Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 485
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 2 130
Нашият татко ще присъства на раждането и предполагам във вип залата има къде да си оставим багажа, ако ли не в багажника на колата ще чака. На мен пък не ми е ясна каква е процедурата, когато таткото присъства, май няма много мами избрали тази опция. Знам само, че не лежа в предродилна и двата часа под наблюдение сме си с бебчо и таткото във вип залата.

# 2 131
Настаняват ви двамата в родилната зала, след като ти минеш през приемния кабинет. Мъжът ми носеше багажа.

# 2 132
Настаняват ви двамата в родилната зала, след като ти минеш през приемния кабинет. Мъжът ми носеше багажа.
Можеш ли да ми разкажеш как мина раждането, в смисъл емоционално за теб и мъжът ти. Много ми е интересно, тъй като не познавам някой, който да е раждал в присъствието на таткото и всички са някакси негативно настроени към идеята. А пък аз не си представям в най-важния момент за нас той да не е там. Искам заедно да го изживеем. Ще се радвам ако споделиш, ако искаш разбира се Simple Smile

# 2 133
На самото раждане той не присъства, защото в крайна сметка родих със секцио. Каза, че тези 30-40 минути в коридора са му се сторили безкрайни.
Присъства на първото ми секцио, в друга болница. Ние също не сме имали никога нагласа, че може да отида да раждам сама. Въобще немислимо ми се струваше на мен. Но в България наистина все още е непопулярно.

# 2 134
И аз си мислех, че е добра идея мъжът ми да присъства на раждането, но не дойде... размислихме. Да ви кажа не съжалявам. Не можех да си го представя да седи часове до мене, безсилен да ми помогне, като ме гледа как се мъча. Не е закон това, при всяка двойка е различно. Аз не съжалявам, че не беше при мене.
Да ви питам знаете ли при кой лекар мога да ходя на гинекологични прегледи по здравната каса в Тина Киркова? И да е добър де   Peace  Мислех при Дончева, но тя ме извика в частния си кабинет, а ми се иска по здравната да ходя.

# 2 135
  • София
Ми при Богданова можеш, но не знам дали в самата ТК или в кабинета и в Младост, където лично на мен ми след бременността, но съм виждала, че ходят и други жени, не само бременни.

# 2 136
Аз раждах в присъствието на таткото. За него беше много емоционално да види бебока в първите му мигове, голяма радост. Въобще не съм си и помисляла да раждам без него, двамата сме го направили, двамата ще го посрещаме, това ми беше мисълта, за ужас на роднините.  Laughing Помагаше ми, говорехме си, смеехме си се, даваше ми вода, триеше ми пот от челото, държеше ми ръката  Sunglasses Като трябваше да се ражда вече бебето, той стоя отгоре до главата ми и не помня какво ми говореше, ама ми говореше нещо. Обаче в един момент лекарката казва: "Я, бебето има коса!" и той изтича да види  Joy Joy Но не е травмиран  Laughing (нали се разпространяват разни истории как мъжете, като видят как се ражда бебе, и се отказвали от секс с жените си). После извадиха бебето, имаше лек проблем, оправиха го, дадоха ми го да го гушкам, а таткото ни направи снимки.  Laughing После като взеха бебето, стоя с мен да ми прави компания и чак, когато ме качиха в стаята, си тръгна. Много се радвам, че беше там. Мисля, че и той се радва, на всичките си приятели, които чакат бебета, им препоръчва да присъстват.  Simple Smile

# 2 137
Еовин твоя разказ затвърди убеждението ми, за присъствието на таткото. Благодаря Simple Smile
Мамчета, я кажете кърмихте ли през нощта, докато бяхте в болницата, че едно мамче сега е там и казва, че няма нощно кърмене. Нали бебета са си и през нощта с нас  newsm78 защо да не кърми нощем? Аз я питах ама още не ми е отговорила, но се притесних, нали в крайна сметка затова избираме тази болница, за да са си бебетата с нас през цялото време.

# 2 138
sweetpie, няма никакви пречки да си кърмиш вечерта  Peace. Ние първата вечер доста се измъчихме, докато успеем да се научим да кърмим. Бебчо доста си порева. През цялото време си го гушкаш и се опитвах да го накърмя, докато на края се получи и той се успокои. Ако си решила да си кърмиш, смело си давай когато бебчето поиска (без значение дали е ден или нощ  Peace). Предполагам приятелката ти е решила да дава АМ и затова ти е казала, че няма нощно кърмене.

# 2 139
Никой не ти казва кога да кърмиш, когато бебето е постоянно при теб.  Wink

В интерес на истината, на втория ден педиатърката ме пита колко често храня бебето, отговорих ѝ: "Горе-долу на 2 часа", а тя каза: "Няма на 2 часа, слагай го на гърда, колкото често поиска."
(Аз така и правех, де, но очаквах, че лекарката иска да чуе някакъв интервал.)

# 2 140
Абе тя много искаше да кърми, дали защото е секцио и има нещо друго, ама не пише, предполагам няма време  newsm78

# 2 141
През нощта бебетата не ги носят за кърмене, така че, ако не е при нея - няма как да го кърми.

# 2 142
Знам, че ако не е при теб не го носят, ама тя е във вип, точно защото искаше да си е с бебето на спокойствие. Значи като си кажа "Искам през нощта да е с мен." ще си е с мен, нали?

# 2 143
Значи като си кажа "Искам през нощта да е с мен." ще си е с мен, нали?

Да.

# 2 144
да. Даже и да не си във ВИП пак ако си го поискаш ти го оставят. Аз въпреки секциото, от първата възможна нощ си бях с бебето (реално беше втората защото ме оперираха в 16 часа и първата нощ бях в реанимацията)

Общи условия

Активация на акаунт