Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 724
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
отново да помоля за препоръка - фирма за парапети на вътрешните ми гранитени стълби търся, може от инокс, дърво, стъкло - да предлагат всичко, бързо да работят и качествено, да ми препоръчат материал и направят оферта.
  bouquet

# 421
pipilota6 При нас КАТ е Пътна полиция и там където си регистрираш колата примерно, предполагам и при вас е така. Преди Общината са приемали проекти и после се е подавала молбата в КАТ, но сега искат предварително, така, че при вас може да няма такова изискване. На мен ми го казаха в последния момент като вземах папките за фирмата по надзор.
rose-bose Благодаря  bouquet
С фирма ще строим, но да видим как ще изберем правилната. Първата оферта за груб строеж буквално ни стресна. Материалите ще си ги вземем директно от производителя. Имаме си транспорт, дори багер си имаме, затова и търсим оферта само за труд.

# 422
... Първата оферта за груб строеж буквално ни стресна. Материалите ще си ги вземем директно от производителя. Имаме си транспорт, дори багер си имаме, затова и търсим оферта само за труд.
Ако ползвате само труда на фирма, цената няма как да не е по-височка от тези на някаква случайна бригада. Фирмата си калкулира отстъпките отвсякъде /материали, техника и т.н./ и преценя колко от тяхната отстъпка може да даде и на вас. Не че откривам топлата вода, при условие, че имате транспорт и багер, очевидно сте някъде около бранша. Но пък вашия невероятен проект, наистина иска брилянтно изпълнение. Peace
Ние за грубия строеж изобщо не се пазарихме. Но знаех, че фирмата е "желязна". С тази за довршителните, имаше преговори.....

# 423
Гретел   bouquet Много точно си го казала. Попаднем ли и ние на "желязна фирма" изобщо няма да се пазарим. Ще видим, може пък да сме сбъркали с ориентировъчните сметки.

# 424
  • Вила Великула
lariva ти наистина ме стресна с тези изисквания за докумен от КАТ. Наистина за първи път го чувам и се надявам при нас да не се случи. Ние започваме да строим малка къщичка около 120 кв.м. в едно село около Радомир, която ще ползваме като вила, но искаме да направим всичко законно, защото не сме "местни" и не знаем кой и кога ще реши да ни провери.

# 425
  • софия
уффффффф влизам само да ви се оплача....
 newsm45
ще се избием вкъщи!  smile3515 smile3511

толкова време само чертая, мисля, гадая чертежи линии...... измислям с ена дума. и тая вечер показвам какви варианти са ми хрумнали..... Аааааа не , друго и представял.....тука едно диванче.....в началото спокойно - викам мисли за размерите....абеееееее  ooooh!
Еййй , брррррр, чак не ми се строи, не ми се преправя! нишо не ми се прави.  мамка му, къде са ми младежките години, когато нищо не ми трябваше....... една вафла на ден и рисуване посрд нощите. И бях хепи! сега имам чуството че е постоянно уговаряне, битка някаква, налагане на мнения. Sad не ми е хубаво

толкова ли безпроблемно ви минаха на всички обсъжданията, като ви чета имам чуството че ние сме някакви извънземни дето ще се избием!!!!

# 426
  • София
Амели, куул даун, сис Laughing
Казах вече, мислех, че или разведена ще приключим или /по-вероятното/ вдовица. Joy
Питай го, какво е искал той. Сега, няма да те учим как да вкарваш свои идеи в чужда глава, които да се считат за лично мнение Wink

# 427
  • софия
Амели, куул даун, сис Laughing
Казах вече, мислех, че или разведена ще приключим или /по-вероятното/ вдовица. Joy
Питай го, какво е искал той. Сега, няма да те учим как да вкарваш свои идеи в чужда глава, които да се считат за лично мнение Wink
Що пък да не ме научите  Mr. Green малеееееее, верно кой пръв ще тръшне вратата е голям въпрос в момента в кратуната ми!

# 428
...... Сега, няма да те учим как да вкарваш свои идеи в чужда глава, които да се считат за лично мнение Wink
То, ако трябва, ще те учим, ама в дугия подфорум... Laughing А той какво иска, противно на твоето? За да изкараме обективни отвсякъде аргументи съвместно..../На мен тоя проблем ми е непонятен - нашия отговор за всичко беше - както ти решиш!...което ме изкарваше не само извън нерви, амииии.../

# 429
  • софия
...... Сега, няма да те учим как да вкарваш свои идеи в чужда глава, които да се считат за лично мнение Wink
То, ако трябва, ще те учим, ама в дугия подфорум... Laughing А той какво иска, противно на твоето? За да изкараме обективни отвсякъде аргументи съвместно..../На мен тоя проблем ми е непонятен - нашия отговор за всичко беше - както ти решиш!...което ме изкарваше не само извън нерви, амииии.../
уф как искам така ме изкарват от нерви...
Добре, не знам дали да ви занимавам, но казуса е следния (той казуса ще стане ясен като конструктора каже- това да, това не неможе, ама нейсе)

Съзнавам че със снимки ще стане по-ясно, но ще разкажа и накрая ще се опитам да кача снимки!

Та помещението е 6,60 на 8 м. В единия край има стълби. Ако го гледаме от пред, за да улесня нещата - тоест откъм дългата страна пред куба сме - в дясно се получава едното по-изчистено пространство - примерно- 4 на 6,6. В лявата половина има стълби - около 4 метра ( най-много) предполагам ще заемат за да е плавно качването. в средата на тази дясна половина си представете колона (ако изобщо може да остане само колона) Та първоначално мислих да е така:

но после размислих че изяждам ужасно много място за кухнята, а за баш уютен кът като диван , тв, камина, рафтовете за книгите и т.н остава онова начупено пространство, което не е ми се хареса, пак всичко да се сбива. Та реших да си поиграя и наврях Mr. Green кухнята под стълбите, прдставих си един барплот остров между едната колона, която да се сливас кухненските шкафове и така цялата онази половина остава свободна и голяма! При нас обикновенно идват много приятели,  много готи. По този начин, кухнята ми е към стълбите, тоет си остава към смейната част на дома, откъде се качваме към спалните- а бе някак си, не казвам че е суперско, най-страхотното решение, но поне много мислих с цел да освободя място. Знам че мъжа ми освен това иска пространство, та главно и заради неговите представи се справих сс преборвнатео на моите първаночалани....
отделно рябва да се исмили входа на къщата (искаме да го променим, искаме камина да се сложи, Тези френски врати дето ги виждате, всъщност ги няма - прото много ни хареват и много искаме такива.
Ей сега ще кача снимка на другия вариант с кухнята под стълбите!

поолекна ми малко, като плямпам и разказвам!

# 430
....
поолекна ми малко, като плямпам и разказвам!
Laughing Плямпай и разказвай! Темата е за това!

# 431
  • софия
ето това е положението:
сега:
Скрит текст:

и ето как искаме да паднат стените:
Скрит текст:

и ето първоначалната идея:
Скрит текст:
ето и под стълбите:
Скрит текст:
и същото но от друг ъгъл, заедно с нещото като плот и трапезната маса ( не са нарисувано столчетата) Това жълтото като стена дето е в дъното, не го гледайте, за него не ми се обяснява, все едно го няма!
Скрит текст:

Може би трябва да уточна, че стъбите няма да са зад стена, а ще бъдат с перваз, за да не се губи от възддуха!

п.с скрих ги че много голям става постинга...да не караме който не иска да скролва дълго!

# 432
  • София
Замисленото първоначално най ми харесва Peace
Ще добия по ясна представа, като ти се изтърся на гости Mr. Green
По картинки хич не ме бива ooooh!

# 433
  • софия
Замисленото първоначално най ми харесва Peace
Ще добия по ясна представа, като ти се изтърся на гости Mr. Green
По картинки хич не ме бива ooooh!

ми айде де! Mr. Green от кога те чакам

# 434
  • Вила Великула
Амели, единственото за което трябва да помислиш по повод кухнята под стълбите е това дали ще са достатъчно кухненските ти шкафове и дали ще може да събираш всичко необходимо там. Казвам го от опит, защото моята кухня беше 8 години така и се поизмъчих.

Общи условия

Активация на акаунт