Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 59 250
  • 737
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте момичета
Красотите които правите са невероятни    bouquet
Влизам и ви чета периодично   Laughing когато наближава рожденият ден на малкия.
Сега съм в размисли и страсти относно желания за торта Бен 10 и по скоро всички животинки , аз съм абсолютен инвалид в моделирането, пък и опитите ми с захарното покритие стигат до покриване и декориране без 3д фигурки  Embarassed.
Разглеждах разни рецепти за моделираща маса и покрития попаднах на рецепта за руска мастика с кондензирано мляко. Разгледах тортената библютека, но не попаднах на такава  Sad
Имам молба ако някой е или работи с такова нещо да ми подбутне едно рамо относно: подходяща ли е за покриване на торти ? Става ли за изработка на фигурки и декораций?
 И не на последно място някакво идея за този така мечтан Бен 10 от детето   Praynig
 Благодаря ви предварително   bouquet

# 226
  • Троян
Момичета имам нужда от помощ Praynig,за един тинейджър трябва да направя торта,мислех си за лаптоп,но се чудя дали може да се направи стабилна,така че да може да се пренася без опасност от разпадане newsm78  Ще съм благодарна на всякакви съвети,акъли,рецепти,може и на лични.Благодаря предварително  Hug
И един въпрос този фондан дали е хубав,че ми се струва доста евтин http://www.hitrini.com/product/2064/vizyon-byal-fondan-1-kg.html 

Последна редакция: пн, 04 фев 2013, 11:41 от albenapd

# 227
  • Бургас/Пз
И един въпрос този фондан дали е хубав,че ми се струва доста евтин http://www.hitrini.com/product/2064/vizyon-byal-fondan-1-kg.html 
Идеален е за фигури. За покриване не мога да кажа, защото има и по-евтини Simple Smile  Peace

# 228
  • В Европа!!!
Идеален е за фигури. За покриване не мога да кажа, защото има и по-евтини Simple Smile  Peace
Може ли да ми кажете кой е този по-евтин фондан който става за покриване на торти и кой би бил подходящият крем за измазване под него на обикновенни пандишпанови блатове?
От доста време ви чета и вече е време да се пробвам с нещо като вашите красоти  Hug.

# 229
Здравейте!Наравих торта шах ,останаха ми да направя фигурите ,обаче не откривам клипче как да ги направя ,нямам молд,та някой може ли да ми даде идея или пък ако сте срещали туториал ? Peace

# 230
Може ли да ми кажете кой е този по-евтин фондан който става за покриване на торти и кой би бил подходящият крем за измазване под него на обикновенни пандишпанови блатове?
От доста време ви чета и вече е време да се пробвам с нещо като вашите красоти  Hug.
Ами, щом четеш от доста време, би трябвало да забележиш че на 1ва стр. има онлайн магазини. Там ще си видиш и видовете и цените. Пак там, пише и за прословутото измазване.

# 231
Ами, щом четеш от доста време, би трябвало да забележиш че на 1ва стр. има онлайн магазини. Там ще си видиш и видовете и цените. Пак там, пише и за прословутото измазване.
много изчерпателно на първа страница за което ви поздравявам
може да добавите и сайта на сладко хоби който и аз знам от скоро но ми помогна да се сдобия с много евтини метални фунийки

# 232
  • Бургас/Пз

Ковопаста - 30лв за 5кг- т.е. 6лв за 1кг  Peace
Ирида - около 30лв за 4.5кг
Овалете - http://www.cookibooki.bg/Ovalette/15-%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1 … %D0%BA%D0%B3.html - малко над 8лв за 1кг. В слада им в Пловдив, се намира и по-евтино Simple Smile

Под фондана най-добре се измазва с маслен крем! Аз поне не си правя други експерименти  Peace

# 233
Момичета имам нужда от помощ Praynig,за един тинейджър трябва да направя торта,мислех си за лаптоп,но се чудя дали може да се направи стабилна,така че да може да се пренася без опасност от разпадане newsm78  Ще съм благодарна на всякакви съвети,акъли,рецепти,може и на лични.Благодаря предварително  Hug
Aз правих тоя вариант и го транспортирах на 40 км лятото при адска жега нямаше никакъв проблем.Екрана е от вафлена кора,облечена.Отфолу стойката е от фондан добре изсъхнал със забити две шишчета.

Мегало,страхотни мотори.Тортите са супер,само във втората не ми харесва малката разлика м/у етажите.Китито също е супер.

# 234
Здравейте . Хайде пак въпрос  Naughty но към тези които сами са си месили марципан Варна . - шоколадовото тесто по лесно ли се меси от тоя марципан ? Питам просто за сравнение , защото тоя марципан Варна ми взе здравето докато го омеся . Та се чудя дали и със шоколада ще е така - да се настроя предварително . Благодаря  Hug

# 235
  • Бургас/Пз
Здравейте . Хайде пак въпрос  Naughty но към тези които сами са си месили марципан Варна . - шоколадовото тесто по лесно ли се меси от тоя марципан ? Питам просто за сравнение , защото тоя марципан Варна ми взе здравето докато го омеся . Та се чудя дали и със шоколада ще е така - да се настроя предварително . Благодаря  Hug

Лично за мен шоколадовото тесто е едно от най-лесните, винаги ми се е получавало, за разлика от Варната, с която така и не успях Simple Smile

# 236
  • В Европа!!!
Ковопаста - 30лв за 5кг- т.е. 6лв за 1кг  Peace
Ирида - около 30лв за 4.5кг
Овалете - http://www.cookibooki.bg/Ovalette/15-%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1 … %D0%BA%D0%B3.html - малко над 8лв за 1кг. В слада им в Пловдив, се намира и по-евтино Simple Smile

Под фондана най-добре се измазва с маслен крем! Аз поне не си правя други експерименти  Peace
Много ти благодаря за конкретният отговор-аз от толкова много четене  взех че се обърках с информацията,която наистина на 1стр. и в библиотеката е много добре конструирана . Hug

# 237
благодаря ani_d винаги насреща    bouquet

# 238
И аз да си покажа последната торта ....една от малкото напоследък  Sad Нещо хич не ми остава време да си се занимавам с тортоправене.

# 239
Мегало,страхотни мотори.Тортите са супер,само във втората не ми харесва малката разлика м/у етажите.Китито също е супер.

ditsan, благодаря за китито. но моторите не са мои, за съжаление. аз и многоетажни торти не съм правила засега.

Общи условия

Активация на акаунт