Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 634
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
първото изказване е цитат - май трябваше да го сложа като такъв

май има нужда да доуточня, под поръчка аз не разбирам някой да ми измисли какво да направя и аз да го изпълня - ми не съм сигурна,че ще мога - по-скоро правя, това което аз реша и замисъла си е изцяло мой... не виждам лошо в това, не разбирам защо се дразните от това че правя торти за ЕДНА приятелка, която не просто ги харесва, тя е влюбена в тях и въобще няма никакви претенции нито за тема нито за композиция, оставя всичко на мен... пък и какво всъщност значение има това, наистина не си представям да правя торта след торта всеки ден тук вкъщи и да хвърлям в коша само и само да се науча... може би според вас, това е правилното решение....

# 436
  • София
Опитът се трупа, когато работиш много без да се оглеждаш назад, без да мислиш колко пари си изхарчил, колко продукти си похабил, защото, разбираш ли “си играеш с храна“, както имаше израз от една тънкообидна госпожа в ФБ. Не пресмяташ как някой те е вкарал в разход, карайки “да накупиш много неща“, защото пак казвам, с пръдня боя не става. Първата ми торта направих за дъщеря ми, като само за тази торта накупих цял куп бои. Даже и не предполагах,че ще започна да се занимавам с торти. Но месец след нейния рожден ден и малкия имаше и бях решила, че ще му направя на него и толкова. Да ама не, след нейната торта ме засърбяха ръцете, защото видях, че се получава. За един месец започнах да измислям причини за торти, направих на всяка една колежка (във фризьорски салон са доста) по една тортичка подарък. Общо взето съм правила по една торта седмично (такива са ми темпове горе-долу и днес, не гоня бройки вече) близо три месеца. Така се трупа опит. Ако тръгнеш веднага да избиваш някаквипари, които си вложил, значи трупаш опит за чужда сметка. Ами не го приемам.
Ами отидете на начинаещ зъболекар и нека ви лекува, учайки се върху вас, да си взема немалко пари и да попита после как иначе да трупа опит.

П.П. Бибиляна, имам предвид лично аз именно поръчка от чужд човек, който се обръща към теб. Приятели са си приятели, те се възхищават на всичко, което правим (истинските приятели), те са съгласни да изядат и целулитна храна, дори няма и да забележат и кусурите, които ще видим ние. Но има, разбира се, и клиенти, които не виждат груби грешки в изпълнението, което не значи, че тях може да ги допускаме, защото някой не забеляза и се зарадва на видяното и давай, взимай поръчки...
Иначе опит нямаме.

П.П.П. Лично аз не нуждая от затрупване от похвали, макар че съм и благодарна за тях. Но си пиша в един руски форум, където няма сополи и лигавщини, хората критикуват яката работа и има растеж. Там просто няма торти с Мечо ПУх в дебилска поза и малоумно изражение на препушил възседнал върху поредна цифра или построили се всички известни анимационни герои в кръгче с протегнати ръце. Такива торти се слагат в лични страници за пример, но не и се показват през ден. И си има и твърдо, описано правило, че който иска да си сложи торта, трябва да коментира най-малкото пет торти назад и не просто да каж Ах и Ох, а да посочи, какво го е впечатлило или какво би променил.

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 10:25 от sVeshti4ka

# 437
Ама ти, наистина ли не ме разбираш?  Shocked
На никой не му пука, правите ли ги за лична консумация или за друг човек, взимате ли пари, не взимате ли, колко и т.н. Пука ни за това, че правите за този, онзи, но в същото време се изказвате "нова съм тук, не мога да коментирам, нямам опит"...
Спирам, че идва вече спам...
И между другото, това беше любимата ми тема, но аз бях до тук... От т.нар. "стари" активно помагахме аз и дидс (бързо оздравявай, слънце  Hug), мен не ме бройте повече (който иска да ме намери знае как, винаги ще съм на линия да помогна, но аз бях до тук със списването във форум), на дидката също скоро ще ѝ писне, скоро ще останат само нови.

# 438
  • Тракийка в Софийското равно поле....
След Мишока, какво има още да кажа! Sunglasses Подкрепям точно казаното, като ей това направо искам да го изпиша в червено
3. Не се показват грешки на ЛС, тъй като именно показването на грешките ни учи как да ги избягваме. и то защото идеята да се коментира ТУК е, за да могат от една забележка да се поучат всички четящи, а не само получателя на забележката.

