Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 612
  • 737
  •   1
Отговори
# 645
ditsan, Пепи,
Изчистеният стил ми е любим и намерих едни дизайнерски такива торти - много ме впечатлиха и реших и аз да пробвам този изчистен, по-постен стил. Тортата е в синьо с цел.  Simple Smile Като видите после стайлингът на самия РД ще го разберете, сега нама как да се знае това. Не е лесно да пренеса цялата бъдеща обстановка в една снимка.  newsm78 Тортата всъщност е комбинация от дрехите на дъщеря ми, декорите на фотосесията  Grinning, картичката-ръчно изработена в тези цветове, стайлингът на масата за гости. Всичко е синьо-червено-бяло, а зелено ще има мъничко, но по борда на синьята торта. /На тази снимка бордът още не е готов/.
Панделката специално съм я търсила за целта - плат е, не е хартиена. Накупих доста десени. Много ги обичам тия точки аз!  И съм пристрастена към подобни десени и панделки - добре, че беше Мила да ме посвети къде са всички кинкалтерии и галантерии в София  Laughing Laughing Laughing Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 19:02 от mamaeli8000

# 646
Пепи много е нежна тортичката ти,мисля ти питаше за крем подходящ за шприцоване,моля сподели какъв е,защото аз нямам никакъв в моя опит,освен един класически маслен,който е отвратително тежък

# 647
Пепи - много бонбонеста торта Simple Smile мисля, че са се получили идеално розичките с този накрайник. И аз се присъединявам към въпроса за крема Simple Smile

# 648
  • София
Благодаря за коментарите на Gabolinka13 весанка  , ditsan, МаринаД, blueeye®, ti-ri-ri-ram, Mishoka, ani_d, radost_bonbon, mimi0585  Hug
Mинa много ти благодаря, другия път като дойдеш на срешичка, ще организираме едно чудовище барабар с тортичка  Wink Мина, тази твоя торта, ми харесва изключително много, толкова различна и интересна. Дъските за кутията, така реалистично боядисани, че и с пирончета, цветята просто прекрасни/какъв резец използва за лалетата?/, розите и чашката, всичко е фино и красиво. А за подложката мога да кажа само едно УАУ!
ti-ri-ri-ram- чо сещаш ли се бебешките джиджавки които ти показах, а ти не ги взе, едни такива за изрязване, буквите са същите като тях, на латиница са. Ако искаш ще потърся линк, от Хитрини съм си ги взимала.
Синеочке – розовата ти торта е изключително оригинална, много ми харесва как си покрила подложката като клавиши на пиано, нотния лист отлично се връзва. Този ключ сол с молд ли го прави? Отгоре също страшно ми харесват, бухалките, топките, лентата и обръча, много добре направени. Цвета на розовата ми стои неравномерен, мисля, че ако името беше в средата на розовата, щеше да изпъква повече, а и гимнастичките бих направила черни Wink Мъпетската торта отгоре е много хубава, кърмит си го докарала едно към едно, надписа е много хубав, тез дупчици какво трябва да са и розовите същества отпред не ги познавам  Mr. Green Но към разреза, о към него нямам и грамче забележка, изглежда умопомрачаващо.
Мишленце – разточих въру силиконовата подложка тестото, покрих около две трети от тортата, след това с линията/имам една 50 см/ с ръба притисках първо в едната посока, после в другата и така се оформиха парчетата.
mamaeli8000 ето линк за блата http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=339926.0
"Пандишпанов блат(_Пепи_)
Цитат на: _Пепи_ в Ср., 03 Дек. 2008, 11:02
Момичета, пиша ви моята рецепта за блат. Ще ви го напиша за торта с размер Ф26-28.
7 яйца (XL)
14с.л. захар (с връх)
14с.л. брашно (равни) - ползвам с набухвател на Софимел 
ако ползвате обикновенно добавете към него 1ч.л. бакпулвер.
Белтъците се разбиват със захарта на гъста пяна. Добавят се жълтъците и се бие още 3-4 мин. След това оборотите на миксера се намалят и се добавя лъжица по лъжица брашното. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурн, като след 10-тата минута се намаля на 160.
Пека го на 3 пъти, като мисленно си разделям сместа на 3 и остатъка го държа в хладилник.
За големите правоъгълни торти (30х40см) ползвам за всеки блат 4 или 5 яйца (зависи от големината им)
Спокойно се добавя какао, но се намаля брашното. Ако сложите 1с.л. какао сложете 1/2 лъжица брашно по-малко.
Може да се добавят и ситно смлени ядки 
.... Фурната ми няма нито вентилатор, нито регулиране на реотани. Пека 10 мин на 180 и още 10 на 160 градуса. Първите 10
мин. никога не се отваря. Понякога намалям и по-рано."

