Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 701
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
а според мен са гледали ВИК на кухнята, пералното и банята да са близо.

...по всяка вероятност; но мисля ще е по-добре дори да дойде първа стая тази спалня (на мястото на сега позиционираната баня и тоалетна+перално) след това санитарните помещения и после кухнята, отколкото така както е в момента Peace

# 61
Всъщност, не помня дали съм показвлата разпределение  newsm78 Ето го: http://paunova.snimka.bg/architecture/k-shta.703141.29580911
Но може и да претърпи промени  Simple Smile

Явно е заради ВиК-то , но и моето мнение е да се премести стаята, по-логично и по просторно ще стане.
Също бих намалила малко стаите за сметка на дневната. Ако всеки си има стая - колко му трябва. А в дневната семейството обикновенно прекарва най-дълго заедно.
Освен това виждам идеална възможност за вградени гардероби, но на мен са ми страст де  Laughing

# 62
  • София
а според мен са гледали ВИК на кухнята, пералното и банята да са близо.

...по всяка вероятност; но мисля ще е по-добре дори да дойде първа стая тази спалня (на мястото на сега позиционираната баня и тоалетна+перално) след това санитарните помещения и после кухнята, отколкото така както е в момента Peace
и аз мисля така, само дето ще дойде по тясна и дълга заради стълбите за мазето Simple Smile
интересно ми е къде ще има веранда на този проект и ако кухнята мине в дъното при столовата ще стане страхотна веранда на която ще може да се излезне и през кухнята, а и през хола на юг

# 63
  • Русе
Определено съм за смяна, направили са го само заради ВиК-то, но то не е проблем, щом се строи на ново. Още повече, че така се влиза от хола в спалнята, което аз хич не харесвам. И наистина е много сбутана трапезарията.
Проектът доста прилича на нашия (малко по-дълга ни е и даже кухнята е в другия ъгъл, където ви е хола, но не е проблем. ), наистина се образува по-дълъг коридор, малко сякаш по-добре да се стесни, заради спалнята, но май по-добре така, отколкото сбутана така в хола.

# 64
  • Перник
Приемам забележките - наистина, заради ВиК сме ги наредили така, и за да не е изцяло северна спалнята, а, и за да има опция за затваряне на кухнята (мъжът ми много държи миризмите от готвене да бъдат изолирани). Ще го обсъдя с мъжа ми и с архитекта и вероятно ще сменим местата на спалнята и кухнята.

Веранда към момента няма. Ще има, когато съборим старата къща.  Peace

# 65
  • Банкя
Здравейте строителки! Hug Дано още ме помните. Grinning
Те повечето от вас вече са новодомки, но затова пък в темата има нови попълнения. Wink

Стана почти година и половина, откакто не съм писала в темата, всъщност не бях влизала изобщо във форума. Rolling Eyes
Последно ви бях споделила за проблемите около строежа, компроментирана подпорна стена, проблеми със съседи и т.н. Бях се зарекла да не влизам, докато не се оправят нещата и по-конкретно, докато "любимият" ми съсед не си оттегли жалбата, която ни спира документално строежа. Историята е доста заплетена... и може би по-нататък ще я споделя. Tired
В крайна сметка днес разбрах, че жалбата е оттеглена и сега имаме няколко месеца да оправим нещата около строежа документално - трябва ни Акт 14, за да може да изтеглим заем за довършването на къщата. Иначе тя самата вече си има дограма, външна изолация и мазилка. Party
Ще споделя подробности и снимки в най-близко бъдеще (както може да се забележи от подписа ми, за некратък период от време ще съм си вкъщи и ще се намирам време за темичката Grinning).