Гале, пропуснала съм по-рано, макар да исках да коментирам - според мен копчетата не са никак много. Направо си е идеално количество. Нещо повече - цялата торта мнооого ми харесва и цветово и композиционно. Принципно съм съгласна с Хулигнака, че има лек целулит по тортата. Често една добре изгладена торта, може да изглежда доооста целулитена на снимка, когато светлината идва отгоре или само от една страна да речем и прави сенчици в дори нааай-малките неравности, които изглеждат по-големи.
Тук конкретно се вижда отляво на жълтия "плат" лека неравност. Но предполагам, че на живо не изглежда така. Просто снимките изваждат наяве всички "кусурчета".
Аз не съм от умеещите да правят добре изгладени торти, ама това не ми пречи да виждам, че не умея  Mr. Green.

Вилана, според мен пък Бен Тен си е готин. Аз не познавам добре персонажа и не съм много наясно, но цялата торта ми харесва. Тортата си Микитата също е готина. Мини наистина е трудна за правене... доста. Имам само една забележка - мен лично малко ме тормози комбинацията от двете зелени. Не че са тъмно и светло, а че са някак в различна гама на зеленото. Според мен би било добре да са два нюанса на трвисто да речем или два нюанса на ментово...... А тук като че ли кръгчето е тревисто светло, а листата по-петролено и пак светло.

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 13:54 от Tatitt

# 439
vilana Тортата с мини ми хареса . С бен тен също , само дето малко изморен ми се вижда горкия . Ама като описваш с какъв зор си ги направила ,възхищавам на търпението ти . Аз го нямам . Сега сЪм хвЪрлила око на една тортичка от ловелето ( руският сайт - така ли точно се казваше ?) Преди като се ровех из сайта , все на нея попадах , а сега като ми трябва - не мога да я открия . Тортата е -едно момиче с леко вдигната рокля тъпче грозде в някаква каца  или бидон , а бе нещо дървено беше . Ако някой я срещне без да иска , и ако не му представлява трудност - да пусне линка Благодаря . А аз продължавам с издирването . Сефте ще се пробвам да правя човече , дали ще се получи - съмнявам се , ама да се пробвам .

# 440
sVeshti4ka  Hug безкрайно съм ти благодарна за поста, точно това ме интересуваше, виждането на някой много по-опитен по тоя въпрос, ми честно казано и аз по същата пътечка съм тръгнала, много пари съм вложила, но не се опитвам да ги избивам по никакъв начин, повечето торти съм ги направила за нас или като подарък и 1-2, които хората са си купили просто продуктите за самата торта, нищо друго.....  Ти наистина твориш безумни красоти и голяма част от тях нямам ни най-малка идея дори как си направила, та ако може да питам, тая кубическата история как я боядисва, че стана такъв ефект?

Mishoka първо казваш,че те дразня, после,че не ти пука, ама аз наистина се зачудих защо пък толкоз ти пука какво точно правя и за кого го правя, че да се дразниш, по-добре да спрем, наистина, аз ти казах и преди, че и на други съм казвала, ако искате да изгоните "новите" - ми направете го - едва линякой ще ви се разсърди,че искате да си седите тука 10 мацки и да си ръкопляскате взаимно, но явно не е точно това целта, до колкото съм разбрала до тук. Но има някакви парадокси в крайна сметка щото хем искаме "новите" да се включват активно, да коментират и не само да си изсипват "боклуците" тук, обаче в същото време да не си позволяват много много да имат мнение или да приказват, щото са нови... аз мисля,че съм коментирала каквото и когато съм могла и съм безкрайно благодарна на всички, които помагат и дават съвети (Ванчето, Дитсан, Коприва и други има), каквито между другото аз също съм давала (може би твърде нахално щото съм нова)...
та тъй, спирам и няма да коментирам по тая тема вече, щото наистина стана досадно
Гриш, що па да не се получи, нищо не се знае, хвани нещо по-лесно и го направи, ако не ти хареса го развали и го направи пак

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 11:02 от bibilyana

# 441
  • Бургас/Пз
Седя и се чудя, да пиша ли, да не пиша ли, ама понеже много въпроси взеха да се задават напоследък и те хич, ама хич не са в тематиката на темата, да взима пък да си напиша това , което ми е в главата  Simple Smile
sVeshti4ka - по въпроса за поръчките, аз друг път съм казвала - ми как се трупа опит без да се правят торти и неща? някой ако ми обясни, хич никога няма да направя торта за друг човек, освен ако не съм напълно и абсолютно сигурна в себе си... та за това за сега обяснявам и просто не им вземам пари... така се уча и трупам опит, иначе не виждам как да стане
Трупа се много лесно - правиш торти с повод и без, свободното време използваш, за да моделираш фигурки и да пробваш нещо, които знаеш, че никога не си правил и нямаш идея как ще се получат. Не е задължително да имаш поръчка, за да напарвиш торта.
В началото като започнах да правя торти си спомням, че докато изпробвах всички видове теста, за които бях чела по форумите, правех торта почти всяка седмица. Освен това опитът не е само в правенето , а и в четенето и в теорията. Моята втора торта в живота ми изобщо е Китарата на дъщеря ми. За да я направя съм чела 1 месец само теория. А и да ви кажа преди 3 години нямаше нищо от къде да поръча човек освен от чуждите сайтове. В София пак се намираше нещо, но в провинцията беше ужас. Сега има всичко, стига да искате и да ви трябва нещо Simple Smile
Така че, четете, четете, четете и тогава питайте Simple Smile

