Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 449
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 2 115
Мъжът ми ги донесе, предполагам от някое от околните кафенета. По принцип във всеки хипермаркет ги има.

# 2 116
  • София
Някой да е имал бактерии в урината и влагалище след секцио?Аз родих на 27-ми май и ми ги откриха.Предполагат че е от катетъра след секциото

# 2 117
Не е изключено да се развие такава инфекция след поставяне на катетър.

# 2 118
Момичета, аз ще раждам в ТК с избор на екип, но все още не се знае нормално или секцио. Багажа съм го стегнала, но ударих на камък с водата. Нали казват, че за след секцио е много удобно да си с тези бутилки от половин литър със спортния накрайник (като биберон). Е, да но аз не мога да намеря от тях... Моля, ако някоя от вас се е снабдила да каже от къде!

В кафенето точно срещу ТК има, дори я продават и на стекчета.

# 2 119
  • Там някъде
Мерси за бързите отговори, момичета! В крайна сметка мъжа ми вчера намери в Била и вече съм готова  Grinning

# 2 120
Момичета сигурно сте го предъвквали този въпрос, но какво сложихте като багаж за прием. Аз съм сложила следното, вие кажете пълен ли е списъка и дали съм изпуснала нещо?
В плик за прием в родилна:
-нощница
-кърпа за тяло
-джапанки
-гащи 1бр.
-превръзки 2бр.
-сапун
-тоалетна хартия

Документи: направление, обменна карта, последни ПКК, МБ, Васерман и там другото, май беше за хепатит  newsm78  последна цитонамазка, лична карта, информираните съгласия, чудя се за брачното свидетелство, кога ще ми трябва.
В раницата:
-плика за родилна
-пелени малък пакет 24бр.
-мокри кърпи 2 пакета
-превръзки
-гащи 5бр.
-прибори за хранене
-еднократни подплънки за кърмачки
-тоалетни принадлежности
-сутиен за кърмачки
-нощница
-джапанки
-книга за кърменето

Последна редакция: чт, 19 юни 2014, 15:27 от sweetpie

# 2 121
Момичета сигурно сте го предъвквали този въпрос, но какво сложихте като багаж за прием. Аз съм сложила следното, вие кажете пълен ли е списъка и дали съм изпуснала нещо?
-нощница
-кърпа за тяло
-джапанки
-гащи 1бр.
-превръзки 2бр.
-сапун
-тоалетна хартия

Документи: направление, обменна карта, последни ПКК, МБ, Васерман и там другото, май беше за хепатит  newsm78  последна цитонамазка, лична карта, информираните съгласия, чудя се за брачното свидетелство, кога ще ми трябва.
В раницата:
-плика за родилна
-пелени малък пакет 24бр.
-мокри кърпи 2 пакета
-превръзки
-гащи 5бр.
-прибори за хранене
-еднократни подплънки за кърмачки
-тоалетни принадлежности
-сутиен за кърмачки
-нощница
-джапанки
-книга за кърменето

Здравей Суит-пай, добре си се подготвила.
Единственото важно нещо, което си изпуснала, е хубава помпа за кърма. Уникалко необходима, за да не стане беля (запушване) ако бебчо не се ориентира от начало (много често става, при мен също) . Закупи си нещо свястно обаче. Аз карах моя човек 3 пъти да купува и да ги връща, докато купи читава. Впрочем и впоследствие си е много нужна. Аз моята я спуках от експлоатация година и кусур след раждането. Силно препоръчвам !

# 2 122
Аз за помпата съм с особено мнение  Peace Ще я купя само ако в много, много краен случай ми потрябва, за облекчаване предпочитам да се цедя ня ръка. Иначе ако взема помпа, ще е ръчна Avent Isis.

# 2 123
-нощница
-кърпа за тяло
-джапанки
-гащи 1бр.
-превръзки 2бр.
-сапун
-тоалетна хартия

Гащи и превръзки за родилна зала не ти трябват. Брачното свидетелство ще ти трябва след раждането, като те качат в стаята. Минават всеки ден без неделя, около 10 часа.

# 2 124
Аз гащите и превръзките съм ги сложила в случай, че се разхождам насам-натам докато ми изтекат водите, или ако са тръгнали да изтичат, не върви да се разкарвам и разни неща да се стичат по мен Simple Smile))

# 2 125
То че не върви, не върви, но няма да ти дадат да си ги сложиш. Ако ти текат водите ти слагат подлога. В родилна зала се постъпва без гащи и излизаш без гащи  Simple Smile

# 2 126
  • София
Ама после колко скоро мъжа ти може да дойде с останалите неща....защото и аз мсилех да сложа превръзки и гащи в случай, че мъжа ми не успее да донесе останалата част веднага. Знам ли дали ще го пуснат и как ще е. Особено като няма да взимам Вип стая. Въобще какъв е реда? Като родя и му се обадя ........къде ги носи, пускат ли го....а после на изписване как е, кога и на кого дава дрешките за бебо и мен? Колко преди часа за изписване....Имам време ама сега като се повдигна темата....Simple Smile

# 2 127
Мен пък като си ме приеха и ме настаниха в предродилна си бях с гащи и превръзка (понеже ми изтичаха водите). При приемането, след клизмата се измих, облякох си нощницата и най-чинно си сложих гащите  Blush. Така си се качих и горе в предродилна. Да, учудиха се, че съм била с гащи, ама аз си заявих, че няма да вървя и да си тека. Накараха ме да ги сваля, щом легнах на леглото в предродилна. Добре е да имате превръзки във вас, защото не се знае кога ще ви прехвърлят в родилна зала. То, разстоянието от предродилна и родилна е едно стъкло с врата, та все едно сте си там - гледате си какво се случва в родилна и си знаете, че по всяко време може да преминете от другата страна на вратата Simple Smile. Та, тъй като аз стоях цяла вечер в предродилна, а на сутринта ме накараха да се разхождам, гащите + превръзки си ми бяха много необходими. Бях си сложила и тоалетна хартия Wink. Така че моят съвет е да си вземете Wink.

# 2 128
Здравейте, искам да попитам за отзиви за д-р Златева, има ли мами раждали при нея, също ме интересува д-р Богданова.

Здравей sweetpie,
Имам мнение и за двете.
Др Богданова ми проследи бременността (много трудна и проблемна) - благодарение на нея си имаме бебе. Тя ми води раждането, избирахме я с екип, прекрасно цезарово сечение прави. Невероятна е, такъв човек се среща рядко !
Др Златева пък ме е преглеждала многократно в престоите ми в "Рискова бременност" - внимателна, опитна, уверена .
Поздрави и успех!

# 2 129
Ама после колко скоро мъжа ти може да дойде с останалите неща....защото и аз мсилех да сложа превръзки и гащи в случай, че мъжа ми не успее да донесе останалата част веднага. Знам ли дали ще го пуснат и как ще е. Особено като няма да взимам Вип стая. Въобще какъв е реда? Като родя и му се обадя ........къде ги носи, пускат ли го....а после на изписване как е, кога и на кого дава дрешките за бебо и мен? Колко преди часа за изписване....Имам време ама сега като се повдигна темата....Simple Smile

Таткото вижда и теб, и бебето веднага след раждането. Тогава е единия вариант за носене на багаж. После след като те преведат в стаята също може, но имай предвид, че няма да го пуснат вътре, а трябва ти да излезеш пред отделението (не е проблем това). За иьписването имаше някаква много идиотска процедура - таткото трябва да дойде и да се обади от охраната на телефона в Детско, че идва да те изписва... после седите и чакате да дойде някой да ви заведе с бебето към залата за изписване и така... Самите дрехи за изписването може да ти ги даде пак пред отделението, като дойде за изписването. Аз, за да не чакам последния момент го помолих още предния ден да ми донесе всичко и си се приготвих на спокойствие  Peace

Общи условия

Активация на акаунт