Crock Pot -мнения, рецепти

  • 398 206
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 1 515
  • Мнения: 33 253
Йоанка, вкусно и режимно нали!

# 1 516
  • Мнения: 4 369
ха ха, Мими, пилешка кълка с морковче и гъбки Simple Smile Стриктно в режима Simple Smile

# 1 517
  • Мнения: 1 171
dobra, какви са тези еднократни овални тавички, откъде ги купи?

# 1 518
  • Мнения: 110
Аз сложих пържолки обвити с лист от кисело зеле и наредих отгоре обезкостени пилешки бутчета по идея от форума. Да видим какво ще излезе  Wink

# 1 519
  • Мнения: 1 572
dobra, какви са тези еднократни овални тавички, откъде ги купи?

http://www.sidorenko.net/packing-materials/aluminium-packs/aluuminium-packs/. Аз ги купувам от пазара, магазинче за опаковки. Има ги и в повечето хранителни вериги, примерно Хит.

# 1 520
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 351
Току що мушнах гърнеца във фурната, че му бях сложила едни пилешки кълчици и искам да се позапекат малко. Силно се надявам да остане здрав. Фурната е загрята на 180 градуса.
ioana_g, как бяха "кълките"? Колко време ги запече във фурната?

# 1 521
  • Мнения: 4 369
Току що мушнах гърнеца във фурната, че му бях сложила едни пилешки кълчици и искам да се позапекат малко. Силно се надявам да остане здрав. Фурната е загрята на 180 градуса.
ioana_g, как бяха "кълките"? Колко време ги запече във фурната?
Станаха супер. Сложих моркови, гъбки и праз лук предварително леко задушени на тиган, от горе сложих кълките и малко вино. Ама мисля, че без виното щеше да е по-хубаво де. 4 часа на силно, после 15-20 мин във фурната само от горе, докато хвана загар. Месото се топеше в устата, и зеленчуците бяха супер. Никаква вода не съм слагала, а виното е сигурно 50-100 гр макс

# 1 522
  • Пловдив
  • Мнения: 465
И аз днеска се сдобих с Крок Пот 4.7 л. Нямам търпение да започна с експериментите и хапването на вкусни гозбички.

# 1 523
  • Мнения: 1 572
Здравейте,
останаха ми 4 дюли и искам да ги направя на компот през нощта.
1 - Мога ли да ги сложа цели, а след сваряване да ги нарежа. Почистването на сурова дюля не ми е любимо.
2 - Колко часа ще са нужни на 4 дюли с 2-3 литра вода? Колко захар?

# 1 524
  • Мнения: 4 369
Момичета, някой правил ли е крем супа от тиква, да даде рецепта как го  е правил?

# 1 525
  • Мнения: 240
Аз правя такава супа редовно (много я обичам) но в крока още не съм пробвала. Иначе си нарязвам почистената тиква на кубчета, 1-2 картофа, задушен лук с 2-3 скилидки чесън, щипка джинджифил, индийско орехче, черен и червен пипер, сол. Вода да покрие всичко и варя. Като омекне тиквата, пасирам и прибавям сметана. Много и върви и лют пипер ако обичаш. Сервирам я или със сиренце или с царевичка от консверва. Може за аромат да се добави и малко синьо ситенце. Ух потекоха ми лигите а вчера я хапвах.   Crazy

# 1 526
  • Мнения: 13 449
С печена тиква също е много приятна супата. И изобщо крем супи от зеленчуци с печени зеленчуци много ми харесват на мен.

# 1 527
  • Мнения: 4 369
Благодаря. Ще се прави по стандартния начин.

# 1 528
  • при най-добрия мъж...
  • Мнения: 915
Тази вечер пробвахме картофи с масло,бекон и моцарела в крока.Станаха супер!
Първо обелих картофките(купих розови,че са по-вкусни),прерязах ги почти до края като във всеки прорез сложих парченце масло.Сложих ги върху фолио в кукъра и пуснах на 2 часа на макс.степен.Отгоре ги покрих пак с алуминиево фолио.Като изтече времето ги извадих,в прорезите сложих бекон и моцарела и ги върнах за още 1.30 мин на висока степен.Отчитам като грешка това,че сложих моцарелата с бекона.Беше се стопила.Накрая по молба на съпружието ги дозапекох във фурната с малко кашкавал.Станаха разкошни.Подправки почти не съм слагала-само солчица и малко черен пипер.

# 1 529
  • Мнения: 1 572
Картофките ще ги пробвам, звучат апетитно!

докладвам за дюлите. Все пак ги нарязах на кубчета. Оставих няколко половинки, за да проверя дали ще се сварят добре. Всичко е еднакво меко.  Оставих 10 часа на слабо, сутринта къщата ухаеше на дюли. Децата не искат и да близнат  Twisted Evil само аз си го ям. Компотчето е фантастично, но иди и обяснявай...

И като не искат дюля на компот, сложих в пилешката супа, пасирана. Много им хареса.

За месоядното домочадие днес има свинско джоланче с просо. Джолана с цели зеленчуци вря 10 часа през нощта. Сутринта извадих всичко и в останалия бульон добавих просото за час. Месото ще почистя и накъсам на парченца, а зеленчуците ще пасирам за гарнитура (лук, моркоми, картофи, целина корен, оранжева тиква).

Общи условия

Активация на акаунт