Единственото което правя различно, е че когато добавям брашното не бъркам с миксера, а много внимателно със силиконова шпатула .
За лилавото ползвам на sugarflair - Grape Violet.  Конкретно тук, първо бях оцветила тестото и след това минах отгоре с боя с водка. Благодаря за информацията за боите.
У нас торта не може да се скрие, но мисля, че ако я държиш в хладилника е вариант Wink Тестовата торта е симпатична, отпред много ми голее.
ani_d хихих чудех се кой пръв ще го каже  Wink, да зная Ани и ми беше ясно като правех релефа отстрани, но някак си много височко ми стоеше и  ми пустееше  Mr. Green
mimi0585 добре се е получила кутията ти, мисля, че щеше да е по хубаво с домашни бонбони, аз бих добавила една лента по ръба на капака
purpurina отлична първа торта, прасенцата и овцете са сладурски. Като за без инструменти си се справила много добре с цветята. Тортата с еклерите изглежда доста равна, с шоколадово тесто ли е облечена, мисля, че с нещо друго отгоре или ако еклерите бяха с шоколад щеше да е по- завършено. Тортата с влакчето е симпатична, доста животни си направила, бих препоръчала да слагаш черни топченца за очички, вместо дупчици. Последнатати торта е интересна, харесва ми жълто червеникавата преливка и черното по борда. Отгоре ми стои много пусто, може би жълтото трябваше да е по силно и само в средата да избледнява.
Пепи, добре се е получила тортата с шприцованите розички, панделката също е хубава, аз по- скоро бих сложила панделката отстрани.

# 649
  • Пловдив

Пепи, добре се е получила тортата с шприцованите розички, панделката също е хубава, аз по- скоро бих сложила панделката отстрани.

Клиентката ми прати снимка и се водех по нея за цветове и панделки  Confused

radost_bonbon, Gabolinka13, крема е сметана, но не пребита. Към нея добавих един разбит със захар на сняг белтък.

# 650
Току що завърших тази торта, доста се постарах да я почистя този път Embarassed

# 651
metchopooh, еклеровата торта наистина е с шоколадово тесто и имитира кутия с еклери, затова ги оставих чисти. А животните във влакчето наистина ги попретупах, тъй като самото влакче ми взе здравето и почти не ми остана време за другите декорации. Рисуваната торта е любима и на мъжа ми, но на следващата ще се постарая повече.

# 652
МечоПух, благодаря за рецептата!   bouquet
А за тортата - отпред ще е името и листа и цветчета /сещаш се как ги правя винаги/.  Wink Wink Реших на тази да не ги слагам, просто я оставих по-гола.   chef После като си направих сметката, махнах фигурата, махнах гъбите и я украсих за мъжът ми...стана торта 2 в 1.  Laughing Laughing Laughing

# 653
Мина,разкошна изработка ,поздравления!
Пепи,много нежно и съразмерно се е получило ,много ми харесва!Искам да те попитам цвета на панделката как го постигна ,в момента точно такава пандела ми трябва и понеже до сега не съм правила подобен цвят с блясък умувам как -мислех си за спрей перлен-да но никъде от всички известни сайтове не е наличен,дъста нали не е ядлив не ми се рискува ,та затова ще съм ти благодарна да ми помогнеш!
Пурпирина,неравностите са ти основния проблем ,при шоколадовото заливане твърде много си личат .Аз като заливах веднъж не измазах с маслен крем ,а с този който бе вътре в тортата -шоколад,сметана и желатин.

# 654
Ще падна! Написах роман в 2 тома и го изтрих без да искам.........
Айде сега отначало, да ми дойде акълЯ!
Какво друго да кажа,гладка висока торта с хубав ръб.но без панделка на подложката и се вижда,че е сребърна..... EmbarassedМалко ми е неудобно...... EmbarassedКолко е висока тортата ,изглежда ми повече от 10см?
Няма какво да ти е неудобно. Дъвчи на воля. Панделка съм слагала само веднъж и си скъсах нервите. Скоро няма да повторя. И моля,моля подложката е ... златна.  hahaha
Ванче,ти винаги си по големите проекти .Ще я откараш тази Рапунцел невредима не се и съмнявам в теб.На мен тортата ми харесва като цяло е и аз виждам че е с разпиляни коси но и в такъв вариянт я има пред мен има един детски календар с образа на Рапунцел и е точно с разпиляна коса.За втората торта и аз се чудя кой е този герой.Много интересно.А защо гъбите са със сини точки и

Първо: откарах я без проблем. През нощта беше стегнала още по-добре. Кулата е куха, така че тя поне не тежи много. За косата - така и забравих да кажа, че тортата е правена по модел на
ГУШАНКА Лилавия покрив, зелената полянка лицето на прозореца и дългата коса бяха задължителни. Останалото беше волна програма. Оттук се подведох с пуснатата коса, но се опитах да я "модернизирам" тая принцеса с някаква прическа все пак, а не да и виси косището като маркуч.
На мен не ми харесват безразборно налепените цветчета по кулата, но така щерка ми разбра нареждането ми да ги налепи "симетрично". Аз имах впредвид по клончетата, ама тя не ме била разбрала. Нямаше как да ги махна, защото оставаха розови точки.
Гледам че ичма интерес към зверчето. Идея си нямам какво е това. Казва се ТЕЕМО и е от играта "league of legends". Нищо не ми говори. Незнам какво е животното, но имаше изисквания. Дългата пръчка е флейта някаква. Гъбите са зелени с лилави точки, защото такива са в играта. Телескопа незнам за какво е. По принцип няма много снимки в нета, и затова доста фантазирах. Раницата не посмях да я сложа на гърба, заради тънките и малки крачета. В тях има набити клечки, а цялото същество е върху плочка през която минават клечките и се забиват в тортата.
Я! Лукс се появила. Привет! Радвам се да те видя. Кажи сега тия мадагаскарци що ги затвори в тая бишкотена кошара? Иначе са много добре моделирани. Зеленото ми е бледо.Другите фигурки са супер, само Том ми е малко кривонделест, но аз и такъв незнам дали ще мога да го направя.

тортата с Рапунцел-чудесен резидав цвят за основа/с каква боя се прави това?/
Ха! Зеленото е мешавица от останалите 2 цвята от лекарската торта. Тюркоаз на Америколор и жълтото - яйчен жълтък на Шугър. Стана много интересно, даже на мен ми хареса.
Абе вие двете с Онлито защо търгувате прахообразна зелена боичка без мен?  Crossing Arms
Ха-ха! Ако не се лъжа в темата за срещите я обсъждахме тая боя преди 2-3-4 месеца. Така и не се събрахме повече хора за да купим по килограм от цвят.
Marieta - Грамофона не е лош, само плочата е малко не достоверна. Надписа що не го тури на етикета в средата. Щеше да го запълниш и плочата щеше да е по-реалистична.
Gabolinka13 - Добре дошла. Първата ти торта е направо страхотна. Пред втората хлъцнах, пред третата онемях. Много добре. И все различни техники. Имаш таланта, продължавай да го развиваш. Наблегни на "изграждането" на тортите.
Маринкеее, леко кака, че как си се засилила, да не кацнеш кофти! А, здрасти сега. Кво да ти кажа за тая торта??? Супер е. Бялата гарга е направо живичка.Медальона е супер. Ключа е уникат. Само книгата ми идва малко бледа. Въх! Изкритикувах те! Доживях! Щастлива съм.
Ванче в шоколадовото тесто пробвала ли си да слагаш тайлоза?
Да, пробвала съм. Съхне по-добре, но се цепи повече и не съхне напълно както другите теста. Явно мазньоча вътре е в повече. Но, определено има ефект при фигури. Въпреки, че от години не правя фигури от ШТ. Само чаршафи и по-често смесват 1:1. За чаршаф тайлоза  не препоръчвам.  Цепи и пука яко. Сега, за тоя дебел шоколад, какво да ти кажа. Облизах екрана, и още ми се иска. Много добро!!!! Зеленото същество е уникално сладко. А, за разреза.... направо си изгризах монитора.
Може ли да питам за направата на шоколадовото тесто? опитах веднъж, но се получи изключително твърда смес, която не подлежеше на никаква обработка ... нямам представа дали причината беше в глюкозата или в това че нямам сладкарски термометър и не съм следила описаните градуси на охлаждане и загряване в рецептата?
Влез в библиотеката, там ще намериш нАучния труд за ШТ. Там пише хитринки за поправянето му. Глюкозата и кувертюра Деликат на Илчовски ползвам. В редки случаи за "по-вътрешни" хора, взимам Йон от Метро.
весанка - радвам се, че нещата вършат работа. Въпреки че са стари и доста некачествени като снимки и клипове. Щом помагат, значи си е заслужавало отделеното време.

