Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 660
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • софия
katia13  Peace
Нашето е Българско Овчарско бебе. Мисли ме, че съм му майка- сериозно. Обаче, аз подозирам, че не е куче, а прасе! hahaha Изрови ми луковиците и ги изяде половината, оглозга розите, прекопа ми рехавия райграс, лежи на верандата и ми дращи стъклата. След бой с кърпата спря да дращи, сега само ближе стъклото и ме гледа жално. Сложих и верига, какво да я правя. Както каза мъжа ми- на ти бебе момиче, нали искаше Mr. Green
Мъж и деца възпитах, този Разкош не мога!

Мими, добре дошла Hug
вАй ужас, подозирам че ще отприщим в друга посока темата...
да знаеш, имат нещо общо твоето бебе и моето. Сега трябва да проучим кой кого научи- аз останах без теменужки, а едното дървохраст мнооого добре е с прерязано...така де стъбло
Е, аз поне като кажа НЕ и мястото се запомня и там вече не се пробва, засега стени, первази и подобни са здрави! (наше куче в къщата живее, даже моя милост собственоръчно му уши легло) bowuu bowuu bowuu

# 106
  • Русе
И ние сме аларма без СОТ, че няма никакъв смисъл, просто се надяваме, ако нещо се случи, да вдига аларма. Това би било достатъчно, надявам се, да се откаже.
И разбира се куче, каракачанка Шаро, на 9 м. Взехме го на 45 дни, малък, сладък, сега е голям, а ще става още повече. Още май не се възприема точно като пазач, играе му се. На един акъл е с децата. Държахме да го вземем малък, че да свикне с тях.
http://klas1995.snimka.bg/properties/dvor.703681.28694956 - тук е на 3-4 м.

Айла, добре дошла и тук. Надявам се, че по-скоро ще раздвижете нещата и много скоро децата ще се радват на игра на двора.

# 107
Наистина по моето проучване Голдън-ите ги дават #1 за куче при малки деца. ММ обаче иска каракачанка, защото пък неговото проучване показва, че са #1 пазачи. Аз предполагам, че докато къщата стане годна за живеене, децата може и да са вече големи.  hahaha

Аз съм фен и на двете породи, така че ще оставя ММ да избере. Меги, Шаро е страшно сладък. Навивам се на такъв сладур.

# 108
  • Горна Оряховица
 И поне темата се отклони в тази посока ,аз имам едни чуденки относно кучетата в двора. И ние имаме една умница -хубавица, която е осиновена от улицата и живя с нас в апартамента. Сега бяга свободно из двора и е волна и щастлива. Колкото да искат децата не мога да я хигиенизирам до толкова,че да я вкарам в къщата. Дворът ни все още е като строителна площадка и малките не играят там, но се чудя как ще се справям с почистването след кучето  smile3550, за да не се натъкват на ''тортички". Не ми се иска да я връзвам, но и ми се струва невъзможно всеки ден след работа да "изследвам" двора. Вие как се справяте с този проблем? newsm78

# 109
katia13  Peace
Нашето е Българско Овчарско бебе. Мисли ме, че съм му майка- сериозно. ...
Мъж и деца възпитах, този Разкош не мога!
..
hahaha hahaha hahaha hahaha Laughing Laughing
Меги, много е сладичко . Каракачанките са перфектни. Аз и ротвайлер харесвам за двор .. да му мислят крадците ако ги комбинираме - по едно от всяко  Laughing
БебОле и ние докато построим и се нанесем като вас - децата ще са големи и няма да имаме такива дилеми  Laughing

# 110
  • софия
И поне темата се отклони в тази посока ,аз имам едни чуденки относно кучетата в двора. И ние имаме една умница -хубавица, която е осиновена от улицата и живя с нас в апартамента. Сега бяга свободно из двора и е волна и щастлива. Колкото да искат децата не мога да я хигиенизирам до толкова,че да я вкарам в къщата. Дворът ни все още е като строителна площадка и малките не играят там, но се чудя как ще се справям с почистването след кучето  smile3550, за да не се натъкват на ''тортички". Не ми се иска да я връзвам, но и ми се струва невъзможно всеки ден след работа да "изследвам" двора. Вие как се справяте с този проблем? newsm78
аз си научих кучето къде е тоалетната. Живее при нас в къщата, пускам го винаги когато иска навън, обикновенно когато е на зор ми дава да разбера много ясно! отварям вратата - той си знае къде! После почиствам- няма друг начин Wink

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 13:12 от Амели

# 111
Аз не мога на този етап да си представя куче. Иска си време и грижи животното, а нямам сили и за него Simple Smile Някой ден, когато децата пораснат ако искат ще им вземем, но задължително да бъде извеждано навън в полето да тича.

За мен малките кучета не са кучета. И аз съм фенка на големите породи, но те искат много движение, тичане. Не мога да си представя такъв тип куче (а и което и да е всъщност)  да седи вързано постоянно. А и варианта с разровена градина не ми харесва  Crazy

# 112
Нашия БОК е на почти 5г. Взехме го на 3-4 месеца. От опит ще ви кажа, че ако искате да имате градина, кучето не трябва да има достъп до нея. На нашия му направихме "кошара"- от ковано желязо Laughing и го извеждаме всяка вечр на полето. Зимата като замръзне земята, го пускаме на двора.  Иначе копае, опикава ми растенията и те изсъхват, гризе други...Просто няма друг начин.
За СОТ-а. Ние имаме  и Сот и 2 яки сирени към него. Окабелихме предварително, фирмата е вносител, но сега ми убягва името. После се включихме.
А на мен ми предстои като се запролети ремонт вече. Не че сме спирали да правим все по нещо. Ще боядисваме навсякъде с изключение на спалнята ни и коридори и стълби. Трябва да циклим дюшаме в две стаи. ooooh!  Нещата се повтарят периодично.  Laughing

# 113
  • Перник
Мен пък ме е страх от кучета.   Embarassed Освен от боксер и голдън ретривър. Но засега имаме котарак. Нямам време и сили да се грижа И за куче.
СОТ и камери не мисля да слагаме, по споменатите вече причини. Застраховка - задължително!

# 114
Абе тя застраховката няма много връзка със защитата от крадци. Аз, между другото, сега чакам да изплатят една щета от наводнение - надут паркет и повредена мазилка по стените. Ще докладвам колко пари са дали. Иначе пари, ценности, лаптопи и тем подобни трудно се застраховат, още по-трудно, да не кажа невъзможно, се доказва кражбата. А други уреди кой ти краде в днешно време. Да не говорим, че в къща е самоубийствено - то съседи, то дувари. Аз почти нямам клаузи за кражба в полицата. В тоя смисъл не са взаимно-заменяеми застраховката и алармата/сот-а/кучето. А куче и аз не ща - на синджир няма смисъл, а иначе да ми препикава магданоза и да ми рови китките - мерси...Всъщност имаме две големи овчарки, но на базата на мъжа ми...Обичам ги, но не ги искам у дома...

# 115
  • Перник
Абе краде си се. На един познат преди Коледа са му изнесли и 3-те плазмени телевизора.
А съседите в такива случаи нищо не чуват и не виждат.  Confused
Мен не ме е страх от крадци - нямаме (не смятам и да имаме) скъпа техника, злато и т.н.

# 116
  • Sofia
Аз лично познавам доста обрани със СОТ и нито един, на който СОТ е предотвратил кражба. Пари и ценности в къщи не държим, за тази цел си има банки и трезори. Иначе кражби си има, на познати и парфюмите са им взели, та на телевизорите ли ще простят  ooooh!
Гретел към коя компания ви е застраховката?
Алианц изплащат не по своя преценка, а според представените документи, може да са разписки, фактури, договори, квитанции, общо взето всичко признават, стига да е заведена щетата по техните правила. И изплащат до стотинка, изключвам 100те лева самоучастие в нашия случай.
Нашата Гуги си има нейно оградено пространство 20мх3м. В студ и сняг я пускаме навсякъде, през останалото време само когато решим и сме на двора.
Кривнахме от темата леко, но  Whistling

# 117
А, да бе, ще изнесат - те за туй е дувара 2 метра и портала с "декоративни шипове"- да ги видя как ще прехвърлят 50 инча...Трябва да имат супер стройна организация... Mr. Green
Шегувам се, разбира се, да не дърпам дявола...Всичко е възможно, но наистина по-малка е вероятността да се краде и изнася от къща обемна техника. Естествено, зависи и от района. В апартамента са ни обирали, ужасно е усещането.
Нашите съседи, които са до входа ни, са готини - като заминаваме някъде и ги предупреждавам, че ще ни няма, да хвърлят по едно око.
mds, сключих миналата година с Български имоти, но миналия месец ги купиха Булстрад. От Бълг. имоти сме доволни, сега ще видим. Фактури не ми искаха, но надлежно описаха качеството, вида и марката на паркета и мазилката, и наснимаха.  Ще видим, любопитно ми е, още повече, че бях забравила, че имаме застраховка. В случаен разговор се пресетих, време след събитието и заявих щета.

# 118
  • Перник
Гретел, ако искат да изнесат нещо, дуварът едва ли ще ги спре. На времето, от апартамент на 3-я етаж през балкона ми изнесоха компютър, CRT монитор (старите, дето тежат по 20 кила) и матричен принтер А3, пак бая тежичък, а, и телевизор, че и ютията (на фона на останалото, нея сигурно в джоб са изнесли).

# 119
От доста време не съмвлизала в темата, виждам и нови попълнения, за което се радвам. Даже благородно ви завиждам за емоциите, които ви предстоят. Честито и на тези, които са разширили семействата. В крайна сметка какво е къщата без много деца в нея.
Ние сме вече близо до финалната права. Е, още не сме си уредили отоплението, но като гледам как набъбнаха инвестициите, далеч от първоначалните изчисления, май ще се спрем на котле с дърва. А и в зимните уикенди, които прекарахме там, забелязах, че има ли слънце, голямата стая на първия етаж се стопля много лесно, така че е нужна само малко помощ от камината. Вероятно ще сложим и соларни панели за топлата вода и преходните сезони и така. Лятото се надявам зеленината да помага и да не се налага охлаждане, ако пък е необходимо, явно ще се сложи и някой климатик. Сега ми предстои обзавеждане на спални, има и веранда с барбекю за правене, но вече ще е бавно и славно. Нямам търпение да дойде пролетта и да се радвам на двора и градината.

Общи условия

Активация на акаунт