Сега се връщам да изчета последните няколко теми, за да наваксам пропуснатите месеци. Wink
Благодаря на момичетата, които са се сещали за мен и са ме споменавали в постовете си (прегледах темата от миналата есен). Hug

Успех на всички, въпреки че в това време едва ли някой работи на пълни обороти! Peace

SvetlaK Подкрепям мнението, че може би е по-удачно кухнята и спалнята да са със сменени места - не мисля, че ВиК за кухнята на новото място ще оскъпи много проекта, но зоните за почивка и всекидневие ще са по-обособени. Важно е обаче, вие да прецените, как ще ви е най-удобно. Моето мнение си е мое и важи за мен. Wink

# 66
Аксии, Hug, дори съм влизала да ти гледам последните публикации от чудене къде се попиля.... Това /25-дневното  Laughing/ обяснява донякъде нещата.. Много се радвам за теб!!! И чакам снимките... /Мен не мо'ат ме изгонят от темата  Mr. Green/
Светле, винаги може да се измисли нещо да се прегради кухнята. И аз, като мъжа ти, твърдо държах на отделна- не само заради миризмите, по-уютна ми е всекидневната част без нея, тъй като я възприемам като зона за релакс, а кухнята- за работа. Все пак ми е отделена с голяма плъзгаща врата, за да не се чувствам евентуално самотна при готвене...И така я подредих - кухнята, че дори и да е отворена вратата, ако има гости - да виждат най-подредената част от нея.... Mr. Green
Верандата - ако ще се ползва част от двора за кът с барбекю, или нещо подобно, е абсолютно излишна. Освен за завършеност на фасадата. Добре, че имам много големи палми и закуми, че да я ползвам за нещо. За миенето и няма да разказвам.
За излаза към двора - въпреки че навън ми е абсолютно оборудвано с хладилник, микровълнова, кафемашина, посуда и т.н., винаги се налага нещо да се вземе отвътре и си представям  да трябва да прекосявам къщата всеки път. От май до октомври от 6 до 1-2 часа сме навън. И добре, че от кухнята излизам на барбекюто.
Меги, сметките за тока ги отдавам на доброто строителство, качествени и икономични уреди /казвала съм не веднъж, че климатиците ги изключвам само май и октомври, пералня -4 пъти седмично, миялна- всяка вечер, бойлер -на камината, по 2 телевизора и компютъра - през цялото време, крушки у дома никой не гаси, само аз, щот' ме дразни да свети цялата къща/. А лятото тока е 50-60 лв. Тогава водата става 150, де, ама ясно....

# 67
  • густо майна Филибето
SvetlaK , кухнята пак ще си е отделно, на мястото на спалнята, а ако не искаш да си изолирана става и със стъклена преграда, нещо от рода:

Скрит текст:

Акси, радвам се, че се появи и с нетърпение чакам снимки! Hug

# 68
  • Русе
Акси, добре дошла отново и най-вече честито за страхотното допълнение към лентичката. Много здрава да е малката принцеса и само радост да ти носи.
Ще чакаме още новини от теб.
Гретел, при нас е общо взето същото, много лампи вън и вътре (само в холо-кухнята сме ги броили мисля, че около 38 Simple Smile), пералня, сушилня, миялна, те са ясни, всички са нови и висок клас, бойлер-камина, климатиците са включени, но да поддържат температурата, ако падне по 16-18, което не се случва, разбира се. Готвя доста като цяло. Абе не знам. Сякаш няма причина за толкова голяма разлика. А, имаме 2 компютъра, който са разни сървъри, мултимедии, но не знам защо дава такава разлика.  А лятото как 50-60, ние там сме по 250-300 лв заради климатиците. Даже и в апартамента имахме по-големи сметки за ток. Водата ясно Simple Smile
Айде стига, че пак се отплеснах Simple Smile.

# 69
Акси, страхотен повод за отсъствие-честито!   bouquet Да не забравиш и нейни снимки да покажеш! Wink

# 70
Ех колко много пишете.... не мога да смогна! Живна темата Simple Smile

Боби при нас подовото може да се спре. В смисъл кръговете са отделни и с кранче. Имаме пуснати отделно тръби, на които при желание впоследствие можем да сложим конвертори. Какво ли не измислят мъжката част. Та мисълта ми беше, че лятно време може да се изключва подовото и да се използва за охлаждане термопомпата.

Акси, честито за новото попълнение! Много да ви радва принцесата! А проблемите да останат в миналото.

Ние работим усилено... (мъжете де, след работа си доработват) Имаме гранитогрес в коридора и хола. Голяма част от хола ще е с гранитогрес, а другата ще е с ламинат. Така ще можем да преценим и как да действаме нагоре, ще имаме база за сравнение Simple Smile Също така е монтирана една от вратите за проба  Crazy И започва лепене на гипскартон в пристроената част и след това фина шпакловка. Как ви се вижда 4 лв./кв. м за фина шпакловка?

После трябва да избираме ламинат, плочки за кухнята и банята, цвят латекс. Стискайте палци да смогнем до към април да сме завършили тази част. Трябва ни толкова време, защото само за шпакловането предвиждаме помощ  ooooh!

# 71
Ех колко много пишете.... не мога да смогна! Живна темата Simple Smile

Боби при нас подовото може да се спре. В смисъл кръговете са отделни и с кранче. Имаме пуснати отделно тръби, на които при желание впоследствие можем да сложим конвертори. Какво ли не измислят мъжката част. Та мисълта ми беше, че лятно време може да се изключва подовото и да се използва за охлаждане термопомпата.

Акси, честито за новото попълнение! Много да ви радва принцесата! А проблемите да останат в миналото.

Ние работим усилено... (мъжете де, след работа си доработват) Имаме гранитогрес в коридора и хола. Голяма част от хола ще е с гранитогрес, а другата ще е с ламинат. Така ще можем да преценим и как да действаме нагоре, ще имаме база за сравнение Simple Smile Също така е монтирана една от вратите за проба  Crazy И започва лепене на гипскартон в пристроената част и след това фина шпакловка. Как ви се вижда 4 лв./кв. м за фина шпакловка?

После трябва да избираме ламинат, плочки за кухнята и банята, цвят латекс. Стискайте палци да смогнем до към април да сме завършили тази част. Трябва ни толкова време, защото само за шпакловането предвиждаме помощ  ooooh!

То е ясно, че кръговете могат да се спират. Хубаво е да има и конвектори, ама си е сериозен разход. Аз лично изобщо не използвам охлаждане, в една изолирана къща няма нужда, ако не са прекалено големи южните прозорци откъдето евентуално да нагрява лятото.

# 72
  • Sofia
Аксииии, много се радвам да те "видя" отново. Здрави и щастливи да ти растат и малкия бонбон и баткото.   Hug  Чакаме снимки.
Последните проекти ми харесват, за размяната съм съгласна, на мен ми липсва само малък дрешник или вграден гардероб до входната врата, практично и удобно е, но пък всеки има различни предпочитания.
За сметките за ток завидях, при нас е плачевно положението, под 200 лв не падаме  Twisted Evil и аз не знам защо  ooooh!  осветление телевизори пералня и помпите на котлето, които не знам какво харчат.

# 73
  • София
Хилоу лейдис, Акси честита радост  Party да споделя и аз мойта, взех че родих в края на 8 мес, и докато бях в болницата с бебка в къщата кипеше усилен труд и мога да се похваля, че като ни изписаха от болницата хем с нова радост вкъщи, хем новодомци, нямах време да пиша по-рано, че бебка ми ангажираше цялото време, но сега вече сме на почти 4 мес и е положението по свободно Wink
Благодаря за новата темичка   bouquet да отговоря все пак на въпроса, с котле на твърдо гориво сме, въглища и дърва, ами да ви кажа до тук 2 тона въглища и 1 куб дърва сме изгорили, бойлера първия месец беше на ток и имахме космически сметки от по 100лв за ток, от както го вързахме към котлето сметката не ни е била повече от 50-60лв за ток, снимки не мога да ви кача, защото компютъра ни е за ремонт и от време на време гасне сам  mixed037

# 74
Честито и на вас, valentink-a bouquet
Хайде ремонтирайте комп-а, че да показваш снимки Grinning

Общи условия

Активация на акаунт