Оооооо , и blueeye® се появила. Не може да бъде. Че, и две торти направила.  hahaha  Знаеш ли какво ми прави впечатление при тебе. Знам какви цветове обичаш в живота и забелязвам, че ги прилагаш и в тортите. За първи път обаче, виждам нещо в розово, въпреки че и него си го приглушила доста. Какво ще стане, ако избягаш някой път от любимата ти "есенна" гама???? А? Тортите ти са много добре пипнати. Компилацията пиано и гимнастика е нестандартна, но ми харесва.
mimi0585 - Добре си се въртяла. Изглежда вкусна, освен че е красива.
purpurina - Добре дошла! И ти си пробвала различни техники и стилове. Добре се справяш. Измазвай добре, оставяй да стягат достатъчно и тогава покривай. Така ще избегнеш неравностите и целулита. Почиствай нишестето по-добре. Иначе, си личи че си чела и  научила доста неща. Добре ти се отдава.
Мина, Мина, Минааааааа.... какво да каже сега. Нищо не съм видяла,  защото ме нямаше. Но това ще е перфектния завършек на деня, седмицата и безкрайното ми писане. Уникално е това, жено! Направо ме срази. Незнам какво повече да кажа!!! И няма и да опитвам..... Поклон!
Пепи - да преглътна преди да се оттегля, а? Много добре се е получило, но ти си го можеш със шприца. Знам те аз!

Ще ме прощавате за дългия пост, ама от 1 час пиша. Дори за грешки няма да проверявам, че ми изтекоха очите. Така че, да мЪ прощавате ако съм била много неграмотна. После ще намина да се поправя........

Последна редакция: нд, 10 фев 2013, 22:09 от van444eto

# 655
Здравейте момичета.не съм писала повече от месец,но ви шпионирам редовно.

purpurina ,страхотни първи торти  Peace и аз да кажа,че на тази с влакчето,нещо липства отгоре,малко ми е оголена.
Mинa ,уникална торта,изчистена и съвършенна,нямам забележки никакви,чашката и подложката са ми любими.
mamaeli8000,харесва ми пробната ти торта.Тортата с Рапунцел на мен ми харесва,пъстричка,но свежа.Само тигана нещо не ми се връзва  newsm78
Пепи,много гонито ти са се получили розичките.
mimi0585,добре ти се е получила бонбониерата.А капака от какво го направи?
blueeye®,страхотни тортичики,изчистени и свежички.Клавишите на първата са много ефектни.
metchopooh,много забавна тортичка,така се смях,като написа кой е дракона  Joy май и аз за моя мъж трябва да му спретна нещо такова  Laughing Тортата ми хареса,оригинално изпълнена и ефекнта,разреза е страхотен.
Gabolinka13,за първи торти си се справила повече от прекрасно,личи си,че си се информирала преди това,не ми се мисли след още 15-20 торти какви ли шедьоври ще твориш.Тортата с коня ми е фаворит.И рисуването ти се отдава.Поздравления.
МаринаД ,какво да напиша,уникална торта,струва си двуседмичният ти труд.Бухалчето е страхотно,а за ключа и медальона думи нямам,перфектни са,доста време я гледах тази торта,кусур няма как дори да търся,жестока е просто  Hug
lux,хубава тортичка,но фигурките ми харесват повече
van444eto,отново уникални изпълнения и от теб.Тоз герой нещо ми прилича на котаракът в чизми,изцяло непознат герой ми е,но е сладур.И раничката как си я изпипалааа.....Пишеш,че кулата на Ранпуцел е куха,а как я направи,уви тестото на нещо да изсъхне или е облечена на нещо  newsm78 много готино се е получило.Тортата за д-р Георгиева-бебе е много ефекта,колкото и странна тематика да е,а изпълнението-уникално.
radost_bonbon,готина маратонка  Peace

И аз изпробвах техниката на шнурчета със спринцофка от нурофен,е-родих се,Благодаря за идеята.Имам тортички за показване (не,че са толкоз за показване де  Joy ),но ще е друг път.

# 656
*nin4eto* Благодаря ти!
А тигана е, за да фрасне с него разбойника и войниците. Нали се сещаш за филма?
  Mr. Green  Laughing Laughing

# 657
Мацки,вече съм у домаааааааааааааааа newsm44 newsm44 newsm44

# 658
Браво, Дидка! Бързо въстановяване до край и лягай да почиваш, а не да дежуриш тука!  Hug Heart Eyes

# 659
Hug Добре дошла,бързо възстановяване   Hug
*nin4eto* Благодаря ти!
А тигана е, за да фрасне с него разбойника и войниците. Нали се сещаш за филма?
  Mr. Green  Laughing Laughing
В интерес на истината филма ми е непознат  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт