Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 311
  • 755
  •   1
Отговори
# 735
Потвърждение.След това разглежат и след  около 2 седмици  и писмото.

# 736
Да, такова потвърждение получихме и ние, но понеже писмото се бави се тревожа. Всъщност утре стават две седмици, така че може и да е нормално.

# 737
  • София
А там в профила на SAAS нещо статуса ти ли трябва да се смени? На нещо като "одобрен"?
Питам, защото и сина ми имаше проблеми. Пускал в последния момент и диването не прочело, какви документи трябва да се прикачват. Казах му, че миналата година беше само лк, но за тази може и нови изисквания да се появят... Свързвал се той с администрацията, и те му потвърдили.
Но не зная... нататък нали се получаваше потвърждаващ мейл (за одобрение), може би и статус нещо трябва да се смени? Имам предвид, освен хартиеното писмо по пощата.

# 738
Как се свързвате с администрацията, че ние звъняхме по телефона, но не успяхме да се свържем, а не намерихме и мейл.

# 739
  • София
Абе, хич не знам. Той и сина ми не е вкъщи вече, замина да работи и каквото успея да разбера, го измъквам с ченгел по телефона. Спомена, че не са вдигали телефона, всъщност. Но как е контактувал, де да знам  Thinking Ще питам, и ще кажа.

# 740
Ще съм много благодарна!

# 741
  • София
bvelikova72, през фОрмата в сайта им се е свързал. Отговорили му доста експедитивно. Изпращам линк. Постъпково е. https://www.saas.gov.uk/contactUs/go.jsp

А аз пак да попитам - трябва ли да се чака да ти се смени статуса в сайта?

# 742
И при нас има проблем с писмото. Бяха й поискали с мейл лична карта, тя я сканира и изпрати още на 11 юни и на следващия ден получи потвърждение за получаването й. Обаче от тогава писмо още няма, а преди малко проверих статуса й в сайта на SAAS и пише, че молбата е върната поради необходимост от допълнителни данни за residence.

# 743
  • София
Здравейте дами, по молба на една майка, чието дете ще следва в Единбург от септември, ще организираме среща "на живо" между нея и синът й и моят приятел шотландец (от няколко месеца живеещ в София), тъй като тя има някои въпроси относно Шотландия и животът там. Тъй като вече за втори път съм в ролята на посредник между студент/кандидат-студент в Шотландия и "моят" Шотландец, ми се струва удачно да поканим и други интересуващи се. Срещата ще е в района на СУ една вечер в края на другата седмица. Разговорът ще е на общи теми за живота, привичките и културата в Шотландия; дребните на пръв поглед неща от ежедневието; някои типично Шотландски думи и изрази, а по-смелите могат да се пробват да преведат на английски няколко изречения, казани със силен Глазговски акцент (моят човек го имитира перфектно) Simple Smile Ако има желаещи да се присъединят, моля да се свържат на лична бележка.

П.С. Не предлагаме никакви посреднически услуги, нито пък можем да отговорим на специфични въпроси за университети и/или програми.
Искам да благодаря на Champex за срещата - получи се страхотен разговор.
И за мен, и за сина ми беше много полезно.  bouquet
Снощи получихме безусловната оферта.
Може да се каже, че вече си отдъхнах!
А между другото, сина говори по телефона с администрацията по повод деня в който трябва да са там - та думата ми е, че като има проблеми така е най - сигурно и бързо според мен.

# 744
  • София
И при нас има проблем с писмото. Бяха й поискали с мейл лична карта, тя я сканира и изпрати още на 11 юни и на следващия ден получи потвърждение за получаването й. Обаче от тогава писмо още няма, а преди малко проверих статуса й в сайта на SAAS и пише, че молбата е върната поради необходимост от допълнителни данни за residence.
Луси, звучи тревожно...
Но направете следното. Вземете и проверете мнооого внимателно (четете и си превеждате на глас всяко нещо), какво е попълвала тя там в сайта им. Спомням си, че имаше буквално кръстосан разпит относно резидънс до десето коляно, въпросите на някои места са зададени по странен за нас начин. (Включително си спомням, че имаше от рода на "Смятат ли вашите родители през 2016 година да бъдат граждани на ЕС или Швейцария?") Възможно ли е в бързината да е отбелязала щерката някой 'неправилен' отговор, та затова да искат да доуточняват въпроса с гражданството... Освен, ако нямате някакви свои лични интернационални причини, разбира се...

# 745
Обадихме се на консултантката й в Интеграл, тя ще провери. А ти как си преглеждаш молбата - имаш я разпечатана или има вариант да я отвориш от сайта на СААС? /Аз ще погледна дали може да се отвори от там де, просто не бях се сетила/.

# 746
lyusi, на вас "Интеграл" ли ви попълва апликацията в SAAS?

# 747
Сега видях, има възможност да се отвори от сайта, ще я прегледам внимателно. Благодаря Sandalka!

# 748
lyusi, на вас "Интеграл" ли ви попълва апликацията в SAAS?

Да, но и двете с девойката бяхме там и участвахме в процеса.

# 749
  • София
Момичета,
Да попитам при избора на общежитие, за влизане в системата им иска едно ID -
току що сина ме "светна", че "май е на хартиеното писмо на  conditional offer", а такова
вкъщи не е пристигало. Въпроса ми е, дали го има някъде из мейл кореспонденцията, която пращат от университета?
Днес бяхме решили да свършим с тази дейност по-спокойно - 
да не е през седмицата, но.... #Crazy - май избързах със спокойствието Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт