Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 579
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Ditsan,благодаря!Ето,че пак си насреща.Радвам се,че всичко е минало успешно ,остави го зад гърба си  и след възстановяването -смело напред!

# 616
  • Пловдив
Момичета, влизам с въпрос: Тъй като за следващия уикенд ми се събраха много торти, може ли да изпека пандишпан по-рано и да го прибера добре опакован в хладилника. За замразяването знам- правила съм го, но колко време може да издържи в хладилник, не във фризер?

# 617
  • София
Пепи, според мен седмица спокойно би издържал  Thinking

# 618
Пепи, за сухия пандишпан гарантирам че може, но не знам твоя по коя рецепта е? по принцип аз не съм държала в хладилник повече от 5 дена. Но 5 дена - да Simple Smile

# 619
Много се изписало последните страници Simple Smile Почвам малко от назад, хоп на  mamaeli8000 Simple Smile Сега, сори, ама ще си кажа всичко Simple Smile Първо - технически тортата е много добра, равна, изгладена. Снимката е преосветена и не си личат добре цветовете, НО - за мен е много сладкарска, демек- нищо в нея не ми прилича на вдъхновено, изглежда правена насила, цветята са лепнати като за запълване на пространството, листата са плоски, надписът е шаблонен и не се връзва с тортата. Рапунцел се е получила като цяло много добра, аз косата не бих направила на фитили, а по-скоро бих опрелефила ленти, стоят точно като спагети, както е казала Мариета Simple Smile
Gabolinka13, добре дошла  Hug Аз много отдавна ти се радвам на блога. Имаш страхотно въображение, техниките ти са интересни и различни, радвам се, че експериментираш. Първата ти торта с патето ме израдва много, кончето и витража са страхотни!!! Технически нещата ще ти се получат, имаш въображение, действай напред  Heart Eyes
МаринаД, какво да кажа за теб??? А? Радвам се истински на откаченото ти въображение и съм твой заклет фен Simple Smile
metchopooh, чудех се кога ще пуснеш тоя шоколад тук. Много му се радвам от много, много отдавна, тука ще те питам за обличането, много е добро, разрезът е умопомрачителен  Blush
ilariana не е нужно да коментирам, нали Simple Smile Ти можеш значително повече от това, което си направила, директно я пропускам
blueeye® , възхитена съм от розовата! Толкова нежност има в нея, клавишите са невероятно допълнение към нещата!
Чао от мен

# 620
Мечопух, коя е рецептата на Пепи за пандишпана? Има ли я тук- може ли линк да я видя? от разреза съдя че е много добре. Цвета на лилавото ти ми е любим.
За боите ти писах списък. Мерси за безпристрастната оценка.

Мишок, приемам всичко без това за запълването със цветчета и това за надписа. Ами надписа нарочно го напарвих така, защото този вид надписи много ми хасват /с цветятя отстрани/. Заканила съм се все така да ги правя - виж и смърфската торта е надписана единтично.  А отгоре цветятя не са нрочно за запълване, обратното, стана случайно,  защото поръчката беше за с уговорка да има много, много, много цветя. Напарвих около 65 цветчета и ги изсуших...като почнах да лепя се оказа, че няма място за всички....първо сложих отстрани покрай листенцата и постепенно разширих периметъра....и пак не можах да вложа всичките напарвени цветя...просто се оказа, че нямам площт. Като си взимаха тортата  от мен - първата им реплика беше за...цветята!!! Снимката е преосветана след обработката, пуснах допълнително светло.  Peace Но, не промених цветовете, защото ги запазих предварително, само светлото вкарах под формата на светлина. Simple Smile

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 12:08 от mamaeli8000

# 621
Току що сложих чаршафа на СветиВарентинската торта за съпруга ми....и се сетих, че той ще я види в хладилника  Sad Confused Confused отиде ми изненадата на кино....  Sad
А вие момичета, как успявате да скриете тортите от домочадието, когато правите за него?  newsm78

# 622
Kрия във комшиите,или забранявам да отваря друг хладилника.

# 623
blue,чудесни тортички!Изчистени и свежи.Аз все не успявам и ги претрупвам.Би ли ми казала от къде взимаш поставките като на втората торта и колко струват?

# 624
  • Бургас/Пз
Мариета, знам, че имаше голямо желание за грамофона, но за съжаление не ти се е получил. Грешките си ги знаеш, така че няма какво и аз да се повтарям, сигурна съм, че другия път ще е по-добре! Единствената ми по-различна забележка е за буквите - не ми харесва използването на цифрата 4 за Ч и английското D за българско Д  Peace

МамаЕли, тортата се е получила много добре. Само снимката така от високо прави Рапунцел да изглежда, че няма врат. Изобщо като цяло снимките не са от най-добрите, като знам други твои снимки колко са хубави.  Peace Иначе за косата и размера на главата вече преди мен за казали, та няма да се повтарям Simple Smile И недей повече с припирните, ти можеш да си много полезна на тази тема  Peace

Радост бонбон - според мен проблема със свличането се е получил от ниското съдържание на какао в шоколада  Peace

Габолинка13, тортата с кончето ми е фаворит, поздравления и добре дошла в отбора Simple Smile

Мечопух, този Дино и тоя шоколад са ужасно готини! Само една замележка имам  Mr. Green шоколадите имат релеф само отгоре, а отстрани са гладки без квадрадчета Simple Smile

Марина, Марина
, колко я чаках тая торта, направо е страхотна, нямам какво да кажа Simple Smile Идеите ти винаги са невероятни! Искамти да си ми свекърва!

Блуай,
разгледах снимките и във фликър. Разрезите на тортата с Кермит /тя ми е фаворит/ и на майка ти са умопомрачителни!  На тортата с пианто, нещо цветовето съчетание на розово и лилаво не е мой тип Simple Smile

Пепи, мисля, че до 1 седмица нищо няма да му стане на пандишпана!

# 625
Благодаря ,Ани-д дано е това,а друг път със сигурност ще измажа с маслен крем,но просто на вкус не ми допада и го замених с ганаша.Не знам ти или друг ме беше предупредил че рискувам с него,ама уви докато не изпатиш... Cry
blueeye-много хубави тортички,особено тази с преливащите цветове
мечо пух-шоколада изглежда мн добре,а дзвера до него е перфектен!Шоколадовото тесто и на мен на вкус мн ми харесва,то всъщност е единственото покритие което ми харесва и не се учудвам,че са предпочитани парчетата с него Laughing
габролинка 13-мн хубави първи торти,най-много ми хареса тази с коня-браво!
МаринаД-уааууу страхотни са и бухала и ключа,и книгата,и медальон или елексир там не знам точно какво е, и дървото и най-вече идеята Браво!Браво!Браво!

# 626
ditsan Благодаря! Аз не мога в Комшиите, защото нямаме подходящи на етажа /само един наемател има дето все го няма/. Но виж, реших и аз да збраня достъпа до хладилника до датата на празника.   Laughing Laughing Laughing Mr. Green 

# 627
  • Русе
blueeye® Поредните красиви торти от теб!
mamaeli8000 Моя мъж толкова не го интересуват,моите торти,че ако не го помоля за мнение даже не ги забелязва,но и  никога не ги харесва... CryСигурна съм,че трябва да му я сложа на масата за да я види Joy Така,че изобщо се чудя дали да правя... newsm78

# 628
МаринаД не се и съмнявах в тортата която ще покажеш.Снахата не знам как ще и даде сърце да я реже  WinkМечо пух отново много добра работа   bouquetАз се въртях по тази торта

# 629
ilariana моят мъж също не е любител на сладкото и твърди, че не се вълнува от торти....обаче като му я сервирам яде!!  Laughing
Аз повече ще ползвам повода да направя цветна торта на детето, но да я адресирам до мъжа, защото малката много обича торти и много им се радва. Даже искаше да яде тортата с Рапунцел, едвам я опазих .... Скоро като видиш МЪЖКАТА ми торта ще установиш, че всъщност е доста детска....и това е под влияние на щерката, а също и поради детинския ми поглед към света /даааа, някои хора никога не порстват/  Mr. Green Laughing Laughing  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт