Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 129

• 58 567
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
*nin4eto*и van444eto, добре заварили Hug. Занапред ще се постарая да работя по-чисто. Нинче, за тортата с влакчето бях направила дъга, която да стои изправена отгоре, но докато я поставях се счупи Sad.

# 661
В Събота за втори път правих Макуин светкавицата,е много му се кефя,въпреки многото му кусури.

Много ме изтормози боята,имам на Уилтън,ама то колкото и да го боядисвам-все по-розово ставаше  #Cussing out накрая я боядисах отгоре и стана така лъскава,ама и на четки  #Cussing out Целулит си има,ама той ми е патент  Mr. Green Нямах време да правя подложка,моля не я гледайте  Embarassed А ето защо толкоз му се радвам,показвам ви първият ми опит и ще ме разберете  Laughing
Скрит текст:

# 662
mamaeli8000 Моя мъж толкова не го интересуват,моите торти,че ако не го помоля за мнение даже не ги забелязва,но и  никога не ги харесва... CryСигурна съм,че трябва да му я сложа на масата за да я види Joy Така,че изобщо се чудя дали да правя... newsm78
Тези твои думи ме върнаха назад във времето...когато и аз бях в това положение много дълги години Sad...Беше трудно да се преборя дори за торта за РД на детето Sad...Така,че напълно те разбирам и ти се възхищавам... Hug
 Ей, девойки, много , много благодаря на всички, които ми написахте толкова хубави думи!!!! Hug HugНаправо ми дадохте сили да започна яко борбата със следващия проект!!! Joy,че нещо ме обземаха колебания нЕкакви...  LaughingИначе тука видях едни много готини неща.Синеочке, гимнастическата торта много ми хареса!!!Много!!!А за Кермит ти писах по другия канал Laughing-чуден!!!Ани-д, сори, ама закъсня!!!Теди те изпревари!!! Mr. Green Joy Heart EyesОбаче ти пък си ги можеш тортите- няма нужда друг да ти ги прави!!! HugВидях една симпатична бонбониера на мими0585.Като изключим малко бледия цвят останалото се е получило добре.Но той и цвета може в действителност да е по-ярък...Пурпурина, добре дошла!Имаш заложби, имаш и желание-от теб очаквам сериозно развитие HugОсобено ме впечатли рисуваната торта!!! Hug
Мина, ех Мина, и тук да кажа, че нямам какво да кажа!!! Heart EyesТолкова е нежно и красиво всичко...!!!
Мамаели, на мен Шапчицата ми харесва!!Обичам изчистения стил...сигурно защото изобщо не ми се отдава... Laughing
Пепи,браво!Много добра работа с шприца- още една област, която за мен е Тъмна Индия Grinning
Ванче бе,какви ги приказваш??!!Доживяла тя- аз да нямам застраховка срещу критики,а??!! JoyЧакай, извънземното още не се е събудило Joy JoyТогава да видиш критика що е!!!Заслужена!!!
Дидкооо,добре дошла!!!Айде- всичко лошо вече да остане зад гърба ти!!!Бързо оправяне!!! Hug
А, ето и Нинчето паркирала един суперски Маккуин!!!И мен ме кефи!!! Hug
Отразих ли ви,а??!!Хай' останете си със здраве!!! Hug Heart Eyes

# 663
здравейте,

радвам се, че темата се изпълни с торти, а някои направо са шедьоври

трудно ми е да коментирам герои от филмчета, защото не съм гледала почти никакви и не мога да дам оценка колко реалистично са направени, само дали са ми симпатични Simple Smile

тортата на ванчето е внушителна. направо се чудя какъв е тоя капацитет, толкова много торти, такива големи и интересни проекти. как смогваш да ги произвеждаш. на мен ми е интересно как е направено лилавото връхче, по какво са лепени тези части, след като е кухо
другият герой ми е по - интересен, с толкова хубави малки елементи и акценти. аз само не си падам много по зеления фон на торти, но на някои няма как

лукс, много ми харесват твоите диви животни и особено маймунките отстрани по борда. как са се покатерили

мариета, наистина има какво да се желае по грамофона. но те поздравявам за смелостта да я започнеш. вижда ми се сложно

мамаели, рапунцел има хубава рокля и ръце, в лицето не ми е много симпатична, мисля, че заради носа. но аз и филма не съм гледала. оценявам я просто естетично спрямо моя вкус. името по борда ми харесва. може би листенцата бих направила да изпукват повече, един-два тона по -тъмно зелено. червената шапчица ми харесва повече

тук да ви попитам. смятате ли, че някои цветове на храни, в това число и на тортите не предразполагат към яденето им. някъде бях чела отдавна за цветовете на чиниите

габолинка, поздравления. най-много ми харесва коня (без облаците отгоре на тортата), но витражът е много оригинален, не съм виждала такава торта като идея. ще следя с интерес за следващия ти проект

марина, страхотна е тортата. и като замисъл, и като изпълнение. аз недостатъци не намирам. подложката как се прави? с някакъв молд или са редени. мисля имаше ти един замък и към него пак така пътечката, но може и да бъркам

мечо пух, както винаги, много готина торта. много ми харесва дракончето, как му светкат очичките. а парчето...

синеочке, много ми харесва пианото. подложката отдолу е такава или някак си си постигнала дървения ефект. направо я пращам на една приятелка, чиято дъщеря свири много хубаво на пиано. а отгоре може да се съчетае и с друго

мими, хубава кутия, мисля е от най-хубавите ти торти. леко ми кривее капака отпред точно. а как го закрепи да е отворен?

пурпурина, харесва ми жълтата торта, въобще май си падам по рисувани торти. за съжаление, аз не мога да рисувам. по влакът имам забележки отностно чистотата. много са се намачкали колелцата (може би не са изсъхнали), не са и изрязани кръгли май. но ако работиш без много инструменти, разбирам. иначе фигурките са ок, с черни очички обаче. но пък са толкова много
трябва да поработиш върху измазването на тортата отдолу. по това работя и аз Simple Smile

мина, любима си ми и не само на мен. много много ми харесва оцветяването на щайгата и подложката. как ги постигна, с какви цветове

аз се боря по торта за свети валентин, не че го празнуваме, но нали трябва нещо да се упражнявам. за съжаление, почти всичко заминава за кофата и май тортата ще е доста семпла Simple Smile

# 664
Момичета,  у дома Свети Валенвтин подрани, по простата причина, че на 14-ти мъжът ми е в командировка и изместихме празнуването.  Както обикновено...  Sad
Показвам готовата вече торта. Заложих отново на изчистения стил - голям фен съм на подобни семпли торти!
Не мога да кажа, че тортата е без кусури, но мъжът ми  си я хареса...даже попита "Какви са тези кръпки?"  Laughing Laughing
Сега ще стане ясно и защо на пробната торта с Червената шапчица на борда нямаше нищо Simple Smile  Wink
Всъщност това са една и съща торта с две лица.  Grinning   Mr. Green Синьото у дома е издигнато в култ и 90% от тортите ми са светлосини, така че пак заложих на него. Дано комбинацията с чевено да се харесва.
Коментари по тортата се приемат, но не критикувайте лошите ми снимки, защото с фотоапарата е една безспирна борба.

Последна редакция: пн, 11 фев 2013, 13:00 от mamaeli8000

# 665
Групата на редовно шпиониращите явно е голяма!  Grinning И аз принадлежа към нея, не заради друго, но просто нямам често поводи за правене на торти, а да правя коментари, май все още не съм дораснала! Макар и плахо, ще ви покажа тортата за втория рожден ден на малкото ни съкровище. Правена е само за два часа преди партито, поради форс-мажорни обстоятелства и я завърших точно 15 мин, преди да дойдат първите гости. Положението беше инфарктно, но колкото - толкова! Пълна е с кусури, но нямам нищо против конструктивна критика, за да се поправя при следващи опити! Само искам да споделя, че за пръв път използвах тайлоза и съм впечатлена от това магическо прахче! Ако не беше то, нищо нямаше да е по местата си!

# 666
  • Русе
*nin4eto* Много е хубав Макуин!Моля сподели с какви размери е и колко парчета излязоха,аз имам да правя една кола и нещо не мога да сметна с какви размери да я направя,защото е само 10парета.Благодаря!
Happy happy Ауууу,ти имаш ли си представа,колко красива торта си направила,е как два часа ... Shocked

# 667
*nin4eto* Много е хубав Макуин!Моля сподели с какви размери е и колко парчета излязоха,аз имам да правя една кола и нещо не мога да сметна с какви размери да я направя,защото е само 10парета.Благодаря!
Happy happy Ауууу,ти имаш ли си представа,колко красива торта си направила,е как два часа ... Shocked

За размери не мога да кажа,понеже вече я дадох,някъде около 25 на 35см.Направих я по тази технология от кръгли блатове  http://www.lovelytutorials.com/forum/showthread.php?t=46.Трябваха им 20 парчета и вярвам,че им е стигнала.

Happy happy,много сладурска тортичка,определено не личи,че си я правила в последният момент.А как закрепи делфинчето да стои така без да пада?

# 668
Илариана, нямях повече време, под два часа имам предвид само измазване, покриване и фигурите. Добре, че блатовете бях изпечени преди това иначе щях да проваля празника на детето, но по обективни причини! Обещала см си никога повече такива изпитания, защото накрая ръцете ми трепереха от нерви и бързане! Забравих да напиша, че вэтре е Династия на Йоли.

*nin4eto* има дървен шиш, който от опашката е забит в тортата, тук не си личи от ъгъла, но погледната от друга страна се вижда малко.

ПП: Моля да ме извините за снимката, но се оказа, че нямам друга в момента, някъде имаше и разрез, трябва да го потърся.

# 669
Happy happy тортата ми харесва, а свещичките са идеално допълнение. Браво, че си успяла за два часа.  Simple Smile Снимката ти е правена на тъмно, но предполагам, че в действитолност синьото е по-ярко и по-светло. Simple Smile

# 670
  • Sofia
Диди, много се радвам, че си си в къщи вече!!!
Пази се и бързо възстановяване!  Hug
Изкоментирах ви кой където сварих, че много съм пропуснала!  Mr. Green
Радвам се, че вече не се чепкате и че сте минали по същество!  Laughing
mamaeli8000, покривай си подложките с фондан и им слагай панделки ако искаш да имат красив и завършен вид, дори и на тортите за в къщи, това ти е 30% от украсата на тортата!

Аз продължавам с черепната тематика и поприключвам с тортите за известно време, тъкмо ще си починете от тъмно-мрачната ми тематика!  Laughing
Като се "пробудя" отново току виж се запролетило и ми е шаренко и цветно!

C8386 by Leapula, on Flickr

# 671
Вал, не знам как се покриват подложки! Embarassed
И се чудя, когато подложката е покрита и я огъна, фондана не се ли начупва/напуква/ по нея?

# 672
 Дидка, добре дошла вкъщи! Радвам се, че всичко свърши.  bouquet

Срам да публикувам, защото не коментирам...ама не мога да се сдържа да се похваля с чудното изобретение на Дидсън за измазване! Аз, разбира се, имах проблеми, защото вкъщи ми бяха изяли половината масло...Боята не разтворих предварително и ми стана на точки, измазах неравно, защото маслото беше малко и се наложи на нафраскам малки цветенца, които претрупаха дизайна...ама, здраве да е, другия път - по-добре.Simple Smile
Вътре е Медовик, корите ми станаха уникално тънки, защото ги правих по рецептата на Дарилка, мажех с лъжица върху едно червено силиконово килимче, което има очертания, после печенето, направо на килимчето. Не се залепва и е супер лесно. Само да допълня, че карамелизирах меда и содата и стана страхотен вкус.
Кремът е пак на Дидсън - с кондензирано мляко от Берьозка и маскарпоне.

# 673
Леле, Нинче smile3501 , точно такава торта искам да направя за РД на малкия! Страхотна!!! Само гумите ми идват малко мънички.
mamaeli8000, тортата много ми хареса, особено идеята с кръпките и копченцата.
Happy happy, мноооого ми харева тази торта newsm10! Само не знам как си успяла да я направиш толкова гладка и равна за толкова малко време.

# 674
  • София
Вал, мммм! Това беше емоционалната част от коментара ми, който ще рече нещо, което всеки път се питам като видя твоя торта - как успяваш да събереш толкова детайли и да ги подчиниш на една идея в едно хармонично цяло? Та, какво е мрежа/дантелата? Пак ли високи захарни технологии? Да е жива и здрава малката красавица!

Мина, голямо удоволствие! Както винаги - цветовете, дизайнът на тортите ти ме печелят от раз!

Лукс, благодаря за линка, помечтах си да измажа така торта един ден, запазих си линка, остава да мина във фаза "сбъдване на мечти" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт