Машина за хляб - 49-та тема

  • 51 010
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 1 884
От Лидлското брашно не съм доволна.

# 406
  • БГ
  • Мнения: 1 264


Скрит текст:
Снощи си купих от Метро синя опаковка от 5кг на брашно София мел "за Дома" на цена 4,62лв., промоцията е валидна до 13.03.

Хубаво ли е брашното? Вероятно вече си го пробвала?

Да, чудесно е, това ми е втори такъв пакет!   Peace   Виждам, че и други са го коментирали с добри отзиви, така че, не се притеснявай, пробвай го и сподели!   Hug

# 407
  • Перник
  • Мнения: 5 059
И аз напоследък купувам само това брашно - удобно ми е заради голямата разфасовка, иначе през ден купувам по килограм. Много е хубаво брашното.

# 408
  • Мнения: 781
Аз случайно установих, че за роненето на хляба значение има и... ножът  Rolling Eyes Един, дето е на вълнички и уж именно за хляб, на някои видове хляб прави много повече трохи от обикновен нож. И обратно.
И аз това установих  Peace А скоро си купих такъв нож, точно за хляб....

# 409
  • Мнения: 2
Здравейте, да кажа за моя квас. Бях го забравил (мързел  Confused ) около седмица. На топло (не съм го прибирал в хладилника) там където си седи. Викам си уморих ги от глад гадините!  #2gunfire
Беше станала отгоре една леко твърда и доста дебела кора. Взех я внимателно и я изхвърлих. Изхвърлих и част от кваса (около 1/3) добавих хмелов чай и ръжено брашно и О, чудо! На другия ден установих че си е жив и здрав.  bowuu
Та да не му се притеснявате много много ако го забравите или просто ви домързи като мене да го храните. Гадовете оцеляват и се съживяват без особен проблем. 

# 410
  • Стара Загора
  • Мнения: 29


Скрит текст:
Снощи си купих от Метро синя опаковка от 5кг на брашно София мел "за Дома" на цена 4,62лв., промоцията е валидна до 13.03.

Хубаво ли е брашното? Вероятно вече си го пробвала?

Да, чудесно е, това ми е втори такъв пакет!   Peace   Виждам, че и други са го коментирали с добри отзиви, така че, не се притеснявай, пробвай го и сподели!   Hug
Мерси за отговора.Ще пробвам определено,че ми омръзна да купувам единични пакети през ден.


Лидълското и на мен не ми харесва за хлебопекарна,но не мога да разбера защо при една и съща рецепта за хляб с продукти теглени строго на везна се получава различен на запичане хляб?Имам предвид ,че при лидълското брашно, хляба е със същата височина като при този с брашно на  София Мел (бухват еднакво),но е запечен отгоре по-добре, а при другото отгоре е бял и леко недопечен. За вкуса  е ясно -лидълското има леко странен вкус и хляба не е така бял.

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 21:20 от Тони73

# 411
  • Мнения: 660
Здравейте, да кажа за моя квас. Бях го забравил (мързел  Confused ) около седмица. На топло (не съм го прибирал в хладилника) там където си седи. Викам си уморих ги от глад гадините!  #2gunfire
Беше станала отгоре една леко твърда и доста дебела кора. Взех я внимателно и я изхвърлих. Изхвърлих и част от кваса (около 1/3) добавих хмелов чай и ръжено брашно и О, чудо! На другия ден установих че си е жив и здрав.  bowuu
Та да не му се притеснявате много много ако го забравите или просто ви домързи като мене да го храните. Гадовете оцеляват и се съживяват без особен проблем. 

Предстои ни пътуване за повече от 2 седмици и се чудя, ако го оставя в хладилника дали ще оцелее моят квас? newsm78 Как мислиш, bobson4e? Да рискувам ли да го оставя в хладилник, или да си захващам като се върнем пак?

# 412
  • Мнения: 51

Честит Празник  newsm51


# 413
# 414
  • Мнения: 2
Tony_st давам следното предложение. Раздели го на 2. Едната част остави в хладилника най-горе (на най-топлото място). Другата си я остави там където си е. И двете ги захрани преди да тръгнете. Като се върнете започвай да ги храниш и двете и ако не се съживят за 2-3 дни захващай нов. Според мен и двете части ще оцелеят  Rolling Eyes

# 415
  • Мнения: 660
Tony_st давам следното предложение. Раздели го на 2. Едната част остави в хладилника най-горе (на най-топлото място). Другата си я остави там където си е. И двете ги захрани преди да тръгнете. Като се върнете започвай да ги храниш и двете и ако не се съживят за 2-3 дни захващай нов. Според мен и двете части ще оцелеят  Rolling Eyes

Благодаря! Ще пробвам и така...мисля за всеки случай и да изсуша 1-2 топчета квас, че да имам за бърза употреба като се върнем, че докато стане новият квас да не сме съвсем без хляб. newsm78

Ердинч, това почти като шесторъкия Шива. Grinning Много ми хареса поздрава ти! Mr. Green Laughing

# 416
  • София
  • Мнения: 15 831
  Питката за Задушница!

# 417
  • Мнения: 14
Здравейте . Ще споделя нещо -може да бъда полезен на някого .
Вчера измерих консумацията на електроенергията на моята хлебопекарна.
Програмата,която стартирах е основна с продължителност 3.26ч. за хляб с грамаж 1.500 кг. ,средно изпечена коричка.
Снабдих се с професионален уред за измерване на електроенергията за тази цел.
При включването на машината в контакта -отчете 2 W
При разбъркването на  тестото 50 W
Когато започне да пече ,което се случва последните 50 мин. от програмата - 780 W,
но интересното е ,че тия 780 W не са цели 50 мин. ,а релето на машината ги включва за 5 мин. -достига желаната температура за печене и изключва реотана на машината.
И като дръпнах  чертата  ми излезе като стойност :
 7 стотинки  за изразходени 0.378 kв/ч

Получената стойност е със ДДС и прибавени всички останали притурки -като зелени енергии и преноси на ниско и високо напрежение... Измерването е направено на дневна тарифа...

# 418
  • Мнения: X
Здравейте . Ще споделя нещо -може да бъда полезен на някого .
Вчера измерих консумацията на електроенергията на моята хлебопекарна.
Програмата,която стартирах е основна с продължителност 3.26ч. за хляб с грамаж 1.500 кг. ,средно изпечена коричка.
Снабдих се с професионален уред за измерване на електроенергията за тази цел.
При включването на машината в контакта -отчете 2 W
При разбъркването на  тестото 50 W
Когато започне да пече ,което се случва последните 50 мин. от програмата - 780 W,
но интересното е ,че тия 780 W не са цели 50 мин. ,а релето на машината ги включва за 5 мин. -достига желаната температура за печене и изключва реотана на машината.
И като дръпнах  чертата  ми излезе като стойност :
 7 стотинки  за изразходени 0.378 kв/ч

Получената стойност е със ДДС и прибавени всички останали притурки -като зелени енергии и преноси на ниско и високо напрежение... Измерването е направено на дневна тарифа...

Аха, не е скъпо Simple Smile. Ако имаш желание, може ли да измериш още нещо - каква е консумираната електроенергия за този един час, по време на който машината поддържа хляба топъл? Не вярвам да излезе повече от стотинка-две, но е интересно.

# 419
  • Мнения: 1 884
Здравейте . Ще споделя нещо -може да бъда полезен на някого .
Вчера измерих консумацията на електроенергията на моята хлебопекарна.
Програмата,която стартирах е основна с продължителност 3.26ч. за хляб с грамаж 1.500 кг. ,средно изпечена коричка.
Снабдих се с професионален уред за измерване на електроенергията за тази цел.
При включването на машината в контакта -отчете 2 W
При разбъркването на  тестото 50 W
Когато започне да пече ,което се случва последните 50 мин. от програмата - 780 W,
но интересното е ,че тия 780 W не са цели 50 мин. ,а релето на машината ги включва за 5 мин. -достига желаната температура за печене и изключва реотана на машината.
И като дръпнах  чертата  ми излезе като стойност :
 7 стотинки  за изразходени 0.378 kв/ч

Получената стойност е със ДДС и прибавени всички останали притурки -като зелени енергии и преноси на ниско и високо напрежение... Измерването е направено на дневна тарифа...
Малко ми се вижда? Не че съм спец по тези неща. А какъв е този уред, ако не е тайна.
А няма ли втасване ? Мойта пекарна като втасва нагрява.

Общи условия

Активация на акаунт