Heart Eyes !! Та  мисълта ми е не се връзвай много , много на ехографа , е вярно може и да даде точен размери , но пък може да се получи като при мен .. Пък и ако всичко си е наред няма защо да се притесняваш  Hug

# 956
Знаеш колко неточно е измерването с видеозон, така че спокойно. ХранИ се правилно, пий вода, движи се, почивай си пълноценно. Това е твоята работа в момента. Работата на бебето е да расте, а то, убедена съм, изпълнява "служебните" си задължения съвестно  Wink

# 957
  • В сърцето на един мъж и половина, и една госпожица
Момичета, благодаря за отговорите. Все се притеснявам с тия грамажи, въпреки че наистина знам колко са неверни тези измервания. Навремето със сина ми не си записвах как е вървял, само спомните ми са, че си беше голямо бебе и може би по тази причина си вкарвам излишни притеснения.  Hug

# 958
Никой, никога не ми е измервал теглото на бебетата.

# 959
  • Смолян
Момичета, благодаря за отговорите. Все се притеснявам с тия грамажи, въпреки че наистина знам колко са неверни тези измервания. Навремето със сина ми не си записвах как е вървял, само спомните ми са, че си беше голямо бебе и може би по тази причина си вкарвам излишни притеснения.  Hug
Не се вкарвай в излишни филми,аз с първото така се вслушах в един идиот,който ми втълпи,че детето ми ще се роди в средата на 9 под 2000кг бил сигурен каза около 1800кг е а той се роди два дни по-късно 2400кг

Общи условия

Активация на акаунт