А ние ще изгоним ли ЧЕЗ?

• 4 824
  • 58
  •   1
Отговори
# 15
На мен лично ми върнаха пари за 3м. назад защото им се обадих и им казах че часовника за НТ не включва в точното време.

Може ли по подробно. На кого се обади? Кога се е включвала НТ? Нашата сметка е 327.16 лв. Shocked

# 16
  • София
Ние си следим потреблението всеки месец. Повече от година си е едно и също, като изключим моментите с нашите отсъствия. Като сметката за декември не сме имали с такава голяма разлика. Пак повтарям, че по празниците отсъствахме.

# 17
Аз си следя редовно електромера, и винаги са ми отговаряли показанията, всеки месец си плащам едни и същи сметки, само за декември ми е повече, без значение дали е зима или лято все си ми бяха сумите едни и същи, а се предполага, че бойлера лятото харчи по малко, а и лятото сме имали случай, когато ни няма по 5-6 дена и сметката пак си е толкова, имам чувството че електомера е програмиран да си навърта все едно и също. А и относно таксите, всички говорят за някви такси, ами добре да предположим, че на моя електромер има начислена такса, а на комшиите сметката си е същата на тях не се ли начислява въпросната такса. На случаен принцип ли си избират хората, на които да начислявт такси?  Grinning С тия такси е просто хитро измъкване, да кажат, че имало няква такса най-лесното, а не се ли запитвате защо не на всички......

# 18
Някой попита в темата за електромерите. Колко от вас си гледат електромерите? Ние нямаме тази възможност, освен ако не дебнем електриджиите по цял ден. Хората от Гоце Делчев ще се вдигат на протест.
Много малко са хората, които нямат проблем съсъ сметките.

Ако имате възможност пишете жалби.  Peace

За кв.Гоце Делчев ли казваш?
И нашия апартамент е там, този със завишената сметка.

# 19
Аз си следя редовно електромера, и винаги са ми отговаряли показанията, всеки месец си плащам едни и същи сметки, само за декември ми е повече, без значение дали е зима или лято все си ми бяха сумите едни и същи, а се предполага, че бойлера лятото харчи по малко, а и лятото сме имали случай, когато ни няма по 5-6 дена и сметката пак си е толкова, имам чувството че електомера е програмиран да си навърта все едно и също. А и относно таксите, всички говорят за някви такси, ами добре да предположим, че на моя електромер има начислена такса, а на комшиите сметката си е същата на тях не се ли начислява въпросната такса. На случаен принцип ли си избират хората, на които да начислявт такси?  Grinning С тия такси е просто хитро измъкване, да кажат, че имало няква такса най-лесното, а не се ли запитвате защо не на всички......

Такси има на всички-за зелена енергия, за пренос на енергия, за.... и за.....

# 20
  • София
Не, за града. Съжалявам, че не уточних.  Слушах ги една сутрин, обадиха се в сутрешния блок на БТВ. Една жена направо плачеше.

# 21
Цитат
Е то ясно, че се предполага че има такси на всички, мисълта ми беше защо при едни има разлика в сметките, при други не. Затова малко така като ирония исках да го кажа. Въз основа на първия коментар който направих, ако  не сте видели беше, че с комшиите ми с които електромера ни е в едно и също табло, те за 2 етажа от къща, 5 членно семейство плащат по 50-60лв ток, уредите които ползваме са що годе еднакви, само че те готвят и на ток, аз съм на газ и сме 2 + дете на 5г в 2 стай живеем при мен тока е 100лв, на какво се дължи тази разлика не ми е ясно, затова така го казах

# 22
  • Стара Загора
Електромерите ни са на достъпно място и аз лично си следя приблизително колко квтч. сме изразходвали.Периодите на засичане не винаги са еднакви и така се получават разликите.
На последната фактура беше записано-консумирана енергия до 21.12 и в понеделник 28.01 случайно видях инкасаторката да отчита данните.И вече си знам че тази сметка ще ми е по-висока! Sad

# 23
  • София

И аз се чудя на тези безброй такси, които плащаме  newsm78 Повече от 1/2 от бележката е в такси  Tired

# 24
  • на село
Освен това има нова такса - невъзстановяеми разходи - 4.50, каквото и да значи това????

Ако не се лъжа, така покриваме открадната ел- енергия, т.е плащаме и за тези дето крадат.

# 25
  • София
Освен това има нова такса - невъзстановяеми разходи - 4.50, каквото и да значи това????

Ако не се лъжа, така покриваме открадната ел- енергия, т.е плащаме и за тези дето крадат.

защото вместо да си играят да ги хващат, е по-лесно другите да плащат за тях  ooooh! Да им имам политиката  Tired
Да се напънат малко и да си глобяват тези, които крадат. За какво ме рекетират мен, която съм редовен платец  Tired

# 26
Интересно. Във фейсбук цял ден се обсъжда тази тема. Тука на всеки ли сметката за ток е коректна? Или битувизмите вече не са интересни?

Има си тема за тока, та затова така ти се струва Laughing http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=455941.4905
А и проблемите не са само с ЧЕЗ, а и с другите 2-ма изедници.

При нас ЕнергоПро засякоха на 20.12. ( случайно ги видяхме ) и след като получихме завишената сметка с 50%, и потърсихме отговор, ни отговориха, че по празниците се харчело повече ток, та заради това. 1-во празниците бяха след 20-ти декември и 2-ро ние не си бяхме вкъщи по това време - ми не получихме адекватен отговор от нервната лелка на другия край на слушалката.

# 27
Интересно. Във фейсбук цял ден се обсъжда тази тема. Тука на всеки ли сметката за ток е коректна? Или битувизмите вече не са интересни?

Има си тема за тока, та затова така ти се струва Laughing http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=455941.4905
А и проблемите не са само с ЧЕЗ, а и с другите 2-ма изедници.

При нас ЕнергоПро засякоха на 20.12. ( случайно ги видяхме ) и след като получихме завишената сметка с 50%, и потърсихме отговор, ни отговориха, че по празниците се харчело повече ток, та заради това. 1-во празниците бяха след 20-ти декември и 2-ро ние не си бяхме вкъщи по това време - ми не получихме адекватен отговор от нервната лелка на другия край на слушалката.
Така им е по лесно да си намерят виновник за завишените сметки, казват, че празниците са причината. Аз имах същия проблем и преди месеци, когато пак си намериха някаква причина, казаха ми вие как искате ....... и аз тогава си платих и си замълчах, но този път съм решила, че няма да оставя нещатат така. Не сме толкова богати в крайна сметка, че да пълним джобовете на някой, ама така е защото повече си плащат и мълчат, не си търсят правата. А относно за другите доставчици на ток не знам конкретно като цяло как е, свекърва ми е към EVN платила 25лв. (хладилник и фризер, бойлер, пералня, помпа за кладенеца, тв), а други наши близки към EON 140 лв при положение, че имат 2 бойлера, 2 климатика, голям хладилник с фризер, малко дете и постоянно са си вкъщи, .............. не знам как да коментирам повече

# 28
Така им е по лесно да си намерят виновник за завишените сметки, казват, че празниците са причината. Аз имах същия проблем и преди месеци, когато пак си намериха някаква причина, казаха ми вие как искате ....... и аз тогава си платих и си замълчах, но този път съм решила, че няма да оставя нещатат така. Не сме толкова богати в крайна сметка, че да пълним джобовете на някой, ама така е защото повече си плащат и мълчат, не си търсят правата...

Ако не са засекли, т.е. написали са прогнозна сметка, следващия месец ще я изравнят, няма как да не го отчетат. Ако наистина виждате, че е такъв случая, подайте сигнал и ще ви коригират сметката с реално изразходеното. Но дори да не го направите, просто ще го приспаднат от следващата ви сметка, няма да остане платено, но не изразходено.
Но ако на електромера пише толкова, колкото е в сметката, причината е, че сте ги изхарчили.

П.П. Ако разбира се сте сигурни, че нямате съсед, който се е закачил за вас.

# 29
Така им е по лесно да си намерят виновник за завишените сметки, казват, че празниците са причината. Аз имах същия проблем и преди месеци, когато пак си намериха някаква причина, казаха ми вие как искате ....... и аз тогава си платих и си замълчах, но този път съм решила, че няма да оставя нещатат така. Не сме толкова богати в крайна сметка, че да пълним джобовете на някой, ама така е защото повече си плащат и мълчат, не си търсят правата...

Ако не са засекли, т.е. написали са прогнозна сметка, следващия месец ще я изравнят, няма как да не го отчетат. Ако наистина виждате, че е такъв случая, подайте сигнал и ще ви коригират сметката с реално изразходеното. Но дори да не го направите, просто ще го приспаднат от следващата ви сметка, няма да остане платено, но не изразходено.
Но ако на електромера пише толкова, колкото е в сметката, причината е, че сте ги изхарчили.

П.П. Ако разбира се сте сигурни, че нямате съсед, който се е закачил за вас.
Сигурна съм, че никой не е закачен към нас, защото съм засичала електромера, изключвам всичко вкъщи и гледам дали върти, за 3 часа не беше въртяло, после включих само бойлера и пак засичах,  но един случай за 5 часа време хладилник и един лаптоп ми изхарчиха 1,2 квтч, а след 3 дена за същото време 5 часа хладилник, един лаптоп, но този път добавих и тв и пералнята пуснах за малко около 15-20 мин имаше навъртяно 1,1квтч, това е минимална разлика, ама все пак не би ли трябвало след като съм пуснала повече уреди за същото време да е повече, а не по-малко, а и покрай нас комшиите са ни викали абе вие какво правите толкоз кви са тия сметки дето плащате, понеже един ги плаща на всички и после си му даваме парите и се знаем кой колко плаща, както споменах отоплението ни е на дърва, готвя на газ ...е как ще съм изхарчила 100лв , 2 души с едно дете сме, даже и за празниците не съм готвила кой знае колко, понеже няма кои да яде толкова ядене, а за коледа 3 дена бяхме при свекървата

Общи условия

Активация на акаунт