Строеж - къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 25

• 45 576
  • 743
  •   1
Отговори
# 555

Иве, няма значение с какво разполагаш, важно е тя да знае, че разполагаш с доказателства и че имаш намерение да стигнеш и до съд ако е нужно. Щом се е стреснала, че те е видяла на живо, според мен има притеснения, че не са си свършили работата и трябва да използваш страха й.  Peace

Момичета, историята с нашата дограма става интересна.
   Едно момиче ми е писало на лични , че имат сериозни проблеми със същата госпожа и фирма цял един блок, очевидно ново строителство. Поисках и разрешение да публикувам цялото писмо, защото е доста интересно. Ако ми позволи , ще го постна.
   А като се замисля, имаме доказателства от приятели, свидетели на процеса, а и договор имаме и фактура и банкови извлечения .
   Ще се справя, ако трябва и съдебно с тази госпожа, та ако ще да е само за каузата и за предпазване на други да пострадат като нас.
   Забравих да ви кажа, че имахме и други 'приключения' с тази дограма. Два от прозорците се спукаха, когато бригадата, която измазва отвътре махна монтажните подпори. Фирмата се опита да ни изкара нас виновни, но мъжът ми намери в договора май, че тези подпори се махат и ни подмениха стъклопакетите. Все едно на другите прозорци не посмяхме да ги махнем.

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 21:46 от Ivelia

# 556
...Гретел и аз така като теб разсъждавам, има и други различия ( иска склада ни да е 15 кв м , което ми се струва ужасно голям, заедно с котелното за пелети)...
Chuby, нашия склад е около 5-6 кв./на око, моето не е точно, нямам сили да търся проектите/ и ми е малък. В него държа: прахосмукачката за първия етаж, голям кош за дърва за камината, два метални стелажа, на които има - резервни крушки, елементарни инструменти, като отверки, ключове и тем подобни, зимнина /мама прави консервирани домати и краставички, щото от магазина не ни харесват/, през зимата - лук, картофи и т.н.,  абе стелажите са препълнени с всевъзможни неща, които да са ми подръка, за да не излизам зимата до вече споменатата "барака". Там е и пригодено евентуално за котел. Ами можеше да е по-големичък. Мазе нямаме, но и да имахме, пак бих искала да си имам склада на етажа. А ми е абсурдно да се качвам до тавана за буркан доматена консерва. А, препаратите за почистване, стирки, парцали и бойлера са в подстълбищното пространство. Ако го нямаше него - не знам.....Така че, никога не са излишни големите помощни помещения. Като си представяме новия си дом, обикновено виждаме красивото, уютното и по-малко мислим за бъдещите си удобства. То си зависи и от потребностите, де, но на мен ми е особено важно всичко, освен красиво, да ми е максимално удобно. /И друг път съм казвала - дрешника ми е 5 кв.м., малък ми е, а можеше да е 8, ама за сметка на завършеността на фасадата..е, сега съжалявам...ако беше 8 всяка тениска и пуловер щеше да е на закачалка, а не сгънати като сега, което щеше да ми спести гладенето много години наред, а и прехвърлянето на летни-зимни дрехи в надстройките/. Умишлено съм толкова обстоятелствена, защото въпреки че съм доста прагматично настроена, допуснах някои пропуски, за щастие не толкова съществени. Но  тогава не четях/пишех във форума. Извинявам се на по-отдавнашните потребители, на които със сигурност досаждам...
Иве, не се оставяй...Излишно е да йезуитствам и да споменавам колко е важна дограмата и колко много големи щети може да се случат впоследствие- наводнения, подпухване на мазилки и т.н..И пусни някоя снимка, де... 

# 557
Не става тъпият линк! Напишете Вила в рустикален стил в Google и ще я видите в сп. Жилища.
Не знам защо не се качва  #Cussing out

Гретел и аз така като теб разсъждавам, има и други различия ( иска склада ни да е 15 кв м , което ми се струва ужасно голям, заедно с котелното за пелети) Мацки отоплявате ли се с пелети? Колко тона ви отиват на зима и колко място сте оставили за тяхното съхранение?
И стигнахме до споразумение да ни направи тя един идеен проект с нашите параметри и да се срещнем по средата.
Ще се видим и с друг архитект другата седмица да видим и той как ще подходи. И двамата са много ерудирани и с дълги години трудов стаж, пълна правоспособност и доста връзки и се надявам да изберем най-добрият за нас.

Ами склад 15 квадрата не знам защо ти се струва голям, то пелетите заемат място, после ще напъхаш сума ти неща дето сега не се сещаш, като например градински инструменти, косачка, водоструйка, разни чарколяци и в един момент ще се чудиш къде да пъхнеш басейна, люлката, разните топки и какво ли не още/

# 558
  • густо майна Филибето
Изкушавах се да го напиша, но малко се притесних, че ще ме вземете за Плюшкин. На мен и 30кв.м. ще са ми малко.

# 559
  • Русе
Ние нямаме котелно, имаме килер - склад - маза Simple Smile. Ползвам го за зимнина, има остатъци от паркет, тухлички, инструменти една камара, препарати, украса - коледна, куфари. Странна смесица. 3,5/2м е, от двете страни сложихме стара секция от апартамент, знаете ги големите, но върши работа. Там където не ни стигна мъжът ми направи временни стелажи.
Ще правим обаче барака за косачки, лопати, кофи, басейни, играчки на децата за двора, маси, столове. Ще изнесем половината килер там, че направо е ужасно, натъпкан до края. Аз най-вече съм си го предвидила да го ползвам за зимнина, украси, куфари, препарати, малко инструменти, резервни крушки и разни битови неща. А всички градински неща в бараката.
Така че определено си мисля, че 15 кв, щом ще държите пелети там, хич няма да е малко.

