Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 385 505
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 1 155
  • UK
Благодаря, illusion__ , не мога и не мога да преглътна това висене и чакане в болницата дни наред. Не искам и ден повече да стоя вътре без да има нужда.  Rolling Eyes

# 1 156
  • София
Аха, значи и в двойния "ВИП" са от старите.
Не би трябвало. Мен април ме преместиха от една стая в друга, защото в моята щели да слагат нови легла. Аз бях в двоен вип Simple Smile

В повечето двойни ВИП-ове са сменени леглата, но не във всички, за съжаление, зависи на какво ще попаднеш Simple Smile

# 1 157
Здравей Мишле_, моята втора дъщеря се роди при ак. Станчева и д-р Щърбанова. На 04.07.13 отидох сутринта за запис на тонове и преглед тъй като пренасях 2 дни и ми казаха че имам разкритие и да се поразходя и след обяд да отида за прием. Прибрах се поспах малко и отидохме с мъжа ми да вземем голямата дъщеря от градина. След това на колата и хоп в болницата. Приеха ме в спешния и казаха че имам 4-5 см разкритие и няма смисъл да се прибирам. Последва клизма,тоалет и душ и в 18.00 бях в предродилно, там бях сама тъй като нямаше лекари (сменяха си смените), включиха ме на запис на тонове и зачаках. Към 19.00 се появиха д-р Щърбанова и ас. Станчева - включиха ме на система и зачакахме, през цялото време бяха до мен (нали бах само аз Grinning) дори се опитваха да ме разсеят между контракциите. Към 19.45 ми сложиха бусколизин в системата за по-бързо и се започна с напъните. Пеместихаме в родилно и благодарение на тяхните съвети как да напъвам в 20.35 се роди нашето момиченце - 4.250 кг и 52 см, при първо раждане 4.450 и 55 см. Много съм им благодарна че през цялото време бяха до мен и ми държаха ръката. Дори още докато ме шиеха ми дадоха тел. да се обадя на таткото и каката да дойдат да им покажат бебето. Само да отбележа че при първото си раждане попаднах на д-р Петро и д-р Баев от които също останах доволна от отношението. В заключение - и двата пъти не съм давала нито лев (освен почерпката ).

# 1 158
  • София
galina3, извинявай, но какво налагаше да ти включат система - в смисъл ако става дума за окситоцин, а и бусколизина ти ли си го поиска?

# 1 159
Frozy не съм искала система окситоцин така прецениха - за по-бързо разкритие, а за бусколизина ги чух като си говореха - дай да ти сложим и ще видиш колко бързо ще родиш. Така и стана, не беше изтекла още системата и започнаха напъните. Добре че ми сложиха ,че всичко приключи за 2,5 часа от приемането ми до раждането. Но доколкото са ми наблюденията (от двете раждания) май окситоцина е задължителен.

# 1 160
Frozy, понеже имам спомен от по-назад в темата, че те вълнуваше ненамесата и естественото раждане... и във връзка с питането ти за системите, само да споделя случка от моето раждане:

Когато най-после решиха, че ще ме оперират, акушерката дойде и почна да ми включва разни системи. Аз, естествено, попитах какво ми слагат. Отговорът, който получих беше "Каквото трябва".  Shocked И толкоз. Аз тогава бях на предела на силите си, та дори не се разправях... но ей такива случки се случват понякога в ТК.

# 1 161
  • UK
То навсякъде е така, решиш да попиташ нещо и те гледат все едно се бъркаш, където не ти е работа.

# 1 162
По отношение на естественото раждане, ако не си избрал правилния лекар, трябва да имаш голям късмет, за да ти се случи (в която и да е болница).

# 1 163
  • София
galina3 точно както подозирах.
Не съм раждала, не знам в момента на самото раждане как точно бих възприела нещата и дали бих искала ускоряване на процеса, но на този етап съм против подобни намеси, за това помолих за уточнение.
Не искам да критикувам, просто се ориентирам за себе си, но наблюдението ми е, че лекарите само и само по-бързо да свършат правят ненужни манипулации.
По принцип половинката би искал да присъства на раждането, та "сопнатото" отношение няма да мине много при нас, то и аз не съм от тези дето си мълчат, пък ще видим.

# 1 164
Frozy, ако искаш и партньора ти да бъде с теб няма как да стане без да си платиш за избор на екип и ВИП родилна зала. А тогава шансовете ти за не"сопнато" отношение се увеличават. Особено в присъствието на таткото Wink

# 1 165
  • София
А, за това сме наясно.
Така или иначе предвид, че искам и вана, не ни мърдат 2000 за раждане и престой.
Но пък към момента така или иначе само изграждам мнение и нищо повече по темата.

# 1 166
Е, от миналата година не са се променяли цените - аз се разминах с 1750 по тия екстри с ваната Wink

# 1 167
През юли ги вдигнаха малко.

# 1 168
  • София
Е, аз имам предвид и престоя, но така или иначе мисля и за частна болница.
На скоро в един блог четох седем истории за 7 различни раждания, ами никъде не прочетох това, което очаквам да чуя за едно раждане, но в Свети Лазар май беше най-близко.

В същото време заради др Киров и все пак наличието на повечето специалисти и опции за реакция при нужда Света София за сега е първи избор.
Като дойде момента и обиколя и на живо някой ден, ще решавам окончателно, но поне сондирам за различните лекари и ситуации мнения сега  Simple Smile

# 1 169
В "Свети Лазар" не е най-близко, а е най-далече, освен ако не ходи човек с външен лекар да ражда там.

Общи условия

Активация на акаунт