Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 239
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 240
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И аз това щях да попитам.
Полагат се усилия да бъдат отделно ромските майки, в отделни стаи са си.

# 241
Здравейте! Първо, извинявам се, ако нещата, които питам, ви се сторят глупави или са вече много обсъждани. Второ, мерси предварително, ако някой реши да даде съвет:) И така... днес за първи път ходих до ТК за запис на тоновете. Уж исках да питам какво е необходимо да направя, ако искам да раждам там (обаче без избор на екип), но дамата на Регистратура беше много ангажирана, бързаше и на мен ми стана неудобно  Blush... Та не разбрах. След това отидох за тонове, всичко беше супер - отношението беше добро, акушерките - усмихнати, всичко наред. Свърши записа, взеха тоновете и ми казаха да изчакам, понеже няма в момента наличен лекар, който да ги подпише. Изчаках десетина минути и ми донесоха листа подписан, казаха ми, че е това. Аз, обаче, така и не разбрах - при записа на тонове кой ги разчита, лекаря, при който си следя бременността ли? Или пък трябваше да ида при някой лекар там? Извинявам се отново, ако звуча идиотски, но всичко ми е много ново, а в повечето случаи персонала някак си изисква тези неща да се знаят:) В крайна сметка мога утре да се затътря за дните на отворените врати и да опитам да си задам въпросите там... Ще съм благодарна, обаче, ако някой помогне с мъничко инфо. Прекрасен ден на всички!

# 242
Ами аз първия път когато бях бременна се следях при доктор Ташков от ТК (и в болницата и в частния му кабинет) и когато накрая ходех на тонове си взимах бележката и му звънках, защото той все тичаше някъде из болницата. И така, той идваше, поглеждаше ги и ми казваше какво е положението. Сега все още не ми е дошло време да започвам записите, а и вече не се следя там - та не знам.
Относно отворените врати и училището за родители аз отидох миналата седмица на място в ТК и жената от регистратурата ми каза, че били абсолютно едни и същи, само дето едното се водело от лекар, а другото от рехабилитатор (не запомних кое от кого се води). Но тя ми каза, че училището е по-добрият вариант и аз се записах за него - сега в петък, 1ви март от 11 часа. На мен също ми каза, че мога да взема и таткото. Така, че ако още някой реши да се присъедини на 1ви март ще се радвам да сподели тук и да се запознаем там  Peace

# 243
Здравейте тумбачета,
включвам се в темичката с голям интерес Simple Smile Първа бременност,очакваме мъника началото на юни Simple Smile
Насочила съм се към ТК и по-специално към раждането във вода.Някой има ли някаква информация за специалистите,които водят това разждане,тъй като при този вид се изисква ибзор на екип?
За училището за родители-безплатно е и аз се записах за 15 март,за да мога да задам хилядите си въпроси... Simple Smile))

# 244
  • София
Здравей,

Аз доколкото чух там, всички доктори в ТК водят раждане във вода Wink Иначе най- харесван лекар от ТК като че ли е д-р Киров (привърженик на естественото раждане), популярна е и д-р Панова (но тя си е повече за секцио, да знаеш), д-р Стратиева...  Peace

# 245
ViliDim мерси за инфото Peace,утре ще звънкам да ходя на тонове и направо там ще се запиша за другия месец Wink

# 246
За водно раждане освен Киров и Дончева е много добра  Peace.
И аз ще раждам във вода Simple Smile
Аз да питам тези, които са се следили в ТК - папката с изследванията дадоха ли ви я? НА мен не ми я дадоха и ми заявиха, че оставала при тях? Което ми се струва странно, абсурдно и недопустимо. Нали съм си ги платила! Защо да не си ги взема?

# 247
kilimiotlista сега не знам как е, защото както казах сега не се следя там, но преди 3 години с първата ми бременност не са ми давали папката. Само нанесоха всички правени изследвания в обменната карта (която е необходима при постъпване за раждане) и това е което ми дадоха. Папката си остана при тях.

# 248
Благодаря Ви,на 15ти ще задам въпросите си,дано успея и да се запозная с някои от тях.
kilimiotlista,стискам палци всичко да мине леко  Hug И после да разкажеш.
Ти как реши да избереш раждане във вода...?   bouquet

# 249
Здравейте момичета Grinning
Аз утре съм на запис на тоное в ТК,но понеже ми е за 1 път,а и док като го питах за кабинет,каза да звънна,като отида.Та въпроса ми е от кой вход трябва да вляза на болницата.Този който е към паркига или newsm78 Сори за тъпия въпрос Blush Peace

# 250
Мечо:), аз влязох откъм паркинга - там има голяма регистратура, от която ме препратиха на "другата" регистратура - там дадох егн и лична карта и ме препратиха при акушерките - те са много близо. Навсякъде има надписи, та не е трудно за намиране. Тоновете се записват срещу 113-ти кабинет, а в него бяха акушерките, които ме включиха:) Доктора ти не е в ТК, така ли? Ще ми бъде полезно да знам дали и ти си като мен - ще раждаш в ТК, но не те следят там? Ако е така - твоя си доктор ли ще разчете тоновете? Предварително мерси и успех:)

# 251
Не този от към паркинга, другия вход - за ЖК, там има кабинет, в който записват тонове.
Като стигнеш до главния вход, продължаваш до ъгъла на болницата, завиваш надясно и ще видиш малък вход, пада се на странична стена. Ох, и аз как обяснявам. Tired

# 252
Цитат
Само нанесоха всички правени изследвания в обменната карта (която е необходима при постъпване за раждане) и това е което ми дадоха. Папката си остана при тях.
И при мен е така. Дадоха ми обменна карта, но изследванията не.
Цитат
kilimiotlista,стискам палци всичко да мине леко   И после да разкажеш.
Ти как реши да избереш раждане във вода...? 
Благодаря. Задължително ще разкажа. Ами още в началото на бременността вече бях решила да е във вода. Заради това, че естествено облекчава болката, предразполага, отпуска, скъсява втората част от раждането. Ей такива работи. А и като цяло дава повече предпоставки за напълно естествено равитие на самия процес. Стискайте ми палци  Hug

# 253

[/quote]
Благодаря. Задължително ще разкажа. Ами още в началото на бременността вече бях решила да е във вода. Заради това, че естествено облекчава болката, предразполага, отпуска, скъсява втората част от раждането. Ей такива работи. А и като цяло дава повече предпоставки за напълно естествено равитие на самия процес. Стискайте ми палци  Hug
[/quote]

Стискам,разбира се Simple Smile
Ти Дончева ли си избрала или Киров,аз май предпочитам жена Simple Smile

# 254
Не този от към паркинга, другия вход - за ЖК, там има кабинет, в който записват тонове.
Като стигнеш до главния вход, продължаваш до ъгъла на болницата, завиваш надясно и ще видиш малък вход, пада се на странична стена. Ох, и аз как обяснявам. Tired

Този вход вече го затвориха за пациенти и не пускат от там, само ако не те види никой можеш да минеш. Скоро бях свидетел на скандал, защото не пуснаха една двойка да мине от там и те вдигнаха патардия до небето,много грозна картинка.

Общи условия

Активация на акаунт