Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 648
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
Bad Diddy на мене цветята не ми се получиха в началото с подложка за мишка, но може да ги правиш много, много лесно върху най-обикновена суха домакинска гъба или парче дунапрен. Аз така правя цветята.

# 466
Bad Diddy на мене цветята не ми се получиха в началото с подложка за мишка но може да ги правиш много, много лесно върху най-обикновена суха домакинска гъба или парче дунапрен. Аз така правя цветята.

ОТ порите се деформира текстурата на листото. Не става. Ти беше опитвала върху някаква подложка за безжична мишка, тя няма общо с тази, обикновената. Всичките си цветя върху нея правя

# 467
Мишок, .....предполагам зависи от фондана, защото на моя фондан порите на гъбата/дунапрена/ не се откопирват, но и аз имам един фин дунапрен /размер листА4 с дебелина 2,5 см./, който ползвам. Порите са му незабележими. Наистина съм доволна.

# 468
* Може ли да ползвам за оцветяване на фондан сладкарски бои на Schwartau? Бях си купила и имам останали.
* Решила съм да правя едни цветенца, листенцата на които да притисна с орех за да се получи шарката, но нямам подложка за моделиране и си мислех дали ще стане с подложка за мишка, долната страна? Имам такава, която отдолу е много плътна, като дунапрен, мекичка, но не много и дебела не повече от 5 мм. Ползвал ли е някой за тази цел?

Предварително благодаря   bouquet

За боите не съм сигурна, но предполагам,че са онези, които преди ги имаше в Метро в малките тубички - същите има и на д-р Йоткер, аз ги имам в тоя им вариант - ако е така - много слаби са, няма да станат наситени цветове, по-добре си вземи напърво време 2-3 цвята, па ако ще да са от тея евтинките дето са по супермаркетите, те са силни

Пробвах с подложка за мишка - твърда е за целта - ако говориш за изтъняване на листенцата, - но с домакинска гъбичка, от тея попивателните става и то добре, поне при мен се получава.... слагам свежо фолио между фондана и гъбата в случай,че те притесняват поричките

# 469
* Може ли да ползвам за оцветяване на фондан сладкарски бои на Schwartau? Бях си купила и имам останали.
* Решила съм да правя едни цветенца, листенцата на които да притисна с орех за да се получи шарката, но нямам подложка за моделиране и си мислех дали ще стане с подложка за мишка, долната страна? Имам такава, която отдолу е много плътна, като дунапрен, мекичка, но не много и дебела не повече от 5 мм. Ползвал ли е някой за тази цел?

Предварително благодаря   bouquet
1. Това не са боички а глюкозени шрифтове. Ще си разлигавиш и скапеш тестото, а цвят няма да получиш.
2. От самото начало само и единствено такава подложка за мишка ползвам. Перфектно се изтънява на нея. Наскоро я подмених, че вече на нищо не мязаше. Новата я накиснах в гореща вода, хем да не ми смърди на лепило, хем да поомекне малко. Всички подложки за изтъняване са на принципа на неопрена. Повечето джапанки са от подобен материал /давам пример/
За релефите нямаш проблем. Докато ти дойдат играчките, можеш да си разчистиш къщата "предпролетно". Хем ще я прочистиш, хем ще си откриеш хиляди релефи и полезни неща. Щом вече си наясно с инструментариума, значи знаеш какво да търсиш. А, и да не го търсиш, със сигурност ще го намериш. Започни от шкафа с инструменти на мъжа ти.  Mr. Green там е пълно със съкровища. После посети магазините за 1 лв. Там също е пълно,  а джапанките за 2 лв имат страхотни релефи отдолу.
Пробвах с подложка за мишка - твърда е за целта - ако говориш за изтъняване на листенцата, -
Не е! Писах по-нагоре.

# 470
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Bad Diddy, категорично те съветвам ДА НЕ използваш кухненска гъба за изтъняване. Подложките за мишки, които са по-дебелички са идеални. Тези за оптични, тънките - не стават.

Обикновения дунапрен (гъба) първо има повече пори и второ потъва повече, което води не до изтъняване ами разтегляне и рискуваш да се скъса листенцето.

# 471
  • София
Хуууу, по стар навик (от към 15-та тема мисля) чета всичко написано, но днес голям зор видях.... Гледам аз към 5-6 стр. се изписали от вчера насам, бях почти сигурна, че не са за торти.
За пореден път, мисля, предлагам тактиката "Игнорирай" - върши страхотна работа дори при влудяващото поведение на 2-годишните, няма начин да не свърши и в други подобни случаи.