# 560
  • София
Изкушавах се да го напиша, но малко се притесних, че ще ме вземете за Плюшкин. На мен и 30кв.м. ще са ми малко.
Абсолютно! Peace
Ако е склад за пелети, по-добре да се предвиди повече площ, пък ако и котлето и другите джаджи са вътре, направо малее. Редом с всичко, за района, където ще строите ви препоръчвам задължително поне 300 литров хидрофор Peace

# 561
Не, просто много от момичетата тук са на на по-малка възраст от теб и мен... Laughing Което, с найдобри чувства, има значение..в смисъл - отделеното време за домакинстване през годините, не за друго..
Коледната украса и други сезонни са на тавана - веднъж в сезон нямам грижи да се кача до там..Косачки, маркучи и тем подобни са в бараката на двора- също няма грижи.
Абе, ако този склад не ти изяжда от ефективно-ползваемата част, да бъде! С всички уговорки, разбира се - да нямаш мазе, или ако имаш - да не го ползваш ежедневно  и т.н.

# 562

Иве, не се оставяй...Излишно е да йезуитствам и да споменавам колко е важна дограмата и колко много големи щети може да се случат впоследствие- наводнения, подпухване на мазилки и т.н..И пусни някоя снимка, де... 

Ето ви малко снимки  на дефектите при разкроя  и наръфаното и забелено в краищата фолио.

http://ivabn.snimka.bg/daily/dograma.742442.30070806

Ще снимам отвън пяната, личи си количеството на тяхната и после тази, която е пълнил мъжът ми.

Добре че споделих с вас, хем съм технически грамотна, а до сега повече за естетиката мислех. Хич не обръщах внимание на бъдещите сериозни дефекти. Момичето, дето ми писа на лични, сподели, че при вятър дограмата им издавала звук като на  локомотивна свирка.

# 563

Ето ви малко снимки  на дефектите при разкроя  и наръфаното и забелено в краищата фолио.

http://ivabn.snimka.bg/daily/dograma.742442.30070806

Ще снимам отвън пяната, личи си количеството на тяхната и после тази, която е пълнил мъжът ми.

Добре че споделих с вас, хем съм технически грамотна, а до сега повече за естетиката мислех. Хич не обръщах внимание на бъдещите сериозни дефекти. Момичето, дето ми писа на лични, сподели, че при вятър дограмата им издавала звук като на  локомотивна свирка.

Егати, тия не са ли лепили профилите??

# 564
  • София
Прав е Боби, профилите не са лепени!
Там където са пълнили със силикон, изобщо не ми е понятно защо?! Дзвирките няма да си личат ли?!
Иве, това е абсолютно профанска дограма. Все едно аз съм я кроила и лепила ooooh!
Искайте си парите до стотинка и още утре звъни в КЗП и питай какво да правите!

Дограмата освен, че ще свири, освен, че няма да е ефективна, а може и да ви мокри первази и стени Confused

# 565
  • София
Ама че мърлявщина!
Ivelia, директно жалба в КЗП на основание, че сте платили дограма, а са ви доставили нарязани профили  Mr. Green
Сори, знам, че не е смешно, но това не е дограма.

# 566
...Момичето, дето ми писа на лични, сподели, че при вятър дограмата им издавала звук като на  локомотивна свирка.
Да,  нещата не изглеждат добре.Дерзай с КЗП-то, ако ще- само като заплаха. Иначе и при нас първата година виеше кат сцена от филм на ужасите...Но се оказа, че е въпрос само на центровка...Което ме облекчи неимоверно, предвид, че ползвах софийска фирма заради по-ниските цени....

# 567
  • София
Иве, напиши я тази фирма.
С големи, червени букви, че да знае някой бъдещ клиент Tired
В този ред на мисли, може да споделяме от кои фирми сме доволни и да систематизираме на първа страница...

Аз съм с молба, ако някой може да помогне. Искаме да подновим портата, защото сме още със строителната/ която си е повече от чудесна/, но половинката иска автоматизирана. Трябва да е плътна и да има вградена врата в нея. След дълго мислене, решихме да се отваря настрани. Някой правил ли е подобно нещо?

# 568
....
Аз съм с молба, ако някой може да помогне. Искаме да подновим портата, защото сме още със строителната/ която си е повече от чудесна/, но половинката иска автоматизирана. Трябва да е плътна и да има вградена врата в нея. След дълго мислене, решихме да се отваря настрани. Някой правил ли е подобно нещо?
Право е момчето!Друго си е от ъгъла на улицата да си отвориш портата.. Mr. Green Нашият механизъм е на BENINCA. Много са коректни и откъм поддръжка. Само "железарската" фирма трябва да съобрази килограмите с механизма.

# 569
  • Русе
Лелеее, тия са си оставили меко казано ръцете. Търсете си правата, не ги оставяйте изобщо.

Гретел, вие с Любознателна баби ще кажете, че сте  Laughing, недей така, не сте толкова възрастни.

По препоръка на Гретел и ние сме с Беника, вратата не ми харесва, но като механизъм е ОК, само дето малко трудно хваща дистанционното ми и то от моята кола. Ще правим и ние врата до нея, че като няма ток, ужасно трудно се вдига тая врата, ужасно е просто.

Общи условия

Активация на акаунт