Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 580
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • густо майна Филибето
Meggysan ,много добре се е получило. И аз се присъединявам към твоето мнение, че частите на открито е добре да се правят когато вече се живее там. Особено пътеките, ако няма ясна концепция от преди това кое къде ще е.
 Страхотни момчета имаш, големи сладури!!!

# 511
  • Банкя
Courage Всъщност първата част от грубия строеж - стоманобетонен скелет и покрив правихме с малка строителна фирма, чийто шеф се подвизава по някои от форумите. Стиснахме си ръцете на една сума по първоначалния проект, както и етапите на плащане. Като се наложиха промените, смятахме количества по цените от първоначалната оферта. Единствено изкопно-насипните работи бяха отделно организирани от нас. И тъй като не искахме тухлите да мръзнат зимата (грубият строеж го правихме 09. - 12. 2011г), ги правихме отделно през пролетта на 2012г. Като си наехме бригада чрез познати, на които плащахме само труд, а материалите си ги доставяхме отделно. Цената, която посочих е обща за всичко, вкл. и вътрешните зидове.
Иначе тухлите ни са Поротерм 25 (вътрешните 12), а тухлите Тондах в кафяво.
И моята груба сметка е за около 400 евро до завършеност, пък да видим, дали ще се вместим в тях. Praynig
Трябва да покажа най-накрая снимки, но са на външен диск, който мъжът ми носи всеки ден в офиса, а аз се сещам за снимките винаги през деня. Rolling Eyes

КоАл Не сте чак толкова бавни, колкото ние. Wink Ние вътре сме още на гола тухла, още инсталациите не сме започнали... Радвам се да прочета, че сте преодолели първоначалните проблеми със строителите (не съм чела някои от предишните теми и имам да наваксвам) Hug

На Стройко смятам и аз до отида, но ако не успея този петък, когато го дават малко по-топло, ще остане за понеделник или вторник.

Нашата веранда е в обема на къщата - около 16кв.м се получи. Но ние така си искахме. Дворът ни е много малък и така ни се видя по-практично. Peace

# 512
  • Русе
Айде давайте малко снимки наистина, скоро никой не е показвал.
Акси, ако дворът е малък, може би наистина е хубаво верандата да е към къщата. Ако се прави отделно, ще отнеме доста място. Но наистина е хубаво да се мисли предварително къде би могла да се разположи. Въобще всичко около проекта е хубаво да се мисли предварително - инсталации, мебели, голямата мебел - спални, дивани, гардероби. Абе всичко, ако може Simple Smile.
Аз съм писала и преди, всичко ни излезе около 650Е/кв. С обзавеждането без спалнята и детските (там са ни старите мебели). Не сме ползвали скъпи неща, с изключение може би на паркета и кухнята. Всичко друго горе-долу е средна цена, не най-ниския диапазон все пак.

# 513
  • София
Здравейте момичета,много ви е интересна темичката и големи красоти показвате Peace
Аз нахлувам с един странен и неясен въпрос,ако някой може да ми помогне Praynig.Предстои ни фиктивна покупко продажба на къща от свекър ми.Познат на мъжът ми събира документите...то голямо събиране падна,то липсващи по институциите протоколи за делба,то разминаване в дворното място,то чудо ooooh!,както и да е,сега уж "последното нещо"е проблема,че нямаме някаква скица ли е,снимка ли е newsm78незнам точното наименование и поради тази причина нотариусите не се навиват да изповядват,все още търсим някой,но засега удряме на камък.
Тази скица се правела след строежа и след акт16 ...доколкото схванах,т.е. на готовата вече къща.Някой има ли представа за какво точно става въпрос Joy кой трябва да я направи тази скица и срещу какви пари newsm78 Praynig

# 514
  • софия
Здравейте момичета,много ви е интересна темичката и големи красоти показвате Peace
Аз нахлувам с един странен и неясен въпрос,ако някой може да ми помогне Praynig.Предстои ни фиктивна покупко продажба на къща от свекър ми.Познат на мъжът ми събира документите...то голямо събиране падна,то липсващи по институциите протоколи за делба,то разминаване в дворното място,то чудо ooooh!,както и да е,сега уж "последното нещо"е проблема,че нямаме някаква скица ли е,снимка ли е newsm78незнам точното наименование и поради тази причина нотариусите не се навиват да изповядват,все още търсим някой,но засега удряме на камък.
Тази скица се правела след строежа и след акт16 ...доколкото схванах,т.е. на готовата вече къща.Някой има ли представа за какво точно става въпрос Joy кой трябва да я направи тази скица и срещу какви пари newsm78 Praynig

кадастръра?  newsm78

http://www.cadastre.bg/usluga-%E2%84%96-kkr-4-izdavane-na-skica- … kt-na-sobstvenost

# 515
  • София
Амели ,благодаря ти,че ми изчете фермана,свързано е с кадастъра,но доколкото аз схванах,това е нещо,което се прави на място във вече готовата къща,прави го ф-ма или от общината  Thinking и струва около 500лв. Tired

# 516
  • Перник
k@li, и според мен къщата не е нанесена в кадастъра. Или е, просто трябва да си вземете скица. Кога е строена къщата?

Меги, и на мен перголата ми хареса. Може и ние да си спретнем една някой ден. Въпреки че май не ни трябва - имаме лози.

Courage, аз питах за строителната седмица, благодаря за информацията!  Simple Smile

# 517
  • София
Строена е 90-те години,как се нанася в кадастъра newsm78

# 518
  • Перник

Значи би следвало да е заснета - това се случваше след 2000 г. по мои спомени  newsm78 Отивате в кадастъра с документ за собственост (нотариален акт) и искате скица на имота. Би следвало къщата да я има.

# 519
  • Банкя
По принцип геодезическите фирми предлагат такава услуга - правят заснемане и след това придвижват документацията. Или само си поръчваш заснемането и сама се оправяш с кадастъра. За София мога да препоръчам "Геокад-93" и "Геодет" - с тях съм работила, но по принцип всяка геодезическа фирма ще ти свърши работа. Успех! Peace

# 520
  • София

k@li, вече са ти отговорили за кадастъра, аз да ти кажа за парцела- има ли разминаване в нот. акт и скица - трудно ще намерите нотариус да изповяда сделката. Вижте и си оправете тези работи Peace Не, че е трудно да се изповяда, но после ще има да берете бая ядове, ако решите да подмените оградата примерно или да пристроявате Peace

# 521
  • густо майна Филибето
Нотариуса не го интересува какво точно е построено, наистина ли няма никакъв ситуационен план? В общината? Къщата законна ли е?

# 522
Да, задължителна е скица на имота, или на идеалните части от него. Едва ли някой нотариус ще се навие без нея. И да - скицата се издава от техническата служба към района по местонахождение на имота. А вие изобщо проверихте ли в кадастъра?

# 523
  • Някъде Там
Courage Всъщност първата част от грубия строеж - стоманобетонен скелет и покрив правихме с малка строителна фирма, чийто шеф се подвизава по някои от форумите.

А доволни ли сте от тази малка фирма?

# 524
  • София
Акси,благодаря ти,а би ли ми казала ориентировъчна цена?
Ms.Gorgeous,имаше някакво разминаване,но това го оправиха, връщаха се назад по разни стари документи и доколкото знам този проблем се реши ooooh!
Ситуационен план не знам какво значи Rolling Eyes
Гретел ,лично аз не съм проверявала никъде,имаме уж човек,който се занимава и той е адвокат,би трябвало да е проверил Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт