Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 385 480
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 1 140
Зравейте момичета, бих искала да попитам дали някой е раждал секцио при Рени Ковачева с избор на екип-нейният тоест, как е преминало, обяснява ли всичко, отговаря ли на въпросите ти, мила ли е, после идва ли да те види, дава ли ви обезболяващо като ви извадят от реанимация? Другият ми въпрос е една приятелка ми каза че като я сложили на операционната маса първо едва дишала че и тежал много корема, като са и сложили упойката почнало да и се гади и прилошава, но минало за минута най много и после била ок, чудно ми е при всички ли е така или може би става ако си с ниско кръвно, не изпадате ли в паника като сте на масата???И последният ми въпрос това раздвижване, ясно като те отпусне упойката мърдаш си пръстите на краката по малко, после ги сгъваш, можеш да се въртиш наляво и надясно в леглото докато дойде някой да ви помогне да се изправите - интересува ме точно какво е чувството, колко боли и къде точно, как бихте определили болката и времето, което боли силно и нетърпимо, прилошава ли ви? И защо всички така като чета не искат и не обичат да се застояват тези 24 часа в реанимация - доколкото разбирам е добре защото сте под наблюдение от време на време - мястото е гадно или какво, аз още не съм гледала как изглежда, никога не са ме оперирали, камо ли да съм била в болница за нещо, от малка до сега не се е налаголо и почти не съм боледувала нещо сериозно.Благодаря ви предварително на всичко за изчерпателните и подробни отговори.Хубав ден!

# 1 141
Карапеева, при всяка пациентка  усещанията по време на операцията и след това са много индивидуални, така че и хиляда истории за секцио да чуеш, не знаеш как ще протече твоето.
Обезболяващи се слагат, докато си в реанимация.
На мен единственият ми проблем с реанимацията е, че бебето не може да е с теб.
От Рени Ковачева впечатленията ми са, че е супер заета и изнервена.

# 1 142
karapeeva83 то ако беше толкова универсално всичко щеше да е прекрасно.
Аз съм със спешно секцио. Паниката ми беше за детето, че ми паднаха тоновете. Въздух не ми достигаше все пак корема ти е отворен и пълен с въздух. Това усещане не мога да го сравня с каквото и да било.
Бяхме 5 жени в реанимация. Аз бях с последното секцио за деня. Всички ги раздвижиха преди мен. Едва отиваха до мивката в стаята. Жената преди мен се опита да стане от леглото 5-6 пъти и се връщаше докато накрая стана. Аз станах веднага и след 3 минути ме заведоха да си видя детето в детското. Единствено имах усещането все едно ще ми падне корема на земята та го държах. Не ме е боляло непоносимо на имам висок праг на болка....
Изобщо не ми е било проблем 24 часа в реанимация. Всички говорихме по телефоните с часове.

# 1 143
Направиха ми спешно секцио на 4 Октомври. Преди няколко дни, заради високо кръвно от последните две седмици. След слагането на упойката кръвното ми падна много и не можех да дишам грам и ми се гадеше сърашно много. Анастезиолога ми слагаше някакви ампули през 1 мин, за да ми подържа кръвното в границите.към края на операцията то се вдигна малко и прилошаването и задуха изчезнаха.
Краката започнах да си ги усещам около  час и половина след това. Първо пръстите на краката и така пострпено нагоре. Първото движение което успях да направя с тях е да си ги свия в коляното. После да ги вдигна и т. н. Успях да се завъртя към вечерта чак операцията беше в 8 сутринта. В реанимацията слагат обезболяващо мускулно. Не знам колко ефект имаше защото определено си боли. Станах на следващата сутрин сама без чужда помощ. Оттогава не спирам да се движа но болка още има. Не е нетърпима но си се усеща и то доста.

Последна редакция: пт, 11 окт 2013, 18:59 от Djudjeto

# 1 144
Здравейте,мили мами ! Дойде и моят ред да се запиша в темата. На 07.10.2013 г. постъпих в "Патологията" и след 3 дни на наблюдение и пълни изследвания на 10.10.2013 г. се роди моята рожба Борис. Родих чрез секцио по медицински причини (имам двустранна луксация на тазобедрените стави)  без избор на екип.Всичко мина много леко, не съм имала никакви усложнения, медицинския персонал беше много любезен. Бяхме 4 мами в реанимация и не ни беше скучно.Малко е неприятно на следващия ден,но не е нещо нетърпимо! Моят съвет е пийте много вода и се движете много! На 3тия ден почти не усещах операцията (не съм ползвала асансьора, а слизах и се качвах пеша по 5 пъти на ден).Малко ни се проточи престоя, заради бебо, защото беше със силно изразена жълтеница, но след 4 дни на фотолампа всичко мина.Искам да благодаря на др. Златева, др. Недялков и ак. Кръстанова за леката операция !

# 1 145
  • София
Здравейте на всички наскоро родили мами! Интересува ме някоя от вас раждала ли е при акушерка Соня Станчева и какви са й впечатленията?
На 2 етаж как са стаите? Чувала съм, че били ремонтирани, с нови легла....така ли е?

Карапеева, за секциото, както са ти казали и другите мами - всичко е много индивидуално. Аз лично през 2008, когато родих не исках никакви обезболяващи,  т.н не усещах да са ми толкова наложителни, прага ми на болка е висок. Старшата акушерка в реанимация се беше видяла в чудо с мен и ме караше да й се подписвам, че отказвам по свое желание в журнала, т.к се слагаха по час и по схема. С удоволствие бих ги отстъпила на други майчета, които наистина имаха нужда,  но не можеше...Simple Smile
Много е важно и пиенето на мноооого вода и в момента,  в който те преместят в реанимация да започнеш да си мърдаш краката.

# 1 146
  • UK
Честито, Ива!   bouquet
Би ли казала кога и как постъпи в болницата? Какъв е редът, за тези, които смятат да раждат без екип? Наближи времето и ти отиде, почука и каза, че искаш да раждаш там и какво? Когато постъпи ли ти назначиха датата след като решихте предварително, че ще е секцио или си лежа три дни и чака да те извикат, когато им е удобен графикът или настъпиха някакви усложнения? Бебето кога ти го дадоха да си стои при теб, на кой ден от операцията?
Благодаря предварително.

# 1 147
Мишле_, обикновените стаи на втори етаж поне август месец не бяха ремонтирани, със старите легла бяха.

dejie, принципно бебето ти го дават щом те преместят от реанимацията в нормална стая, т.е. около 24 ч. след операцията.

# 1 148
На кое казвате "стари" и "нови" легла?

# 1 149
"Новите" не помня къде ги виждах, може би в Патологията и на пети етаж - тези, които могат да се повдигат, т.е. да си полу-седнал в тях. Старите на втория са си като от едно време провисналите  легла с пружини, само че с "кожен" дюшек.

# 1 150
  • София
Новите са в предродилна зала например. Акушерката ми вдигна облегалката, да ми е по-удобно  Heart Eyes

# 1 151
Аха, значи и в двойния "ВИП" са от старите.

# 1 152
Аха, значи и в двойния "ВИП" са от старите.
Не би трябвало. Мен април ме преместиха от една стая в друга, защото в моята щели да слагат нови легла. Аз бях в двоен вип Simple Smile

# 1 153
Не би трябвало, ама... Laughing  В реанимацията се повдигаха, в стаята си бяха най-обикновени легла с черни дюшеци.

# 1 154
  • София
dejie аз също родих без избор на екип, по медицински причини. Отидох 10 дена преди термина с багажа и документите и ме приеха за хоспитализиране, попълнихме документи и ме настаниха в патология, за да изчакам да ми назначат дата за секцио. Да ама младежа така и не дочака те да му определят кога да се появи на бял свят и на 2.07 родих при д-р Попмарков. Невероятен човек и професионалист, голямо благодаря на него и целия екип.
Важно е да пиеш повечко вода и наистина да се раздвижваш, когато те отпусне упойката. Бебето ти го носят чак на следващия ден, след като те превед в стаята. Аз бях в двоен вип - леглата са нови, с механизъм за изправяне и повдигане. Долу на втория етаж са обикновени легла - от тези русенските с пружините  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт