Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 074
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Цитат
Е, значи 2011 е била изключение   Аз пък на втората нощ сама исках добавка, щото изпаднах в някаква паника ужасна припомняйки си някои подробности от първото бебе. Акушерката не искаше да ми дава. Каза да си го кърмя и че щом няма изписана добавка от педиатъра няма да ми даде. Аз се примолих и тя склони. Даде ми някаква резерва имат. Бебето изобщо не пощя да го пие АМ-то. Но е факт, че много трудно ми дадоха, ама явно ме видяха, че съвсем съм се паникьосала  
И при мен беше точно така. Пак 2011 година (даже почти същия ден  Mr. Green )

Хахахаха, вярно, че така беше... Grinning Hug

Аз искам да добавя нещо, което мисля и преди съм писала. На мен в предродилна ми трябваха гащи  Mr. Green Това съвсем сериозно. Като ми спукаха мехура и трябваше да се разхождам по коридорите е супер неприятно без превръзка. Те не изтиччат наведнъж, може после да се процеждат още и ти тече по краката  Sick Затова носете си за всеки случй гащи и превръзки. Също и повечко тоалетна хартия. На мен майка ми даже ми донесе допълнително.

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 15:55 от Vache

# 61
АМ дават на всички, пък която иска - додава.
В предродилна ни спукаха мехурите и на мен и на др. момиче, но никой не позволи да се слагат гащи. При мен не изтекоха никакви води де, ама др. момиче се разхождаше без гащи.

# 62
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Това си е направо разхищение!  newsm78

# 63
Те си преценяват! Ако специално отидеш и откажеш няма да ти дават. Но иначе всички в стаята имахме бутилчица с АМ.

# 64
Норичка това ми звучи много  странно и нехарактерно за там... Ще звънна да питам направо Simple Smile

# 65
  • София
Норичка и тук се събрахме.   bouquet  Heart Eyes Ето, тя също роди ноември, и при тях са давали на всички АМ. Ти в общите стаи ли беше, Нори? А всичките ли бяхте нормално раждане?  newsm78

kilimiotlista, ти хубаво ще звъннеш да питаш, ама дали ще ти кажат истината, или това, което искаш да чуеш....  Whistling

# 66
16-19 август 2012 г. бях аз. Нормално раждане, нормално бебе, даже не беше и жълтеничаво. Просто си го даваха с бутилката, както и на двете майки с които се засякохме - едната секцио, другата нормално. Може би е до акушерки, но не ми се вярва едната да прави изкуствено мляко за всички, а другата не...Както и да е де.
Важно е да си вярвате, че нямате нужда! (защото особено първия път е много изкушаващо като има шише в количката и не сте наясно, че имате, щото няма водомер на гърдата!)
Juleto е права, най-вероятно няма да кажат.

# 67
Хахаха,питай! Аз само казвам какво беше при нас!
Юле, Hug.Бях в общите - стая 232!Като ме откараха,сле като се събудих от упойката, в стаята имеше жена със секцио.После всички бяха нормално - а аз си стоях 12 дни там. Само последния ден дойде една мацка пак със секцио.

# 68
Аха. Значи може би са започнали да слагат на всички. Странно
Цитат
kilimiotlista, ти хубаво ще звъннеш да питаш, ама дали ще ти кажат истината, или това, което искаш да чуеш...
Ще ми кажат, защо пък това да не ми кажат  Rolling Eyes
Да не бъдем все пак толкова мнителни...

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 19:53 от kilimiotlista

# 69
  • София
В крайна сметка, какво значение има слагат ли на всички или не... никой няма да те накара да додаваш, ако ти не искаш. Кърмете си, връщайте пълните бутилки или ги изсипвайте в тоалетната, или помолете да не ви носят повече... 3 дни бързо ще минат!  Peace Аз 6 дни направо полудях, не мога да си представя какво й е било на Норичка 12 дни, или пък на Емили от нашата, ноемврийска тема, чието бебе извадиха в 28 седмица и го отглеждаха 2 месеца. Ето ви хубав пример в "Тина Киркова", за похвала и благодарност- Лъчко, 28-ма седмица, 950гр., оцеля!  Heart Eyes А неговата мила мама седя 2 месеца с него в болницата, да не е самичък, цедяла си е кърма, за да му дават...   bouquet  bouquet  bouquet

# 70
значи една раничка може да си нося с мен в родилната зала, преди със секциото даже в реанимацията я бяха сложили до мен, друг е въпросът, че не можех да мръдна, за да си взема нещо от там....

# 71
Цитат
В крайна сметка, какво значение има слагат ли на всички или не... никой няма да те накара да додаваш, ако ти не искаш. Кърмете си, връщайте пълните бутилки или ги изсипвайте в тоалетната, или помолете да не ви носят повече... 3 дни бързо ще минат!   Аз 6 дни направо полудях, не мога да си представя какво й е било на Норичка 12 дни, или пък на Емили от нашата, ноемврийска тема, чието бебе извадиха в 28 седмица и го отглеждаха 2 месеца. Ето ви хубав пример в "Тина Киркова", за похвала и благодарност- Лъчко, 28-ма седмица, 950гр., оцеля!   А неговата мила мама седя 2 месеца с него в болницата, да не е самичък, цедяла си е кърма, за да му дават...
Да, да права си. Важното е, че не ги хранят ами оставят добавката в креватчето. Просто с тази постъпка не се подкрепя кърменето и затова ми се струва странна. А тази болница се фука с това нещо  Mr. Green
Браво за бебочето родено 28 г.с. Браво!
Иначе и аз седях 6 дена и имах чувството, че съм или в казармата, или на заточение, или в някой филм на Бунюел и престоят ми там просто няма да свърши  Mr. Green

# 72
ОООО, подкрепят кърменето и още как! Въпреки че кърмата би беше малко и бебчо 10 дни го хранеха от шише, защото беше на системи, като ми го дадоха дойде момиче(май от ЛЛЛ) и ми показа как да кърмя.Премериха го и ми го дадоха, и казаха след 15 мин. кърмене пак да го отведа за премерване.Хубаво, ама моето диване не искаше да засуче и беше голяма мъка. Цял ден го мъчих и накрая пак дадох от шише. Понеже кърмата ми не стигаше,добавяха и АМ.

# 73
  • София
В предродилна ни спукаха мехурите и на мен и на др. момиче, но никой не позволи да се слагат гащи. При мен не изтекоха никакви води де, ама др. момиче се разхождаше без гащи.

E, какво, ходиш и ти тече по краката ли? Момичето поиска да ходи с гащи и й казаха, че не може, така ли? Аз попитах акушерката как да ходя по коридора и локви ли да правя и тя каза, ми слагай гащи  Wink

# 74
  • София
EEE, цъ,цъ! Тамън мислех, че ТК все по- към добре отива, а то какво, с новия директор на заден ход. А Стоичкова е жената, която направи толкова много добри промени по грижите за новородените. Заради по-добрите практики в неонатология реших да родя и второто дете там. (още чета старата тема, та си цъкам с език вместо запис).
 Явно ще се наложи сериозно да проуча какво става по новите стандарти в тази болница, щото особено ако нещо в неонатология е на зле, няма да я бъде тая с моето дете.

За добавката АМ през 2011г. не му даваха на моето. При изписването ги питах дали е възможно да са му давали в първите 10 часа, в които бяхме разделени след раждането или пък във времето, когато ги взимат за тоалет, казаха, че не. Щом не е било с предписана добавка, не са му давали и в отделението.
 (2007г. бебето беше в отделението една седмица, но го хранеха с изцедена кърма. После ми го дадоха, без да ми пращат добавки, въпреки, че беше повече от ясно, че тепърва това хранено с шише бебе ше се учи да суче. И за двете деца дежурен неонатолог беше Стоичкова, аз за това така я харесвам)

Когато раждах преди две години, акушерка ми беше младо пухкаво девойче, вероятно току що дипломирала се студентка, което не ѝ пречеше да се държи като старо куче. След раждането ми вика :"И какво сега, доволна ли си?", викам:"Да" (послъгах леко), а тя :"Защото не си личи, поне мерси да беше казала". А рижата лисица гръмогласната се намесва:" На това девойче торта да кажеш на мъжа ти да донесе. Поне торта."

А прясна информация от преди седмици. Братовчедката ражда, мъжа ѝ (защо, да го пита човек) изкупил хранителния магазин от почерпки, а акушерката троснато към родилката:"Вместо да купува тия работи, да беше дал 50-100лв. Ние такива работи не ядеме".

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 01:59 от skrech

Общи условия

Активация на акаунт