Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 898
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 825
  • Балчик
Още не съм го получила, в посредника от Англия е, чакам го с този курс.

# 826
  • Бургас
Здравейте! Вижте днес на каква оферта попаднах - http://grabo.bg/crockpot-0nuh997
Не съм работила с този уред и въобще не знам дали конкретно този, би вършил работа, но цената ми се видя примамлива. Някой може да се заинтригува от промоцията.   chef

# 827
Много е малък. И за тези пари можеш да си вземеш кукър с вместимост 6 л от продавалника. Simple Smile Или от амазон ,ибей... Simple Smile

# 828
  • София, Младост 2
Аз си имам точно такъв мъничък и си го ползвам с удоволствие за някои супи (които основно аз си ям), за да правя само костен бульон понякога, за сосове или за закуска със steel cut oats. 6-литровият ми крок не ми върши работа за тези неща, когато ми трябва нещо за приготвяне около 2 литра - крокът работи най-добре, ако е пълен до около две трети. Така че за всичките крокчета си има място Hug

# 829
И аз имам толкова малък крок. Готвя основно месо в него и съм много доволна. На мен ми трябват 3 порции и с този е идеално. Да, трябва винаги да гледам дали ще събера парчето месо вътре, но проблем съм имала само веднъж с един джолан, който бях купувала преди и не се събра. Просто вече моля в месарницата, да ми срежат кокала и всичко се събира.
А цяло парче без кокал става идеално за заместител на колбас например.

# 830
Здравейте! Вижте днес на каква оферта попаднах - http://grabo.bg/crockpot-0nuh997
Не съм работила с този уред и въобще не знам дали конкретно този, би вършил работа, но цената ми се видя примамлива. Някой може да се заинтригува от промоцията.   chef

Жената казва,че не е ползвала такъв уред,от което заключих,че за нея по-рационален би бил големия крок-пот, ако ще готви в него за цялото семейство.. В последствие за супички , бульони и други би могла да си закупи и по-малък,но за първо време голям би бил по подходящ според мен. Peace

# 831
  • Бургас
..........., а хита ми е цяло парче шунка за ок 7ч. Слагам малко масло и вода и става и за основно и за сандвичи.
Моля те сподели повече подробности как точно правиш шунката

# 832
и мене не заинтригува това с шунката. От какво месо и как?  newsm78

# 833
Аз последно правих с плешка. Намазах с паста от мед, чесън, горчица и зехтин. Не сложих вода и на слабо за около 7 часа се получи чудесно. Тогава идеята ми не беше да става на колбас, но в крайна сметка за това се използва Simple Smile

Иначе ето една рецепта за фурна, но може да заимствате подправките.

# 834
не знам дали в БГ продават цели парчета пушена шунка: http://www.lafleur.com/webfolder_download/85ea142142497609e6e219 … 4aeca8/normal.png. При нас е разпространено, но не винаги споделям местните рецепти. Слагат кленов сироп и тя става сладникава, което аз ненавиждам.
Тъй като шунката е доста солена я попарвам за 30 мин. във вода, след което я слагам цяла (ок 2 кг) в тенджерата. Може да се добави 1ч. бира,  малко масло, но без сол. Правя няколко малки разреза и 1 час преди да се изключи отварям от време на време и заливам със соса.
Пускам я 8 часа на бавно готвене. Соса, които остава може да се сгъсти и да се полива с него.
Топи се в устата....май съм гладна Thinking

# 835
  • София
Здравейте, приятелят ми си закупи някакъв замразен фазан от Лидъл, може ли идеи/рецепти как да му го сготвя в крок-пота. Благодаря предварително.

# 836
Хайде и аз да се запиша тук. Въпреки, че имам мултикукър, тази вечер поръчах Shef 6.5 литра, заради керамичния съд и по-голямата вместимост. Сега се връщам да ви чета.
Джема, Джема, само се чудим с теб какви уреди за готвене да купуваме. Peace Сега и аз се зарибих с тоя слоукукър, преди 3 месеца нали си купих мултикукър, но тефлоновата тава не ми дава мира. Това и мен ме зариби с керамичното си гърненце. Дойде ли твоя слоукукър да го видим. Пиши и отзиви. На мен с големи литри не ми трябва защото сме трима, но и малък не става, по скоро нещо средно. Момичета кажете тези, които са по-обикновения модел ръчно ли се изключват, какво е предимството на таймера. Ако е само за отложен старт не ми трябва таймер, но ако е нужен за самостоятелно изключване и преминаване в режим на претопляне ще трябва модел с таймер. Защото не ми се иска през нощта да ставам да го изключвам на ръка. Извинявайте ако въпросите имат отговори по напред, но нямам време да изчета всичко, изчетох само актуалното.

# 837
Момичета кажете тези, които са по-обикновения модел ръчно ли се изключват, какво е предимството на таймера. Ако е само за отложен старт не ми трябва таймер, но ако е нужен за самостоятелно изключване и преминаване в режим на претопляне ще трябва модел с таймер.

значи нищо не си прочела, това е основното на уредите с таймер  Peace Поне на страницата на Крок пот прочети, там е с няколко изречения.

Здравейте, приятелят ми си закупи някакъв замразен фазан от Лидъл, може ли идеи/рецепти как да му го сготвя в крок-пота. Благодаря предварително.

ето фазан http://pep-4o.blogspot.com/2012/01/blog-post_24.html не е в крок пот, но го направи така и заложи на 6-7 часа готвене. Със сигурност няма да е много дърт, ще ти се сготви за това време.  Долу горе същия съм го правила в крок-пота, но не съм описвала.
В блога ми има едни пъдпъдъци, с бекон завити, те са в кро пот. можеш и фазана така да направиш  Peace

# 838
http://slowcooker.bg/product/48/nov-dizayn-ured-za-gotvene-krok-pot-3-5-l.html ето и още по компактен но може би няма всички функции

# 839
  • София
Пеп-4о, благодаря! тия дни сигурно ще се наканя да го направя Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт