АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 610
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
малка е книжарницата, да, с решетка, зад вратата продаваха длета. дано още и рамкират и да не взимат скъпо.
виж и в центъра на художниците какво предлагат, на 5 метра е.

begginer_mamma, защо така песимистично ми звучиш.
и Милица си няма собствена стая, ама пък сме й направили цветен кът, колкото позволяват възможностите ни Wink стига желание да имаш, ще имаш вдъхновение за нещо красиво за бебка, ще видиш  Hug

# 481
Благодаря ви момичета   bouquet
На връщане,минах през Лидъл,за плодове,масло и храна на кучето,ама като се отплеснах...И цяла торба пълна.Викам си еееее надцених се и хванах едно такси до нас LaughingДобре че попаднах на един симпатичен младеж Blush Чак после ми помогна и за багажа Sunglasses И ми вика "ама то много си тежи",а аз му казвам,че съм се надхвърлила в пазара.И той се подсмихна и знаете ли какво каза...Е вие жените сте си така Joy Joy Joy Joy
Момичета аз веднъж питах,ама сега пак Blush Някоя от вас ще прави ли масаж на перинеума.И кога трябва да се мажем с кремчетата за зърна.След като родим(живи и здрави) или от по-рано newsm78

# 482
Мечо, масаж няма да правя, не съм и правила, само упражненията на Кегел, не бих се мацотила с нищо отдолу сега...
зърната не съм мазала, няма да ги мажа и сега, мажа гърдите вечер като се сетя с едно масло на кокона, без зърната, моите са загрубели дето се вика Wink нямам рагади, дано мога да кърмя.
ако искаш да ги подготвиш за кърмене, зависи в какво състояние са ти, ама масаж сега не се препоръчва на зърната, че може да си докараш нежелани контракции.
ако имаш недобре оформени зърна, може след баня леко да ги подсушиш с хавлиена кърпа, да ги оформиш с едно движение, ама нищо повече.
ако са ти наред, не бих правила нищо освен да си масажирам гърдите, без зърната след баня или по време на баня докато се къпеш. всичко друго според мен е излишно.
важно е после при кърменето, бебо да е в правилна позиция и захапка. има време,
ето, може консултант по кърменето да се включи по-компетентно.  Peace

# 483
Да jos  и аз се мажа с крем за стрии на Мама Дона(ама как гадно мирише Sick ),но без зърната.Гледам да ги избягвам поради същите причини,които и ти кажваш Peace Иначе проблем със зърната нямам.оформени са,че и по големи станаха Shocked Laughing
А за другото и аз не знам,може да питам и док дали е добра идея newsm78,че и масло имам за тази цел.

# 484
Давам отзиви за болница Надежда в София -Доста добре изглежда, да си го кажа право от всички частни и държавни болници дето съм влизала тази е супер лукс, вярно всичко е супер ново все още, все пак работи от 20-ина дена. Показаха ни всичко- влизахме в предродилна зала, в родилна зала, в операционна, интензивното ни показаха, стаите , стаите дето седят бебоците, даже гледахме и как къпят едно бебе. Много съм доволна от обиколката, разясниха ни и доста неща около раждането. Цената също е що годе добре, в сравнение с други частни болници, а и това което е хубаво на тази е , че имат неонатология, за разлика от повечето частни болници в София, с изключение на Токуда. Утре ще ходя и в Тина Киркова да видя все пак как стоят нещата и в държавната болница, но мисля че това, което ще ме предразположи мен е частната, но... ще видим имам още малко време за размисъл.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.577705992243733.114646 … 289599&type=3
ето я страницата им, защото в сайта им все още няма снимки, може да добиете съвсем малка представа за болницата. Но ако имате желание отидете на отворените има врати , според мен ще останете доволни.
     Момичета благодаря ви за отговорите, ама сега да се притеснявам ли че не се е обърнал още бебо или...то не че няма да може да го извадят де, ама все пак, аз не усещам чак такива движения да се върти, иначе ритници и юмруци усещам.  На мен д-р Диков ми каза при къпане с по-груба кърпа или кисе съвсем леко да минавам през зърната за да загрубеят , но много да внимавам, за да не предизвикам контракции и аз го правя не всеки път при къпане, щото ме е малко страх, но поне един път в седмицата го правя. Относно стикерите и аз се замислих за това, даже имам приятлка , която се занимава с това нещо и може да направи страхотии Simple Smile
   А да ви попитам , понеже гледах една монтанска фирма за креватчета, които са с лазарен принт направени, някой знае ли дали тази услуга се предлага някъде и каква цена е, защото цената на креватчето в този сайт е 800лв Sad, а са много хубави. http://albi.bg/baby/ ето за тези става въпрос.

# 485
emetoem, честно казано ако само заради картинките са им такива цените...не си заслужава.
Да не говорим, че нито една не ми хареса...ама всеки си има вкус де.
Можеш да си вземеш най-обикновено легло и да сложиш стикери и да си ги сменяш по твой вкус...

