Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 385 586
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 1 170
  • София
Ами ето тук може да прочетете седемте разказа:
http://doula.bg/category/stories/
Нито едно не е точно това, което си пожелавам.

# 1 171
В блога на Олга Дукат си чела седемте истории Simple Smile От моя блог мога да ти дам две лични водни раждания с различни лекари  Sunglasses
Ако наистина искаш водно, мисля че най-сигурно ти е в ТК. (не е тук темата, но аз като обикалях в Св. Лазар изобщо не ми вдъхнаха доверие и май, ако не си с дула, няма голям шанс. Пиши ми лс, ако искаш да ти кажа заключенията си от там Simple Smile)

# 1 172
Само вмятам, че една девойката от моята отчетна роди във вода в Св. Лазар с доктор Дончева. Simple Smile Но не помня сумата и дали имаше дула.

# 1 173
Ааа, ок, може би се променят нещата Simple Smile И аз с Дончева, ама в Тина Киркова Simple Smile

# 1 174
  • София
Pippilota_Mentolka ще се радвам да ми пише на ЛС.
Някой има ли лични впечатления от др. Дончева.
Нея също я препоръчват, като привърженик на естественото раждане, а води и консултации, но пък нещо четох и негативни коментари по отношения на скринингите.

За др Киров пък, последните две споделени раждания все стигнаха до спешни секция и се чудя дали пък не са изисквали малко намеса за да се избегне секциото.  newsm78
Мисля, че пред него предпочитам дирижираното раждане.

# 1 175
За др Киров пък, последните две споделени раждания все стигнаха до спешни секция и се чудя дали пък не са изисквали малко намеса за да се избегне секциото.  newsm78
Мисля, че пред него предпочитам дирижираното раждане.

Ако визираш моето раждане, не, категорично нямаше какво да направи той. Д-р Киров се намесва, когато има необходимост, не знам защо си останала с друго впечатление. Но когато дойде родилка с раждане, започнало преди 10 часа, зелени води, лоши тонове на бебето и ЕДИН см. разкритие, няма какво вълшебство да направи, за да се роди живо бебе вагинално.

# 1 176
  • София
Наистина ние сме само читатели и със сигурност мнението което си изграждаме е до някъде изопачено и неточно. Едното раждане  е твоето, другото беше друг разказ мисля пак тук.
Просто се замислих дали вместо да се чакат 10 часа без развитие не е било по-удачно примерно да се включат медикаменти на петия час. Разбира се, това са само теории, защото освен, че съм само читател, нямам и медицинско образование.
Опитвам се да си изградя мнение.

# 1 177
Frozy, първо, аз си бях вкъщи през тези 8-10 часа, второ, контракции имах силни и болезнени на 2 мин., трето, щом за толкова време с редовни контракции нищо не се случва, значи, че нещо не е както трябва с позицията на бебето и ако се включи окситоцин, това само ще застраши живота му и ще доведе по-бързо до секцио (което се случи при първото ми раждане). Тук биха помогнали евентуално акушерски знания, и то преди раждането или от самото му начало, за да се помогне на бебето да заеме правилно положение. Но тези знания ги няма никой лекар, за съжаление.

# 1 178
  • София
Определено нямам и аз знанията, просто търся информация и си изграждам мнението, така че избирайки един лекар да му вярвам безрезервно  Hug
Благодаря за споделеното сега.
А след като е важен не само избора на лекар, а и на акушерка, тук какво бихте споделили?

# 1 179
Аз просто пояснявам, да не остава някой с впечатление, че д-р Киров просто си стои и чака нещо да стане. Simple Smile

За избора на акушерка конкретно в "Тина Киркова" мога да споделя следното (там стана дълга и широка): д-р Григорова беше казала на дулата ми, че ако искам да родя с дула, трябва да направя избор на акушерка. Свързах се с една препоръчана ми, която обаче излизаше в отпуск малко преди термина ми. Тя обеща да ме представи на друга нейна колежка, "ама няма да плащаш на касата, нещо ще почерпиш". С втората не се срещнах, но се обадих на трета, също препоръчвана. Тя пък, като разбра, че имам избран лекар, каза: "Не е редно, ние не работим така." Изборът на акушерка според нея бил опция, само ако не си избрал екип. Междувременно д-р Киров ми съобщи, че няма да работи с дули и този въпрос отпадна.

# 1 180
  • София
А защо Киров няма да работи с дули?
За акушерките ясно.
п.п. Pippilota_Mentolka водното ти раждане звучеше превъзходно!

# 1 181
А защо Киров няма да работи с дули?

Ще ти пиша ЛС.

# 1 182
Д-р Стратиева е съгласна да работи с дула и си има определена акушерка. Може би за някого ще е опция да я "преслуша" и нея.

# 1 183
  • София
Котке, с коя акушерка работи д-р Стратиева?  Би ли споделила повече информация и впечатления за д-р Стратиева,  моля те. Само нормално раждане ли води или прави и секцио? Може и на ЛС.

# 1 184
Котке, с коя акушерка работи д-р Стратиева?  Би ли споделила повече информация и впечатления за д-р Стратиева,  моля те. Само нормално раждане ли води или прави и секцио? Може и на ЛС.

Казва се Соня акушерката, доколкото знам.
Иначе аз вече ще ѝ изляза официален рекламен агент на д-р Стратиева, ако още веднъж напиша някъде, че е най-добрият лекар ЕВЪР, най-човечната и с най-добрата квалификация. Но наистина го мисля и досега никой, който е "минал през нея", не може да ме опровергае. Може и нормално, и секцио.

Аз имам въпрос от името на една приятелка,
как обличат бебетата по времето на престоя в болницата? Трябва ли да се носят дрехи, освен за изписването?

Общи условия

Активация на акаунт