Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 575
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Gabolinka13, ти си нешлифован диамант! Продължавай да твориш, много ми харесаха тортите ти. Особено тази с конете!
Дървената плоскост на фондана съм направила като мешах 3 вида шоколадово тесто. Не съм рисувала, пази Боже, с моя талант на художник  Joy.
МаринаД, първата мисъл, която ми мина през главата като ти видях тортата беше - как може хората да правят толкова красиви и съвършени торти, а аз да не мога  Confused. Завиждам ти, но благодордно. Страхотна е тортата!

# 586

.......... как може хората да правят толкова красиви и съвършени торти...........
Даааа...някои хора могат наистина......
Joy Joy JoyГовори ми, говори!!!Я се вгледай бе, момиче!!!Кусури-бол!!!Добре,че снимам и лошо, та някои не личат съвсем Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 587
metchopooh - наистина имам да се уча още доста Simple Smile Шоколадовият айсинг купих готов (не знам дали мога да посоча линк към интернет сайта от който съм го взела?) с идеята да покрия една торта, но накрая влезе в употреба за тези контури Simple Smile В интерес на истината е доста вкусен, но пък аз съм доживотен фен на шоколада. А вътре оцветих с гел бои леко разтворени във водка.
МаринаД - да ти е жива и здрава рожденичката! Нали и аз съм снаха, дано и за мен така говори свекито Simple Smile Тортата ти ме грабна от раз! Съвсем скоро и аз се опитах да правя торта - книга, но не знам дали да я показвам - твоята е страхотна! А за птичката - завиждам за умението да я сътвориш Simple Smile Ключът с молд ли е правен?
ilariana - много ти благодаря! голямо четене и гледане пада. За първото мече, което направих гледах един клип на 100 пъти Simple Smile до сега съм направила около 10 торти, но сред тях има такива, които изобщо не са за показване Simple Smile

# 588
  • София
Здравейте Simple Smile
Да се включа и аз, че за 14-ти съм решила да правя на любимия шоколадова торта с мнооого шоколадов мус. Имате ли някаква добра рецепта (изпитана, моля ви) за хубав мус?
Много ви благодаря!

# 589
metchopooh определено имам спомен че гледах клипчето на Една(както и всичките и...),но защо реших да действам както си знам а не да си го припомня....бегла идея нямам  Joy
МаринаД  на твоята фантазия така се възхищавам!!!Страхотни идеи ти идват и тоя бухъл е толкова ама толкова готииин!Я кажи това синджирче как го навърза или молд някакъв ползва?
Gabolinka13 добре дошла!Първата ти торта е повече от перфектна като за първа торта. Някой като каже първа торта, като я видя и ми изплува моята първа .....еми на всички други първите торти са супер,за разлика от моята  Mr. Green Сега като гледам пак ми ти даже и подложката си си покрила,а най- много ми хареса шапката ..Браво!Кончето ...ясно ...е супер!И аз като теб в началото започнах с най-различни техники и трикове и т.н,но се спрях и си казах "Да хвана аз едно да науча кат хората...та тогаз друго..и трето .....!"И реших това едно да е фондан и работата с него  Joy ... ми ко да ти кажа ...още съм на никъде с него  Joy Действай смело,не се притеснявай да експериментираш и да се развиваш  Simple Smile

# 590
Здравейте Simple Smile
Да се включа и аз, че за 14-ти съм решила да правя на любимия шоколадова торта с мнооого шоколадов мус. Имате ли някаква добра рецепта (изпитана, моля ви) за хубав мус?
Много ви благодаря!

Препоръчвам ти този мус,но дори и да направиш като цяло тортата няма да сбъркаш....уникално вкусна е! http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/

# 591
момичета имам въпрос някой пробвал ли е това http://cakesdecor.com/tortacouture/blog/264 - струва ми се много добро и утре още с първата торта ще пробвам да видя дали ще успея

а колко ганаш ми трябва за да намажа една торта ф16-18 ?

# 592
Никъде в големите и малки магазини не можах да намеря марципан на д-р Йоткер  ooooh! Дали не е спрян от производство?
Мерси предварително за отговора   bouquet

Онзи ден го видях в Пикадили

МаринаД Тая сова и тоя ключ, оххх нямам думи, страхотни са, веднага ми дойде на ум за Хари Потър въпреки,че може и да няма нищо общо с него...

# 593
  • София
момичета имам въпрос някой пробвал ли е това http://cakesdecor.com/tortacouture/blog/264 - струва ми се много добро и утре още с първата торта ще пробвам да видя дали ще успея

Пробвах, добро е.  Peace А колко ганаш идея си нямам, бях направила доста.

# 594

Пробвах, добро е.  Peace А колко ганаш идея си нямам, бях направила доста.

Мерси Ани почти бях сигурна че ти ще ми отговориш Simple Smile   bouquet

# 595
  • София
Маринка ма тя много учена твоята снаха  Wink, я какъв дебел том си и подготвила за четене  Mr. Green Совичката ми взе ума, толкова е сладка и така фино изработена. Медальона и чудесен, а тази верига как я прави бе жена, ключа е някаква антикварна ценност, само дървото върху книгата ми стои малко странно, но пък совата си иска клончето, нали така  Sunglasses
Gabolinka13 спокойно можеш да пуснеш линк за айсинга и аз съм запален шокохолик  Mr. Green

# 596
Еха, Marieta, много ти благодаря  Blush Много работа ще падне по шлифоването Simple Smile

Darlinka - ще ми се да кажа, че съм се сетила да си покрия подложката на първата торта, но аз дори тогава не знаех, че продават подложки, а тортата беше в една керамична чиния и исках да скрия този факт Simple Smile А за изпробването на всичко и аз вече осъзнах, че няма да ми се получи така и сега май ще започна да копая в някоя посока - може би ще почна с изработването на цветя Simple Smile

metchopooh - ето линк за айсинга - http://www.cookibooki.bg/vmchk/Wilton/15-%D0%A1%D1%80%D0%B5%D0%B … %D0%BD%D0%B3.html

# 597
  • София
Ето и тортичката за рождения ден на мъжа ми, той беше отдавна, на все забравям да я пусна  Crazy Това беше първата ми проба на Шоколадовото тесто на Ванчето. Очарована съм, вкуса е отличен/всеки искаше парче покрито с него  Wink/ изключително е пластично и приятно при допир. Само доста бързо ми омекваше в ръцете  Mr. Green
Ванче в шоколадовото тесто пробвала ли си да слагаш тайлоза?
Да поясня дизайна  Wink - мъж ми е зеленото чудовище, което обожава натурален шоколад

Вътре е вариация на Портокалово шоколадовата на Ири Купенска, но белите блатове са пандишпана на Пепи, обожавам вкуса и  Flutter

Пепи искам специално да ти благодаря   bouquet от момента в който пробвах рецептата ти, не пробвам друга рецепта за пандишпан, винаги е перфектен  Mr. Green А твоите торти винаги съм ги разглеждала с голямо удоволствие, още когато се зарибявах си спомням тортите ти, които срещах в руски форуми и си казвах е това е нашата Пепи  Wink Радвам се, че отново намираш време за темата, ясно ми е колко много ангажименти имаш  Hug
Gabolinka13 благодаря за линка  Hug

# 598
metchopooh - моят тип торта Simple Smile и аз съм от кръвната група на зеленото чудовище!
Може ли да питам за направата на шоколадовото тесто? опитах веднъж, но се получи изключително твърда смес, която не подлежеше на никаква обработка ... нямам представа дали причината беше в глюкозата или в това че нямам сладкарски термометър и не съм следила описаните градуси на охлаждане и загряване в рецептата? Може ли да ми кажеш на коя фирма ползваш глюкоза? Предварително благодаря  Hug

# 599
МаринаД, Благодаря ти за комплимента, но да знаеш ей така:  Joy Joy съм чела поста ти!  Laughing Продължавай все в същия дух да възприемаш света и все такива красиви торти да правиш!  omm

Общи условия

Активация на акаунт