# 486
emetoem, хубаво е, че разглеждаш болници, да се информираш.
за креватчетата - аз съм налепила на креватчето на Милица стикери, същата работа ще ти вършат, а и може да ги сменяш. и ще ти излезе къде-къде по-евтино.
лазер принт и за кухненски гръбчета и гардероби още са си сравнително скъпи  Peace
по-добре си изберете креватче, пък твоята приятелка ще ти направи стикери или препоръча.
Мечо, масаж на перинеума както и гимнастиката в умерени дози, се препоръчва главно да няма разкъсване при раждането и по-бързо възстановяване след това. питай твоя док какво да правиш, аз моя какви неща съм го питала с първата бременност  Crazy не че сега не измислям някой подобен въпрос...

п.п. Mirama е писала за стикерите, най-добре така според мен.

# 487
Мечо, що се мъчиш с тия гадни миризми, моето мирише мноого приятно, не знам колко е за стрии, добре ми се отразява, и с миналата бременност го ползвах, гледам какво съдържа по-скоро  Peace

# 488
  • Sofia, Bulgaria
Много ми е хубаво да ви чета - стикерите са супер, жалко, че нашата беба няма да си има собствена стая...

То не пречи-и нашата си няма стая, но си има нейно кътче в спалнята и чисто белите стени не мисля, че са здравословни Simple Smile) за малко дете, чийто свят трябва да е поне леко шарен Wink
А за стикерчетат - ДА - страхотна идея са! Simple Smile

# 489
ооооооо това не го знаех.jos има ли го по аптеките?А иначе упражненията на Кегел и аз правя(от време на време),от както писа за тях Wink
За легълцата и аз съм съгласна за стикери.А пък в Джъмбо какъв избор на стикери има ееееехеееееееееее Laughing А и легълцата с тези анимац. герои няма как да са по-евтини.Патента който държат Дисни над героите е бая.Поне едно 150лв вдига ценат само заради това,че е Туити или Силвестър Peace

# 490
  • Калифорния
Много ми е хубаво да ви чета - стикерите са супер, жалко, че нашата беба няма да си има собствена стая...

Тя и нашата няма да има собствена стая поне първата година Simple Smile Всъщност ще бъде в нашата стая, която е доста голяма и я ползваме не само за спалня, но и за дневна/кабинет (бюрата и компютрите ни са там). Затова сега купихме един гардероб от Икеа. Чисто бял е и смятам да го облепя с PVC фолио с детска картинка. Подобно на стикерите, но ще бъде една цялостна картина с фон и т.н., а не отделни елементи. Така стаята ще стане по-шарена и няма да изглежда все едно сме сложили детето да спи в офис
  atwork newsm07   comp03

# 491
Почнаха да ми идват покупките!
Ето това комплектче ще го използвам за изписването -http://www.mothercare.com/Mothercare-Spotted-Velour-All-In-One-W … 8,default,pd.html Много сладичко изглежда "на живо"  Heart Eyes Към него ще прибавя памучно боди с дълъг ръкав, ръкавички и буйки. Взех и одеялце, двулицево - бяло и розово на сърчица - памучно е. Сега се чудя дали няма да е тъничко  Confused
Дойдоха и две книги - Какво да очакваме през първата година - като оформление не ми допада, и The Baby book - От новородено до двегодишна възраст - веднага се залепих, харесва ми
http://www.goodreads.com/book/show/204286.The_Baby_Book
Взех я за около 2 лири, а е чисто нова, личи си, че никога не е четена, просто е седяла в книжарница.

# 492
Ние си взехме ето това комплектче http://largeltd.com/i/98_1.jpg за 14лв, ще добавя само одеалце или пелена и това е Simple Smile

Идеята ви за стикери е много добра - ще се разходя до Джъмбо да разгледам какво се предлага Simple Smile

В сряда съм на ЖК да видим колко е голям вече бебо Simple Smile А другия месец ще ходя на преглед в Пловдив да видим дали ще ме одобрят за водното раждане...дано всичко е наред Simple Smile  Praynig

# 493
Ние си взехме ето това комплектче http://largeltd.com/i/98_1.jpg за 14лв, ще добавя само одеалце или пелена и това е Simple Smile

много е хубаво, и аз нещо подобно искам да вземем, само че не съм харесала още.

# 494
  • София/Варна
По повод кремовете за зърна - както обича да казва една приятелка "Баба ти все с кремове се е мазала" Wink. Истината е, че природата си е измислила начин да подготви гърдите и в частност ареолите и зърната за процеса кърмене. По ареолите има едни жлези, които приличат малко на брадавички. Наричат се Монтгомерови жлези и основната им функция е да секретират течност по време на бременност и кърмене, която поддържа кожата на ареолите и зърната по-меки и еластични. Друго характерно за този секрет е, че има аромата на околоплодната течност и така бебето е привлечено към храната Wink.
Затова и препоръчваме на майките, които нямат никакви проблеми да не ползват нищо допълнително за мазане.
А за обтриването на гърдите и предварителното "загрубяване" мога само да кажа, че е с мноооого съмнителен резултат, а си е и много рисковано.

Общи условия

Активация на акаунт