По отношение на тортоправенето аз стоя малко по-различно от повечето тук - за мен то е изразно средство за лирично отклонение от ежедневието ми. Нямам претенции за развитие. Но ако се абстрахирам от моите лични цели, смятам, че за онези, които искат да растат, темата отдавна не е най-подходящата среда. Все по-малко подходяща е и за онези, които искат да се разтоварят и разведрят.
Призивът ми към "старите" е - ако искаме да имаме нещо в определен вид, то единственият начин е да го правим и поддържаме. Да махнем с ръка и да обърнем гръб означава, че не искаме чак толкова това нещо в някакъв вид, а нещо друго, другаде. В това няма нищо лошо, просто въпрос на изричане на истината - например: "Тук вече нещо не ми харесва, нямам и желание да правя каквото и да било повече, за да ми харесва, тъй като си намирам, каквото ми е нуждо другаде и го предпочитам".

# 472
ОООО, ето ви примери!!!

Линк към голямата снимка, да се види как се виждат нарушаванията на листото - кухненска гъба!http://farm5.staticflickr.com/4111/5602920075_26b0dd1a0c_b.jpg

Ето и на подложка за мишка:

Линк към голямата: http://farm9.staticflickr.com/8061/8255083794_b2e234885a_b.jpg

Това достатъчно ли е за доказателство? На първата - листата остават дебели и порести. На втората листото е прозрачно изтънено. И двете са с домашно приготвено тесто

# 473
  • София
Пък аз ползвам точно дунапренена гъба за 1 лв. от тези за миене на коли.  Mr. Green

# 474
Ми де да знам що тъй се получи
ей такива подложки за мишки имам вкъщи и на тях пробвах (Дебела е около 5мм)

ама се накъса листото, а пък на попивателната гъба става по-лесно сякаш, но и в двата случая слагам фолио върху гъбата и така слагам листенцето, явно ще пробвам пак  щом казвате, сигурно е в мен грешката...
под гъбичка имам предвид ей това от задната страна

Мишоче то зависи и кой ги прави все пак де - тея вторите са си майсторски, май са твои -браво, а първите са бая дебелшки и груби ама не мисля,че само гъбата е била проблема де...

# 475
Благодаря, момичета!
Няма да рискувам значи с боите. Точно от тия тубички са, явно не стават. Поръчала съм едни на AmeriColor - Гел бои - Комплект начинаещи - 4 х 21 гр. Като ги пробвам вече ще преценявам, кое как, но от някъде трябва да започна.
Подложката за мишката веднага си я прибирам, че малката я дъвче в момента преди да ми я е развалила.
Къщата вече е преровена почти. Даже установих, че много от играчките имат страхотни щампи на животинки  Mr. Green
Голям късмет имам и с тоз мъж, дет съм го взела  Mr. Green, че ми е техник! Сега съм му дала задача, да ми събере де що гофра-маркучи има за релефи, инструменти довечера съм казала, че ще му показвам да ми намира каквото ми трябва и една конструкторска задача - да ми направи въртяща поставка за торта. До Слънчогледа искам да прескоча, но вчера такъв дъжд ни валя, че днес няма да рискувам.

# 476
Ми де да знам що тъй се получи
ей такива подложки за мишки имам вкъщи и на тях пробвах (Дебела е около 5мм)

Да ти снимам ли бюрото пред мен? Абсолютно същата марка  подложки ползвам. Преди месец ги купих от Метро. Подмених и офисните и домашните и сладкарската - новичка. Ти дали прочете, че трябва да я накиснеш в гореща вода за да омекне щом ти е твърда?

# 477
хехе, аз тея подложки ги харесвам и ги купувам от поне 10 години  Simple Smile ама явно не съм се постарала достатъчно, па и ще взема да накисна във вода една от новите, дето викаш

# 478
Здравейте, момичета. Купих си ето тази тава с формата на мече http://www.cookibooki.bg/Wilton/21-%D0%A4%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B … %D1%87%D0%B5.html. Отгоре самото мече е шприцовано на розички. Та се чудех какъв накрайник да си взема че да получа такива миниатюрни розички, за да стане толкова фино.
Друг е въпроса дали аз ще успея да го направя толкова хубаво.  newsm78. Благодаря ви предварително.

# 479
  • София
С накрайник, който има дупка под формата на малка звездичка.

Общи условия

Активация на акаунт