АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 423
  • 748
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте, момичета!

Казвам се Миряна и както вече сте разбрали от Else, заедно с нея ще отговаряме на ваши въпроси свързани с кърменето. Ще се радваме Ла Лече Лига да ви е полезна Simple Smile

Пожелавам ви леко добременяваме, бързо раждане и вълшебна първа среща с дечицата ви!

Миряна

# 586
Здравейте, момичета!

Казвам се Миряна и както вече сте разбрали от Else, заедно с нея ще отговаряме на ваши въпроси свързани с кърменето. Ще се радваме Ла Лече Лига да ви е полезна Simple Smile

Пожелавам ви леко добременяваме, бързо раждане и вълшебна първа среща с дечицата ви!

Миряна

Благодаря ви момичета ще се радваме да сте ни от полза Simple Smile

# 587
  • София/Варна
аз от няколко дни съм се замислила дали ще успея с кърменето на две бебки newsm78.дано да успея.а и като си представя и домакинкса работа ще си има тя никога не свършва. ooooh!
Вманиачването в домакинската работа понякога е предпоставка за неуспех при кърменето, дори когато бебето е едно. Затова би било добре да се подредят предварително приоритетите, поне през първите месец-два.
Когато бебетата са две (или повече) е важно предварително мамата да се подготви теоретично. На български информацията е дост оскъдна. Могат да се прегледат блоговете на Айла и Фата.

# 588
Да и синичкото е много хубаво thumbsup и аз съм го приготвила за пролетта и ранното лято Peace
Аз киселини нямам,но чета тук там,че чая от Джинджифил помагал,а май имаше и нещо за Джоджана,ама вижте в гугъла най добре да не подведа някого Blush
vvavv с храната и аз така LaughingПреди малко хапнах сладичко и сега бебката бушува Laughingявно е достигнало до нея Laughing

аз съм с момченце, синичкото ме устройва, за вас по-добре червено-розовото Simple Smile
направо си си супер щом нямаш киселини, голяма напаст са Sad
ще го пробвам този чай аз, още повече, че съм си купила и корен джинджифил вече
в 4 съм на консултация, дано всичко е ок, ще искам и направление за изследване на щтовидни хормони

# 589
добър ден от мен
как ме раздруса една служебна кола по паветата, нова, ама шофера ... и сега ми е едно такова...

Шаварче, ако има кой да ти помага като поотрасне бебо, сигурно ще се справиш с изпитите, иначе бебо си изисква внимание, като проходи също. поне в първите месеци не го мисли ученето Wink

да споделя само, че в МД нямат още дни на отворени врати, засега това става индивидуално, развежда старшата сестра, записва се при нея предварително, плаща се на касата 30 лв.
по-натам мисля да си запазя час да се разходя, че дори не знам сега родилното на кой етаж е  Whistling поне малко да се ориентирам, че не знам още дали ще избирам екип, има време за това.

Каква е тая простотия 30 лв да те разведат из болницата?!? И то държавна болница?!? Вече се чудят откъде да ти вземат още повече пари...направо съм възмутена, това според мен си е чисто лицемерие и безочие!

# 590
Чувалчето с баткото така и не го ползвах, не мисля да купувам.
Относно справянето с домакинската работа, засега съм ок. Ние с мъжът ми не обичаме да идват хора в къщи, и просто мисълта за жена, която да чисти, ми е малко.........принципно добра такава, трудно се намира, ангажирани са им всички часове.
Имам си робот, който чисти пода, пускам го всеки ден, скоро мисля и една Скуба да купим, тя ще забърсва пода. Килими и пътеки нямаме, т.е. няма там какво да се пера.Единствено, ако измисят една машинка да събира праха WinkИмам си график кога какво чистя, и обикновено не ми се натрупва работа
АГ по ЗК няма да се върне скоро, и сега трябва да видя при кой ще продължа прегледите. Много неприятно.
Дали ще родиш в държавна болница с екип или в частна, май излиза почти на една цена, поне във вторият случай и битовите условия са по-добри.

# 591
Mupяна благодаря за пожеланията и помощта,която оказвате Wink
vvavv успех на прегледа и да кажеш колко е пораснал бебо Wink
Alaska то майчин дом е известен с искането на пари,аз за това даже не съм си и помисляла за там.А и имам лоши мнения за там от познати и приятели.В никакъв случай не искам да обиждам някой или да спорим Peace това е мое виждане Peace
ani27 съгласна съм с теб за болниците.Ако ще плащам по-добре да е в часна Peace

# 592
Хайде аз пак тук....)
Щях да работя, ама...първо готвих, после решихме да излезем да обиколим някои и друг магазин....обядвахме....и ето кое време стана. ))))

Спален чувал бях купувала за Калина, но тя изпадаше буквално в истерия като я пъхнех в него. ) Така и си остана нов и мисля, че го продадох. ) Вече за някои неща ми се губят спомените.  Laughing

За болниците....след като утре вече влизам в 34г.с. започвам да се чудя дали да не избера частната. Разликата с държавната в цената е 200лв, и ако бебето си се роди около термин (дори да изпреваря плановото секцио) няма да ми е нужно неонатологично отделение.
Ама още съм в размисъл...

# 593
мечо, благодаря за пожеланията. писах ти на лични

ани27, какъв е робота ти, че и аз напоследък се загллеждам по такива

# 594
Mirama с две ръце май съм за частна болница, просто тези дни така се нагледах на какво ли не в държавните, че дето се вика тия 200-300лв ще ги преживеем , не са малко парите, но поне елементарна хигиена да имаме. Че чак тука в Софийската държавна болница ми викат "И ако искате да се къпете или миете иска се разрешение от акушерка?!?!?!" ми аз само краката може да искам да си "умия" дето се вика.

# 595
˙·٠• АлЕкС •٠·˙ а колко време преди да спреш магнезия го пи?
На мен ми го изписаха преди около месец, когато ми започна стягането на корема. А сега го пия по три пъти на ден заради болките в ставите, които имам. Много ме болят свивките на краката при бедрата и от двете страни и ходенето ми става много болезнено. Днес реших да изляза на кафе, хем с колата ходих и пак същата работа, явно трябва да си лежа, ама пусто мирно не ми се седи. На мен последната ми кръв беше в 5ти месец, иначе урина по-често пускам, сега като ходя за 45 дневния болничен ще ми пуснат пак кръв и мисля, че това ще е. Да ви попитам след издаването на този болничен продължаваме ли да си ходим на ЖК и последния месец, независимо от това, че вече ще ходим и в болницата, която сме избрали?

# 596
Защо да ходим в болницата? При аг-то май си продължаваме, а в болницата вече да раждаме отиваме, поне при мен ще е  така (без избор на екип)

# 597
Да ви се оплача, след истерията със скарлатина в детската ясла сега живяхме 3 дни с мисълта за варицела. Слава богу се оказа фалшива тревога  Party

Както казва нашата лекарка, докато излезе това бебе ще луднете  Joy

Аз се колебая между Майчин дом (сега ходя на консултации там по ЗК-мнение неутрално, слава богу за сега нямам проблеми) и Шейново (тук раждах каката). Мисля и в двата случая да е без избор на екип. В Шейново попаднах на една много млада, но много мила лекарка, може и стажантка д ае била, че имаше един циничен възрастен док, който само пускаше коментари  #Crazy

Не знам, колебая се...

# 598
Момичета имам един въпрос........
преди малко говорих с майка ми и тя малко ме стресира  Sad, понеже и казвам, че нямам никаква промяна в гърдите-нито са порастнали, нито са подути или болезнени и тя ми каза, че най-вероятно няма да имам кърма  Thinking. Аз все си мислех, че едното няма нищо общо с другото....ама знам ли  Thinking та сега се сетих, че с щерката като бях бременна яко ми бяха надути гърдите и още в 7 месец изтичаше коластра, пък сега нищо.
При вас как е положението? Дано майка ми не е права  Sad

# 599
Това за гърдите и кърмата не е вярно, имам 2 приятелки, едната беше с огромни гърди, др. с много малки и се скараха след като родиха, защото тази с големите гърди не можа да преживее, че др. която беше с Б чашка след раждането си кърми съвсем спокойно, а тя няма кърма.

Общи условия

Активация на акаунт