Машина за хляб - 49-та тема

  • 51 050
  • 739
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: X
Тони, Кливия, спазих точно указанията от рецептата. Наистина се бърка с лъжица или вилица, няма как да се меси. Вижте на снимката от линка. Точно такова ми се получи тестото.
Направих някакви плитки разрези, защото така беше в указанията, но не видях някакъв смисъл от тях, пък и не станаха добре. Все едно да разрязваш много гъста грисова каша Simple Smile. Вече ще знам, че не се правят, благодаря!
 

# 46
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Майстори хлебопекари, имам едно питане. Препоръчайте ми надеждна машина с две бъркалки, за по-голямо хлебче. Оглеждам се в Амазон за нещо на добра цена, но предпочитам да имам някакъв ориентир.
Поздрави  Peace

# 47
  • Мнения: 51
Препоръчайте ми надеждна машина с две бъркалки, за по-голямо хлебче. Оглеждам се в Амазон за нещо на добра цена, но предпочитам да имам някакъв ориентир.

Zojirushi Home Bakery

 Hug

# 48
  • Мнения: 3 428
Ох Ердинч, ти хубаво препоръчваш хлебопекарни, ама откакто почнах да правя твоя хляб капама, нещо не ни се яде хляб печен в машинката Peace

# 49
  • Мнения: 51
Ох Ердинч, ти хубаво препоръчваш хлебопекарни, ама откакто почнах да правя твоя хляб капама, нещо не ни се яде хляб печен в машинката Peace

 Hug


съгласен съм, капамата си е друго... вкусиш ли веднъж... отърване нема  ooooh!




# 50
  • София
  • Мнения: 15 832
Днешния ми хляб.Не го усуквах, направо изсипах тестото в тавата.Ердинч, трябва да пробвам капамата ти.

# 51
  • Мнения: 660
Ох Ердинч, ти хубаво препоръчваш хлебопекарни, ама откакто почнах да правя твоя хляб капама, нещо не ни се яде хляб печен в машинката Peace
Hug
съгласен съм, капамата си е друго... вкусиш ли веднъж... отърване нема  ooooh!


Страхотно изглежда и се изкушавам, въпреки, че вкъщи сме на диета... Embarassed Отивам да видя от къде да прочета повече... Blush

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 16:04 от Tony_st

# 52
  • Мнения: 8 559
                От тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=676959.0;all        - пост № 22.

# 53
  • Мнения: X
Ердинч, пробвал ли си хляба капама с чисто пълнозърнесто брашно? И още едно въпросче - правиш ли разрез на тестото или идеята е то само да се разпукне?
Тайна, чакам твоята капама.
Някой път ще пробвам и аз - страхотно изглеждат тези пухкави питки.

Дидиа, благодаря за линка (спести ми търсенето Simple Smile).

Тони, накара ме да се замисля как се копира линкът на самата рецепта - не се сещах да кликна върху заглавието на рецептата Simple Smile

Последна редакция: сб, 02 фев 2013, 16:33 от Анонимен

# 54
  • Мнения: 660
Благодаря, Didia! И аз там погледнах...

Ето така е по-лесно - може да е от полза и за някой друг. Peace

# 55
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Благодаря ти, Ердинч  а ти имаш ли впечатление от конкретен модел на Zojirushi?

Имам и още един въпрос - много ме изкушихте с тази капама. Кажете моля каква тенджера ползвате? Като форма за целта от моите ще са подходящи една чугунена с емайлирано покритие и една стоманена ей такъв тип http://tendzhera-tigan-syd-za-gotvene.pazaruvaj.com/tefal/tendzh … 6s154-p128972331/ Коя да избера за да пробвам тази вкусотия?

# 56
  • Мнения: 3 428
Аз използвам керамична, купена е от Карфур, но днес гледах в един магазин при нас във Варна - Айсберг, пълно е с керамични тенджери подходящи за хляб
Ето моята

# 57
  • София
  • Мнения: 15 832
  Алис, няма да е скоро, едно,че много време отнема, второ, нямам тенджера с капак.Моята йена е елипсовидна и не е много дълбока.

# 58
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Аз използвам керамична, купена е от Карфур, но днес гледах в един магазин при нас във Варна - Айсберг, пълно е с керамични тенджери подходящи за хляб

Моля да споделиш потъмнява ли ти вътрешното покритие при печенето на хляба? Аз смятам да ползвам чогунената, но се притеснявам да не взема да й повредя емайла.

# 59
  • Мнения: 3 428
Нищо и няма нито отвътре, нито отвън Peace

Общи условия

Активация на акаунт