Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 722
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • Перник
Амели, ела да видиш при нас какво е чудо - "направи го както искаш" и после "ама така не ми харесва" и почваме отначало  ooooh! И аз мисля, че ще вляза в бъдещата къща или разведена, или вдовица  Laughing И периодично ми се заявява "аз в тази къща няма да живея, няма да събарям старата, ще си живея в нея"  #2gunfire

За проектите ти и аз се въздържам от коментар, защото и мен не ме бива по картинките  Embarassed

# 436
Амели , а не става ли да размениш кухнята с трапезарията? Rolling Eyes-Така хем ще имаш гледка навън, няма да си с гръб към гостите, ще си направиш по-голяма кухня, а под стълбите можеш да вкараш скрин и тв (примерно, и няма да му блести, щото ще е в сянка Mr. Green)

# 437
  • Sofia
Навсякъде има драми, ММ твърдеше, че ще го уморя с тази къща и после ще си живея с друг в нея... преживяхме го и той издържлив излезе  Joy Само в началото с проектите не се занимаваше, не успяваше да си предтави нещата само по чертежите и остави на мен да преценя, кога сме стигнали до удоволетворяващ всичките ни изисквания вариант  Crazy
Един въпрос, стълбите са на по късата стена, тази 6,60 или грешно се ориентирам? На мен чертежите са ми по разбираеми ако не съм виждала нещата на живо.  Crazy
Ще погледам и ще помисля, но ето няколко идеи за под стъпала вкл. кухни, не всички ще са от полза, но може би все пак нещо ще ти подскаже решение.

# 438
Като си оправяхме апартамента, в който сега живеем, аз бях бременна, отидох си в София при мама и тате и казах, прави каквото искаш, апартамента и без това е твой, само да е чистичко и приятно. Така и стана. ММ свърши всичко сам, с малки изключения, които имах като претенции и той се съгласи с тях.
Като дойдох после да живея тук, намирах кусури според моите виждания, но нямаше как да коментирам, защото ме е нямало и не съм казала на време.
Затова сега, къщата я правим заедно, коментираме заедно и всичко решаваме заедно. Да няма после виновни (виновни ще са ни всички останали  Joy)
По принцип пак ММ движи нещата и ме оставя в неведение доста често, но този път си казвам, че искам да взема участие и за това проекта ако помните го преправяхме в последствие за да добавим моите желания, както и допълнителната стая, за която заслугата е ваша. Но сега, като ме оставя в неведение за бюрокращината с която се занимава, тихичко си мълча и съм съгласна.  Laughing
Пазя се за обзавеждането, да дам глас.

# 439
  • Някъде Там
Здравейте,
lariva  може ли на лични колко горе долу ви искат за строеж на кв.м. че и ние се ориентираме само по форуми кой каквото е споделил и от интернет, да не останем изненадани накрая. Понеже точно заради парите се чудим дали да е къща или от преносимите контейнери newsm78, макар че не може да става и дума за сравнение....
Иначе ние честно казано за проект не се разправяме, искаме да е най - удобно и евтино и може би затова и нямаме много избор Sad По-скоро с архитектката спорим, че тя иска спални по 12-14 кв.м(такива били нормите). и ние знаем че колкото по-голяма толкова по-добре, но от финансова гледна точка ги правим 9 кв. Така или иначе стигнахме до някакъв консенсус и го направи що годе каквото искаме, скоро ще кача проект да ви покажа Simple Smile Кажете имате ли съседи покрай вас които да живеят там. Понеже нашето се води вилна зона и миналата вечер като ходихме само един съсед има през 2 парцела и пълно мъртвило. От една страна добре че е тишина и спокойствие, но от друга.... си ме достраша  ooooh!Много странно че има къщи а никой не живее в тях, т.е. идват само лятото  Thinking

# 440
  • Перник
Навсякъде има драми, ММ твърдеше, че ще го уморя с тази къща и после ще си живея с друг в нея...

И моя така... Другата версия е, че банката ще ни вземе къщата, аз ще си отида при мама и тате, а той щял да остане на улицата  ooooh!

# 441
ето това е положението:
сега:
Скрит текст:
и ето как искаме да паднат стените:
Скрит текст:

Ameli, можеш ли да снимаш конструктивния чертеж на плочата над това помещение (Кофражен план на плоча на кота +2,....) за да видя този, дебелия зид, който искаш да се махне, дали е носещ. Ти беше казала, но сега не ми се търси, коя година е проектирана и построена къщата?

# 442
  • Балчи-Варна
Здравейте,искам да  питам следното-на първия етаж ще е кухнята.По проект там имаме комин,който ще се ползва само за аспиратора.зидахме го от втория етаж нагоре,като оставихме и отвор на самата плоча на първия етаж.вкарахме тръба фи 110 вътре в комина с идеята там да се свърже аспиратора.Да обаче като поглеждам нагоре в тръбата все виждам капки вода по тръбата по стените вътре в тръбата.А комина отгоре има калпак като покривче.Неможе да тече от горе.Дали в тръбата става конденз незнам.Дори и по пода съм виждала влажно.Ще ми прави ли това проблем след като свържем аспиратора за там?Или да събаряме комина и да пробиваме стената  и да извеждаме аспиратора от там?Дали можах да обесня и дали  ме  разбрахте незнам?Чела съм по форумите,че им тече вода от аспираторитв,да не стане и при мен така.Днес до вечерта трябва да вземем решение,дали да събаряме комина.Помагайта момичета.

# 443
Привет на всички  Hug По въпроса за мъжете - такива са си те, вироглави. ММ беше именно човека, който ден и нощ пилеше, че иска къща, къща, къща...Като харесахме парцела и решихме да строим, познайте кой четеше всичко по темата и преследваше фирми и хора всякакви - аз. И колко му пиля на главата не е истина, ама той е невъзмутима скала ( телец). Обаче в момента, в който виждаше, че нещо почвам да се огъвам веднага се намесваше и оправяше нещата. Сега даже е свалил и разучил една 3D програма, с която можеш да си направиш идейният проект сам, интериора, че и градината. няма да повярвате, но за една вечер седна и след 4 часа измъдри целият долен етаж. Е ще има корекции, но аз направо паднах като ми го показа. Даже и оферта взел от една строителна фирма ( максимално подробна). Те ни дават за нашата къща до ключ ( 130 кв) без отоплението 70 000 евро с ДДС. Доста от нещата вътре са яко скъпи и има какво да се оптимизира. Аз подбирах фирми за отопление и пречиствателни станции и само мрънках, че той нищо не прави, а той хиената с хиена взел, че и на срещи ходил и ми връща офертите и се хили. Викам му - мило аз съм леката кавалерия, а ти тежката  Laughing Heart Eyes
Ние чакаме да минем на нотариус, дадохме на архитекта визата, скицата и проучването за ВиК и електро и чакаме да ни каже, какво мисли за парцела и т.н.
Така, че момичета - не ги корете мъжете, ние сме по-емоционални, а те по-бавно обмислящи. Аз с колко негови идеи не бях съгласна , а се оказаха толкова находчиви...

# 444
  • софия
Момичета, прекрасни те!  Hug

Много мило, че споделяте и вие терзанията, явно не сме извънземни  Mr. Green

mds, идеите за под стълбището са ми от голяма полза.
Може би е важно да уточня че ние сме дребчовци - така че ръста и "навирането" под стълбите не е много голям проблем.
Основното е, не че няма право мъжа ми в казаното а начина по който това стана- на втората секунда, без да ме изслуша- аааа не ми харесва..... ма както и да е. Ще гледам от веселата страна на нещата. Аз все още просто мисля- не казвам това ще е, и ми става кофти като някаква директна контра се обади насреща-, ма чакай малко, нали мисли, защо така рязко? ениуей

rumi_alex това за квадратите на спалня ми е от голяма полза също, защото се чудех детските на децата дали няма да дойдат малки - на всяка по 13 кв  newsm78

Chuby бъди самоотврежена сестро и подай на мен страдащата тази програма за проектиране..... newsm03

kallitko   bouquet просто не мога да не отбележа, че съм много благодарна на отделеното време.

Момичета, за да се добие по ясна представа, ще снимам чертежите и ще визуализирам с няколко цвята като легенда, какво е положението, какво искам да стане и кое ме притеснява.

Аз не исках чак толкова да ви занимавам, все си мислих че на хората не им е до моите конкретики, но явно няма друг начин да стане. Оплитам се и вече се загубвам, загубвам представа какво изобщо е нормално и това ме обезкуражава! И резултата е че ми се струва ужасно сложно и ужасно невъзможно!

Гюлчи,аз лично нямам отговор, но се надявам да те светне някой, защото срока "до довечера" ми звучи чак страшно! Crazy

Хубав ден момичета! Peace

# 445
  • София
Здравейте,искам да  питам следното-на първия етаж ще е кухнята.По проект там имаме комин,който ще се ползва само за аспиратора.зидахме го от втория етаж нагоре,като оставихме и отвор на самата плоча на първия етаж.вкарахме тръба фи 110 вътре в комина с идеята там да се свърже аспиратора.Да обаче като поглеждам нагоре в тръбата все виждам капки вода по тръбата по стените вътре в тръбата.А комина отгоре има калпак като покривче.Неможе да тече от горе.Дали в тръбата става конденз незнам.Дори и по пода съм виждала влажно.Ще ми прави ли това проблем след като свържем аспиратора за там?Или да събаряме комина и да пробиваме стената  и да извеждаме аспиратора от там?Дали можах да обесня и дали  ме  разбрахте незнам?Чела съм по форумите,че им тече вода от аспираторитв,да не стане и при мен така.Днес до вечерта трябва да вземем решение,дали да събаряме комина.Помагайта момичета.

Гюлчи, ако правилно си го представих, тръбата е отворена сега, не е свързана още?
Не, няма да ви дава проблем конденза после. Все пак, има температурни разлики и е нормално да го има. Калпачето на комина предпазва, но не и от вятъра и навявания - при вас е и влажно /си мисля/. Когато се свърже и започне да аспирира активно- проблем няма да има Peace
Най- добре е да се изведе на покрива, не се подлъгвай за страничен стенен извод.
Друго, гледай на не се прикачват вентилаторите на баните към този отдушник - това задължително.

# 446
  • Балчи-Варна
Ms.Gorgeous,да тръбата е отворена още и е изведена тръбата до горе в комина.Този комин е само за аспиратора.В пониделник ще идват да шпакловат и боядисват стените,затова трябва да решим дали да събаряме или не.

# 447
  • София
Ms.Gorgeous,да тръбата е отворена още и е изведена тръбата до горе в комина.Този комин е само за аспиратора.В пониделник ще идват да шпакловат и боядисват стените,затова трябва да решим дали да събаряме или не.
Не, не, няма смисъл.
Имай предвид, че вътре, макар и неотопляемо е по-топло. Нормален е конзензът Peace
При нас е по същия начин, като даже имам една невероятна чупка над шкафовете, че аспирираното да отиде в комина ooooh! Нямам проблем. Само при вчерашния вятър имах леко хорър фон от свистенето в комините Laughing

Изнесен комин странично и спални на етаж две- не си е работа Peace

# 448
  • Балчи-Варна
А, трябва ли да има поставена тръба вътре в комина за аспиратора по принцип,или да го махаме и аспиратора да влиза направо в комина?

# 449
  • София
А, трябва ли да има поставена тръба вътре в комина за аспиратора по принцип,или да го махаме и аспиратора да влиза направо в комина?
При нас е тръба, отгоре е коминното тяло Peace Само долу е комин - нагоре тръбата продължава през основната баня / виждам я през ревизията на тръбите / и продължава към покрива.
Ако се замислиш, все пак мазни пАри и миризми с годините може да се просмукат през комина....знам ли. При все, че в апартаментите проблем няма.

Общи условия

Активация на акаунт