CV-та пишем безкрай, все ще ни вземат, знай!-тема №28

• 45 894
  • 758
  •   1
Отговори
# 120

2. Не би трябвало, но е факт в България.   33uu Може би, защото има и много млади, ученици, студенти и пенсионери, всички искат да взимат по някой лев допълнително, че иначе не стигат.  Peace

И опита според теб не се цени?

Зa IT бранша не ти трябва програма, трябва ти самоучение и умствен капацитет. Познавам редица програмисти със средно или с друго висше.

# 121
  • София
...Да не говорим за касовите апарати , който всички трябваха да сложат свързани с НАП и т.н. и т.н..

Ааа не така, за никой, занимаващ се с бизнес, не е толкова страшно да даде 250 лева за касов апарат! И е факт, че връзката с НАП частично е увеличила събираемостта на ДДС - така че не ми пука, че някой щял видиш ли да фалира заради стойността на един касов апарат... нали за да има финансирани от бюджета програми (и изобщо каквото и да било друго) в крайна сметка трябва да има и реални постъпления от данъци?
Интресно ми е какви са тези програми, финансирани от бюджета - малкия/среден бизнес?! Thinking

# 122
хакама,не ти трябват книги  Peace Трябва да знаеш какво ти се прави, това което идва отвътре.

# 123

2. Не би трябвало, но е факт в България.   33uu Може би, защото има и много млади, ученици, студенти и пенсионери, всички искат да взимат по някой лев допълнително, че иначе не стигат.  Peace

Зa IT бранша не ти трябва програма, трябва ти самоучение и умствен капацитет. Познавам редица програмисти със средно или с друго висше.
Да нотези програми ти подсигуряват гарантирано назначение, а иначе гаранция - Франция. Да няма нищо лошо в това човек да е самоук.  Laughing

Тюлс, по програмата за предприемчивите българи, нищо не се случва от доста време. Хората си направиха фирми и проекти, подготвиха документите и до сега нищо. Можеш да видиш темата по въпрса:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=681912.435;topicseen

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 11:10 от Палмичка

# 124
Цитат
Тюлс, по програмата за предприемчивите българи, нищо не се случва от доста време. Хората си направиха фирми и проекти, подготвиха документите и до сега нищо. Можеш да видиш темата по въпрса:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=681912.435;topicseen

Това потвърждава, че  правилно съм разбрала, написаното в сайта на агенцията по заетостта...Всичко е прах в очите... Добре че овреме се усетих, че иначе и моите парички щяха да заминат ... не че са много ама все е нещо... пък и в дългове щях да вляза ако им се вързвам на акъла...
Даже вече не съм сигурна, че парите са от Евро-фондове с това разтакаване...а и дори да има такива, явно някой комисионер пак ги и нагълтал преди да стигнат реално хората, за които са предназначени  Peace
То у нас все така става ...

# 125
  • UK
Ето един готин сайт за практикуване и учене на езици с хора от цял свят. Може с имейли, жив чат, има игри, уроци и други занимания. Може да се ползва и безплатно, ако се плати е с повече екстри, разбира се. На мен засега ми е доста интересно, изисква минимално владеене на английски, тъй като сайтът е на английски. Давам го за тези, които се интересуваха.
http://www.mylanguageexchange.com/

# 126
Ред, знаеш ли и аз так си мислех, че е най-добре да работиш това, което ти доставя удоволствие, но когато получаваш някакви трохи и не можеш да си купиш хляб се замисляш. Защото винаги има кой да ти развали удоволствието от работата колкото и да си я обичаш-заплащане, отношение, колеги, среда, материална база и т.н. да не изреждам фактори.

По отношение на възрастта, знаете ли че ...........
все повече срещам хора, които трябва да се пенсионират и правят всичко възможно да останат, независимо от периода. Когато са на работа говорят как ще са по-добре ако са си в къщи и като дойде момента опааааааа. Пример при нас шефката ми трябва да си ходи другата седмица, но не се спря докато се уреди за още една година засега, а е на 65г.

# 127
  • София
Да, така е с пенсионерите. Но представете си да останете вкъщи с огромна пенсия от 300 лева (и това в добър случай), как точно ще свързвате двата края?
При лекарите например не съм чувала за пенсионери  Laughing

# 128
s_sugareva, и ти си права,но в случая по-скоро казвах за кариерното решение съвсем в началото,като сме млади. А не само да записваме някакви специалности защото са модерни и лесни за учене....
А иначе и аз искам да работя в хотел,ама....колко пари ще изкарам. Въпреки,че и подборът ме избра,а не аз него.  Peace

# 129

При лекарите например не съм чувала за пенсионери  Laughing

Личната е такава, но пък аз съм си доволна от нея...независимо какво говорят другите  Laughing Laughing Laughing Набор  на баща ми е, но пък доста добре се разбираме какво да е лечението на детето и на нас с минимални средства и без антибиотици  Peace
Само веднъж е пил малкия последното, но го бяхме изпуснали  Peace

# 130
  • София
Аз имах предвид истински пенсионери, които си стоят вкъщи  Wink

Майка ми и леля ми също са лекари, пенсионери формално, но работят здраво  Peace

# 131
  • София
Цитат
Ох,нали баща ми се беше вързал за "ония 20 000 за безработни".
Едвам го уговорихме да престане аз и майка ми, и счетоводители.
Само като си помисля какво щеше да стане, ако се беше вързал и беше отворил фирма, направо настръхвам!

Я сподели за аргументите на счетоводителите. Щото и аз си го мислех едно време, ама като видях що за чаршафи се попълват като документация, и ме домързя солидно  Laughing

Ами нали като отвориш фирма и ставаш самоосигуряващо се лице.
Освен това трябваше да се наемат още 3-4 човека.
Само като сметнахме осигуровките на тия хора и надхвърлиха 20 000 за една година.
А баща ми е с инвалидна пенсия.
А тия 20 000  ти ги дават на части, месеци, ако не година след като си стартирал проекта.
Ако ти ги дадат всички де. Може да преценят, че и 5000 ти стигат.
И като загазиш с парите какво?
Защото никой не е излязъл на печалба за година.
Както и да е, свърши.

# 132
Здравейте и от мен. И аз в редиците на търсещите работа и с дете в детска градина. Моята служителка в Бюрото по труда направо ми каза че работа не предлагат, аз да си търся. Исках да се запиша на някой курс - фризьор, шивач, сладкар, така де , да се преквалифицирам - НЕ МОЖЕ, само по заявка на работодател и само ако той ме одобри.  newsm78. Направо нямам думи. както се казва ни напред, ни назад. А иначе съм счетоводител и винаги съм била, но искам да мога и друго....

# 133
  • БГ

2. Не би трябвало, но е факт в България.   33uu Може би, защото има и много млади, ученици, студенти и пенсионери, всички искат да взимат по някой лев допълнително, че иначе не стигат.  Peace

да ама със средно като се търси работа, по обявите все искат висше за да те допуснат до интервю ooooh!.не всеки работодател пък дава шанс работника да учи задочно и кръга става омагьосан........ Thinking

# 134
Beri, виж тук има инфо за кръга, който си избрала:
http://training-center.bg/geometrichen-test-2/

И аз съм от търсещите работа. Да видим.

Общи условия

Активация на акаунт