АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 423
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Нищо общо няма големината на гърдите с кърмата...така че не се шашкай. )))

В нашата държавна болница постоянно има гореща вода и не е никакъв проблем миенето и къпането, ако щеш и 2часа стой (е, 1баня е за 2стаи - 4ма човека).
Ще видим, имам още време да мисля.

# 601
Моите гърди са по-големи, но нищо не изтича от тях, преди пак не изтичаше коластра, имах си кърма.
Имаме иробот 770. От Коледа е, като време, за момента съм доволна, всеки ден го пускам, хубавото е, че влиза под секции, канапета....доста боклук събира, а уж изглежда чисто. Чистя понякога и с прахосмукачката.
Да, човек като си направи една равносметка държавното понякога може и по-скъпо да му излезе. Специално за болница, не бих си платила за избор на екип, защото екипа почти винаги и в частна  болница работи, т.е. ще платя в частната и разлика в цената едва ли ще има особено, но поне всичко ще е от/до.
 Сега  нали драмата ми е с училищата, и избирам частно, държавно newsm78.......като тегля чертата, в държавното, като ми искат пари за разни неща, да позакърпят чинове, стая и т.н. после да платим за извънкласни занимания/ плуване, английски, спорт......../стават +300/400лв. В частното ме блазни и сигурността, по-малкото деца, няма да разкарвам допълнително детето на извънкласни занимания, те си влизат в цената в ЧУ......

# 602
мен не ме притеснява размера на гърдите, а по-скоро това, че по време на бременността няма никаква промяна в тях-нали все казват, че при бременните гърдите се надували, пораствали и ставали болезнени като  преди цикъл, пък при мен няма такова нещо  newsm78

# 603
Ето ме и мен. =]
Чета тук за разни роботи... едва ли ще се сдобия с такава екстра  Mr. Green И може би точно по този повод хвърчат от 2 дни разни пухчета около мен, а аз все отлагам прахосмукачката.. утре ще се задействам обаче! Даже си купих днес от новите препарати за паркет на Cif. Дано да става за нещо, че ми писна от смотани препарати.

Аз имам "течове" основно от дясната гърда. Иначе, май няма да кърмя бебка. Не мисля, че е жизненоважно. Самата аз не съм кърмена, пък съм здрава, права  Mr. Green Такава депресия ме е хванала с това освинване, че едва ли ще ми се отрази добре да продължа да наддавам и след раждането.. то не е лакомия, то не е чудо..  Blush

Днес в парка видях и двете колички, между които се колебая! Е, все така се колебая  Mr. Green
Все още нищо не е купено за малката мишка, но мисля, че има достатъчно време.
А сега най-голямото ми вълнение е, че остава само една седмица до срещата с бебка  Heart Eyes

Поздрави, мами   bouquet

# 604
  • София
˙·٠• АлЕкС •٠·˙ а колко време преди да спреш магнезия го пи?
На мен ми го изписаха преди около месец, когато ми започна стягането на корема. А сега го пия по три пъти на ден заради болките в ставите, които имам. Много ме болят свивките на краката при бедрата и от двете страни и ходенето ми става много болезнено. Днес реших да изляза на кафе, хем с колата ходих и пак същата работа, явно трябва да си лежа, ама пусто мирно не ми се седи. На мен последната ми кръв беше в 5ти месец, иначе урина по-често пускам, сега като ходя за 45 дневния болничен ще ми пуснат пак кръв и мисля, че това ще е. Да ви попитам след издаването на този болничен продължаваме ли да си ходим на ЖК и последния месец, независимо от това, че вече ще ходим и в болницата, която сме избрали?

Магнезият го пиех от 4 месец до преди няколко дни и го спрях. Повече няма да го пия.
Мисля, че сега трябва да ти пуснат ПКК, урина и микробиология. Знам, че се полага....или поне ПКК с урина. След като ти издадат 45 дневният независимо от това продължаваш да си ходиш на консултации при АГ-то до раждането. При него ще ходиш до последно и за запис на тонове.

# 605
Между другото, да попитам, има ли мами от Хаджи Димитър (София)? Къде възнамерявате да разхождате шушките? Аз си мисля да ходим в Заимов.

# 606
  • София
Между другото, да попитам, има ли мами от Хаджи Димитър (София)? Къде възнамерявате да разхождате шушките? Аз си мисля да ходим в Заимов.

Аз съм до Сточна гара и мисля също за Заимов. Имаше още няколко момичета на които им е удобно Заимов.

# 607
  • София/Варна
мен не ме притеснява размера на гърдите, а по-скоро това, че по време на бременността няма никаква промяна в тях-нали все казват, че при бременните гърдите се надували, пораствали и ставали болезнени като  преди цикъл, пък при мен няма такова нещо  newsm78
Каква е разликата между първото ти и второто дете?
Защото много майки споделят, че при по-малка разлика между децата, гърдите им при втора бременност не реагират така както при първата. Това се дължи на факта, че жлезистата тъкан, която произвежда млякото така или иначе вече е увеличила обема си. При следваща бременност не се налага да се разраства наново.

presley, предвид че се очертава сама да отглеждаш детето си, няма ли да е финансово по-изгодно да кърмиш? Може би ще ти е полезно да прочетеш тази статия.

