Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 394
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 180
  • София
Душа на глухарче, да не те плаша/разочаровам, ама през 2013 г. по сходен начин без да ме питат и разпитват полежах няколко дена, колкото да си усвоят едната пътека по НЗОК, после се опитаха да ме индуцират и понеже нищо не стана стигнах до секцио. Ако имаш вариант за смяна на болницата или избор на екип, при което лекарят да поеме отговорност и да изчака колкото е възможно, действай!  Peace Аз тогава имах някакви идеалистични представи, че ще ме чуят/съобразят с желанията ми, но реалността се оказа съвсем различна  Rolling Eyes
Джинджи, замислям се сериозно и аз вече. Но не знам на къде да се насоча. В Майчин дом ми се струва, че ще съм като опитно зайче заради университета. А за частна болница - не мога да си позволя.

# 3 181
Където и да отидеш, ще искат да те индуцират, за съжаление. От държавните болници може би ТК все пак е най-малкото зло.

# 3 182
  • София
Добре де, ти нали се следиш при лекар от ТК...той няма ли да те подкрепи, да поеме отговорност за теб?  Tired

Така и така си там...опитай се да се разбереш с тях. Особено с Панова, която "коли и беси" в Патологията.

Дано се развият добре нещата за теб!  bouquet

# 3 183
Душа на глухарче, опитай се да преговаряш с твоя лекар. Ако не е само за парите, а му е останала и някаква етика  Rolling Eyes може и да постигнеш нещо... Мисълта ми е, че не можеш и не трябва да разчиташ, че ще се съобразят с желанията ти, за съжаление. Настрой се, че те чака борба, ако искаш да те "чуят" и успех  Hug

# 3 184
  • София
Не знам как стой въпросът с отказът от индуциране? Друг е въпросът и как след това ще продължат да те следят и дали няма да те зарежат ако им се опънеш.
Не искам да те плаша, но докато приятелка раждаше в Шейново, имало едно ромско момиче - без разкритие, вече с влошени показатели и на води и на бебе и никой нищо не й е правил, защото нямала пари - не съм сигурна дали е била и здравно осигурена.
На края все пак покрай моята приятелка я бяха индуцирали и родили заедно, но преди това се е мъчила няколко дни в отделение и откровено докторите са я подигравали.
Малко лекари останаха, които работят по призвание, не знам от действителността в държавата ли е, до морал ли е, до какво е.
Знам, че изборът на екип не е по възможностите на всеки, но не мисля, че Киров ще те отреже ако може да помогне - според мен той е от малкото останали все още обичащи професията си лекари.

# 3 185
  • София
Обаче, ако разбере, че е пациентка на колега... newsm78 Не ми се струва от типа хора, които "крадат пациенти", образно казано. Не ми прилича на човек, дето се забърква в интриги, а в ТК определено хвърчат искри м/у лекарите при подобни случаи....
Ще е идеално, ако просто си му родиш в смяната, случайно... Simple Smile

# 3 186
  • София
Аз си признавам, че не го познавам лично, ММ не дава дума да се спомене за Тина Киркова  Cry

Иначе аз доктора си го бях харесала още преди да забременея, ама пък нали искаме това да си е събитие и за двамата, защото и ММ ще присъства, отстъпих.

То може поне да си изкаже притесненията момичето, да си му каже какво, защо, как го чувства, да поиска съвет, дори да не ражда с него, просто той да й разясни състоянието й и възможностите.

# 3 187
  • София
И аз не го познавам отблизо, такива са ми страничните впечатления. Нищо не й пречи да си поприказват, разбира се. Wink

P.S. За ММ /и за мен/ пък най- важното беше лекарят, затова и последвахме нашата в ТК. Честно казано, в последните 2 години родиха доста мои приятелки по други държавни болници, и май ТК ще се окаже най- малкото зло.

# 3 188
  • София
Направих грешката да заведа ММ първо в Надежда на ден на отворените врати, съответно след ден трябваше да сме в Тина Киркова и той нарочно преседя повече време във фитнеса, за да закъснеем.

Не, че не си поговорихме остро, как ми зачита моите желания, ама де факто за него това била циганска болница и на фона на Надежда, дори не можех да го разходя до там...

Не искам да подхождаме към раждането с караници, та отстъпих аз. Наистина, няма как да си избера лекар в Надежда и имам известни колебания как ще протекат нещата, но имам и приятелки родили там, които са много доволни, та се надявам да не съм направила погрешен избор. Едната беше с бебе над 4 килограма и я приеха в понеделник, роди в сряда, без окситоцин и без нежелани намеси, та се надявам да се съобразяват наистина с желанията на родилките.

Моят избор не пречи, все пак винаги да си препоръчвам Киров, просто за мен той има невероятна репутация.

# 3 189
Душа на глухарче, опитай се да преговаряш с твоя лекар.

Доколкото разбирам, тя не е избрала лекар за раждането.  Rolling Eyes

Може да се консултира с Киров, но той надали ще оспори решенията на Панова, ако не му е пациентка. Единствено, ако в неговата смяна трябва да я индуцира, би могъл да го отложи, но иначе...

# 3 190
  • София
Frozy, вярвам, че ще си добре.  Peace Наша приятелка роди през септември там 10 дни след термин, изчакаха, но накрая са й помогнали с окситоцин, де. Тя е доволна, колега на ММ- лекар е. В неделя бих могла да я разпитам по- подробно за нещата.

ТМ не е далеч от истината за "циганската болница". Аз се изумих в неделя, когато ходих при приятелката ми, отварям вратата на "ВИП"стаята и о, изненада- на съседното легло от "каките"... Shocked Мислех, че внимават и ги отделят.

Споделям последното мнение на Джинджи Peace

# 3 191
  • София
Благодаря Juleto  bouquet

Ние в Тина Киркова сме ходила един единствен път за цветна снимка на първия етаж, та може би от тогава му държи на ММ - атмосферата е далеч от тази в нова частна болница за съжаление, Киров не е от лекарите склонни да израждат в други болници, като Дончева примерно.

Пардон, ходила съм и на свиждане, на приятелка родила със секцио там преди 7 години, но видях само едни стълби  Simple Smile

# 3 192
Доколкото разбирам, тя не е избрала лекар за раждането.  Rolling Eyes

Не е избрала лекар, но спомена, че си следи бременността при лекар от ТК. То вярно, че с преносването автоматично вдигат ръце и те отсвирват, ама все пак може да опита...

Само дано докато си пишем тук Душа на глухарче не е вече в предродилна на окситоцин  Rolling Eyes Че заедно с мен индуцираха и една девойка, която дори не я бяха информирали какво, кога и как планират да й правят  #Crazy

# 3 193
Оф, там има толкова интриги между лекарите и акушерките, че... На мен в деня на изписването Ковачева ми крещя как така не съм се разбрала с моя лекар кога ще ми махне шевовете, тя можела и сега да ги махне, но не можела без негово разрешение да ме пипне... смятайте за какви простотии говорим.

# 3 194
  • София
Здравейте Grinning При изписване в болницата има ли професионален фотограф, който можем да наемем за няколко снимки?

Общи условия

Активация на акаунт