Crock Pot -мнения, рецепти

• 400 018
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 255
Ванче, честито, със здраве да си ползваш!

# 256
Пеп,благодаря!
Ползвам го аз,нищо ,че е простичък,малък и без степени. Върши идеална работа. Simple Smile

# 257
  • БУРГАС
Да се похваля получих Крок пота, съвсем нов си е без никакви забележки. Ако някой знае къде има накуп рецепти нека ми прати на лични. Сега го заредих свинско с зелен лук , див чесън, морков, картофче, капреси.Месото малко мариновах със сметанка лимон чер. червен пипер, сух кервиз.Не го задушавах месото.Вс в суров вид да видим.

# 258
  • в тристайна гарсониера :)
Честито, със здраве да си го ползваш!
Аз рецепти нямам, търся си в нета и от тук  Simple Smile Снощи заредих пиле с картофи, тиквички и гъби. Картофите обаче имат ужасен вид, дали е от гъбите или така си стават? Тъмно кафяви са, а бяха най - отдолу  newsm78

# 259
Честито, със здраве да си го ползваш!
Аз рецепти нямам, търся си в нета и от тук  Simple Smile Снощи заредих пиле с картофи, тиквички и гъби. Картофите обаче имат ужасен вид, дали е от гъбите или така си стават? Тъмно кафяви са, а бяха най - отдолу  newsm78

Дам, такива стават на цвят. Преди време доста ги коментирахме, може да се върнеш да прегледаш назад ако искаш, но щом не са покрити изцяло с водичка, много потъмняват. Това не се отразява на вкуса им обаче.

# 260
Четох аз, ама си мислех, че не е чак толкова много  Simple Smile

# 261
Хей, момичета къде сте?  Grinning Темичката замря, ама предвид хубавото време напоследък, е нормално.

Онзи ден сготвих феноменално вкусен боб с пушени ребра. Готвих го 9ч, обаче беше станал разкошен и на вкус, и на мирис.  Crazy

# 262
Готвя аз в кукъра,но се притеснявам от горещото време което идва. Дали яденето няма да се развали ,преди да се е сготвило?

Вчера направих много вкусна мусака от тиквички и кайма.Стана страхотна! Simple Smile

# 263
Готвя аз в кукъра,но се притеснявам от горещото време което идва. Дали яденето няма да се развали ,преди да се е сготвило?

Вчера направих много вкусна мусака от тиквички и кайма.Стана страхотна! Simple Smile

Ванче, даваш ми страхотна идея. Кажи на коя степен я прави мусаката и колко за колко време?

# 264
  • Под сянката на разлистените кактуси
Ами аз четох, че като е по-топло, по-добре, защото по-бързо завира яденето и има по-малка възможност да се развали. Всъщност, не препоръчваха да оставиш в хладилника през нощта и след това да готвиш точно по тази причина, но аз го правя през цялото време  newsm78

# 265
mimes Simple Smile , на втора степен ,докато се сгъсти и стане готово за капак,но поне 3-4 часа беше.
Запържих лук,добавих каймата,подправките и ориз на око,около чаша,малко дом.пюре и червен пипер. Тиквичките на кръгчета,но може и на кубчета-ред тиквички-ред кайма с ориз. Вода колкото да се свари ориза.
Стана вкусно. Simple Smile
tunata,предполагам,че трябва да се готви на втората,по-силна степен. Аз така мисля да процедирам . Simple Smile

# 266
Ванче, какво имаш предвид да е готово за капак? Не му слагаш капака ли, до като заври  newsm78

# 267
Bambulka , аз "капак" казвам на заливката. Simple Smile Съжалявам,ако съм подвела някой. Simple Smile

# 268
  • Пловдив
Аз пък вчера правих свински ребра по идея на Валери Нешов, но не точно по неговата рецепта
 http://slowcooker.bg/page/40/yastia-sas-svinsko-v-krok-pot.html# … D1%80%D1%86%D0%B0
Взех две парчета цели ребра.
Вечерта ги сложих целите на скарата без подправки и  ги запечатах за 2-3 мин докато хванаха загар и от двете страни.
След това в една купички смесих олио, вода и мед + кимион, черен и червен пипер. След като се разтвори меда намазах с четка ребрата от всякъде и ги сложих прави и навити на руло в Crock-pota. Изсипах малко водичка с малко бяло вино. Общо не повече от 60-80 мл. На другия ден ги пекох на I степен 5 часа.
Накрая запекох във фурната на горен реотан на максимална степен да хванат коричка. По някое време обърнах ребрата да се запекат и от долния край. Изпекоха се страхотно. И докато си бяха в съда си миришеше на скара. Супер са. Имаме и за тази вечер Simple Smile
В началото на седмицата пък пекох рулца от кайма. Готови от магазина. Нещо подобно на руло "Стефани", но без яйцата Simple Smile Също се получиха много добре. Като ги пека във фурната пак се изпичат, но в този случай станаха къде-къде по-сочни. Мъжа ми се окапа поне 4 пъти докато вечеряхме  Mr. Green

# 269
агнешко със салвия - в плик и в грънеца, заедно с бейби картофчета, също в плик и също там, при него Ей така вече картофите ми си запазиха цвета, макар и пресни и да потъмняват принципно бързо.

Общи условия

Активация на акаунт