Crock Pot -мнения, рецепти

• 398 275
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 165
  • САЩ
Здравейте отново,
Споделих с една приятелка че планирам да си купя крок пот и тя ми предложи да взема нейния за проба че тя не го ползвала. Та така, от вчера се сдобих и с това чудо. Пробвах го веднага с боб  Mr. Green Стана идеален, но и нищо невероятно. Следващото ще е месо да видя и то как става.
Гледам правите лазаня, но вчера като гледам моя крок пот ами то дъното му едно такова малко и се зачудих как я правите. На повече пластове ли, как? Толкова материал ако е само 2-3 слоя къде ще отиде, а и ще стане ужасно малко количество.
Някой правил ли е мусака? Мисля си да пробвам, но когато месото и картофите са готови да прехвърля в др. тава и там да направя заливката и само да запека във фурната. Трябва да стане нали?

# 166
аз съм правила мусаката вътре. Прехвърлям целия грънец във фурната да се запече.
А боба е боб, просто увира без да дрънчи, няма какво невероятно да излезе от него.

# 167
Мусака и аз се чудя дали би станала, но не смея да пробвам, че и на фурна ми се получава много добре. На мен боба ми е по-вкусен в Крок пота, отколкото в обикновена тенджера.  Rolling Eyes

Аз довечера ще правя телешко по ето тази рецепта:

http://slowcooker.bg/recipes/2013/03/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1 … 1%80%D0%B5%D1%86/
Утре след като го пробваме ще дам отзиви. Grinning

# 168
течностите са много, намали ги, ако не искаш да стане "телешко варено". Бульон и вино - 2 х 2/3ч.  си е над 300мл, отделно вода от гъбите, лука и месото.

# 169
течностите са много, намали ги, ако не искаш да стане "телешко варено". Бульон и вино - 2 х 2/3ч.  си е над 300мл, отделно вода от гъбите, лука и месото.
Благодаря много за съвета, ще ги намаля. Винаги съм се чудила с малки деца дали да готвя с вино? Четох някъде, че виното може да се замени с оцет, но не съм пробвала?

# 170
  • САЩ
Хич даже не се тревожи за виното. Алкохола се изпарява и остава само приятния аромат. Няма да се "напият"  Simple Smile

За боба е ясно, боб като боб, просто имаше доста похвали та може би затова очаквах да е нещо по невероятно. Хареса ми това че не се налагаше да го гледам постоянно има ли вода или не и да доливам и да го чакам да се свари.

Мерси за съветите за мусаката. Ще я пробвам и нея да видим.

# 171
  • София, Младост 2
И на мен мусаката ми е в плана за утре, но не си представям как да сложа каймата, без да е предварително запържена newsm78 Я споделете как я правите?

Аз заливка не правя, защото никой не я яде, така че това не ми е проблем - ама не виждам защо да не стане да се запече заливката... на лазанята нали се запича кашкавала отгоре? Със сигурност ще стегне в крокпота, но вероятно ще трябва да се сложи към края, т.е. ще има допълнителна стъпка в готвенето.

А за лазанята - моят крокпот е 5,7 литровия, така че не е много малък. Иначе просто чупиш корите, за да можеш да нареждаш макс плътно по дъното и редуваш, докато ти свършат. Става по-висока от обичайно, но се изпича чудесно.

# 172
Аз мусака правя без кайма вече, защото никой не обича всъщност вкъщи кайма в такъв вид.. така се оказа. Слагам си чушки, лук, картофи, моркови, домати.. просто без каймата. И подправки - чубрица и босилек задължително, без заливка.
Преди също не съм я запържвала каймата. Задължително обаче я размивах със студена вода или доматено пюре, за да не стане на бучки.
Изобщо пържено не правя нищо - всичко слагам без предварителни обработки.

# 173
Аз довечера ще правя телешко по ето тази рецепта:

http://slowcooker.bg/recipes/2013/03/%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1 … 1%80%D0%B5%D1%86/
Утре след като го пробваме ще дам отзиви. Grinning
Момичета, влизам да изкоментирам днешната манджа. На мен лично не ми допадна вкуса на месото, сигурно защото не обичам много горчица, но децата се "изтрепаха" да ядат. Ще ме извините за израза, но наистина им хареса. За гарнитура направих картофено пюре.

За утре сложих пак телешко, че се оказа, че нямам друго месо. Този път го правя като ТАС КЕБАП. На мен това ми е любимо ядене, но за първи път в Крокчето го правя. Гарнитурата ще е ориз.

# 174
  • Пловдив
Вчера и аз готвих същото телешко.
Сложих пресен лук и пресен чесън. Нищо не съм запържвала - всичко си сложих в сурово състояние и течностите бяха в количествата препоръчани в рецептата. Горчицата ми не беше Дижонска а традиционна на Олинеза и май беше малко по-малко от 3 лъжици.
Сутринта подредих в съда и прибрах в хладилник. Заръчах в 11 ч. да го извадят от хладилника и да го пуснат на първа степен за 8 часа. Като си прибрах вечерта в 19 ч. всичко си беше ок. Добавих само брашното с маслото и за още 30 мин. на силната степен за разкош. Соса беше нормално количество - ние обичаме да си хапваме с пресен хляб  Mr. Green
На нас ни хареса - определено!

# 175
  • Бургас
Я кажете с какъв капак е по-добре - стъклен или глинен. Загледала съм този http://www.amazon.co.uk/gp/product/B000WZQCVY/ref=ox_sc_act_titl … id=A2OAJ7377F756P, но имам и вариант със стъклен капак newsm78

# 176
  • САЩ
На мен ми харесва стъкления капак понеже мога да си наблюдавам какво става вътре без да отварям, но иначе не мисля че има значение.

Смятам и аз да пробвам тази рецепта, но със свинско вместо телешко, че телешко не обичаме. Замислила съм му още поне 2 рецепти за този уикенд на крок пота да видим какви ще ги докара.

Я ми кажете крок потовете които са с таймер след като им изтече зададеното време бибиткат ли? Този който ползвам в момента е без таймер и за това не знам. Много ме дразни това бибиткане на машината за хляб и поради тази причина не я пускам да работи нощем. Добре поне че пота не трака докато работи  Grinning

# 177
  • София, Младост 2
Моят бибитка много дискретно, тихо и само веднъж - за разлика от дрънченето на хлебопекарната, която е досадна като микровълновата. Аз също не пускам хлебопекарната нощем, но крокпота няма проблем.

# 178
моите не бибиткат. само сменя на дисплея светлината - появява се символа за подгряване

# 179
Така да съм доволна от моя кукър!  Grinning Който чете и все още не се решава - купете си,няма да съжалявате !  Simple Smile
Два дни не ми е добре, но зареждам кукъра за 10 минути и семейството ми има винаги какво да яде. Днес сложих леща,обаче тъй като последния път ми почерняха картофите, този път се изхитрих-  на дъното сложих мазнина,лук,чесън,картофчетата и отгоре покрих с лещата(предварително я бях заляла с вряла вода, после отцедих). Налях топла вода и  за около 2 часа на 2-ра степен беше готова. Добавих в края сол,чубричка,даже от брашно нямаше нужда. Картофите се топяха в устата.  Mr. Green Получи се страхотна яхния,нищо ,че от "проста" леща. Simple Smile
Чудя се постен гювеч дали бих могла да сготвя там- отдолу да сложа картофите,отгоре  гювеча. Колко вода да добавя-моят кукър е 6.5 л? 1ч.ч дали ще е ок?
 Hug

Общи условия

Активация на акаунт