Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 589
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • Балчи-Варна
А колко фи е отвора на тръбата?Нашето е фи 11 и маи е малко.И каква материя е тръбата?

# 451
  • София
А колко фи е отвора на тръбата?Нашето е фи 11 и маи е малко.И каква материя е тръбата?
О, това не знам....
Като направя сфера с ръце, пръстите ми не се пипат - широка е.
Довечера ще пиша точно...
Мисля е ПВЦ, но и за това не съм сигурна...

# 452
  • Балчи-Варна
Около 50 кв.м. е стаята и ще трябва мощен аспиратор.И ми казаха,че трябвало отвора да е фи-15.Ооооф побърквам се с този проблем.Защото тръбата е захваната за стената на 2 ет. и ако трябва да се сменя,от 2ет.трябва пак да се събори комина за да се изкара тръбата и после пак да се зида .

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 17:03 от gul4i

# 453
  • София
Около 50 кв.м. е стаята и ще трябва мощен аспиратор.И ми казаха,че трябвало отвора да е фи-15.Ооооф побърквам се с този проблем.
Да, поне 90см ще трябва аспиратор, двуторбинен.
Ама, чакай сега - тръбата в комина може и да е голяма, но тръбата над шкафовете не е никак широка, че е и плоска. А прави и сериозна чупка.
Сега ще снимам да ти покажа.

Надявам се да видиш тръбата, скрита е зад ПДЧ с цвета на стената. Хич не е широка, пък проблем няма - аспирира повече от чудесно.

Скрит текст:

Скрит текст:

Сори за снимките, но с телефон толкова.

Последна редакция: пт, 22 мар 2013, 17:06 от Ms.Gorgeous

# 454
  • Балчи-Варна
Мерси,но току що ми сервираха,че тръбата е махната вече.

# 455
  • София
Peace

# 456
rumi_alex, ще ти пиша, но нека събера няколко оферти, да си изясня нещата, за да не те подведа. Тази, която имам в момента дори не е пълна. До две седмици се надявам да имам по пълна представа и ще споделя Peace

# 457
Peace
            Много се радвам, че сте махнали тясната тръба. Щеше да береш ядове с мощен аспиратор. За 50 кв. м. ти трябва такъв и ако го включиш на пълна мощност, мръсния въздух ще си се върти в него и частично ще влиза в тясната тръба... Трябва си фи 150! /Според мощността някои производители изискват фи 120 като минимум/

# 458
По принцип тръбите за вентилация (вертикалните) в проектите се залагат PVC Ф160

# 459
Ние го разбрахме по трудния начин, kalitko. Вертикалите  ни може и да са 160, но хоризонтална ни бяха сложили ф-100  Laughing /говоря за апартамент в блок/.  И абсорбатор за подобна квадратура/кубатура/ не вършеше никаква работа... Не зная дали е от значение /най-вероятно да/ но вертикалната ни тръба е метална и снаждането изглежда не е направено прецизно. За това ли се слагат ПВЦ?
     ПП - писах фи 150, защото това четох на упътването за абсорбатора  Simple Smile Благодаря за уточнението!

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 15:00 от tetka_the_best

# 460
  • софия
Привет момичета,

бях обещала да поокажа какво е положението сега и какво искам да стане. Изобщо идеи всякакви приемам, все още сме наникъде. Освен това допускам че "свежите" очи, кото до сега не са мислили по моята задачка могат по-ясно да видят помещение (незатормозени от моите идеи)
Ето това е положението в момента откъм разпределение на площите по чертеж. Иначе кухнята в момента е там където уж е балкон, а малките стълбички към него всъщност са антре и после стълбичките ( не е начертано антрето)
Скрит текст:
И ето как си го представям. (май ви надух главите вече) Голямата чуденка е в стените дали могат да паднат! Мисля че се схваща от картинките, но ако имате въпроси, питайте  Simple Smile

Скрит текст:

да уточня- сегашното антре го правим на баня, а част от сегашната баня става антре и другото се приобщава към кухнята

П.С ей за това не съм пускала снимки до сега , и не съм ви занимавала- струва ми се сложно да се обясни в нета.

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 13:57 от Амели

# 461
  • Sofia
Това със стените си е много сериозен въпрос, дано намерите решение, аз не съм специалист и по този чертеж не мога да се ориентирам къде има носещи елементи и бетон, къде тухли. Дано е възможно премахването и на двете, иначе чуденките се обезсмислят.
Иначе друг въпрос, стълбите на твоята картинка са ми на обратно, ако не бъркам. Защото за мен варианта от чертежа е по-приемлив и удобен.
Лично мое мнение, което за теб може да не важи, защо са ви тези сложни чупки пред спалнята и банята(предполагам заради тръби и местене на врати, но не може ли да се избегнат евентуално. За мен така губите пространство.  Peace

# 462
  • софия
mds, ако ти разбирам правилно въпроса, говориш за малкото коридорче пред тоалетната и спалнята, или?
Така и го предтавям за да има свободен достъп до тоалетната от всекидневнокухнята....
Може би да трябва да кажа, че това е спалня за гости- няма да е постоянно ползвана , че да е специално за нея тоалетната! Пък и една тоалетна на етажа- да не се затваря в друга стая.

То в стените е цялата магия, това аз съм си го чертала, все още нямам професионален отговор за какво може!

# 463
  • Sofia
За това коридорче питах, да, просто по ми пасва вратата за банята да е където е шкафа(предполагам, че е шкаф), така спалнята ще е с правилна форма и печелиш пространство, но сигурно и конструктивно ще е по сложно да е така. Но щом е за гости не е фатално  Mr. Green

Сега се замислих, че сестра ми махаха една такава стена между кухня и дневна и правиха нещо като допълнителна греда на нейно място, или трегер ли беше това, да не се изожа и да те подведа как се нарича... Конструктор ще каже за конкретния случай, дали и какво е решението.  Peace

# 464
Голямата чуденка е в стените дали могат да паднат! Мисля че се схваща от картинките, но ако имате въпроси, питайте  Simple Smile
Аз имам въпрос, имате ли конструктивен проект или разполагате само с това разпределение? От коя година е строежа? Има ли колони или всичко е стени? Това, което си отбелязала като колона на предните ръчно начертани скици задължително трябва да остане (пада се точно зад сивия диван в средата, но няма как). Има ли греди в тези дебелите преградни зидове? Ако има носещи греди, няма проблем да се съборят зидовете до нивото на гредите. Но малко ме съмнява да има греди, стените са с дебелина 25 см и най-вероятно са от единични тухли и се водят носещи стени.

Общи условия

Активация на акаунт