Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За които обичат баници(разновидности)

  • 25 889
  • 59
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 371
Цитат на: DolceVita
Цитат на: Coeur
Цитат на: kumaliska
Цитат на: Coeur
Много се радвам да ти бъда в помощ.....дано споделиш резултата после! Grinning
 БЛАГОДАРЯ ТИ МНОГО. НАПРАВИХ ВСИЧКО КАКТО ГО БЕШЕ НАПИСАЛА И СТАНА СУПЕРСКА БАНИЦА. МЪЖА МИ АХНА,А ДЪЩЕРЯ МИ,КОЯТО НЕ ЯДЕ ПРАЗ СИ ОБЛИЗА ПРЪСТИТЕ .ДНЕС ОТНОВО ЩЕ ИМ Я НАПРАВЯ,НО СИ МИСЛЯ ДА УВЕЛИЧА МАЛКО ПРОДУКТИТЕ ЗА ПЛЪНКАТА.МАЙ ЩЕ ТРЯБВА И НА ЗАЛИВКАТА. Grinning



Ххех..Кьор е щастлива да направи някого щастлив!!!Ще споделя и още една успешна рецепта-тоя път пилешки ролца с пълнеж гъбки плюс моркови. Grinning  Grinning
Е, давай я дееееееееее, може да е идея за вечерята с шефа Stuck Out Tongue



Рецептата е супер простичка.Пилешки пражоли-около 700-800 гр.-2 броя,300 гр.гъбки,2-3 моркова,200 гр.картофки,сол,пипер.
Сега...може и филе от гърди,ако нямаш пражолки,както аз,но там самото завиване на рулцата е по-проблематично,защото площта е по-малка.
Пражолите се начукват хубаво с готварско дървено чукче.Поръсваш  със сол и чер пипер.Задушаваш в дълбок тиган нарязаните на ситно гъбки+моркови(аз за тази цел си използвах"Чопъра"-става съвсем на ситно.Можеш,по твое усмотрение,да прибавиш и кашкавал настърган към пълнежа.После внимателно разпределяш по малко смес и започваш да навиваш.В края на рулцето закрепваш с клечици за зъби.Ако не ти се навива добре-сложи и по дължина,няма проблем.После при печенето месото стяга и плънката въобще не се разлива.Печеш в предварително загрята до 250гр.фурна.Към пражолките за гарнитура-задушени картофи.Има и друг вариант за тях,но ако имаш време,разбира се.картофите нарязваш на тънки резенчета,разбиваш две яйца,топваш си в тях,после в брашно и ги запържваш лееекичко.Това е! Ще се радвам и ти да се похвалиш!!!

# 16
Цитат на: Coeur
Освен традиционната баница със сирене аз правя и още две разновидности-със праз и със спанак.Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Белла" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.Този вариант на баница е възможен и със спанак,но тогава към спанака се прибавят джоджен и червен пипер,а накрая правя заливка от една чаша кисело мляко плюс три яйца.Да ви е вкусно!!!


super e!!!!!!!!
brav  chef oooo!!!!!

# 17
# 18
  • Мнения: 8 769
Цитат на: Coeur
Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Белла" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.

След малко се развихрям да правя въпросната баница.
Coeur, имам два въпроса:
1/ ако нямам газирана вода и нищо газирано какво да правя? ДА метна яйцата да се задушават или да няправя друг вид заливка?
2/Колко олио слагаш? На мен баниците все ми стават сухи-да сложа ли голямо количество? Shocked

# 19
  • Мнения: 2 323
Цитат на: Туфи
Цитат на: Coeur
Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Белла" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.

След малко се развихрям да правя въпросната баница.
Coeur, имам два въпроса:
1/ ако нямам газирана вода и нищо газирано какво да правя? ДА метна яйцата да се задушават или да няправя друг вид заливка?
2/Колко олио слагаш? На мен баниците все ми стават сухи-да сложа ли голямо количество? Shocked

позволявам си да отговоря аз, защото съм я правила, пък ще си получиш мнение и от баш-майстора Laughing
1. направих я с повече плънка-почти двойно количество
2. и аз нямах газ.вода и затова я замених с обикновена вода
3. ако увеличиш олиото ще стане мазна, а не сочна. споко - става страхотна и лека, даже аз спестявам поливането с масло, за по-малко калории Laughing
това е от мен. надявам се, че ще ти е полезно!

# 20
  • Мнения: 2 323
я майсторките да дадат рецепти за баница с тиква, ябълки и т.н. сладки баници.... много ще съм благодарна!

# 21
  • Мнения: 5 371
Цитат на: Туфи
Цитат на: Coeur
Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Белла" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.

След малко се развихрям да правя въпросната баница.
Coeur, имам два въпроса:
1/ ако нямам газирана вода и нищо газирано какво да правя? ДА метна яйцата да се задушават или да няправя друг вид заливка?
2/Колко олио слагаш? На мен баниците все ми стават сухи-да сложа ли голямо количество? Shocked

туфи,ако нямаш газирана вода-става и с обикновена топла.А  може и с кисело мляко+яйцата.
олио намазвам само на тавата-между корите-не,сложи отгоре обаче парченца краве масло или го разтопи предварително и залей с него.

# 22
  • Мнения: 8 769
Цитат на: new_mama

това е от мен. надявам се, че ще ти е полезно!

new_mama, мерси много! Забравих да питам и най-важното-на колко градуса и колко време я печете? Аз обикновено пека баниците на 200 градуса, но сега ми се налага да излизам, та ще се наложи да програмирам фурната сама да си спре....

# 23
  • Мнения: 5 371
Туфи мила,ако нямаш кой да ти я наглежда-не рискувай.Аз на 180 гр.,но в един момент я спирам отгоре,като се зачерви,и пускам долната част на фурната.Няма ли кой да ти наглежда?

# 24
  • Мнения: 8 769
Цитат на: Coeur
Туфи мила,ако нямаш кой да ти я наглежда-не рискувай.Аз на 180 гр.,но в един момент я спирам отгоре,като се зачерви,и пускам долната част на фурната.Няма ли кой да ти наглежда?

Coeur, благодаря и на теб-писали сме явно по едно и също време. Ами няма кой да ми я наглежда, а ми се налага да изляза за час два-може да я наложа и да я изпека, когато се върна...
след като изпечете баницата, независимо с какво е, слагате ли влажна кърпа отгоре й? Чувала съм ,че някои така правят, други ги обръщат....аз засега само с влажна кърпа съм пробвала, и съм забелязала, че отгоре не стават твърди корите.... Rolling Eyes

# 25
  • Мнения: 5 371
Цитат на: Туфи
Цитат на: Coeur
Туфи мила,ако нямаш кой да ти я наглежда-не рискувай.Аз на 180 гр.,но в един момент я спирам отгоре,като се зачерви,и пускам долната част на фурната.Няма ли кой да ти наглежда?

Coeur, благодаря и на теб-писали сме явно по едно и също време. Ами няма кой да ми я наглежда, а ми се налага да изляза за час два-може да я наложа и да я изпека, когато се върна...
след като изпечете баницата, независимо с какво е, слагате ли влажна кърпа отгоре й? Чувала съм ,че някои така правят, други ги обръщат....аз засега само с влажна кърпа съм пробвала, и съм забелязала, че отгоре не стават твърди корите.... Rolling Eyes

Аз лично не слагам кърпа-само помапръсквам леееко  с водица.

# 26
  • Мнения: 3 777
У нас корите се пръскат с вода, след това се слага вестник и отгоре кърпа....баничката се задушава и става супер..

# 27
Цитат на: new_mama
я майсторките да дадат рецепти за баница с тиква, ябълки и т.н. сладки баници.... много ще съм благодарна!

Ами аз правя щрудел с около 5-6 настъргани ябълки (по-големшки), към тях добавям 1ч.ч захар, 1 кафяна лъжичка канела, около 200гр начукани и смлени на едро орехи. Всичко разбърквам добре и започва процедурата с редуването.
Един ред кори за баница намазвам с разстопено кр.масло, слагам следващият лист - наръсвам върху него от сместа и така редувам като завършвам с лист кора, който намазвам също с масло.
Пека във фурна загрята на 180-200градуса. Като се зачерви хубаво горната кора горе-долу е готова.
И тук два вариянта. Или я оставям така като само я наръсвам отгоре с малко студена вода или си правя сироп 1ч.ч захар и 1ч.ч вода .
Нарязвам щрудела на хапки и заливам.

По същият начин процедирам и с тиквеника.Само ябълките заменям с тиква

# 28
  • Мнения: 2 323
Цитат на: Honda
Цитат на: new_mama
я майсторките да дадат рецепти за баница с тиква, ябълки и т.н. сладки баници.... много ще съм благодарна!

Ами аз правя щрудел с около 5-6 настъргани ябълки (по-големшки), към тях добавям 1ч.ч захар, 1 кафяна лъжичка канела, около 200гр начукани и смлени на едро орехи. Всичко разбърквам добре и започва процедурата с редуването.
Един ред кори за баница намазвам с разстопено кр.масло, слагам следващият лист - наръсвам върху него от сместа и така редувам като завършвам с лист кора, който намазвам също с масло.
Пека във фурна загрята на 180-200градуса. Като се зачерви хубаво горната кора горе-долу е готова.
И тук два вариянта. Или я оставям така като само я наръсвам отгоре с малко студена вода или си правя сироп 1ч.ч захар и 1ч.ч вода .
Нарязвам щрудела на хапки и заливам.

По същият начин процедирам и с тиквеника.Само ябълките заменям с тиква

mnoogo благодаря!!!!

# 29
  • Мнения: 8 769
Цитат на: Coeur
Баница с праз-продукти:2 стръка праз лук,кори за баница "Белла" , 300-400 грама сирене,две яйца,кр.масло 50 гр.,сол,чер пипер.Празът се задушава в дълбок тиган с олио и малко водица.След като омекне,към него се прибавят сиренето,солта и черният пипер.Внимание:някои слагат в този момент и две разбити яйца,аз ги прибавям накрая. В намазана тавичка почва да се реди:ред кори,ред плънка,ред кори -плънка и така до края.Двете яйца ги разбивам с газирана вода и заливам предварително нарязаната баница.Разтапям масло и докато е горещо,заливам баницата с него.

Направих я и я изядохме (почти) даже! Стана страхотна...ммм....
Хубава рецепта Coeur!

Общи условия

Активация на акаунт