Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 385 618
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 1 185
Няма нужда да носи дрехи за престоя.

Аз като раждах в края на август, ги обличаха с ризки и отгоре с нещо като гащеризонче (уникално трудни за обличане).

# 1 186
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/936720_10 … 7_532255573_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/603655_10 … _1031668741_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/524709_10 … 77_92191957_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/375028_10 … _1812165462_n.jpg

Eто дрешките, с които е бил нашият убавец. Не се носят дрехи, аз даже носех костюмчето му за изписване, направо ми се скараха, че съм го била вкарала с багажа  Rolling Eyes

# 1 187
Относно избора на екип искам да споделя моят престой и раждане в тази болница през месец юни тази година.
Избрах екип-препоръчаха ми д-р Манчев.Срещах се с него няколко пъти преди да родя.В деня на раждането в 6.30ч. ми изтекоха водите.Тръгнахме към болницата,междувременно се обадихме и на доктора в 7.00ч.Той беше в болницата защото е бил нощна смяна.Отидох в приемното,той дойде прегледа ме и ме качиха за раждане в родилното.Оставиха ме в предродилна зала,доктора ми каза,че съм имала малко разкритие и,че не е ясно точно кога ще родя,може и следобед може и по-рано.Междувременно да спомена,че това ми беше трето раждане/при другите две раждания не бях избирала екип/.Та доктора ми обясни,че ще се прибере в тях да си починел от нощното дежурство и после щял да дойде.И така той си отиде.Аз останах абсолютно сама в предродилна зала.Нито друг доктор нито някоя акушерка изобщто не дойде при мен.И то си беше логично-все пак си бях избрала екип,бях си платила за този екип.Та към 8.50ч. контракциите ми се появиха и ставаха вси по-чести и по-болезнени.Към 9.15ч. станаха много болезнени и точно тогава ми звънна по телефона доктора да ме питал как съм.Аз едва простенах и казах,че много ме боли.Тогава той изпрати някаква акушерка която дойде при мен и провери колко ми е разкритието.Докато проверяваше започнах да получавам напъни.Когато акушерката ме прегледа незабавно звънна на доктора и му каза да идва веднага,беше видимо притеснена, а на мен ми каза-спокойно той живее на близо,ей сега ще дойде ти стискай  #Crazy .Е как да стискам,казах и,че не мога и тя ме сложи веднага в родилна зала на магарето.Вяррно , че доктора дойде за около 15 мин.,но когато той дойде аз направих още само два напъна и родих.Та от изтичането на водите ми до раждането минаха само три часа.
След като родих,докато чаках два часа в коридора на родилното една ромска девойка раждаше - нея я обслужваха две акушерки и една докторка.Със сигурност тя не си беше платила за избор на екип.Но пък беше обслужена точно както трябва.
Искам момичета само да ви кажа,че всичко е въпрос на късмет.Първото ми раждане беше без избор на екип и в хода на раждането се наложи да се приложи форцепс.Тогавашният екип който ми се падна беше невероятен.Второто ми раждане беше нормално и пак без избор на екип.Сега може би от страх или не знам от какво реших да избера екип,макар,че гинеколога от ЖК ме съветваше да не избирам екип.
Така,че ако сега трябваше да родя третото си дете не бих си избрала екип.Това е само мое мнение.

# 1 188
Аз имам въпрос от името на една приятелка,
как обличат бебетата по времето на престоя в болницата? Трябва ли да се носят дрехи, освен за изписването?
Дрешки се носят само за изписването. Иначе ги обличат с тамошни дрехи. Едни ританки са, които са по-големшки и, затова ги връзват преплетено на гръбчето на бебоците. Първия път ми се стори някакво невъзможно обличане, ама втория път аз сама си ги местих и намествах.

# 1 189
Просто "избор на екип" би трябвало да означава избор на ЕКИП и дори и да го няма лекаря, трябва да присъства акушерката от ЕКИПА. Иначе е избор на лекар.

# 1 190
Разбира се,че избор на ЕКИП означава да присъстват лекар и акушерка,затова е екип.Само,че при мен присъствието им беше едва в последните 10-15 мин. от раждането.Ако лекарят не ми се беше обадил по телефона,аз щях да родя в предродилна зала напълно сама.Когато започнаха силно болезнените контракции аз се опитах да извикам някого.Отидох до родилната зала,която е през една врата- там нямаше никой.Отидох до една друга стая в която правят ехографиите като те приемат - и там нямаше никой.Повиках в коридора някоя акушерка - никой не се обади.Явно дежурните бяха в някоя стая,защото по това време с мен никой друг не раждаше.Те не бяха длъжни да се грижат за мен - все пак си бях избрала ЕКИПА.
Не натрапвам на никого мнението си.Всеки сам си решава.Просто споделям моето преживяване.

# 1 191
  • София
Всъщност др-а е искал да почине, така или иначе те предполагам не могат да работят адекватно без почивка, но пък както казваш, все някой от така наречения избран екип е трябвало да е на линия - било акушерка, било други медицинско лице.
За мене е пълно безумие да няма никой около раждаща жена, независимо дали заплатения доктор или каквото и да е медицинско лице.
Това е пропуск на медицинското заведение според мен. Дали се оплакахте?

# 1 192
Разбира се,че доктора може и да е бил уморен след нощно дежурство,но след като поемаш отговорност и след като ти се плаща за тази отговорност мисля,че колкото и да си уморен трябва да си изпълниш задълженията.
Аз исках да се оплачем,но моят мъж ме разубеди.Според него само сме щели да си изхабим нервите още веднъж,без това изобщо да има някакъв ефект върху избраният от нас екип.То за какви страшни неща им се разминава,та за това ли!
Да са живи и здрави!

# 1 193
  • София
Ами моето мнение е, че ако не се оплакваме няма и да пресечем подобни практики.

Хубаво е, че всичко е минало ок, но мисля, че болниците трябва да започнат да следят и работното време на докторите си, защото всеки човек има праг на работоспособност и след това би бил не достатъчно ефективен, което може и да е живото застрашаващо. Ако има да кажем няколко избора на екип за един и същи доктор и той не може да си почине в рамките на 24 часа, дали това наистина е удачен избор на доктор?

След като доктора е уморен, просто е трябвало да прехвърли раждането на друг, така, че да получите необходимите грижи, това разбира се е мое мнение.
А вие имате пълното право да се сърдите, че не е имало никого до вас.

# 1 194
Здравейте момичета   bouquet Имам намерение да раждам в ТК без избор на екип и по възможност естествено Simple Smile Прочетох ви 10 страници назад, просто вие сте изписали толкова много, че за да ви изчета ще ми трябва цял ден  Mr. Green

Виждам, че говорите за "почерпки", тези времена не минаха ли? Tired Продължават ли лекарите да си просят по този начин пари? И какво ще стане, ако не им дадеш? Аз съм много против тези неща и нямам намерение да позволя да ме изнудват  Naughty

Frozy и аз много исках водно раждане с таткото, но точно тези 2000лв ме отказаха... то все едно си купуваш бебето Crazy Да не говорим, че съм чела разкази на момичета платили за водно раждане, които накрая раждат на легло и всичко на всичко са прекарали 10-15мин във ваната  #Crazy

Ще продължавам да следя темата, защото ТК е на 10мин пеша от вкъщи и в нея ще ми е най-удобно да родя  Mr. Green

# 1 195
Лекарите са най-различни. Никой няма да те изнудва, спокойно.
Ако имаш предвид моя пост за "почерпката", явно не си го прочела внимателно.

Цитат
все едно си купуваш бебето

Това е доста нелепо и неуместно сравнение според мен.

Последна редакция: пт, 25 окт 2013, 14:23 от Анонимен

# 1 196
Алекс, имаше няколко поста на различни мами, говорещи за почерпки Simple Smile Сравнението го намирам за изключително точно, а и не съм открила топлата вода с него Peace

# 1 197
Да, и във всички тези постове става дума за храна .  Wink

# 1 198
В една друга тема за същата болница са искали "300лв за почерпка на екипа" и за това предположих, че и на вас са ви искали такава "почерпка", а не буквално храна.  Peace
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=674003.0

# 1 199
Аз затова написах, че всички лекари са различни. В случая жената е била с избор на екип и е имала отношения с конкретен лекар.
В моя пост не става дума за храна, но и не става дума за изнудване, нито нещо някой е искал от мен.

Общи условия

Активация на акаунт