# 608
Добре, че каирен се включи на време.  Peace

Аз мисля, че частните училища  в България не покриват никакви стандарти и нивото им в много случаи не си заслужава парите.  Но това си е мое мнение. Също така смятам, че трябва да е като преди по райони. В училището до нас учат само богаташчета и няколко деца от квартала.
Съответно племенницата на 7г. вика на майка си-Искам айфооон 4 момичета от класа имат. мрън мрън... Въобще тези деца са презадоволени и без това. Но давам това само като пример и мое мнение. Всеки сам преценява кое е най-добро за детето му.  Peace

# 609
здравейте мами май не съм писала има няма 2 години ,имам близнаци на 2г8м,бременна съм с термин 14 април,надявам се на бременност до края този път,защото близнаците се родиха по-рано 45 дни,пожелавам успех на всички.

# 610
Здравейте Simple Smile

Днес бях на ЖК - бебо вече е 1,600кг в 30-та седмица Simple Smile
Някоя от вас има ли проблем с кръвното? Днес ми измериха 130/80, предишния месец пак беше толкова...лекарката ми препоръча да го следя в следващите дни, да си го записвам и след седмица пак да отида на консултация. Странно ми е, че измери високо кръвно, защото от време на време усещам, че ми пада кръвното и ми става лошо и си мислех, че по-скоро имам ниско кръвно, а не високо?! Може би килограмите оказват влияние, защото вече са +14...

Относно гърдите - моите не са се променили от преди бременността - не са порастнали, не изтича нищо; надявам се това да не пречи след това да кърмя Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 22:21 от animal

# 611
lastname, с първата бременност(а и с тази) нямах особена промяна в гърдите, но проблем с количествата кърма нямаше(обаче и доста се цедях), освен това съм и с миниатюрни гърди  Laughing

animal, хубаво е да следиш кръвното си, не е добре да е високо Peace

Някоя от вас има ли идея с какво мога да мажа херпес? Онзи ден вечерта ми се появи на устата и става все по зле..  Confused  За сега мажа с паста за зъби и пратих мъжа ми за крем здраве.

# 612
Шаварче, в колко частни училища си била?
Напротив, като се направи една равносметка излиза почти едно и също, частното и държавното училище, само че в частното парите се дават на куп, а в държавното по малко за различни неща, и така не се усещат Wink.
В частното има сигурност, по-малко деца и възможност за индивидуално обучение. Повечето извънкласни занимания, които се заплащат допълнително, ако си в държавно училище, в частното си влизат: език, спорт.........и т.н. В държавното постоянно искат разни  пари за нещо си......като се направи цялостната калкулация, разликата в +- не е толкова голяма. Защото, ако не ходи в частно училище, ще плащам допълнително за език, което не е ниска цена, спорт, и ще ми се губи време да го разкарвам с колата.
Сигурността, не е никак за подценяване, с тази агресия в подрастващите.
Всичко опира до възпитанието и семейството. Моят син няма как да ми иска айфон, защото нито аз, нито баща му ползваме, просто не ми трябва. Нищо, че е почти на 5г. няма достъп до нет, ел. игри, гледа избрани детски и т.н.
Още си много млада, и разсъждаваш Mr. Green..........парите не са всичко, но дават комфорт Winkи удобства, свобода на избора.

# 613
  • Sofia, Bulgaria
Супер е чувалчето, дори се обадих на мъжа ми, че той е на път да мине през Лидъл и да провери дали има, дано са останали.

Ео, страхотна специалност. Имам един приятел, който се занимава с това (и не само, в телевизия), но не го е учил. Много приятно и добре платено.
Шаварче и екологията е супер - много актуално сега и приятно също. Моят мъж все казва, че ако трябва да избира сега, би учил екология.
Аз много съжалявам, че учих глупости (ПР и маркетинг). Искам да завърша още нещо до няколко години - може би втора магистратура. Харесала съм две в СУ и Нов български, но са на английси и ми трябва екстра подготовка. Исках да стана лекар и съжалявам, че майка ми, която е доктор, не ме подкрепи - много тежко било за жена дрън, дрън.
Дано малката има повече акъл от майка си.

Накой иска ли да ходим във Вита на отворени врати - но четох инфо чак за 12 март?

Аз съм ОК за Вита тъй като ми е близко до нас. Ако си Ок запиши ме и мен и ще ходим. Ще ми е приятно и да се запознаем.

Eй, момичета, и аз за тогава съм се записала Simple Smile Изпуснах февруарската и директно се записах за март. Не отлагайте дълго,че явно не са много места Wink

# 614
Здравейте,аз от вчера си имам мъж,а малката е на седмото небе и е залепена за баща си като ваденка Mr. GreenСъщо съм много щастлива,че от формата му разрешиха за кара в България и ще си е често у дома Heart Eyes CrazyБебето ме скъсва от ритници -явно взе да му отеснява апартамента Joy

Общи условия

Активация на акаунт