Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 509
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 2 145
  • София
Аз родих по естествен път и си бях взела двоен вип за стая. От гледна точка да  няма ограншчение за времето на посещенията. Поисках си детето веднага, но ми я дадоха на следващия ден. Тоест първата нощ  само не бяхме заедно и после вече като си беше при мен я кърмех почти постоянно и през ноща също. Беше изморително, но исках да дам едно прекрасно здраво начало на нашата връзка мама- бебе Heart Eyes

# 2 146
Пайче, с теб ще е - гаранция,стига бебчето ти да е добре. Те искат да се отърват и без това от тях,че им създават работа. Не е и толкова пожелание. Дават ти го и това е.

# 2 147
Пайче, веднага след като се качих на 5 етаж, след няма и 15 мин. ми донесоха бебето. Взимаха ги само за тоалет. Първата нощ, акушерката ме попита искам ли да го вземе за през нощта, за да си почина, защото само първата вечер ги взимаме, след това са си при вас постоянно, така ми каза тя Simple Smile Бебо си беше при мен през цялото време Simple Smile В реанимация два пъти идва педиатър да ми обясни за бебето, да сме спокойни Simple Smile Бях в реанимация  на 3 етаж Simple Smile

# 2 148
Миналият август, когато аз лежах политиката относно нощния престой  Laughing на бебоците беше точно такава - на раждалите естествено им се полага една нощ "почивка", на тези със секцио - две (броени от след изкарването от реанимация). След това бебето е задължително с майката през нощта.

# 2 149
Понеже ще раждам в ТК, док ми каза да си приготвя 900 лв. за след раждането защото ще е той, въпроса ми е ако се наложи прием по спешност по-рано с дежурен екип пак ли се плаща тази сума? Изобщо има ли безплатно раждане секцио там?

# 2 150
Ако се наложи да те оперира дежурният екип, няма да плащаш за избор, естествено.

Безплатно е раждането без избор на екип.

# 2 151
OK. То комай лекарите си ни избират за това, особено ако е водил ЖК  Thinking

# 2 152
Ти искаш ли да раждаш точно при този лекар?  newsm78

# 2 153
Предпочитам, но и двамата сме наясно, че всеки ден може да се промени ситуацията при мен, пък и ако не е на линия съм "без избор".

# 2 154
  • София
За да го избереш, трябва да го заявиш изрично. Ако просто ти се падне, защото е на смяна, това не е избор на екип и от негова страна е изнудване да ти иска да го правиш, особено ако ти не държиш той да присъства и да го избираш наистина.

# 2 155
Привет!
Тъй като тази темичка много ми помогна, за да се настроя за раждането ми в ТК реших, че е редно и аз да пиша и евентуално да помогна на някоя бъдеща мама.

Преди няколко дни родих секцио там с избор на екип. Останах очарована от цялото родилно отделение. Непрекъснато ни питаха дали сме добре, обезболяваха ни, грижиха се за нас..и акушерки и лекари и анестезиолози. Реанимацията,която си представях, че е някаква пълна дупка се оказа една просторна реновирана стая и това допринесе за спокойното ми възстановяване. Помогнаха ни да се раздвижим още същата вечер, за да мине всичко по-леко и на следващата сутрин ме преведоха в стая(единичен ВИП). Стаичката е ОК от гледна точка на това, че си си спокойна и имаш на разположение собствена баня и тоалетна, пък и свижданията са си по цял ден, за разлика от при нормалните стаи, където свижданията са между 16 и 18ч. Съответно мъжът ми беше почти нон стоп при мен, заедно с мама.
Като голям минус отчитам детското отделение. Изключително нелюбезни са, все намират повод да ти се скарат за нещо. Много са изнервени, подават ни бебенцата като чувал с картофи и е трудно да изкопчиш от тях информация за каквото и да било. Друг минус е, че на няколко пъти помолих някой да ми покаже как се кърми, но така и никой не се отзова.
Иначе бебчетата са си при нас денонощно,освен когато им правят тоалет.

Това е засега от мен, ако някой го интересува нещо друго на драго сърце ще отговоря. Simple Smile

# 2 156
  • София
Искам да попитам там имали къде да стерилизираш т.к. си мисля за помпата за кърма и евентуално биберон за бебето. Все пак аз и във вкъщи да ги стерилизирам то не се знае кога ще се случат нещата. Мога да карам мъжо да ги стерилизира и да ми ги донесе, ама ако има опция непосредствено преди ползване да се стерилизират ще е по-добре.

# 2 157
Може да си носиш разтвор за студена стерилизация.
Аз нищо не съм стерилизирала там, тъй като не виждам смисъл. Миех с гореща вода и сапун.

# 2 158
Моника, с кой лекар роди? И честито бебче Simple Smile

Моя позната роди там преди две седмици и ми каза, че дори има там в детското или някъде другаде място дето ти дават стилиризирана помоа и шише, ако искаш да се цедиш и да даваш така на бебето.

# 2 159
Не, няма. Поне моята "съседка по стая" каза, че е питала и нямало къде. Аз обаче имам електрически стерилизатор (с ток, не за микровълнова) и си го бях взела да си стерилизирам.

o_fortuna: При д-р Попмарков Simple Smile Анестезиолог: Д-р Николова

Общи условия

Активация на акаунт