Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 911
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 915
в плик за печене го правя, не съм пробвала в крок-пота   Peace

Ясно.Търся рецепта за заек за утре и като спомена тази я потърсих,помислих,че е за крок-пот.Но видях,че не е,затова питах как се пригажда за него.Но ще ползвам някоя от другите ти рецепти за заек  Grinning

# 916
ама ще стане и там. Слагай го с плика в крок-пота, то ще си се готви там.  Само накрая като извадиш плика/пликовете, ако не се събере в един, прехвърли да се запече за малко във фурната. Но месото ще стане много крехко и там  Peace

# 917
Супер,ще пробвам Simple Smile

# 918
пеп-4о, мими, така като ви чета имам чувството, че нашите "хубавци" една майка ги е раждала! Joy Аз вече близо 25 години чакам това "ммммм, вкусно е". Crazy Така че съм се примирила. Критерият за мен е празната чиния и въпроса "Има ли още?" Ние ще продължаваме да галим небцата им, а те все някога ще го кажат !!!   bouquet

# 919
  bouquet искай им признание веднага, докато не са застанали да чакат следващата мръвка и притропват  Laughing Ама много е трудно да кажеш едно - ммммм, вкусно е.  Моя също е каприз и не винаги (т.е. почти никога не казва) но си го знам и усещам по скоростта на изчезване на храната. Аз затова и в чинии слагам храната, че с едни ребра ми се случи да ми се падне само соса им. Та мисълта ми беше за един приятел, за който комплимент е да каже "МММ то не е лошо бе, Пепчо". Ама за какво да е, ние сме си близки с тях и знам какво обичат, когато идват тук. Последния път обаче го изнудих да каже "страхотни са"и то за сусамки, които почти сам унищожи.
А агнешкото със салвия е почти същото като другото, само салвията и крок пота са различни.
Пепчо,  много ми е интересен,почти никога нищо не казва, даже обратното мърмори и накрая изял цялата тава или тенджера.... Simple Smile. Майка ми много му се ядосва, но аз вече съм му свикнала и като кажат че не е хубаво се врътвам и казвам Който не му харесва да не яде! И като погледна излапал цялото ядене...не мога да повярвам че на някой ако нещо не му е вкусно ще изяде цяла тенджера. Даже днес за агнешкото като нямаше какво да каже изтърси Жалко че не било плешка, но пак било мозък, а то беше бутче, сочно агнешко бутче...ааааа между другото не им стигна и за утре пак поръчаха агнешко, добре че има още ъв фризера!

# 920
Да се отчета с вкусен нахут. Такова чудо не бях готвила Simple Smile Рецептата като за боб. Без накисване, 1 кипване с малко сода. После в кукъра  пресен джоджен, моркови, лук, 2 лъжици лютеница вместо домати. 9 часа на бавно. На сутринта сипах в шейкъра пресни копър и мерудия, пасирах с част от соса и върнах в тенджерата.
Сега ще се пробвам с агнешко, също новост за мен. Дано домашните го харесат. Четох рецептите на пеп-чо и ще напаравя нещо подобно....какво ще излезе друга тема  Joy
Да попитам специалистите, чували ли сте агнешкото преди печене да се подварява в прясно мляко?

# 921
Да се отчета с вкусен нахут. Такова чудо не бях готвила Simple Smile Рецептата като за боб. Без накисване, 1 кипване с малко сода. После в кукъра  пресен джоджен, моркови, лук, 2 лъжици лютеница вместо домати. 9 часа на бавно. На сутринта сипах в шейкъра пресни копър и мерудия, пасирах с част от соса и върнах в тенджерата.
Сега ще се пробвам с агнешко, също новост за мен. Дано домашните го харесат. Четох рецептите на пеп-чо и ще напаравя нещо подобно....какво ще излезе друга тема  Joy
Да попитам специалистите, чували ли сте агнешкото преди печене да се подварява в прясно мляко?
Добра не ти трябва никакво подваряване, по рецептата на пепчо е идеално, не си създавай излишни грижи, само следвай точно рецептата, кукъра си знае работата Simple Smile

# 922
Благодаря, приготвих го и в 12ч ще го включа.
Чудя се 6ч на силно или повече на слабо? И ако е на слабо колко?
Направих "агнешко магдонозлия", магданоза обаче мисля да го сложа накрая свеж.

И още 1 въпрос. Мога ли от костите после да направя бульон? Ще им е второ печене.

# 923
  • София, Младост 2
Аз редовно си правя бульон от костите, когато правя пиле - пилето си го варя цяло в крока с разни останки от зеленчуци, после разфасовам и едната част готвя с бульона, а останалата си прибирам месото за ползване за разни манджи. Костите си ги пазя в пликче в хладилника и когато ми трябва бульон, си ги пускам още веднъж с малко зеленчук - обаче в малкия крок с 2 литра вода, защото иначе не остава много вкус в бульона.

# 924
Благодаря, приготвих го и в 12ч ще го включа.
Чудя се 6ч на силно или повече на слабо? И ако е на слабо колко?
Направих "агнешко магдонозлия", магданоза обаче мисля да го сложа накрая свеж.

И още 1 въпрос. Мога ли от костите после да направя бульон? Ще им е второ печене.
Аз го правих шест часа и половина на високата степен, смятам че после костите на бульон няма да е удачно, всичкото ще им е отишло в първата манджа Simple Smile, но това е мое мнение Simple Smile

# 925
Можеш да си направиш бульон от костите, но имай предвид, че второто варене дава по-постен от първото. Аз лично купувам кокали специално за целта и винаги ги варя по два пъти, като след това смесвам двата "вида", отделям за момента колкото ми трябва, а останалото замразявам.

# 926
  • Къде ли не
Дайте ми съвет, моля! Този http://www.amazon.co.uk/Crock-Pot-Slow-Cooker-5-7-Litre/dp/B0047 … s=warehouse+deals  или този http://www.amazon.co.uk/Crock-Pot-Saut%C3%A9-Countdown-Cooker-Li … s=warehouse+deals крок пот да си купя? От повече от година обмислям покупката и сега съм решила да си взема един до ден два.

# 927
Дайте ми съвет, моля! Този http://www.amazon.co.uk/Crock-Pot-Slow-Cooker-5-7-Litre/dp/B0047 … s=warehouse+deals  или този http://www.amazon.co.uk/Crock-Pot-Saut%C3%A9-Countdown-Cooker-Li … s=warehouse+deals крок пот да си купя? От повече от година обмислям покупката и сега съм решила да си взема един до ден два.
Бих заложила на втория. Удобства е да го ползваш на котлон и във фурна.

# 928
  • Пазарджик
Аз имам първия, доволна съм. Колкото до ползването му върху котлона, моят е газов и честно казано небих рискувала. Дори и когато запичам във фурна предпочитам да прехвърля в друга тава. Става въпрос за керамика, а тя неиздържа на висока температура.

# 929
  • Къде ли не
Благодаря за мненията!
Аз на котлон едва ли бих го сложила, но във фурната е твърде вероятно. Може би ще се спра на втория модел. Някак си по - компактен ми се струва. Честно казано не ми се дават много пари и за това ще си взема от тези, които са в склада. Втора година ги гледам в магазините в щатите и умирам от яд, че немога да си взема от там заради различния ток и напрежение, защото там тези модели са по 50 - 60 долара!

Общи условия

Активация на акаунт