Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 652
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • Русе
Аз знам, че за София ти трябват, но доколкото знам правят за всички градове. Даже ние като поръчвахме имаха май поръчка за Гърция и някакви хотели в Банско и точно май София. Така че не пречи да питаш, може да има някаква цена за транспорт, не знам. Имат сигурно мейл, може да им пратиш запитване за цена. На нас ни дадоха само за врати, за цвят им дадохме мостра, а бравите си избирахме отделно.

# 136
Ааа, ок,мерси. Ей сегичка ще им напиша едно мейлче... въпреки че малко ми е търсене така, без да съм видяла "на живо" каква е ситуацията, ама.... не пречи да имам инфо поне  Wink

# 137
  • София
Ааа, ок,мерси. Ей сегичка ще им напиша едно мейлче... въпреки че малко ми е търсене така, без да съм видяла "на живо" каква е ситуацията, ама.... не пречи да имам инфо поне  Wink

В Треска са същите, имат магазин в Младост 1.
Нашите също за крафмастер....мисля Rolling Eyes Има огромен избор на цветове Peace

Знаеш ли, онзи ден ходих в Домко , имаха промоции на врати точно. Като цяло ми харесаха много, излизаха около 400+ за бройка.
Моите по 300 се вързаха, една сгъваема за под стълбището към 450 Peace

# 138
  • Русе

Точно за инфо поне ми е мисълта. Аз като си помисля колко търсих, така че всичко е от полза. Не знам дали си виждала нашите, това е входната. Май на другите нямам снимки, но са същите.

# 139
Виж и на Камбера и син /имат сайт като ги чукнеш в гугъл/  Peace , аз там съм харесала дограма дървена .. имат и невероятни врати .. всякакви /плъзгащи, сгъваеми, стъклени с резбовка , с рисунки..

# 140
Ето и нашата дилема - парцела, който сме харесали и се готвихме да купим се оказа, че има регулация, но не и смяна на предназначението........

Какво значи, че парцелът има регулация? Щом е земеделски имот, значи не е включен в регулационния план на населеното място, и не е в регулация. ....
И аз се зачудих...Най-вероятно има ток и вода, затова са се изразили така..Може и по-бързичко да стане - стига да не ходи на ОВОС и да се попадне на хора, които да движат процедурата.

# 141
Благодаря на всички ви за инфото.
Ms.Gorgeous, изобщо си нямах и представа, че в Домко предлагат врати... newsm78, ще мина да погледна на всяка цена.
Meggysan, а външната ви блиндирана ли е...така като я гледам, май не.... Мен ме притеснява, като е външна, и все пак е подложена на разни атмосферни влияния... въпреки че нашата не е директно изложена, т.е. под навесче си е, и все пак... как мислите вие?

# 142
  • Русе
Не, не е блиндирана, само беше нещо усилена и с вата, но честно казано съм забравила каква беше разликата. Мисля само да й ударим един по-хубав лак като на дограмата, че вратата изсветля в сравнение с дограмата. На нея нищо й няма. Виж на тази на банята да, по-точно на касата. Но там ония двамата от подписа ми й разказват играта  Grinning Grinning.

Забравих да пиша за смяната на статут. Когато ние правихме това се обърнахме към архитектката и тя паралелно с проектите, движеше и това и стана направо супер бързо, за 5-6 м (не си спомням точно). По него време в темата масово се сменяха статути и времето на повечето беше мноооого бавно просто. Почти мин година, че и до 2. Не знам какви ора и "връзки" имате. Много важно е човека да знае процедурите. Така нямаше излишно разтакаване. Знаете как е ние като ходим по инстанциите, като не знаем кое след кое следва, документи и ..., ни разкарват за глупости.

# 143
Момичета благодаря ви за бързите отговори.  Hug
Аз го проверих в геодезиският план - има си регулация, има си и УПИ с римски цифри, има си и ток и вода. Викам си - някаква грешка има тука! Обаждам се на брокерката и и казвам какво съм видяла. Тя отишла при собствениците и искала цялата документация (оригиналната) и се оказва, че парцела си има смята на предназначението, те просто са и дали старата скица. И какъв се показа казуса. Парцелът е наследствен между двама братя, преди официалната делба ( видях решението на съда) е вкаран в регулация, извадено е становището за смяна на статута от ПИ на УПИ и след като е приключила делбата , те си вадят скица, но при ваденето на скица не дават пълната документация и на скицата пише - УПИ, статут на земята - земеделска. Водата минава до парцела, а тока е също до него. Сега ще му вадим в агенцията по вписванията удостоверение за тежести и собствениците си пуснаха за виза.
Хубавото на кувуване с банка ( всъщтност единственото хубаво е) , че банката ни спаси от някои неразумни покупки и изискват абсолютно всички документи.
Парцела е скъп , на границата на възможностите ни с парите е за земята и след като обикаляхме сума ти парцели ( по-евтини) пълни с какви ли не проблеми се спряхме на този. Малък е и за това не е толкова апетитен, а и не е евтин. И така - продължаваме по дългият и болезнен път на нашата мечтана къща! Най-хубавите неща стават най-трудно  Praynig Praynig Praynig

# 144
Чудесно! Щом в кадастъра е УПИ, нямате проблем.

# 145
Момичета има ли от вас на финала които мога да ползвам за препоръки за фирми и майстори?

# 146
Благодаря ти много Калитко  Hug
Момичета на дневен ред с мъжа ми изниква следният въпрос
- когато мислехме за дървена къща ( сглобяема) беше ясно, че ще наемем фирма да изгражда до ключ. Сега обаче, когато се отказахме от сглобяемите и ще строим монолит, фирмата ни предлага и изграждане на монолит до ключ.
По-изгодно ли ще е е да платим на арфитектурно бюро да изготви пълният архитектурен проект, отделно на строителна фирма за груб строеж, отделно измазване, поставяне на ВиК, енергото, за отопление сме се спрели на термо помпи или да възложим на една фирма всичко?
Те казаха, че могат да ни остойностят цялата къща след изготвянето на пълният архитектурен план.
Моля споделете вашият опит  Praynig
Няма да крия, че изчетох половината теми с огромно удоволствие и безкрайно ме радвате с вашата непреклонност към следването на мечтата за свой дом  Hug

# 147
Момичета за вратите - защо не се обърнете към дърводелец? Имам една приятелка дърводелец в тях и направи всички мебели барабар със вратите.

# 148
... Водата минава до парцела, а тока е също до него...

Добре е да се има предвид, че "минава до" не е като да "стига до".

За водата и (евентуално) канализацията - отклоненията и шахтите почти сигурно местното ВиК ще ви принуди да си ги изградите за собствена сметка.
За тока - жиците може да минават пред оградата ви, но много зависи каква мощност ще заявите, електроразпределителното дружество какво становище ще даде и най-вече, каква точка за присъединяване ще посочи в него. Това има отношение най-вече към стойността на променливата компонента за присъединяване, която би могло да се наложи да платите.

Всичко това е свързано с немалко време, средства и нерви. Така че добре е да проучите тези неща преди да предприемете сериозни действия, още повече щом казвате, че цената на парцела не е ниска и е на ръба на възможностите ви Peace

# 149
Благодаря ти дриймхаус.
Мястото няма канализация , трябва да се изгради изгребна яма.
Правата вода минава отпред на парцела, а стълба е до него. Партиди няма пуснати, ние ще го проверим другата седмица във ЧЕЗ и ВиК.
Брокерката е продала съседният парцел и там има построена къща, тя твърди, че проблем с водата и тока няма, но какво може да се очаква от брокер.  Laughing
Все пак ще живеем в село до София, така се отказахме от един парцел защото нямаше вода, а един друг ни предлагаха с прокаран трифазен ток и вода ( там е имало работилница) , но пък беше стръмен хълм, копан и с опасност земята да се свлече...
По мои проверки мога да проверя за пускане на партида за ток и вода за парцела още преди да го купя с ходене по мъките де, но няма как като искаме селяни да ставаме.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт