Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 114
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте мамчета,
реших и аз да се включа с въпросче. От доста време следя темата и съм ви изключително благодарна за информацията, която споделяте.
За мен ще бъде първо раждане и разбира се съм притеснена какво точно се случва. Остана малко време / термина ми е  2-ри Март/ и се питам дали всичко съм предвидила? Без да се отплесвам повече въпроса ми е трябва ли да нося и кардиограма и къде да ми я направят, защото бях чела по напред в темите, че е неообходима към останалите документи при приема?

# 121
документите и аз си ги получих 45 дни преди термин
За кръвна група носих и мойта и на мъжа ми защото аз съм с -  той + резус фактор.
Амбулаторната карта - съм си я заверила още като си я купих при ЛК
Васерман и другите важат 6м

Хриската за не съм носила, а и не съм чувала да трябва Simple Smile

# 122
  • София
Хриската аз минах през Интернист в Тина Киркова-анестезиолога ме прати и там ми правиха кардиограма.

# 123
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
И аз минах през интернист една седмица по-рано,
но може би има значение, че бях планирано (преминало в спешно) секцио.

# 124
Да ви питам аз няма да ползвам болни4ни така 4е може ли без тази амбулаторна карта?Благодаря ви предварително. newsm78

# 125
  • София
И аз минах през интернист една седмица по-рано,
но може би има значение, че бях планирано (преминало в спешно) секцио.
да..възможно е, при мен се стекоха обстоятелствата по същия начин.

# 126
Здравейте, момичета!

И аз съм се ориентирала към ТК и ще съм със секцио. Исках да помоля майките, които са раждали там със секцио в последните месеци, да разкажат повече за това колко време са били в реанимация, кога са им донесли бебетата, кога за първи път го сложихте на гърда? Изобщо, доволни ли сте от режима на даване на бебето?

Предварително ви благодаря!

# 127
здравей Жанна аз съм секцио на 02.08.12 бях в реанимация близо 24 часа. Първо ни раздвижиха и после ни преведоха в стаи. Можеш да си вземеш бебо когато си готова. Аз на първия опит не успях(жените със секцио ги слагат най-далеч от бебетата за да се раздвижват), но втория път си я взех ако се чувсташ добре може да си е при теб и да го даваш за тоалет, ако не го кърмиш и го връщаш. Режим там неможеш да си направиш точен, но дано седиш минимума който трябва за да се прибереш на спокойствие.Ако операцияте е до преди 12 денят се брои и трява да имаш 4 нощувки, ако е след 12 не се брои и стават 5 нощувки. Като тази в реанимиция също се брои.
Пожелавам ти всичко да мине леко Simple Smile

# 128
Мерси, Нели!

# 129
  • София
Не знам майка след секцио колко време трябва да седи в болницата, може би по-често се случва да зависи от състоянието на бебето, особено ако е родено твърде рано. Но при нормалното раждане е 72 часа престой на бебето. (т.е. тъй като изписват около обяд, ако до тогава станат 72 часа, могат да ви изпишат, ако обаче ги няма, остава за другия ден. Ако няма причина за удължаване на престоя де)

# 130
Вени ти няма да ползваш болничен по време на брмеността, а тези 45 дена преди раждането не са ли задължителни и тези от 42 от болницата??

# 131
Здравейте, чета темата отскоро. Разбирам, че бебетата са си при майките като ги взимат само за тоалет и пак ги връщат. Въпроса ми е това не може ли да се случва в стаите пред майките, нужно ли е задължително да ги извеждат? Първото ми раждане беше във Втора градска и там акушерките минаваха по стаите и правеха тоалета на място

# 132
  • София
Здравейте, чета темата отскоро. Разбирам, че бебетата са си при майките като ги взимат само за тоалет и пак ги връщат. Въпроса ми е това не може ли да се случва в стаите пред майките, нужно ли е задължително да ги извеждат? Първото ми раждане беше във Втора градска и там акушерките минаваха по стаите и правеха тоалета на място
Този въпрос задай на болницата Grinning Аз не си го представям, персонала да се мъкнат с дрехи-при нужда, мазила за дупета, хавлии за подсушаване,пелени...ами ако в някоя стая има проблем с топлата вода...в чайник притоплена ли да носят..отделно АМ в стаята ли да приготвят или с една количка да разнасят и шишета с тях...и още куп неща newsm78 А в стаята за бебетата всичко е налице, има място и за повиване- а да -в стаята на леглото ли ще повиват бебетата ....НО не е и невъзможно съвсем цялото упражнение...аз лично ако съм в обща стая не бих искала бебето да се обслужва там-въпрос на гледна точка.

# 133
  • София
Попитай си, но не мисля, че ще се съгласят- във Втора градска леглата са малко, в ТК- стаи, мами и бебета много, не си представям да тръгнат от стая на стая да вършат тази работа. Освен това, там с педиатрите им гледат акитата.
Но ти не се притеснявай- взимат ти го 3-4 пъти на ден за по 5-10 минути, не повече.  Peace Освен, ако педиатрите не са назначили някакво лечение, например моята Луиза един ден беше 4 часа на фотолампа, заради жълтеничката.  Peace

Ако си секцио, седиш 24 часа в реанимация, през което време си разделен от бебето. За мен това е ок- лично аз не можех да мръдна, камо ли да се грижа за бебе. А и в следващите дни не се чувствах много човек, изобщо- не бях от бързо възстановилите се от секцио.

# 134
Цитат
Ти звънни и питай. Доколкото съм чувала ако си сама в стая няма проблем, но то в тая болница непрекъснато всичко се променя... Но си питай. Иначе въпреки, че ти взимат бебето за тоалет, си е непрекъснато при теб и аз даже нямах секунда свободна въздух да си поема. Като ми го вземеха и използвах да се видя с посетителите ми Simple Smile

Аз малко след дъжд качулка, но да кажа за проверката на разкритие - изобщо, ама изобщо не ми е било неприятно. Даже ми беше любопитно до къде сме стигнали. Лекарят ми беше много, много внимателен. Нищо не се усеща. Аз мисля, че зависи дали се прави в момент на контракция, дали лекарят пипа внимателно и дали лекарят при проверката не се опитва насилствено да разшири някой друг сантиметър.

Общи условия

Активация на акаунт