Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 498
  • 755
  •   1
Отговори
# 720
morska68, не действай под влияние на емоцията. Права си, че има майки, които четат и не смеят да питат, за да не ги насметат - аз съм една от тях. Притеснявам се, че може да съм пропуснала някъде из всички постове точно това, което ме интересува и се опитвам да чета и препрочитам, за да не задавам въпроси, на които вече е отговорено. Но пък и другото е вярно, че винаги ще се намери някой, който да влети в темата, да каже, че я е изчел цялата и да зададе въпрос, който е дъвкан поне 10 пъти. Това е доста дразнещо и честно казано, и мен са ме сърбели пръстите да пусна насмитащ коментар Simple Smile Обаче във форума има мнооооого полезна, да не кажа безценна информация. Ако всички, които до момента сте помагали безрезервно, се откажете да пишете, какво ще правим ние Simple Smile - малко егоистично от моя страна, но аз черпя доста инфо от тук Simple Smile Simple Smile Simple Smile На нас ни предстои да минем по пътя на кандидатстването в Шотландия  след година и половина (сега завършваме 10-ти клас). Честно казано, надявам се да продължите да споделяте кой през какво е минал, кое и как се е случило, как се справят децата и т.н. Аз поне с огромен интерес следя всичко, което споделяте тук и се вълнувам заедно с вас, нищо, че не пиша.

# 721
  • Варна
И моето мнение е ,че е безсмислено да има 2 теми в които се обсъжда едно и също . В другата тема всичката важна информация е систематизирана прекрасно на първата страница , има всичко необходимо и за Уелс, и за Англия и за Шотландия, все пак са в една системата на образование. Всеки е свободен да си прави собствена тема естествено , аз по едно време очаквах да се нароят и теми по университети .

# 722
  • България
 За мен също УК трябва да е в една тема. Повечето неща са еднакви, а никой не се дразни от конкретиката. Дори за отделните университети има разлики. Все пак всеки може да право това, което прецени - ако иска да пише, ако иска да не пише. Аз самата пиша само, когато реша, че мога да дам информация за нещо, а моята не е много Wink.

# 723
morska68, не мисля, че тук е мястото да се държим като в детска градина и да се сърдим. В повечето случаи пишещите и четящи тук са майки, които искат да бъдат в помощ на своите деца. И в тази връзка по мое мнение би следвало след като изявяваш желание да помагаш и следиш действието на детето си, би било добре да си направиш и труда да изчетеш по възможност всичко което ти е достъпно. И за да не звуча голословно давам пример със себе си. Исках да съм в помощ на сина ми. Повярвайте, не знам той колко време е отделил но аз отделих достатъчно ценно за мен време да мога да прочета всичко което е писано по темата и да мога ако се наложи и ме помоли да съм в състояние да му помогна. Да проблем беше защото първо изчитах всички мнения в "Студенти в UK”. Оказа се , че има и друга „Съвети за университети в Шотландия”. Както се разбира до сега втората я четях само за информация и в повечето случаи същата можех да я открия и в първата. Затова не мисля, че има място за сърдене и ако наистина искаме да си помагаме, нека да си пестим времето с въпроси които произлизат след запознаване с всички съвети дадени от всички майки. И на края  но не на последно място : Благодаря ви мами за всичко което сте споделили и продължавате да споделяте в темите, както и за подкрепата и съветите които сте ми оказвали

# 724
  • София
...И в тази връзка по мое мнение би следвало след като изявяваш желание да помагаш и следиш действието на детето си, би било добре да си направиш и труда да изчетеш по възможност всичко което ти е достъпно. И за да не звуча голословно давам пример със себе си. Исках да съм в помощ на сина ми. Повярвайте, не знам той колко време е отделил но аз отделих достатъчно ценно за мен време да мога да прочета всичко което е писано по темата и да мога ако се наложи и ме помоли да съм в състояние да му помогна. Да проблем беше защото първо изчитах всички мнения в "Студенти в UK”. ...

Много хубаво казано!  Peace

На мамите, които се притесняват да пишат, задават въпроси и пр., да кажа:
За бога, братя, недейте!  Laughing Това е само едно виртуално пространство, и дори някой да ви насмете, няма какво да се връзвате! Запазете сърденките за шефа и други лоши хора, но не се натоварвайте да си слагате на сърце някакви форумки  Hug Насмели ви, ми кво... продължавайте си напред, голям праз. Кой не е бил насмитам във виртуала, има ли такъв...  Mr. Green

За Морска: Твое право си е да се изолираш от определена компания, разбира се. Ако си преценила, че някакви хора не са ти полезни, а пък те натоварват излишно, съвсем нормално е да си тръгнеш. Но ако изпитваш някакво удоволствие (поне чисто женско удоволствие!) от темата за студентите, не си тръгвай  Hug

За Уич искам да кажа няколко думи хубави. Тя е права - човек живее, огъва събития, себе си, околни, но в един момент просто преставаме да се променяме и няма смисъл да си кривим душата пред останалия свят. Просто сме си такива, и толкоз. И сме се примирили, че на някого ще му пукат чепатостите в характера ни, или не. Затова тя самата едва ли ще се промени (поне за такава кауза като тема във форум!), и на когото не му изнася, нека просто я подминава, без да се натоварва психически.
Уичката обаче е и страшно ценен потребител тук, помага много, включително и на лични (виждала съм написано от други). На мен също помага на лични в един друг форум. Макар че отначало ме насмете, и то за променливо "я", молявиса  hahaha
Дава много важна и изчерпателна, често рядка информация  Hug
Затова именно съм й простила отдавна за сарказмите, просто съм приела, че и тя е човек, и нея пръсти я сърбят  Laughing Искам някой ден да я видя наживо  Hug

# 725
  • София
В Гласгоуския са излезли всички изпити, та е време да се тормозят деца, който не ги е изтормозил вече!
Очаквам да се похвалите с много А  Hug Валя-енд, изключително се възхищавам от твоето мъжле  Hug

# 726
Sandalka, от поне 15 минути търся променливото "я" (там).
Виж сега колко е часа и се моли да го намеря.  Laughing
-------
Молитвите ти са чути  Laughing
Ми кво, права съм. Освен това така нежно съм те насмела, че чак се учудвам на себе си  Joy

На моето шотландче резултатите отдавна излязоха.
Нито един не е с А, защото не са с букви, а с точки (максимум 20)
Обаче резултатите в Англия още (ни) ги няма - само на завършващите. Готови били, ама не били качени, защото... всичко щяло накуп да се качи. Дразня се от това. Там пък са проценти  ooooh!

Местя се в темата за UK, макар че вече ще имам студентка само в Шотландия, а и това не съвсем сигурно, защото програма Еразъм нещо се опитва да ми разваля спокойствието.

Последна редакция: пт, 19 юни 2015, 05:55 от cool_witch

# 727
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Аз пък ще кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ и на Морска и на Уич!   bouquet
И двете сте ми помагали с много ценни съвети в тази и други теми.  Hug
И не мисля, че е толкова голям проблем колко теми ще има. Още по - малко, да се карате за това. Важното е да има полезна информация в тях. Който търси, ще я намери!
Да се похваля и аз с моята девойка: взела си е успещно всички изпити- 1 А, 2 В и 1 С.
За мен е доста добре, предвид, че учи и работи, а работата и доскоро беше доста тежка и нямаше много време за учене. Вече работи на 2 щата към университета и смята да заработи достатъчно, така че през другата уебна година само да учи. Добре, че успя да се промъкне между последния изпит и новата работа, за да си дойде за 10тина дни. Беше ми домъчняло много за нея.
Пожелавам успех на всички- тези, които чакат резултати от изпити и тези, които сега заминават- да са попаднали на най- доброто място за тях и да срещнат много нови и добри приятели Peace

# 728
В Гласгоуския са излезли всички изпити, та е време да се тормозят деца, който не ги е изтормозил вече!
Очаквам да се похвалите с много А  Hug Валя-енд, изключително се възхищавам от твоето мъжле  Hug-Връщам се от отпуска и форума гъмжи...най-сетне... Сподели за два пъти В1 по математика и по някое си електронно инженерство, но догодина щяло да е по-трудно. Честито на новоприетите, радвам се от сърце.

# 729
Здравейте. Знам, че темата е за университетите, но има ли някой, който се е сблъсквал с условията за средно образование. Тъй като синът ми завършва 9клас и искаме да се местим в Шотландия. Моля ако някой знае нещо да пише. Благодаря Ви предварително.

# 730
  • София
Във фейса има огромна, много активна група с име "Бг-мами в Англия". Попитайте там, има страхотни потребители, знаят всичко. Но все пак си формулирайте конкретни въпроси, за да има на какво да отговорят.

# 731
  • София
Може да попитате и тук:
http://www.bghelp.co.uk/forums/forums/219-%D0%9A%D0%BE%D0%BB%D0% … 6%D0%B8-%D0%B2-UK
По-малка активност има.

# 732
Някой имал ли е подобен проблем, върнаха кандидатурата на сина ми за SAAS и трябваше да изпратим копие на личната карта. Получихме потвърждение че е получено копието, обаче все още не му сменят статуса, което доста ме тревожи.

# 733
Някой имал ли е подобен проблем, върнаха кандидатурата на сина ми за SAAS и трябваше да изпратим копие на личната карта. Получихме потвърждение че е получено копието, обаче все още не му сменят статуса, което доста ме тревожи.
Дъщеря ми имаше проблем с прикачването на л.карта, прати я наново, и получи потвърждение на следващия ден.

# 734
Потвърждение, че са получили файловете или писмо за платената такса?

Общи условия

Активация на акаунт