АПРИЛКИ 2013 - тема 17

• 28 761
  • 748
  •   1
Отговори
# 330
maminka23 наистина времето лети направо Laughing
dandeto благодаря за съвета,че наистина тази неизвесност ме убива,а както казва maminka23 време не остана. Hug

# 331
  • Варна
Здравейте от мен Simple Smile

Jos, мерси за споделения опит с къпането, ще го решаваме в движение.

Аз да се похваля, че нямам гестационен диабет, много съм щастлива. Инсулиновата резистентност ще си я боря в ниско въглехидратна диета и дано не ударя +20кг до края.
ТСХто както винаги спазва традицията, един месец да ме радва, един не. Качило се е пак с цяла единица и продължавам с шепите лекарства.

Да се оплача и днес от шефа - нашата схема на заплащане е малко сложна. Общо взето имам една гарантирана заплата, но ако комисионните надхвърлят заплатата вземам само комисионна.
Та януари не взех заплата, понеже имаше комисионни. Обаче днес пак не даде заплата  Thinking, вярно, че комисионните покриваха точно две заплати, плюс малко отгоре, но за какво да си бъхтя аз задника като заплатата ми е гарантирана и без да го правя. Нали затова са комисионни да остава поне нещо над заплатата. Освен това, аз вече съм ги разпределила като очаквах, че днес ще взема заплата. Сега всичко се сгромолясва и трябва да стискаме зъби цял месец.
И сега се чудя да повдигам ли въпроса в понеделник или да не се ядосвам и да си взема един болничен месец по рано, а да видим как ще се оправят без мен.

# 332
  • София

И сега се чудя да повдигам ли въпроса в понеделник или да не се ядосвам и да си взема един болничен месец по рано, а да видим как ще се оправят без мен.

Изобщо не се чуди, аман от тарикати и използвачи, взимай си болничен и да си гледа работата твоя шеф,  почини си едно хубаво, подготви се за бебето на спокойствие и това е.

# 333
Как ви се струва да се ходи на кола маска... при условие, че бременната жена е с чувствителна матка и вече има фалшиви контракции?  Rolling Eyes

# 334
Това пък ми звучи като голяма простотия. Закакво са ви тея комисионни тогава? Аз би си взела един болничен и да го ..... Той като се прави на тарикат и ти можеш! Много нечестно!  Crossing Arms

# 335
Супер е количката! Браво и за сесията!
Да ви кажа шефът как ме нареди. Сега имахме среща с един англичанин да задвижваме изцяло нов и много сериозен проект. Обещах, че ще направя накои неща до две седмици - планувам след две седмици да съм в отпуск. Шефът ми каза, че сега ми да давал 2 месеца да родя и сме почвали сериозната работа - е как ще стане тая, аз му обеснявам, че сега мога да се занимавам два месеца за после нямам идея  Crazy Пълна лудница! Не бях говорила от месеци, оправих се криво-ляво, поне не се изложих  Sunglasses

При мен същото положение,
разбрахме се да работя от вкъщи, 2м. след раждането до офиса 1/седмицата за 1-2 часа, може и с бебка, а като се чувствам готова по 4ч/ден. С каката пак работих от вкъщи, само че след 6тия месец. Малко ще е натоварено, аз бих си пожелала едно спокойно и лежерно майчинство, ама ...  #Crazy няма  Rolling Eyes

# 336
  • София
Как ви се струва да се ходи на кола маска... при условие, че бременната жена е с чувствителна матка и вече има фалшиви контракции?  Rolling Eyes

Ако става въпрос за интимни части не знам, аз си ходя всеки месец и с първата бременност до последно, но не съм имала контракции. Може би не е много добра идея в този случай да се ходи.

# 337
maminka23 на мен ми казаха и от епилатор да се въздържам,заради контракциите.А иначе ако до сега си си ходила и си свикнала с болката май н.п.Но ако не си по добре не сега Peace,че наистина матката е мн. чувствителна и може до контракции да я докараш

# 338
Мечо:),
от 3 години ходя само на кола маска, нямам никакъв проблем с болката, НО малко или много си стягам коремчето, когато козметичката дръпне рязко....  Confused
И сега като съм в 8-мия месец.... просто не смея да отида, а и вече АГ видя на ехографа, че имам чувствителна матка, отдавна започнах да получавам контракции, сега пия магнерич.

Само исках да чуя и вашите мнения, но въобще не съм се запътила към козметичката,
просто щеше да бъде добре, ако можех да продължа с този вид обезкосмяване, НО в крайна сметка - най-важние сме аз и бебка!  Heart Eyes

Май ще започна със самобръсначка, забравила съм какво е....  Laughing
Само ме е страх да не се порежа, вече коремчето малко или много пречи, а по-нататък - не ми се мисли...  Mr. Green

# 339
maminka23 ,това със самобръсначката е мн кофти ситуация Embarassed Crazy
Аз вече от близо 1м и пловина нищо не виждам Blush Blush и си е голяма мъка.Ужас,а като се сетя за мига на раждане,как ще се оформя не знам Joy Joy Joy
Кофти е със самобръсначката,но както казваш най-важни са бебоците Peace Wink
Скрит текст:
Чак моя приятел ми предлага да ми помогне Joy Joy,ама още не съм се възползвала.Мъча се с огледало Blush Blush Blushзасрамих се Blush Blush

# 340
  • Sofia, Bulgaria
yara, много се радвам за хубавите новини Simple Smile

Аз също ще работя докато съм по майчинство- от вкъщи, но се налага...

Иначе за обезкосмяването Simple Smile и на мен ми е голяма мъка Simple Smile нищо не виждам от коремчето Simple Smile)) ама какво да се прави - трай бабо за хубост. Simple Smile))

# 341
Да се разпиша и аз...)
Ходихме до Метро и се чудих на едни Памперси (от тези в бялата опаковка, че бяха на промоция), ама така и не взех...

yara, аз нещо не разбрах....уговорката ви е била щом бонусите ви са по-големи да вземате само тях, така ли? без заплата? и това сигурно не е от вчера. А и ти сама написа, че те са били 2но по-големи от заплатата, ама ти и заплата си чакаш...) Ако до сега се е процедирало по този начин, явно човека така си е свикнал, пък и вие сте се съгласили.

# 342
Ужас,а като се сетя за мига на раждане,как ще се оформя не знам Joy Joy Joy
Не знам защо, но ме побиват тръпки при мисълта, че като настъпи раждането и ако не съм се обезкосмила самичка.... в болницата ще е ужас някой друг да го направи. Какви мисли ми минават.  Joy В крайна сметка ще помоля ММ.  Laughing Ще е забавно.....  Mr. Green

# 343
Ох досега чистих фурната, определено вече сгъването ми идва проблем. хихи  Rolling Eyes
Сготвих, и уча междувременно, сега ще хапна и пак ще уча.

Работещите мами, леле като ви чета и  Shocked
Аз вярно, че също уча, ама ако не мога да се справя, нещото което ще зарежа не е бебо.
Парите майната им, отстоявайте си правата, имате си право на майчинството.  Ако работодателите се заядат натискайте ги, закона е във ваша полза. #2gunfire

Както се обезкосмя така, няма да моля мъжо, смятам, че жената трябва да си запази тези неща за нея. Не, е те не знаят какво става, просто е по-различно някак си.

# 344
  • Варна
Ако комисионните за съответния месец са по-големи от заплатата, вземам само комисионните.
И януари взех само комисионни, не съм вземала заплата. Просто като сума бяха равни на гарантирани 2 заплати+100лв отгоре.

Но уговорката е месец за месец. То иначе какъв е смисъла от комисионни, така ако единия месец съм се скъсала от работа и се съберат повече сделки, излиза, че после половин година след това ще работя, а няма да вземам заплата.
В случая излиза, че от цялата работа аз съм взела 50лв отгоре над заплатата януари и понеже днес не получих заплата за февруари, съответно и 50лв над заплатата за февруари.

А върша работата на още двама служители и затова имам и гарантирана заплата, защото с и без сделки при мен работата не свършва.

Общи условия

Активация на акаунт