Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 706
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Благодаря на всички за стиснатите палчета.
Герой съм,днес успях да стана .Операцията е минала спрямо очакванията,не е имало непреедвидени неща така че са изрязали само малко,и малко са ми оставили.
Очаквайте друго включване от мен към понеделник,вторник.

# 376
ditsan, дано скоро си си вкъщи и всичко лошо остане в миналото  Praynig Praynig Praynig оздравявай бързо   bouquet  bouquet  bouquet

# 377
Благодаря на всички за стиснатите палчета.
Герой съм,днес успях да стана .Операцията е минала спрямо очакванията,не е имало непреедвидени неща така че са изрязали само малко,и малко са ми оставили.
Очаквайте друго включване от мен към понеделник,вторник.
Ехеййййй герои си ти и още как   bouquetЩом и тук надничаш.Само хубави новини от новата седмица. Hug

# 378
  • София
Дитс, много съм смотана. Писах и съвсем забравих да ти изкажа подкрепата си, хем помислих... Confused
Прегръщам те и ти пожелавам много бързо възстановяване!  Hug

# 379
Дид - ти си герой!

ако не си използвала молд, би ли споделила как направи копчетата?

Правя тестото на Димитрана - харесва ми, но ако оставя в хладилник останало тесто и става на камък.

Относно копчетата някой беше пуснал две страхотни видеота, върни се малко по-назад в темата и ще ги намериш, на мен ми бяха много полезни
Защо го слагаш в хладилник това тесто?
На мен не са ми вкусни тея фондани, но Иридата е доста по-ароматен от домашния де... за да е вкусно сигурно марципан трябва да е, знам ли...

# 380
Пак страхотни торти ...... Ванче тортата е върха , тази спринцовка сякаш истинска ( като всичко останало) игличката как я направи , или е истинска .
Бадем и твоята торта  е красота , сякаш си попаднал в черна дупка , нали то беше такова завихрено и засмукващо всичко .
galja_1803  заслужавала си е труда твоята тортичка , майка ти ще остане много доволна . сантиметърчето много ми хареса , игличката също ..... и всичко друго.
blueeye® тази торта с големите топки с малки цветчета по тях, много ми хареса копирала съм си я И някои хубав ден може и аз да я направя , но едва ли ще стане като твоята .

това трябва да е цитат , ама не знам какво ще излезе

Мишоче-абсолютно те подкрепя за написаното.Тенденция при новите момичета е само да питат,да постват свои торти и да чакат коментари от нас.Оправдания от сорта-аз съм нова и не мога да кометриам красотите Ви не ги приемам аз лично.Много пъти се е говорило на тази тема и се е стигало до извода,че като постваш торта трябва поне последните 5 торти от постовете на другите да коментираш/за мен и това е малко-трябва поне 5 страници назад да се коментират./ иначе е неуважително към всички.Има галерия,където може да си поствате тортите без да коментирате.
Както във всички форуми така и тука се иска да си активен,да кометираш,за да те забележат.Аз преди 3г. като почнах да правя торти,първоначално 2-3 дами ми коменитраха тортите,но аз не спирах да коментирам тортите на всички с месеци ,докато ме забележат всички и започнат повече хора да коментират тортите ми,защото това е целта тука ВЗАИМОПОМОЩ И КОМЕНТАРИ.Това е за мен паролата за всички форум.Също така ще кажа,че както и тука така и в другите форуми никой не стои постоянно на пост/нито пък е длъжен/и да отговаря на въпросите на питащите.Но никой не отказва помощ със запитване на Л.С.,а не да влизат тука постоянно нови дами и да ни се карат ,че никой не им отговаря-тука никой не е на заплата към този подфорум,за да го прави-всичко е на добра воля.

и аз съм съгласна и като нова да кажа , защо не коментирам торти . ами просто не смея , сега мога ли да кажа например на еди кой си тортата е на бабуни , на следващия - главата на момиченцето е големичка за това телце , или цветята са ти на знам какви си там ..... ами просто нямам опитно око , а пък и какви торти показвам аз ( леле мале ) че да коментирам другите . ами че то си е обидно от такъв като мен - без никакъв опит да получаваш критика . за мен тортите  ви  са прекрасни . , и ние се учим от вас . това е .
дитсан разбрах , че е в болница - надявам се всичко да е наред и бързо възстановяване .
Ами щях да забравя mamaeli8000 твоята торта е като приказка с тая хубава гъбка и тия смъфчета - много е красива.
sVeshti4ka а за твоята снежна приказка нямам думи ....всичко е толкова реално - красота . от мен това

# 381
ditsan, ама има сили дори и да се разпишеш! Браво! Айде сега бързо да се възстановиш и да си ходиш вкъщи по живо по здраво, че торти трябва да се правят... Wink Hug

Благодаря ви, момичета, както за предложенията за подобрения на погледа на Мини - оправих го сякаш, така и за разбирането и куража, който ми вдъхвате да продължа с опитите за направа на фигурки. Hug

galja_1803, и на мен тортата ти много ми хареса, а сантиметъра е направо изпипан... Аз бих искала да попитам за конеца - с фондан ли го прави? Защото аз не си представям, как ще го напъхам в пипета от нурофен, или спринцовка, че да излезе такъв тъничък?! Blush

Toche, записах си твоят мус и ще го пробвам за пълнежа на една торта съвсем скоро. Благодаря! Peace

# 382
gri6ana   Simple Smile Благодаря ти, че и мен си споменала, много си мила!  Grinning
Да ти споделя и моето мнение относно коментарите и критиката за тортите: ..... Аз например не съм нова във форума, но рядко ползвам БГ Мамма като цяло. И подобно на теб "нямам очи" да коментирам, не защото не виждам кусурите, а защото не мисля, че аз съм тоя "специалист", дето да прави коментар на по-знаещите и по-можещите. Не съм капацитет, не съм по-можеща, макар да имам собствен вкус и възприятие за красивото/,но те все пак са субективни/ и затова избягвам да критикувам. Затова те подкрепям в това изказване. Това дали ще коменитраш е въпрос на лична преценка и лична нагласа, разбира се и на желание. На мен ми е трудно да си представя, че като видя на някой тортата и трябва да му дам оценка, ами неудобно ми е просто. Все си мисля - коя съм аз, че да давам оценки и да критикувам. А и човекът може да се засегне - все пак е непознат. Това, че някой е положил трлуд си е похвално, а резултатът е субективен, защото всяка торта представлява отражение на виждането на твореца й за нея. На мен някак ми е неудобно от човека, който ще прочете критиката ми например. Напълно те подкрапям в твърдението ти. А иначе бих драснала лично съобщение до автора на тортата ако видя някакви фрапантни и големи грешки, за да го предупредя, но това ще стане на личен разговор, за да не правя човека на резил. Или ако имам съвет базиран на личния ми опит пак бих му писала на лично съобщение - друг е въпроса, че опитът ми е твърде скромен. Безмислено би било да му казвам, че нещата не са наред, ако нямам съвет към него, как да ги оправи и подобри. Wink Wink Laughing Иначе за хубавите торти правя комплемент, защото смятам, че това е мотивация за твореца..... Simple Smile Комплиментите никога не са излишни, когато са заслужени!  Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 16:24 от mamaeli8000

# 383
  • Vaudreuil Canada
Дитсънче и аз те мисля макар и да не съм писала  Hug Дано всичко е наред при теб и бързо да се възстановяваш.

Рая  Joy Joy още се смея като се сетя за твоя кошмар - добре че не се опитах да правя торта в Бг иначе сигурно щях да споделям чувстватата ти.

Свещичке изби рибата с тия торти. Тази първата е като извадена от приказка - поздравления!

Мацки нали е ясно, че насила никой няма да почне да коментира не си губете времето да се обяснявате по въпроса.... Аз 2-3 години съм коментирала без да пропускам нито една торта (ако е станало то е било случайно и ненарочно) без никой да ме кара така съм го чувствала така съм правила - сега коментирам рядко и спонтанно, когато нещо много ми хареса (сигурно си има причина и за това).
Така че, който има елементарна култура знае какво да направи, който я няма ... няма как да стане - оправдания всеки ще си намери (работа, деца, мъж) но не е това начина да участваш в една група - като искаш да получаваш трябва и да дадеш иначе рано или късно отпадаш.

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 16:38 от shemet_neveroiaten

# 384
ШеметНевероятен, не са "оправдания", моля, моля, а просто мнение споделено във форума. Нали това всъщност е  коментнарът във форума - да напишеш мнение по тема...е написахме го.  Laughing Laughing  Laughing Опозиция винаги ще има.  Wink

# 385
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добре де - какъв е смисълът тогава на тази тема?! Ако всеки си има виждане и си прави неща, тогава какво правим тук?!
Какво значи, че вие не можете.... Това, че не можете не значи, че не виждате, нали?!
Колко от световно-известните критици са да речем писатели или художници?

Нали целта на цялата работа е да се обменят виждания и идеи и всеки да си сподели гледната точка. Понякога човек просто не се е сетил за нещо, пропуснал е и чуждият коментар или поглед му дава нова идея и т.н.

Защо трябва да се обижда някой на критиките? Какво обидно има в мнението и препоръката на друг човек?!

Знаете ли мен какво ме прави Валерия!? Направо ме навира в на кучето......  Mr. Green Ама ми е полезно! Помага ми! Даже се радвам, че на някой толкова му пука, че да ме разтърси като мързелея и претупвам. Което аз редовно правя!  Blush

Иначе какво остава - да слагаме снимки и толкоз... Тогава всички ще се махнат отттук. И без това на повечето вече не ни се пише  Tired

# 386
  • Vaudreuil Canada
Ами аз на няколко пъти обясних коя тема за какво е ама ако трябва пак ще обясня
ГАЛЕРИЯ ТОРТИ за показване на красотите ни без коментари без нищо ...
НАШИТЕ ЛЮБИМИ ТОРТИ - показваме коментираме обсъждаме споделяме ...
И не пълним темата с мъфини и сладки ако към тях няма торта  Mr. Green

Преди да зададем въпрос търсим сами отговора с търсачка в библиотека или на първа страница от темата ... това последното дали да го сложа в червено  newsm78

Знаете ли мен какво ме прави Валерия!? Направо ме навира в на кучето......  Mr. Green Ама ми е полезно! Помага ми! Даже се радвам, че на някой толкова му пука, че да ме разтърси като мързелея и претупвам. Което аз редовно правя!  Blush

Ето а на мен никой не ми помага така ....  Crossing Arms

# 387
Tatitt смисълът е, че всеки сам си преценява коментарите, аз написах по горе, че критикувам само в краен случай и то на лично съобщение ....и ако наистина има какво да кажа точно аз /,защото не винаги разбирам от даденото нещо/.  Simple Smile
Шемет, всъщност отдавна разбрах за разделението на темите, и както виждаш отдавна не съм слагала тук мъфини и бисквити. Вече си ми го каза това, няма смисъл пак. То, идеята е коментарът да е смислен, това написах по-горе в дългото обяснение. Тоест някой път няма смисъл да се пуска коментар - разбирайте го, че не е уместно. Това е по лична преценка. А фактът, че сега пускам този Коментар, означава че участвам във форума. Но не чрез критика. Simple Smile Мисля да спра с темата, понеже се изчерпа. Просто ми се срува глупаво ако всички почнем да критикуваме и хвалим, идеята е, да се прави не по принцип, а когато си трябва и когато е редно и уместно. Сега да не помислиш, че го пиша специално за теб - не пиша го по принцип,  понеже по-горе са повдигнали въпроса... Simple Smile
Simple Smile

# 388
И аз като Татит имам една безкрайно силна подкрепа от Дитсан, на която съм много благодарна за критиките , аз като пусна нещо си пиша,че искам да му намерите кусурите де, а пък що се отнася до коментар от мен ми то предимно е,че нещото е много хубаво и ми харесва щото друго нямам кво да кажа, хехе... ама ако имам, казвам де

# 389
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Знаете ли мен какво ме прави Валерия!? Направо ме навира в на кучето......  Mr. Green Ама ми е полезно! Помага ми! Даже се радвам, че на някой толкова му пука, че да ме разтърси като мързелея и претупвам. Което аз редовно правя!  Blush

Ето а на мен никой не ми помага така ....  Crossing Arms
Ти стига мрънкя, ами вземи ми прати онези снимки  Mr. Green Laughing Heart Eyes

Ели, да за теб знаем, че имаш собствено мнение и начин на мислене по всички казуси. Интересно какво ти дава тогава участието в темата. Критиките те обиждат.... Коментари не искаш. Ти не коментираш. Значи какъв е извода - тук си, за да чуеш колко се възхищаваме всички на това, което правиш?!

При този начин на мислене, тук има точно 3-4 човека, които биха могли да си позволят коментари на торти.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт