Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 581
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
  • София
...
И аз си мисля, че нищо не разбираш. Да знаеш, че всеки следващ изпит/проект/презентация и т.н. е по-труден от предишния и е нов бял косъм в косата ти. Ела да видиш в моята колко са  Laughing
Синът ти до къде го докара?

Абе хем е тъй... успокоително да прочете човек, че има и други деца, дето се зОрят с обучението си. Ама пък аз съм тякъв човек, че бели косми от тревоги за изпити трудно ще ми порастнат  Thinking Ич не ми пука, честно, това за мен са дреболиите на живота. Колко по-предизвикващи ситуации има в живота, и колко по-съдбовни! Взет изпит, невзет - голям прас  Laughing Пътища да има, това е важното. И лошият опит дава най-добрите уроци. Колкото по-рано се насъбере неудачен опит, толкова по-дълго време е полезен Wink Не ми допада просто това да учиш под напрежение, така ефективността е никаква, затова й се ядосвам на дъщето.

Синчето ... ето, отново до същия въпрос опирам  Laughing Написал си есето. Ама вика "Не съм си представял, че било толкова трудно. Уж съм писал и друг път подобни, а сега много време ми отне."
Алоооууу! Къде си тръгнал ти, може би!
Трудно? Че то колко други трудни неща ще ти се налагат! Само интонациите в рекламите внушават лекота, че кой иначе ще се навие да взима кредити   Whistling
Самочувствието е лошо нещо, когато е прекалено, ама нали собствена ръка трябва да пипне  Crazy Туй, че поназнайваш малко математика, няма да отвори обятията на света за теб - нали някой трябва и да те 'продаде'. Достигнал си е извода, надявам се. Сега си редактира там нещо.
А иначе... намерил е най-най-неподходящото време да се влюби...

# 481
  • София
 Laughing
Сандалка, много интересно пишеш. Явно едното ти дете от теб го е наследило.
А за любовта - може и да помогне. Аз така се влюбих силно в 1-ви курс и много ми помогна да се мобилизирам и да заседна на требуквието, за да чета сериозно.

# 482
  • България
  Sandalka според нас децата ни никога не се влюбват в подходящия момент, а още повече в подходящия обект Wink. Но любовта ги връхлита и обикновено им дава крила. Възползвай се! Simple Smile

# 483
Sandalka, ти пък с твоите философски размисли...  Joy Аз нямах предвид бели косми от тревоги за изпити, а от невъзможността да избягаш от съпровождащата изпита паника на студента, която автоматично се пренася на твоята глава.
А влюбването... Така е, моментът е крайно неподходящ.  Joy
Лошо става, ако обектът стане причина гарджето да се откаже от следване в UK. Не твоето конкретно, по принцип, историята познава доста такива случаи.
Но ти и сега ще напишеш как приемаш нещата философски, сигурна съм. Голям си образ.

# 484
  • София
Ми философски, я!  Laughing
Как да погледна на такива дреболии аз, която навремето учИ баш пет пъти все различни неща в СУ, и то не по собствено желание, ам' да не строша хатъра на родителското тяло.
Аз, дето ми даваха пари за уроци по л-рни анализи, пък след първата тема (Ботев) видях огромна тъпотия в това човек да дава там по 20 кинта, за да го измъчват да наизустява проза на марсиански. И хоп-троп - паричките ми даваха весел живот веднъж седмично. На приемния изпит отидох, де. Няяя са предавам без бой, я!  Laughing Я - късмет - Ботев. И да видиш как се влиза с почти пълно шест  Mr. Green

Вечерно училище съм завършила. Не поради тъпотия или поради това, че съм гледала болни родители с ученически труд. А поради инат, непокорство и бяс! Вечерно, ама... с грамота за "отличен успех и примерно поведение"  hahaha Още ми е върло смешно като си я спомня таз грамота!
И хоп с грамотата вкъщи - ааа, мамо, тате, сега чак разбирам аз онез златни медали за завършване как се дават с лекота!  Mr. Green На диви калинки ги правех наште, как само са оживяли и не са ме разсиновили, не знам.

Философски ли няма да гледам? Меко казано дори   Laughing  Направо душевно си танцувам като си помисля, как се отървах от дявола - да ми го върне същото и на мен в двоен размер  Laughing
Някой не си взел изпита ли? ХА. ХА. ХА.
Влюбил си се и не ти се разделя от Обекта? ХО.ХО.ХО.

Sandalka според нас децата ни никога не се влюбват в подходящия момент...

Мдааам, съвсем съгласна!
Ама мойто е наистина много неподходящ момент, защото аз отдавна си врънкам по въпроса. Ми то, на останалите майки момченцата започнаха още от 8-9 клас да си слагат гел по косата, Виши по пъпчиците, туй-онуй. А моето все си ходи чорлаво, разхвърляно, всички момичета са му два вида: или кифли, или грозни  ooooh! Ох бе, Господин НайДостойния, как за теб не се намери обект в пола без недостатъци, пусто!
И ей на - баш сега да го подхване Валсът на Любовта - когато има нужда да учи... Натрива ми се носа  Whistling Трая си, къде ще ходя. Чувствата и те са нужни, особено в нашия компютъризиран живот...

Изюркана съм. Да подаваМЕ утре УКАС, че си бил запланувал уикенда  Crazy Та възможно е и да подадЕМ  Laughing

Уич, а нещо по-сериозно. И встрани от темата, но все пак навряло се.
Скрит текст:
Аз пък се вцепених от обратния любовен случай. Сигурно съм не в крак с времето, но наистина трудно приех нещата.
Дъщерята имаше тук прекрасна връзка 2 години с едно младежче. Чак на мен много ми допадаше  Mr. Green Ама и те си бяха яко зарибени, наистина яко. А той е по-малък, и да иска, няма как да замине. Като стана време за кандидатстване, питам я мойта "Добре де, той как възприема заминаването ти, какви са плановете, ще идва ли ваканциите и пр."
От това, което чух, направо ми се изправиха косите!
"Ох, мамооо. То е ясно, че ще скъсаме. На всички е ясно, че такава връзка е невъзможна."  Shocked Думи на 30-годишна кариеристка! Аз НЕ СЪМ си възпитавала така детето!
На всичките ми уговорки, и разяснения, и варианти на тема "възможна любов", срещах само такива физиономии   Crazy и фрази от типа на "Ние сме по-големи, отколкото си мислиш", "Отдавна сме го решили", "И двамата не вярваме в любов от разстояние", "Няма какво да си губим времето"....

Ужасно! Аз се чувствах като наистина провалил се родител, сериозно.  Защото вкъщи грижата, мисълта за ближния е издигната в култ. Подозирах, че явно това всичко се е превърнало в натякване, в думи без стойност...
От друга страна, потресох се по какъв спокоен, клиширан начин (не)разсъждават младите сега... и дали наистина той би ги довел до нещо наистина ценно...

Краят на историята не е затворен все пак. Както скъсаха, така и "от разстояние" се съединиха, че чак успяват и скандали да си вдигат  Whistling
Надявам се житейският урок "Човек никога не познава себе си докрай" да е взет.

# 485
  • България
 Sandalka  Hug

Както всички знаем, родителите обикновено "не случват на деца", но вече се убедих, че и децата "не случват на родители" Simple Smile.

# 486
  • София
Ааааа, не ме интересува  Crossing Arms
Аз съм случила с деца, проблемът си е техен, да се оправят  Twisted Evil

Заприиждаха си дечурлята беее  Hug Майките са вързали престилките вече...
Аз чакам. Loading... 97%...

Щерката си мина два изпита, сега спи и също чака Simple Smile
Синчецът вчера го изкандидатствахме, също ще чака.
Точка. Край. Празници   chef

# 487
...
Синчецът вчера го изкандидатствахме, също ще чака...

Ааа не така  Naughty
Къде го изкандидатствахТЕ?

# 488
  • България
 Sandalka, хайде връзвай престилката и ти!   chef

# 489
  • София
...
Синчецът вчера го изкандидатствахме, също ще чака...

Ааа не така  Naughty
Къде го изкандидатствахТЕ?
Тъй си е, да. Знам си аз, че сам няма да може да се оправи в огромния информационен поток, не е от тези  Laughing А и времето притиска вече, тъй че не съм настоявала. Плащане има също, той няма свои сметки.

Единбург, Абърдийн, Гласгоу, Стратклайд, Стърлинг писа и май засега така са му подредени приоритетно. Компютри с Бизнес са все смесени специалности.

И все пак получи малък културшок  Laughing Аз се изкефих.
Скрит текст:
Той има така умения в програмирането, правил е доста неща.
И се започна вчера едно врънкане, едно критикарство... Тия па УКАС, с техните падащи менюта, в кой век сме, това е хипер досадно, егати и сайта, това можеха да го направят еди-как си, онова - така, язък им само за хубавия дизайн... Еее, голямо хокане беше.

И към края, след напоително въвеждане на всичките оценки от годините, въвежда си и полета за матурите, но явно по навик едната матура я е сложил с очаквана дата през юни 2015 по дифолт с оценките, не е забелязал, дава Save, но!
Излиза му информационно съобщение, в което го уведомяват, че такава дата, която е въвел, за матури в България НЯМА! Видя грешката, поправи, след което дъъъълго ги благославяше:
"Ееее, признах ги, добре беее!"  Joy

Престилката при мен е вързана перманентно  hahaha Интересното е, че братчето май започва да я връзва също.

# 490
Този след обед е станал тежък инцидент в центъра на Глазгоу с десетина жертви.Сина ни си идва утре.Докато се свържем по телефона с него и го видяхме,че е жив и здрав се успокоихме.

# 491
морска68, какво се е случило? Нашият снощи се прибра, но е тръгнал към 10 ч. сутринта.

# 492
  • Варна
Камион се е врязал по една от пешеходните улици в централната част, има убити и ранени:

http://www.theguardian.com/uk-news/2014/dec/22/bin-lorry-crash-p … s-incident-police

# 493
  • България
 Ужасно!

# 494
Този след обед е станал тежък инцидент в центъра на Глазгоу с десетина жертви.Сина ни си идва утре.Докато се свържем по телефона с него и го видяхме,че е жив и здрав се успокоихме.

Неприятно! Съчувствам за преживяното напрежение!

Общи условия

Активация на акаунт