Галя, шивашката тортата е страхотна! Кога ще я транспортираш?? За целулита напълно те разбирам и на мене ми се е случвало няколко пъти, уж гладка торта, а после хоп целулит на снимките, не знам как става тая работа Simple Smile

Вилана, като видях тортата с Бен тен и чак не ми се вярваше , че ти си я правила. Това с най-добри чувства, но твоите торти са далеч по-хубави. Този път с цветовете хич не си се справила. Фигурката сравнително добре се е получила, но цветово можеше да е по-бллизко до реалното  Peace С Мини Маус е далеч по-добре.

Леле, цели 4 отговори докато публикувам.

Бибиляна, не смяташ ли , че малко взе да прекаляваш с последните си постове??  Shocked Никога никой не е казвал, че новите пускат боклуци, така че моля те не си фантазирай. А и малко се замисли, че всички ние тук сме били също нови. Аз лично от 3 години съм тук и още имам какво да науча, така че не се имам за стара, а просто с малко повече опит от момичета, които сега се захващат  Peace

Мишока, да не си посмяла да напуснеш темата, кой ще ме критикува мен, аз на теб разчитам, а ти  Naughty Crossing Arms Whistling

# 442
Малей... чудя се дали да публикувам и аз между шамарите , ама ще пусна пък каквото - такова. Wink

Просто слагате пластмасовата спринцовка направо с фондана за секунди в микровълновата. Wink

Умно! Ама кой да се сети - отивам да видя дали ще ми се получи по-добре. Wink

galja_1803, да, аз видях, че си писала...ама трудно си го представях, а и изобщо не успях да направя нещо подобно...та затова и попитах пак. Embarassed Сега ще опитам като го затопля за 3-4 сек в МВ, пък да видим дали ще ми се получи. Thinking

vilana, завидях ти за Мини - много ми харесва как ти се е получила. Peace Аз не успях със съвсем дребните детайли по ръкавките на роклята и на китките на ръкавиците...
Ама поне погледа ѝ пооправих и като че ли се омекоти. Sunglasses Тортата ти с Бен 10 също е хубава като цветове...иначе хич и не съм заглеждала самият Бен 10. Embarassed

Mishoka, Mr. Green тя, Мини, е дългокрака, според последните модни тенденции... а и от нескопосаността ми, ама следващия път дано я докарам по-реалистична. Mr. Green

gri6ana, и аз съм на тема човечета...по-скоро принцеса...ама до лицето не съм стигнала. Много трудно ми се чини и май ще е от по-елементарните фигурки, защото няма да успея по друг начин. Rolling Eyes

# 443
здравейте и от мен

аз искам и искам да коментирам, но торти, а в последните страници почти няма торти. няма да се намесвам, нито се чувствам обидена, нито мисля, че аз някого съм обидила. ценни са ми всички коментари. аз правя торти за подаръци изненада или за вкъщи. опитвам се да изпробвам различки варианти. сега се мъча с тел. направих една пеперуда, която що годе се получи, малко при сглабянето имах проблем. но снощи се борих с едно цвете и всичко замина за кофата. гледам от туториал, който съм разпечатала, но явно ще търся филм. не мога да направя основата на листото толкова дебела, че да пъхна стабилно телчето, а от друга страна да изтъня и набраздя листото, колкото трябва, че да е ефирно. да спомена, че си купих и специална дъска. ако някой има тип или клипче под ръка, може да сподели. аз ще и търся сама.

първо, искам да пожелая на дитсън бързо възстановяване, вярвам, че ще се пребори с каквото и да е

blueeye, много ми харесва тортата за майка ти, интересни топки, но и франклин е готин. ако беше направила и любимата му салата от мушички и глухарчета... Simple Smile

няколко мините, все хубави и различни, поне знам, че с мини няма да се захващам. то покрай нас са и основно момченца де

мамаели, харесва ми тортата, някак светла и хубава е гъбката, но фигурките наистина са малко големи, нали би трябвало да могат да влезнат в къщичката

свещичке, твоите торти са винаги уникати и ти си си душа артист. радвам се, че си оценена и на интернационално ниво.

бадем, и твоето творчество много ми харесва. аз може да не ги знам бен 10-20 или онова зеленото гъргул ли как беше, но йода ми е любим и твоя е прекрасен. ако си гледала от някъде постъпково, моля те, да пуснеш. аз такова боядисване исках да постигна на една торта с ракета, която правих, но не ми се получи, благодаря, че сподели

ванче, доста се стреснах като видях това 1г. на тортата Simple Smile всичко е супер изработено, на мен може би шишенцето със здраве ми е от любимите. аз нямаше да видя бинта

галя, много ми харесва шивашката торта, не само елементите, но цялостното впечатление от цветовата комбинация. свежо

опс, свършиха тортите

хубав ден ви желая

# 444
  • София
Бибиляна, извинявай, но вече съм отговорила на въпроса за боядисването.

# 445
Бибиляна, извинявай, но вече съм отговорила на въпроса за боядисването.

ок, ще потърся, благодаря Wink   bouquet

бтв, който иска може да ме нарича Биби, приятелите ми казват така, от там идва и ника

# 446
  • София
Благодаря за споделения трик за шнурчета   bouquet
Mishoka реших, че трябва да се яде и я направих от сладък салам. Натъпках хубаво в един малък черпак, като отвътре сложих прозрачно фолио за по-лесно изваждане. Тази процедура два броя Simple Smile Като стегнаха хубаво и двете полусфери ги залепих и стана топка. В единия край леко изрязах, за да стои стабилно и да не тръгне по тортата. После покрих. Релефа е абсолютно измислен - седнах с ножче за белене на плодове и го надрасках, после боднах малко разноцветни топченца за разкош и това е. Понеже стана тежичка я сложих на картонче върху 4 шишчета, за всеки случай Simple Smile
vilana тортата с Мини ми харесва като цяло, за фигурките е ясно, винаги може и по-добре  Peace Бен тен не го познавам, следователно за цветовете и фигурката нищо не казвам, но малко ми е гола тортата отгоре.
мегало търсих постъпково, за съжаление нищо не открих. Викнах неволята, свалих си няколко снимки на Йода от google и запретнах ръкави.

# 447
Ох, ама тук станало мазало! Априлска мама съм. Същата работа е и във форума на априлските мами и във фейсбук групата ... скандали, разправии. Ама стиге де! Close Влизам да прочета нещо ново и само сплетни и обяснения. Чак и на мен ми стана любопитно да го видя туй лице на Рапунцел, че да знам как не трябва да се прави  Wink Като казах фейсбук група ... сладкарките имате ли такава, защото явно съм пропуснала и може ли някой да ме добави?

# 448
  • Пловдив
.......Там просто няма торти с Мечо ПУх в дебилска поза и малоумно изражение на препушил възседнал върху поредна цифра или построили се всички известни анимационни герои в кръгче с протегнати ръце. Такива торти се слагат в лични страници за пример, но не и се показват през ден.

Ани, някои просто толкова си можем. Не всеки има таланта, който имате ти, Валерия, Нелка и рускините от "У самовара".

# 449
В тази тема се говори на 25 различни езика. И явно никой не разбира останалите.
Айде, ще се опитам да кажа нещо на 26ти език. Може пък да ме разберат повечето хора.
Това  което искам да кажа  е следното. Приемете темата като къща, в която ходите на гости за да си  прекарваме добре. Когато си дошъл преди месец,  два, три, не можеш да се държиш като собственик и да пращаш по ъглите домакините, които са тук от 3-4-5 че и повече години и са изградили тухла по тухла тази къща. Не можеш да държиш тон, и да правиш така, че те да си съберат багажа и да напуснат. Някак си не върви. В крайна сметка, ти си още гост, а не си с утвърдена адресна регистрация. Това може да стане поне след година, когато вече си решил сам за себе си, дали ще продължиш да се занимаваш с това, или ще се местиш в друга къща. Дотогава си кротуваш, трупаш опит, спазваш режима на "къщата" и помагаш с каквото можеш. Имаш равни права с всички, което ще рече, че ще получиш помощ винаги, стига да си я поискал по правилния начин! За това време ще разбереш характера на "съквартирантите" си, порядките и всичко останало. Ако стигнеш до извода, че в ТОЗИ ДОМ не е твоето място, събираш си багажа и напускаш. Но до тогава живееш като пълноправен член и не забравяш, че хората в къщата са дошли доста преди теб и е нормално да се чувстват "у дома си" и да изискват малко повече от теб за да те приобщят. За съжаление, последната година, се изнесоха старите "жители", а новодомците превзеха темата и направиха основен ремонт. Да не казвам, че къщата е вече почти срината.

p.s. Щом Пепи се намеси.... тя, която е е тук от самото начало и досега не е участвала в нито един конфликт....... Нека някои хора си направят съответните заключения.
Искренно ви моля, да прекратите войната и да се седнете на дупетата и да си правите тортите, и фигурките!
Предлагам да се въведат някои правила, които ако трябва ще се качат на 1ва стр. защото е ясно че по този начин не може да се продължава.

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 14:22 от van444eto

Общи условия

Активация на акаунт