Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 647
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
@Chuby По въпроса с това кой да ви изгражда къщата. В повечето случаи фирмата е специализирана за отделни дейности. Извършва ги тях и от там нататък започва да наема фирми. От това тя също си слага комисионна и крайния продукт се оскъпява. Ако фирмата не е много голяма, с различни майстори в нея ще дойде по-скъпо. Ако ти си ги търсиш е занимавка, но може да избираш, но няма да знаеш точно колко ще ти излезе крайната цена. Докато с една фирма това ще е упоменато в договора + някакъв процент допълнителни непредвидими разходи. Със семейството ми като строихме вила заложихме на отделни фирми и сме доволни като цяло от избора ни. Имам познати тук-там и ползвахме отстъпки за материалите. Ако беше всичко от фирмата, тя щеше да ни ги даде на пазарна цена, а тя да си прибере отстъпката. Строителните фирми си имат магазини с които работят и там ползват определени отстъпки, около 30%. Успех с начинанието   

# 151
Моля те дай ми строителната фирма за грубият строеж, от която сте доволни на лични

# 152
  • Някъде Там
Chuby може ли на ЛС банката която отпуска кредит за имот Simple Smile И ако не е тайна в кое село сте си харесали. Дано всичко се оправи бързо и лесно. Ние може би от 4 години гледаме първо като вас къщи - безумно скъпи за качество което предоставят и затова се ориентирахме към имот и строеж. В началото си мислехме сглобяема че ще стане уж по бързо, но май размислихме и се спряхме на монолитна. Сега сме в процес на търсене на архитект, проектант и строители и т.н. Simple Smile ще пиша ако се спрем на някои, ще се радвам и вие ако пишете   bouquet

# 153
...... като строихме вила заложихме на отделни фирми и сме доволни като цяло от избора ни. Имам познати тук-там и ползвахме отстъпки за материалите. Ако беше всичко от фирмата, тя щеше да ни ги даде на пазарна цена, а тя да си прибере отстъпката. Строителните фирми си имат магазини с които работят и там ползват определени отстъпки, около 30%...  
Всъщност това може да се окаже и значителен плюс - ние ползвахме точно отстъпките на фирмата /или, примерно, 2/3 от тях/, които предвид големия обем работа не им бяха особено важни. Другият, по-голям според мен, плюс е, че държиш отговорен един човек. Няма как този, който поставя гранитогреса да се оправдае с некадърността на предния, който е направил крива замазка. Ако пък е крива, оправят си я за тяхна сметка...На нас ни пребоядисаха половината фасада за тяхна си сметка, заради малък гаф при последващ етап от довършителните..Друго пак в тоя смисъл - разлепиха се едни лайстни лятото и паднаха две плочки от цокъла. Ми дойдоха и си ги направиха. Но фирмата си пази реномето и ме печели за клиент. Споделям другата гледна точка, не агитирам. Peace

# 154
И аз като Гретел, мисля когато почнем да сме с фирма /разбира се зависи от оферите които ще имаме/ .
В апартамена, точно заради майстори - тоя това правил, оня онова.. сменяхме и пр.. и имаме доста неща от които не сме доволни, а няма на кой да се жалваш..щото сам си си виновен и всеки се оправдава с тия преди него #Cussing out

# 155
  • Перник
Я да обърна малко темата - архитектът пита какво ще слагаме в тоалетната - вградена структура или моноблок. Естествено, вградените структури ми харесват повече на външен вид, но съм чела, че се повреждат по-често  newsm78 Какво ще ме посъветвате?

# 156
  • густо майна Филибето
Да предвиди и двата варианта, знае ли човек. Това ги интересува повече конструктора и ВиК.

# 157
Аз имам в две бани вградена структура на Грое. Монтирани са с един месец разлика, преди 7години. До сега не съм имала никакъв проблем.
Ще допълня - едната е със захващане за стената, а другата стъпва на пода, тъй като стената е 12см, и с кухи тухли. Това обаче, не личи по никакъв начин в крайния резултат.

# 158
И ние сме с вградена вече 7 години и не сме имали проблем. Нашата е някаква БГ, не помня фирмата, мога да погледна ако има интерес. Даже постоянно отваряме капачето за да слагаме таблетки и това също не пречи.

# 159
kallitko , БебОле полезни ми бяха тези мнения и на мен. Преди ме достраша, по тези причини /разваляне- къртене , пък то не е баш така / и защото нали се слага гипсокартон на вграденото казанче и после плочки .. струваше ми се не достатъчно здраво .. а сега съжалявам  Confused.

# 160
  • Перник
Май ще заложа на красивото, т.е. вградената структура, пък дано да уцелим и да е качествена. В момента сме с моноблок (8-ма година), който беше най-евтиния в магазина и не сме имали проблеми.

# 161
  • София
Светле, има си сервизен прозорец за обслужване Peace
Ако се наложи къртене, считай, че и при моноблока ще се наложи. Нашите са Kolo, бидето също.

# 162
Всъщност мен ме притесняваше най-вече дали е достатъчно здраво , за окачените - като отзад е гипсокатрон и плочки .. дюбелите дълги ясно , но на тоалетната като седне ММ 100 кила , а тя е висяща примерно и хваната през гипсокартон /защото нали вградените казанчета така се скриват/ дали ще държи  newsm78 .
Ама щом са го измислили хората сигурно си е здраво .

# 163
  • Русе
Това ни беше и на нас основното мислене, ММ е 120-130 кила, аз няма да казвам колко съм, че ме е срам.
Братовчед ми работи във Видима, каза, че ги правят да издържат до 400 кг. Нашите са на Фаянс, за 1 г вече доста интензивно ползване, никакъв проблем, дано и напред да е така. (Не взехме на ВИдима, защото не ни хареса дизайна на бутона Simple Smile).

# 164
  • София
Структурите за вграждане  могат да издържат на натиск от над 400 кг, което е стандартно изискане на пазара.

http://www.kolo.bg/products/images/99169_bimage.png

За гипсокартона- от снимката се вижда че чинията и казанчето не висат на стената, а си има структура с крачета, които са на пода.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 13:19 от KaMu

Общи условия

Активация на акаунт