Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 385 470
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
Здравейте. Аз съм една бъдеща мама,която ще ражда за първи път и съм се ориентирала към ТК. Има още време докато малкия човек реши да излиза(надявам се да е по график-имам още 2 месеца). просто се записвам да ви чета. На всички родили-честити здрави бебчета и скорошно възстановяване.

# 1 126
Влизам за да се похваля. На 20.09. се роди дъщеря ми Кристина. Лекарките /Василева и Григорова/ бяха перфектни. Секциото мина за половин час, а още в началото извадиха бебка и се успокоих, че всичко с нея е наред. Анастезиологът беше до мен през цялото време и много старателно се грижеше всичко да е ок. Изобщо много съм им благодарна на тези хора. В реанимацията също грижите бяха много добри. Малко неприятно ми беше като задрънкаха леглата на бебетата из студените коридори. Моето се стряскаше от шума. Очаквах да дойдат да ми дадат насоки, как се кърми, колко време и т.н., но бяха доста заети акушерките. Ако пък попитам се оказваше, че все не съм уцелила правилната, която отговаря точно за това. Ама това да е кусура. Доволна съм от отношението.

# 1 127
  • UK
Честито, да ти е жива и здрава Кристина! Би ли казала с избор на екип ли ражда или без? Секциото планово ли беше?

# 1 128
Здравейте, дойде и моят ред да се разпиша с коментар за раждането в тази болница. На 10.09 с планово секцио и избор на екип родих моята дъщеря. Искам да изкажа най-дълбока благодарност към д-р Богданова и анестезиоложка - д-р Николова! Не само, че операцията мина много добре, грижиха се за мен и ме успокояваха, но и по време на престоя ми в болницата и двете минаваха ежедневно да проверят как съм. Страшно мили жени и професионалисти!

За бебешките акушерки имам малки забележки (бях на 5-ти етаж), особено към дамата, която изрично помолих да ми покаже как се прави тоалет не бебето (първо ми е) - и не само, че това не се случи, а няколко часа по-късно ми върна бебка от антибиотик с кървящо краче и отлепена лепенка, разповита и полуголичка с думите "нали ще си го оправите, че имам още бебета за антибиотик". Много бързо се научих, как да се оправям с ревящата и полугола беба  #Cussing out Всъщност освен тази личност, повечето бяха много мили!

За престоя в болницата бих дала съвет да си приготвите разклонител за стаята (единствените контакти бяха заети) и нещо за лесна стерилизация - разтвор за студена ст., бързоварче със съд за преваряване или нещо друго. Таткото ни донесе стерилизирана залъгалка, която след това се налагаше само да изплаквам на чешмата, а последната нощ, буба си я изпусна на земята и положението не беше хич розово Sad

# 1 129
Акулска стръв, new leaf, честити бебета, да са ви живи и здрави!

Където и да раждате, не разчитайте на акушерките да ви учат как да кърмите. Ако случайно не са прекалено заети, за да се занимават с вас, обикновено съветите им са неадекватни. Подгответе се предварително и си носете телефоните на НАПК и ЛЛЛ за всеки случай. Това е, ако държите на кърменето, разбира се.

# 1 130
dejie, раждах с избор на екип, планово секцио.
new leaf, честито, да ти е жива и здрава бебка! Това, което си написала все едно съм го писала аз. И аз бях на 5ет. Да допълня, че храна трябва някой задължително да донася, защото не всичко става за ядене, а и да става е доста малко.
Алексче, права си тепърва се образовам и съм се свързала с консултант на ЛЛЛ. Казват, че не се забравяло, но всяко бебе си е различно. Преди 13г. нямах проблем с кърменето на сина ми, но сега определено не се справям.

Последна редакция: пн, 30 сеп 2013, 10:37 от Акулска стръв

# 1 131
Здравейте и от мен. Да се разпиша и аз. На 1.10 родих моят син в Тина Киркова с избор на екип д-р ЗЛАТЕВА и д-р Николова.  Д–р ЗЛАТЕВА има златни ръце не усетих нищо от секциото, чувствах се прекрасно  и сега 8 дни по-късно почти нямам белег. Прекланям се пред нея. Д-р Николова е най-страхотния анестезиолог, благодарение на нея аз болка от операцията не усетих, през цялото време ми държеше ръката и ме галеше, и успокояваше. Нямам думи да опиша благодарностите си към тях. Бях в реанимация на 3 етаж, през 5 мин. минаваха акушерки да ни питат как сме, имаме ли нужда от нещо и т.н. Единствената болка беше, когато реаниматорката ни накара са седнем за първи път, но това беше за 3 мин, после всичко мина. Бях на 5 ет., всички бяха много мили и внимателни, но за кърменето нищо не ни обясниха. Добре, че беше моята лекарка да ми разясни някой неща. Но това да е кусурът, както се казва, важното е да сме здрави и щастливи.

# 1 132
Привет Simple Smile
Някой знае ли дали в Т.Киркова си имат фотограф за снимки и видео?

# 1 133
# 1 134

Знаеш ли някакви подробности....или поне къде да питам?  newsm78

# 1 135
  • София
На самото изписване минавете през стаята за снимки, там са 2ма фотографи. Доволна съм от снимките  Peace

# 1 136

Знаеш ли някакви подробности....или поне къде да питам?  newsm78
Отиваш в залата за изписване и питаш. След 11 часа е там. Не мога да говоря за качество, тъй като нашите ги изгуби. Иначе струва 30 лв.

# 1 137
Ааа ..но той само снимки ли прави?

# 1 138
Мисля, че да. Но предполагам, че можеш да се уговориш с него и за видео. Камерата му снима и видео. Не помня дали има една или две обаче, т.е. ако е само 1, ще трябва да избираш снимки или видео, ако въобще иска да снима видео. Не всички  фотографи могат (или искат) Simple Smile

# 1 139
Аха..ясно. Благодаря за отговорите   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт