Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

  • 58 529
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 260
Здравейте, момичета!  Grinning
Аз, аха да отговоря на galja_1803 и се появи нова тема, така че хоп-троп  Simple Smile
Но аз така или иначе имам дооста за наваксване. Виждам, че доста се е посменил състава от моето последно вясване Simple Smile Така или иначе моят ентусиазъм не е угаснал и само продължава да расте, така че малко по-надолу ще постна последните неща, които съм правила. Срам не срам мисля пак да се намърдам сред вас Mr. Green  Hug
А сега по същество...

galja_1803- ето неща по темата, които може и да ти свършат някаква работа
http://lulubellecakes.blogspot.com/2012/08/thank-you.html
http://cakecentral.com/g/i/18103/a/19103/done-for-a-dentist-used … wo-layered-cakes/
http://cakecentral.com/g/i/1946294/a/1947294/a-10-chocolate-mud- … ntist-turning-40/
http://cakecentral.com/g/i/1674265/a/1675265/dentist-cake/
http://cakecentral.com/g/i/2903425/a/3292475/my-dentists-humor/
http://yummykatiecakes.blogspot.com/2008/01/dentist-cake.html - съвсем по твоето питане
http://cakecentral.com/g/i/78339/a/79339/this-is-a-ccc-for-my-da … -an-edible-image/

gri6ana
, аз понякога пека, понякога ползвам готови блатове- зависи от самата торта, времето ми и т.н, личното  ми мнение е че витите торти стават по-добре с готови блатове- поне при мен де Wink.  Ползвам едни на ф-ма '' Сладък пък '' - правоъгълни са , тънки и много лесно се извиват.  Препоръчвам ти ги. И ако все пак решиш да печеш, сигурна съм, че много момичета ще те посъветват какво работи при тях  Peace
van444eto Много ти е готин сноубордиста. Идеята с борчетата е супер! Да попитам с роял айсинг ли се постига ефекта на снега?  Blush
весанка розите ти наистина са прекрасни и евала, че сте успяли да се справите с преноса на тази 3етажна торта. Но сигурно наистина голям страх си брала. Аз досега само 1етажни съм пренасяла и пак всеки път е... Crazy
Anelia Markova много симпатична снежна торта!
babybu сладурска бебешка торта, ти си знаеш за бабунките. На другата с паричките ми е дебеличко въжето. Иначе идеята е чудесна!
mari_eta много ми харесва как ти се е получила тигровата шарка отстрани на тортата. Пухкава някак ми изглежда Laughing
stefina много симпатична и пипната торта! При все перипетите с картите, чудна се е получила  bowuu
benomiti Хубав дизайн! Аз досега не съм правила обувка, така че няма как да критикувам. Струва ми се голямо предизвикателство!
mimi0585, момичетата вече  са споменали някои недостатъци, пък и ти сама каза че си ги виждаш. Да спомена какво на мен не ми харесва, че е някак постна тортата- липсват ми елементи- може би някакви светофари, знаци, ако щеш треви отстрани ... Wink
ani_d много вкусен изглежда този чийзкейк. Току виж ме вдъхновиш да спретна първия си такъв  Simple Smile
ditsan някъде в предишната тема, беше питала за http://www.xcerx.com/shop/product.php?id_product=1021 Последния път, когато поръчвах от този сайт си говорехме с момичето, че имат някаква ММ, която била много подходяща за фигурки, защото можело да се замаскира безпроблемно мястото на свързване напр. на крайник към тялото. Като восък се размазвало. Гледам че производителя е различен от този на Covapaste, така че може би става въпрос точно за това newsm78
Ето последните неща, които съм правила





а повече има тук.

# 16
  • Мнения: 1 965
С тия голи записи, ще напълните 10 страници за нула време. Я, се засрамете и бързичко по едно торте тук.  Mr. Green
ti-ri-ri-ram - Много ми харесват чистите ти тортички. Релефа на снежната торта е много сполучлив.

Отговарям на въпросите за тортата планина. Такава торта съм виждала някога, някъде. Не помня дали е на някой от нас, или някъде из нета. Дори я нямам запаметена като снимка, но  ме е впечатлила. Тортата е двуетажна - 2х10 см. И двата етажа са вити.  Долния, големия беше уж на временна подложка с идеята да го преместя на правоъгълна. Отлежаха си тортите в хладилника 1 нощ и на другия ден, нещо се отплеснах покрай тортата с картата и една торта за домашна консумация, и докато се сетя какво правя, понамачках тортата с ръце, така че леко да се оформи като планина и отгоре сложих втория етаж. Той е на собствена  подложка и се крепи на 4 сламки. Измазах, покрих и докато събирах нерви да бъркам айсинг се сетих че правоъгълната подложка от 3 дни я прескачам и подмятам, но така и не съм преместила тортата върху нея. Така и я зарязах. Не рискувах, вече покрита да я местя. Айсинга е доста рядък. Да се стича леко, но общо взето аз му давах посока и оформях заостреното крайче.  Имаше идея тук таме да има втори пласт айсинг, но времето ме притисна и не изчаках да изсъхне за да повторя. Борчетата са от снежинките. И тях съм ги виждала тук, правени от някой. От всяка големина снежинка има по 3 броя. Между тях има по едно "геврече" ММ около 1/2 см. Борчетата ги низах върху клечка за зъби. Точно стига за 1 дръвче заедно със стъбло отдолу. Това е, нищо особенно. Пълнежа вътре се хареса много. Квасена сметана, маскарпоне, бита сметана портокалови корички. Сиропирах какаовите платки с портокалов ликьор.

# 17
  • Мнения: 27
И от мен само записче за сега - след 2 дни торта Simple Smile
Благодаря за новата тема   bouquet

И естествено поредната питанка - имам да правя нещо с корабна тематика - имам все още време де, но не искам да се мятам на нещо твърде сложно като 3Д кораб - просто не е лъжица за моята уста все още, - гледах в ловлито и там харесах само един щурвал, обаче ме притеснява,че беше боядисано с една златиста боя и взех да се замислям - някой има ли някоя идея за морска/корабна торта, която да не е сложна за изпълнение и да не е детска...  Благодаря ви много, предварително

# 18
  • Мнения: 1 276
И аз тук с гол запис  Mr. Green

van444e, мерсаж за темата   bouquet

ti-ri-ri-ram , много хубави тортички   bouquet

# 19
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Дитсън предизвикателството стартира февруари - обсъжданията са март месец ... има да си стискам снимките ...

# 20
  • София
  • Мнения: 127
mari_eta много ми хареса тигровата торта, страхотна шарка по блата и разреза изглежда уникално
Стефина, вече ти казах, но да се повторя – твоята торта на мен ми допада повече от оригинала, влязла си по- навътре в детайлите, изглежда по- завършена, харесват ми и пурите, които си добавила.
benomiti харесва ми кутията ти, прекрасни ръбове, харесва ми черно белия детайл отгоре. За обувката не съм специалист, на мен ми допада. Цветето ти е интересно. Единствено мисля, че ако беше покрила цялата подложка с този надиплен като плат фондан, щеше да изглежда много по- завършена.
mimi0585 с формата на колите си се справила много добре, оцветяването ти е избягало, червената е по- добра.  Аз като зацапам някъде се опитвам да изчистя с клечка за уши топната във водка. Като форма тортата е много равна, за квадратчетата и аз мисля, че ако ги беше изрязала и подредила след това щеше да е по- красив ефекта, но ми е ясно, че е много по- сложно. Малко ми липсва цвят в тортата, ако имаше отдолу една зелена трева може би щеше да е ярко. Поздравявам те за куража, ще чакам следващите ти опити.
Ани, Ани, този чииз кейк изглежда божествено
Future* не бъде толкова критична към себе си, пускай тортите си, колкото повече торти, толкова по- интересна тема  Wink
весанка от мен едно голямо браво, тортата ти изглежда прекрасно, много оригинален дизайн, харесва ми цветовата комбинация. Сладките ти също изглеждат много добре
Ванче, благодаря за темичката  Heart Eyes, да се повторя, планината много ми харесва, идеята с айсинга си я отбелязах, сноубордиста е много готин. Втората торта е много интересна, картинката разпечатка ли е? Вътрешността на планината звучи много апетитно.
Anelia Markova харесва ми тортата ти, една весела и различна, носи много приятно настроение
babybu бебешорската ти торта е много сладка, борда е хубав, бебенцето и щъркела са отлично моделирани. Разреза изглежда много вкусно. За втората тортичка, формата би могла да е по като на торбичка/не зная до колко го е позволявал пълнежа/. Въженцето би могло да е малко по – тъничко. За надписа си знаеш, аз също пиша грозно, затова се старая да ползвам резци за надписите
ti-ri-ri-ram приятно ми е да те срещна отново, явно не си се отказала от тортите  Wink.  Енгри бърс са готини, животините са много добре моделирани, аз бих добавила повече детайли, но си падам по претрупването. Тортата с влакчето е хубава, едни цветни точици в средата на колелата, много щяха да освежат влака. Коледната ти торта ми харесва най- много, весела и симпатична, с добро цветово съчетание, хубав дизайн. Добавих те във фликър  Mr. Green.

# 21
  • София
  • Мнения: 127
Да попълним темичката с още малко торти  Mr. Green
Една тортичка с Гъми беър, всеобщият ни любимец, вътре е вита торта с ганаш и портокалови корички


Една торта на японска тематика, за пореден път си извадих извода, че не бива да се пипат прекалено много вече изсъхналите елементи, защото отчупих една трета от ветрилото  Sad

ето и близък план

# 22
  • Мнения: 0


Анелия Маркова
, тортата със снежко е супер! Я кажи какво стана със саксиите Simple Smile





Направих проба в неделя-изполозвах рецептата за шоколадови блатове-2-ри вид от твоя блог,страхотни са!  Simple Smile Установих,че 1/2 доза е малко за размера саксия,който си купих.Трябва и повечко печене на по-ниска температура и задължително "топлопроводник" в средата!Но пък иначе формата е перфектна!Дано не стане някой гаф утре,когато ще пека същинската торта!И другата твоя идея ми допадна-да издълбая тортата и да напълня вътре крема,като редувам с трохи от издълбаното за блат!Та утре и вдругиден ще действам и ще снимам и ако не е пълен провал,ще качвам снимки  Laughing

# 23
  • Мнения: 0
metchopooh Този Гъми Беър е невероятен!Ох,само като го видя и ми призеленява пред очите и само чувам "гъми-гъми", "нуки-нуки" и не знам си още какво!Направила съм на малката плейлист в YouTube с всички негови клипчета и само това се слуша в нас!  Rolling Eyes

# 24
  • Мнения: 555
И аз да се запиша с едни торти правени за 15.09.  Mr. Green
Да благодаря за Критиките към предишните (и да си кажа - рисунката беше за около 20тина минути - целта беше "one stroke painting", но не си уцелих метода с боите как да ги наглася като темперни )
  снимката е ужасна, но само тази имам

Докато се натуткам да си пусна писанията и вече има такива прекрасни торти преди мен  Crazy   chef Shocked  (сигурнои аз ще съм от тези с обясненията на лични как така ще си пускам грозотиите  Mr. Green )

# 25
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 854
Ванче, благодаря за разясненията, и аз утре тогава така ще я понамачкам моята планина  Mr. Green
Мечопух, тоя Гъми все едно сега ще позапее Simple Smile Японската е прекрасна!

Тиририрам, ти къде изчезна напоследък, страхотни торти си спретнала.
Теди, снимките наистина са едни такива никакви, ама тортетата си ги бива де Simple Smile
Направих проба в неделя-изполозвах рецептата за шоколадови блатове-2-ри вид от твоя блог,страхотни са!  Simple Smile Установих,че 1/2 доза е малко за размера саксия,който си купих.Трябва и повечко печене на по-ниска температура и задължително "топлопроводник" в средата!Но пък иначе формата е перфектна!Дано не стане някой гаф утре,когато ще пека същинската торта!И другата твоя идея ми допадна-да издълбая тортата и да напълня вътре крема,като редувам с трохи от издълбаното за блат!Та утре и вдругиден ще действам и ще снимам и ако не е пълен провал,ще качвам снимки  Laughing
Радвам се, че ти се е получил блата. Идеята за пълнения мъфин Валерия ми я даде и аз веднага я използвах, сега е твой ред и да се отчетеш с резултата Simple Smile

# 26
  • Мнения: 14
И аз се записвам Simple Smile
Първо искам да коментирам страхотните торти на metchopooh

И искам да ви попитам, някой случайно пробвал ли е този крем: Крем Милфей, http://www.alimco.bg/produkti/milfej.html, Аз днес сложих от сместа и млякото, разбих и нищо не се получи, дали пък не се прави с варене, описанието е на гръцки и нищо не разбирам, ще съм благодарна, ако някой го е правил и ми каже как става номера, че иначе трябва да го хвърля..

Аз сега съм се заела с една торта с тематика мотори и ще пусна снимки края на седмицата Simple Smile
Успех на всички Simple Smile

# 27
  • Мнения: 27
Гъмито така ми е писнало (щерка ми е луда по него) че вече не мога и да му се зарадвам, обаче японската е направо ВРЪХТА Simple Smile БРАВО Мечо!

# 28
  • София
  • Мнения: 127
sladuranata_ в линка който си дала пише рецепти и там има крем пита Милфей, вътре е посочено на колко мляко, колко суха смес се слага и че се разбива с миксер  Wink http://www.alimco.bg/produkti/krem-pita-milfej.html

# 29
  • Мнения: 148
bibilyana ,защо не направиш една апликация на кораб.Става лесно и бързо,можеш да си я направиш веднага и после само да я пренесеш на тортата.
Ето ти една снимка да се ориентираш

платната ги изрязваш и сушиш на ролка от фолио за да са заоблени
получава се това

Общи условия

Активация на акаунт