Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 659
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
  • густо майна Филибето
По повод кражбите да ви разкажа една колкото смешна, толкова и лоша случка. Моя приятелка живее в къща, която се надстрояваше и общо взето си беше строителен обект. През нощта, докато спят, през прозореца в кухнята влиза крадец (защо от там ми е дълго да обяснявам), прибира якетата от закачалката, но стопаните чуват шум и стават. Той тръгва да се измъква пак през кухнята, но решава пътьом все пак да вземе нещо и грабва и фритюрника. Да ама в тъмнината и бързината се спъва и пада на земята, олиото се разлива и той боксувайки в него се опитва да избяга и пада още няколко пъти. Успява да се измъкне с капака на фритюрника и едно омазано с олио яке. Приятелката ми страдаше, че поне капака не е оставил Laughing

# 121
Привет на всички, изчитам темите с голямо внимание защото и ние сме тръгнали по този път.  Heart Eyes До тук поне одобрихме идейният проект, поне така мисля и чета, чета, чета да вляза колкото се може повече в час. Избрали сме и фирма , но търся и проучвам нови оферти. Моля ви мили дами да ми помогнете с информация за фирмите на лични  Hug

# 122
  • Някъде Там
Привет на всички, изчитам темите с голямо внимание защото и ние сме тръгнали по този път.  Heart Eyes До тук поне одобрихме идейният проект, поне така мисля и чета, чета, чета да вляза колкото се може повече в час. Избрали сме и фирма , но търся и проучвам нови оферти. Моля ви мили дами да ми помогнете с информация за фирмите на лични  Hug

Ако може и за мен   bouquet Ще съм ви много благодарна.

# 123
  • Пловдив
Ей,как се радвам на феновете ма БОК, моя мъж е все с такова,откакто се помни. Аз обаче много не искам куче,малък ми е двора и нямам врвме,но мисля,че е добър вариант за пазач. Ние сме със сот,сложихме още при строежа,но човека-сот е един за цялото село и само тук седи,и ценатта е асски ниска,идва си всвки месец от вратата да си ги вземе човека. На фона на този малък разход,не ни е проблем,а и около нас съседи бол, и то любопитни,дори аз не мога да излезна,без да остана незабелязана. Кажетеза застр компании,да знам към кой да се застраховам,че ми е отдавна на дневен ред и се мотам. Успех на новите строителки  bouquet

# 124
Привет отново от мен строителки  newsm41
Често ще пиша тук
Ето и нашата дилема - парцела, който сме харесали и се готвихме да купим се оказа, че има регулация, но не и смяна на предназначението. Брокерката има човек, който се ангажира да го смени от земеделска земя, в урбанистичен в рамките на 2 месеца. Стрителната фирма ни предупреди, че такава процедура може да трае повече от 6 месеца, а имали и клиент, който година и половина чакал...Сега се чудим - да ги чакаме ли или да търсим нов?  newsm78
Търсим парцел вече почти година, да не разказвам през какво минахме ...Преди това готова къща искахме да купим, там положението беше също отчайващо.
Някой минавал ли е тази процедура и колко време му е отнела?
Собствениците искат да капаро, за да го свалят от продажба и да задействат процедурата, но ако ще им отнеме 6 месеца...Не знам...Имал ли е някой опит с това?

# 125
Като стана дума за СОТ, пазачи и т.н., можете ли да ми препоръчате накъде да се ориентирам за врати ( и външна, и интериорни съответно). Иска ми се поне това да отметна преди да вляза да раждам, че после много-много няма да съм в състояние да обикалям.....

# 126
  • София
Собствениците са в правото си да искат капаро.
Вие трябва да се договорите и отделно да решите, дали биха изчакали евентуално смяна на статуквото, пък, ако има проблем - вие да загубите капарото.
Както са ти казали - може за месец да стане /е, не съвсем/, може и за много повече.

Ако съм ти ориентир, нашият парцел беше кауза пердута. За около 3-4 месеца направихме невъзможното Peace ......с нужните хора Wink

Катбалу, външна врата от Солид 55, интериорни от Треска ООД - на това се спряхме ние.

# 127
  • Перник
Като стана дума за СОТ, пазачи и т.н., можете ли да ми препоръчате накъде да се ориентирам за врати ( и външна, и интериорни съответно). Иска ми се поне това да отметна преди да вляза да раждам, че после много-много няма да съм в състояние да обикалям.....

Скоро ходих с едни приятели да си избират интериорни врати - меко казано разочарована съм от съотношението цена-качество на това, което предлагат специализирани фирми  Confused Е, те си поръчаха. И чаааакаха, все едно от космоса ги доставят пустите врати. Накрая, една от 3 се оказа с объркани размери. Сега отново чакат да дойде незнам какво си, за да я оправят....
И все повече се замислям да си намеря читав дърводелец, който да ми преправи вратите от старата къща за новата - поне са от истинско дърво.
Във външна  не мисля да инвестираме много - все пак в една къща може да се влезе откъде ли не, коментирали сме го в темата многократно  Peace

# 128
Често ще пиша тук
Ето и нашата дилема - парцела, който сме харесали и се готвихме да купим се оказа, че има регулация, но не и смяна на предназначението. Брокерката има човек, който се ангажира да го смени от земеделска земя, в урбанистичен в рамките на 2 месеца. Стрителната фирма ни предупреди, че такава процедура може да трае повече от 6 месеца, а имали и клиент, който година и половина чакал...Сега се чудим - да ги чакаме ли или да търсим нов?  newsm78
Търсим парцел вече почти година, да не разказвам през какво минахме ...Преди това готова къща искахме да купим, там положението беше също отчайващо.
Някой минавал ли е тази процедура и колко време му е отнела?
Собствениците искат да капаро, за да го свалят от продажба и да задействат процедурата, но ако ще им отнеме 6 месеца...Не знам...Имал ли е някой опит с това?

Аз чаках 1 година! не вярвай на обещаните 2 месеца , не си мърдат пръстите тези от общината , едно писмо да напишат им трябват 2-3 седмици. Аз правих планове за 6 месеца и излезе с големи разправии при кмета 1 година.

# 129
  • Пловдив
Светлак, ако има възможност и не е необходимо да се увеличават като размер вратите, действай смело! Бъди сигурна, че няма да купиш по-качествени и/или на поносима цена. Като казахте врати и се оказа, че поне за мен от цялата одисея по къщата това, което найй-най-най- ми държи влага, са вратите. То една цифромания е заляла пазара /качествена дървена врата, с ОТСТЪПКА, на скромната цена от 700 лв., /бр. , ние имаме 11 врати... как ли пък не/. За вътрешните врати ние се спряхме на най-евтиното възможно в Пловдив /евтино, щото ги правят турци с материали от Турция, не щото е по-лошо от другото/, и отстъпка ни направиха, та ни излезнаха доста евтино.Тези полските порт-а-доор май също не са лоши, ама кой и как ги монтира, също не е ясно до колко добре. В старата ни къща имахме КИТАЙСКИ врати интериорни от БОРСАТА, за сумата от 100 лв., и трябва да си кажа, че изглеждат много добре /с плаващи первази, обли, които по принцип също оскъпяват/, и нищо им няма 4 години, в които бяха ползвани. Явно е въпрос на късмет.  bouquet

# 130
Оххх, за мое най-голямо разочарование, от страшно много места чувам все такива лоши отзиви - как пък никой не се похвали, че е улучил нещо читаво..... А иначе за външна врата абсолютно съм съгласна, че няма смисъл да се изсипват камара пари - стига да ми харесва как стои, взимам я веднага!

# 131
Често ще пиша тук
Ето и нашата дилема - парцела, който сме харесали и се готвихме да купим се оказа, че има регулация, но не и смяна на предназначението........

Какво значи, че парцелът има регулация? Щом е земеделски имот, значи не е включен в регулационния план на населеното място, и не е в регулация. Имотите, които са включени, са УПИ - урегулиран поземлен имот. Процедурата по смяна на статута отнема доста време - от 6м до една година, зависи кой се е заел с това. Друго, което трябва да се има предвид, е че, обикновено имотите извън регулация нямат захранване с ток и вода, и понякога се налага да се правят доста дълги трасета за ЕЛ и ВК, а дори може да се наложи монтиране на собствен трафопост. Всичко това са допълнителни разходи (пък и време), които трябва да се имат предвид при оценката на парцела. Най-добре е да купите УПИ, но това не винаги е възможно...

# 132
luba_rizova, и нашата бройка на интериорните е толкова, плюс една външна..... не ми се мисли!!! За жалост обаче, аз нямам стари врати, които да ползвам, иначе с най-голямо удоволствие бих си спестила и нерви ,и пари...

# 133
  • Русе
Нашите са по мах 400 лв крафтмастер класик на Райдор. Засега съм доволна, само 2 брави ни се счупиха, но те не са виновни за това. Външна пак от там, само малко усилена и изолирана, горе-долу за същите пари.
Да, коментирали сме многократно врати, охрана, СОТ. То като гледах на скоро в София, богатите квартали как обрали хората с все СОТ, дувари, хората спят на горния етаж, пусната аларма на долния. Не ги бърка, оправят се, само да не се случва.

# 134
Еее, Meggysan, тамън се обнадеждих, и то се оказа, че фирмата е в Русе...... пък на мен за София ми трябва ( то грешката е моя, де, че не доуточних)  Sad

Общи условия

Активация на акаунт