Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 692
  • 743
  •   1
Отговори
# 90
 Алармена инсталация слагахте ли по къщите си и каква?

# 91
  • София
Да. Датчиците се монтираха на много ранен етап, не знам точно марка,  към СОТ сме.

# 92
Е, те точно това го забравих при довършителните. Не е беля. Сложихме Парадокс Магелан /нещо такова/,  безжична система.

# 93
Аз съм против алармената инсталация! Братовчедката на мъжа ми я обраха със СОТ.

Работещите в тези охранителни фирми имат време, за което трябва да стигнат и ако мислите че си дават зор сте в грешка. Никой не иска да спипа някой на място, защото не знае какво може да го очаква!

Според мен по-голяма работа би свършило нещо, което да вие като лудо, т.е. да ги изплаши, че някой ще ги види, отколкото че от СОТ ще ми спасят нещо.

Да не ви казвам, че обикновено сложилите аларми са по-сериозен обект на кражби, защото явно имат какво да пазят. Привлича се внимание. А и знае ли човек, кой точно ти влиза в къщата, за да наслага инсталацията и да оглежда какво има вътре.

Това е моето мнение и на мъжа ми. Решили сме да сложим прожектори на фотоклетка, макар че пред входа ни има улична лампа и аларма тип сирена. От тези, които вият на умряло. Да са ни живи и здрави комшиите, но големи клюкари има  Crazy Когато отидем на къщата ни казват кой кога е идвал, кой е оглеждал, кой се заглежда, минават ли по-често мургави братя.

Разбира се никой не обвързвам с мнението си Simple Smile

# 94
Коал-че, нашата алармена система не е свързана със СОТ. Поради изброените от теб причини. Поради същите причини не сложихме и камери - за да не се привлича вниманието. Обаче - сирената такава аларма вдига, че за секунди се събират всички съседи + полицаи/катаджии, които са на дежурство наоколо. Абе, трябва да си има нещо.

# 95
  • Пловдив
Имаме - Сара се казва, Българско овчарско куче почти на 3 години. И ние като Ms.Gorgeous я "сложихме"  на много ранен етап - беше 6-месечна тогава, а къщата - на груб строеж Laughing . Страхотна работа върши и напълно си заслужава манджата  Peace

# 96
  • густо майна Филибето
И нашата аларма е такава, но е Шаро Grinning Нямам звънец , кучето ми съобщава когато някой застане на вратата.

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 18:14 от Ljuboznatelna

# 97
  • Sofia
Имаме пуснати кабели за СОТ, но така и не сложихме. Имаме си алабай на двора  Mr. Green и застраховка за всичко възможно. Последното препоръчвам с две ръце.
Имаме си и 280лв ток, да са живи и здрави тези в ЧЕЗ  Twisted Evil  Joy

# 98
  • София
Ей, я стига сте се хвалили Laughing
Нашата мини аларма е Орфея
Скрит текст:
Безбожно сладка и неподлежаща на никаква дресура! Laughing
Иначе сериозно- имаме датчици на всеки прозорец /големи и подканящи всекиго/ + такива за движение. На няколко пъти идваше дежурна кола, но понякога забравям да изключа алармата Blush Е, още отключвам с торбите и някой ме тупа по рамото hahaha Просто колата стои на съседната пряка.
Иначе, съседи бол - 6 общо !
То да не става, но за тази работа са застраховките- чиста работа.

# 99
  • София
  Нали може да си ви следя и просто да чета въпреки че още съм на етап желание... Виждам доста познати никове и хора  Simple Smile
  Преди да вземем апартамента имах огромно желание за къща, временно се замрази тази мечта и идея, но напоследък отново започва да покълва  Simple Smile

# 100
  • софия
 Нали може да си ви следя и просто да чета въпреки че още съм на етап желание... Виждам доста познати никове и хора  Simple Smile
  Преди да вземем апартамента имах огромно желание за къща, временно се замрази тази мечта и идея, но напоследък отново започва да покълва  Simple Smile
то и ние така преди ехееее 10 години. И добре че мъжа ми не се отказа Heart Eyes
пожелавам ви при вас да е по-бързо Peace

ние сме и с със сот и  с камери и със светващи лампи при движение.
Звънеца на врата не работи. Работеше един месец, после така и не купихме батерии. Но и при нас една супер сладка, умна и ужасно любвеобилна аларма индикира при движение. Боже колко го обичам това куче! Най-страхотното нещо за гушкане, и страхотен помощник в градината.Сега работи по проект кални бани и осъщестяване на мини езерце. Изкопните работи много напредват, освен това използва абсолютно еко исстеми и нови технологии- пълни се с вода от подпочвените води, а и дъжда помага неимоверно.Предполагам че кучето съгласува работата си с метеорологичните прогнози! ....... Не си ляга без да си легна аз...ей го на спи в краката ми!
 Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 101
Айла, добре дошла.  Hug пожелавам ти съвсем скоро да се включваш не само като наблюдател.  Hug

Ние планираме да вземем куче, но още сме на етап проучване. Проучваме кое е най-добрия вариант хем за децата, хем да е пазач. Ако някой е проучвал в тази насока може да сподели ако иска.  Praynig

# 102
Аз мисля, че най-добре е пълен пакет  Laughing алармена система+сот и застраховка.
На нас в апартамента окабеляването от инвеститора , друг ни върза нещата и тогава сот-а .
За къща би било подобно - преди мазилките окабеляването..после може и друг да се викне да ги просвири и върже .
Така сот-а няма д авлизат вътре гледам, че някои от вас това ги притеснява.
А относно застраховката съм с две ръце- за.
 Куче + малки деца, аз не искам. Като са на по над 6-7 г може, но дотогава - не . Peace

# 103
  • софия
Айла, добре дошла.  Hug пожелавам ти съвсем скоро да се включваш не само като наблюдател.  Hug

Ние планираме да вземем куче, но още сме на етап проучване. Проучваме кое е най-добрия вариант хем за децата, хем да е пазач. Ако някой е проучвал в тази насока може да сподели ако иска.  Praynig
Бебо, при нас си беше егати проучването! ooooh! Именно защото искахме да съчетава на първо място дружелюбност и обич към децата, на второ да е податливо на обучение, защото не сме имали куче преди това, и трето мъжа ми държеше да е пазач.  Crazy Колкото и да четохме, всичко се изпари в моемнта в който си видях кучето в една обява. Абе правих струвах, пак към обявата се връщах, просто снимката му, излъчването му беше - "мен търсиш, ето ме"
И както някъде прочетох за голдън ретривърите - те са всичко друго но не и пазачи, толкова обичат да са в помощ на хората, та най-вероятно първото нещо което ще направят за един крадец е да го заведат до среброто ви и семейния сейф" Laughing
Е, не е първото, третото  е защото първо лае, после и известява, после му се радва, накрая най-вероятно ще е услужлив ooooh!
НИКАК ама никак не съм се усъмнила в избора си! Да не говорим че за мен вече не е куче, ами си го гледам наравано с децата! Mr. Green

# 104
  • София
 katia13  Peace
Нашето е Българско Овчарско бебе. Мисли ме, че съм му майка- сериозно. Обаче, аз подозирам, че не е куче, а прасе! hahaha Изрови ми луковиците и ги изяде половината, оглозга розите, прекопа ми рехавия райграс, лежи на верандата и ми дращи стъклата. След бой с кърпата спря да дращи, сега само ближе стъклото и ме гледа жално. Сложих и верига, какво да я правя. Както каза мъжа ми- на ти бебе момиче, нали искаше Mr. Green
Мъж и деца възпитах, този Разкош не мога!

Мими, добре дошла Hug

Общи условия

Активация на акаунт